Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Adım adım karadeniz yaylaları turum başliyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    latif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda crf450,honda xl200,yamahaxt660r,yamaha tenere 660,honda xr650r
    O gider
    Sen seyredersin sadece..
    Elini kaldırdığında durmaz dinlemez
    geri dönüşlerin yoktur hep gidersin..
    Mola veremez
    kask camından baktığın kadardır gördüklerin
    Birisi inmişse eğer
    Belki en iyi yol arkadaşın
    Belki sana uzak ama yine mekanı paylaştığın,
    Bilirsin ki son görüş, son sözcükler, son bakışlardır..
    Hep birileri iner,belki yüreğin gider
    kalanlarla yetinir, yolun sonuna dek görmeye umarak geçer..
    Geçer zaman..
    kask Camından güneş vurur bazen değerini bilmezsin, bunalır kaçmak istersin
    Sonra bir fırtına çıkar
    Kaçırdığın güneşe üzülürsün..
    Belki yine görürüm umuduyla gözün gökyüzünde..
    Yolculuğun seni boğsa da
    Bunaltsa da
    İnmek istesen de inemezsin..
    Bilmelisin ki bitmeden yolculuk
    Sen içindekileri bitirmemelisin..
    Ömründür çıktığın yolculuk..
    Her dakikanı ayrı güzel ayrı yaşa..
    Bil ki her noktada bir anın olacak..
    her kaksın camından seni bir kez daha görmek isteyenler..
    Gökyüzünde uğurladıkların...
    Ömrün bu
    Bildiğin gibi doyasıya yaşa...

    Sevgili motor sevdalısı dostlarım
    Geçen yıldan hatırlayacağınız gibi baştan sona Karadeniz turum oldu
    Geçen yılkı gezimde bir çok arkadaşımla tanışma hatta gazlama imkanım oldu kimi evinde ağırladı kimi club de hepsine buradan hafızalarımdan ömür boyu çıkmayacak bir gezi oldu benim için

    Şimdi yeni bir yolculuğa çıkmayı planladım
    Adım adım Karadeniz yaylaları
    Yolculuğuma düzce den başlayarak Kastamonu,ordu,Giresun,Trabzon,rize,Artvin,Erzurum ,erıncan yaylaları olarak devam edeceğim
    Yolculuğumun yüzde 90 arazide geçirmek için gidiyorum bir çok macara yaşayacağım inanıyorum şimdiden heyecanla o günün gelmesini bekliyorum 13,07,2007 yaklaşık 15 gün sürecek yolculuğum sonrası inşallah sizlerle paylaşacağım
    Yolum üzeri uğrayabileceğim tüm arkadaşlarla tanışmak isterim
    Allaha emanet olun
    Endrocu 58 (latif korkmaz)
    Ugrayacagım yayalalar
    Kastamonu'nun Araç İlçesinde Munay, Fındıklı, Sıragömü,Kirazlı, Başköy Yaylaları; Daday İlçesinde Oluklu Yaylası; Azdavay İlçesinde Suğla yaylası; Küre İlçesinde, Belören yaylası; Tosya İlçesinde Kösem yaylası, Dipsizgöl, Yeşil göl, Sekiler Yaylası bulunmaktadır.

    Pınarbaşı... Kastamonu'ya 100 km mesafede. Ilıca şelalesi, Varla Kanyonu, Ilgarini Mağarası ve Küre Dağları Milli Parkı ile henüz keşfedilmemiş bir cennet. El değmemiş vahşi doğası ile "Türkiye'nin Amazonları" olarak anılmaya aday bir bölge.Yazın şelalenin altında oluşan gölde yüzmeden dönmek olmaz. Pınarbaşı Belediyesi yöreyi gezmeye gelenlere her konuda yardımcı olmak konusunda örnek bir belediye. Hiç çekinmeden arayabilirsiniz, 0366 7712242.



    Ve meşhur Ilgaz Dağı. Batı Karadeniz'in bu en yüksek noktasına (2587 metre) çıkmak sadece dağcılara ait bir ayrıcalık değil. Anadolu'nun bu yüce dağına çıkan yol için uygun bir arazi aracı yeterli. Dağbaşı Otel'den katılabileceğiniz bir jeep safari ile zirveye ulaşmak sadece yarım saat sürüyor. Zirveden "o" şarkıyı söylemek başka bir keyif...Zirvede bulacağınız deniz canlılarına ait fosiller bu dağa bakışınızı çok değiştirecektir.
    En yakın yerleşim yerine kilometrelerce uzakta, doğa ile başbaşa dolaşmak...İnsan elinin ve tahribatının henüz ulaşamadığı bir cografya. Ilgaz Dağları eşşiz flora ve faunası ile ona saygılı misafirlerini bekliyor. Tertemiz havası kilometrelerce yürüsenizde sizleri yormayacak.



    Ordu yaylaları
    Çambaşı Yaylası:
    Ordu İli’nin 61 km. güneyinde bir yayla vardır. Çambaşı derler bu yaylaya. Deniz düzeyinden 1850 metre yükseklikte güzel bir mesire yeridir burası. Çarşısı, pazarı, piknik yerleri, lokantaları ve otelleri olan; sütü, eti, yağı, peyniri, sebzesi, meyvesi ve tüm bunların ötesinde doğal güzellikleri çok iyi ve bir yaz dinlenmesi için en ideal koşulları taşır bu yayla.
    Keyfalan Yaylası:
    Bu yayla Mesudiye İlçesi’nin güneyinde, deniz düzeyinden 1200 metre yüksekte, İlçeye 9 km. mesafededir. Etrafı tamamen çam ormanları ile sarılmıştır. Bol soğuk suları ve temiz havası vardır. Bu yaylayı doktorlar veremli hastalara dinlenme yeri olarak tavsiye ederler.






    CULE
    Perşembe Yaylası:
    Bu yayla Aybastı ve Reşadiye toprakları arasında 1350 metre yüksekliğinde, havası suyu insan sağlığı için çok iyi bir yayladır. Yaylaya yalnız Aybastı İlçesi halkı değil, İl’in çeşitli ilçelerinden gidenler olur.
    Yaylada her yaz Aybastı Belediye Başkanlığı’nın yönetiminde panayır açılır.
    Argın Yaylası:
    Akkuş-Niksar karayolu üzerinde ilçe merkezine 3 km. mesafede ve 1597 m yüksekliktedir. Etrafı tamamen gürgen ormanlarıyla kaplıdır.
    Argın yaylası 30/09/1991 tarih ve 20997 sayılı Resmi Gazete' de yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararıyla Turizm Merkezi ilan edilmiştir.
    Yeşilce ve Topçam Yaylaları:
    Mesudiye ilçesi Yeşilce ve Topçam Beldelerine bağlı Beyağaç, Kızılağaç, Kıyıyurt ve Çukuralan Yaylalarını ve daha birçok obayı kapsamaktadır.
    Geleneksel Yeşilce Kültür ve Yayla Şenliklerinin düzenlendiği yaylalar, zengin bitki örtüsü, ormanları ve dereleriyle fevkalade güzel bozulmamış bir doğaya sahiptir.
    11.01.1998 tarih ve 23227 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan 98/10496 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile Turizm Merkezi ilan edilmiştir.
    Gresun yayalaları
    Kümbet Turizm Merkezi
    Giresun'a yaklaşık 60 km. mesafede bulunan Kümbet Turizm Merkezi, Kümbet Yaylası başta olmak üzere çevredeki diğer bazı yaylalar ile Aymaç mevkiinden oluşmaktadır. Yaylaya Giresun - Dereli-Şebinkarahisar yolu üzerinden 2 şekilde ulaşmak mümkündür. Dereli'den sonra Güdül-Yüceköy üzerinden gidildiğinde 60 km.'lik bir yol üzerinden ulaşılır. Ayrıca Şebinkarahisar yolundan devam edilerek, İkisu-Uzundere üzerinden de ulaşmak mümkündür. Bu durumda da Yaklaşık 84 km. yol katetmek gerekir.

    Yaylada elektrik, su, ve telefon mevcut olup, İlkokul ve sağlık ocağı hizmet vermektedir. Yaylada 10 yataklı belgesiz bir otel bulunmaktadır. Kümbet'te Aymaç mesiresi ile Orman Bölge Müdürlüğüne ait Salon Çayırı orman içi dinlenme tesisleri yörede aktivite çeşitliliği yaratmaktadır.

    Aymaç Mevkii
    Aymaç mevkii Kümbet yayla merkezinin yaklaşık 2 km. kuzeybatısındadır. Her sene Temmuz ayının üçüncü Pazar günü Kümbet şenliklerini kutlandığı Aymaç Mevkii, doğal güzellikler yönünden zengin, çevre manzarasına hakim bir tepedir. Yol boyunca ladin ormanları ve kır çiçekleri etrafı süslemektedir. Yayla çimlerle kaplı ve orman içine serpilmiş düzlüklerden oluşmaktadır.

    Salon Çayırı Piknik Alanı
    Giresun'dan Kümbet yaylasına girişte yayla merkezine yaklaşık 1km. mesafede Orman Bölge Müdürlüğünce tesis edilmiş bulunan Salon Çayırı piknik alanına ulaşılır. Salon Çayırında kır gazinosu ve her biri 5'er yataklı 3 adet dinlenme evi bulunmaktadır.






    Bektaş Turizm Merkezi
    Giresun merkezden Evrenköy, Erimez, Yavuzkemal üzerinden gidildiğinde yaklaşık 56 km. uzaklıkta bulunan Bektaş Turizm Merkezi, çevresindeki Kulakkaya yaylası, Melikli Obası, Kurttepe Mevkii ve Alçakbel Orman içi piknik alanı ile birlikte bir bütün teşkil eder. Bektaş yaylasına yukarıda belirtilen güzergahlardan başka 3 değişik şekilde ulaşmak mümkündür. Bunlar; Giresun-Dereli-Yavuzkemal, Giresun-Batlama Deresi-İnişdibi, Giresun-Bulancak üzerinden giden yollardır.Bektaş yaylasında elektrik, su, telefon gibi altyapı mevcuttur. Yaylada 80 yatak kapasiteli ve iki yıldızlı bir otel de hizmet vermektedir.Yaz başlarında bile yer yer kar görülen yaylada Kurttepe mevkii kışın kayak yapmaya uygundur. Yaz aylarında burada çim kayağı yapmak mümkündür.

    Kulakkaya Yaylası
    Giresun'a yaklaşık 45 km. mesafede bulunan yayla, 1500 rakımında ve ilginç doğa güzelliklerine sahip, Giresun'un eskiden beri en çok bilinen ve gidilen yaylasıdır. Yol üzerinde bulunan Desput Kayası ve suyu, doğal güzelliklere sahip Erimez mevkii, Gelin Kayası ayrı birer ilgi odağıdır. Alçakbel Orman içi piknik alanında günübirlik rekreasyon imkanı, hemen yakınındaki Yavuzkemal beldesinde de her türlü alışveriş hizmeti bulunmaktadır.

    Sis Dağı Yaylası
    Giresun ili Görele ilçesinin sahile 40 km. mesafedeki en büyük dağı olan Aladağ'ın en yüksek tepesi Alimeydan (Sis) Dağı 2182 yüksekliktedir. Trabzon ve Giresun illeri sınır bölgesinde yer alan bu yörede Temmuz başına kadar karlar erimez. Bu gruba dahil sis pazarı yaylası, Erikbeli mevkiinin 25 km. kadar kuzey batısında yer alır. Sis Dağı'na Giresun-Eynesil yakınlarında sahilden içeri giren yaklaşık 40 km.'lik köy yolu ile ulaşılabilir.
    Her yıl Temmuz ayının 3. Cumartesi günü yapılan "Sis Dağı Şenlikleri" yöredeki çok sayıda köy ve obadan gelenlerin katılmasıyla kutlanır. Sis Dağı "C statüsünde Milli Park " olarak korunmaya alınmıştır.
    Anastos Yaylası
    Alucra ilçesinin güneydoğusunda yaklaşık 10 km. uzaklıkta bulunan yaylaya Kamışlı köyü üzerinden ulaşılmaktadır
    Tamdere Yaylası
    Tamdere yaylası Dereli ilçesi sınırları içinde, Şebinkarahisar yolu üzerinde yer almaktadır. Giresun'dan 80 km. Şebinkarahisar'dan ise 27 km. uzaklıkta bulunan yaylaya asfalt yollar ile ulaşılabilir
    Tamzara Yaylası
    Tamzara Mahallesi ve yaylası Şebinkarahisar'ın hemen kuzeyinde bulunur.
    Karagöl Yaylası
    Dereli ilçesinin güney batısında, Giresun-Ordu-Sivas illerinin birleşme noktasına yakın bir konumda 3107 m. Zirveli Karagöl dağında bulunur
    Bektaş Yaylası
    Giresun'un güneyini kuşatan dağlar, kuzeye ve güneye doğru alçalarak belirli yerlerde, düzlükler oluşturur.1750-2200 yükseklikteki bu platolarda pek çok yayla vardır. Yaylacılık ilin hemen hemen tüm köylerinde görülür ve ekonomik nedenlerle (geçim amacıyla) yapılır. Yaylacılığın sayfiye anlamı ikinci planda kalır.

    Trabzon yaylaları
    YAYLALAR ARASI MESAFELER VE İMKANLAR
    Yayla Yeri Km. Konaklama WC Su Elektrik Tel. Rakım
    Şolma Maçka 48 Kamp Var Var Var Var 180
    Erikbeli Tonya 92 Yok Var Var Var Var 1800
    Karadağ Tonya 61 Var Var Var Var Var 1800
    Uzungöl Çaykara 120 Var Var Var Var Var 1090
    Pazarcık Araklı 66 Var Var Var Var Var 930
    Yeşilyurt Araklı 66 Var Var Var Var Var 2035
    Yılantaş Araklı 64 Yok Var Var Var Var 2020
    Hıdırnebi Akçaabat 34 Var Var Var Var Var 1600
    Kuruçam Akçaabat 46 Var Var Var Var Var 1600
    Sazalan Tonya 97 Orm.Kır Kahvesi Var Var Var Var 1700
    Sisdağı Şalpazarı 80 Var Var Var Var Var 150
    Haçka Obası Düzköy 55 Var Var Var Var Var 1784
    Lişer Maçka 54 Var Var Var Var Var 1850
    Sultan Murat Çaykara 116 Var Var Var Var Var 2100
    Zigana YaylasıZigana Yaylası
    Coğrafi Konum :
    Köy, Gümüşhane-Torul İlçesine bağlı olup; Trabzon Gümüşhane sınırında yer almaktadır. Zigana Köyü, Zigana dağlarının güney ve güney doğu eteklerinde 1400-1700 metre rakımda yer alan şekliyle doğal bir anfi tiyatroyu andırır. Köyün kuzeyinden sınır olduğu Trabzon-Maçka Hamsiköy köyünden, Trabzon Erzurum karayolunun çifte köprüler mevkiinden başlayan sınır ile ayrılarak Balihor Tepe-Kukul Tepe-Kurugöl Tepe-Tuzlak Tepe ve Adile mezarı adlı nirengi noktalarının bulunduğu tepeyi takip ederek
    Karadağ Turizm Merkezi - Hıdırnebi ve Kuruçam Yaylaları
    Ulaşım: Yaylalara Akçaabat - Düzköy yolunun 12.nci kilometresinden batıya dönülerek on kilometrelik toprak yolla ulaşılmaktadır. Yolu yaz-kış ulaşıma açık olan yaylalara ticari taşıtlarla yolcu taşımacılığı yapılmaktadır. Kuruçam - Hıdırnebi yaylaları arası bir kilometredir.
    Kadırga YaylasıTrabzon yöresinde günümüze kadar süregelen canlı bir yaylacılık geleneği vardır. Bölgede hayvancılığa elverişli bol otlaklı birçok yaylanın bulunması buna olanak sağlar. İlkbaharda bazı yerlerde önce mezere denilen yerleşme birimlerine, sonra da yaylalara çıkılır. Yaylaya çıkışta ve sonradan yapılan bazı eğlence ve törenleri şu başlıklar altında toplayabiliriz : Yaylaya Çıkış, Yayla Ortası şenlik ve eğlenceleri, Haftacılar ve diğer yayla şenlikleri.
    Göller
    Çakırgöl, Uzungöl, Serra Gölü, Haldizen
    Rize yaylaları
    Rize'deki Yaylalar
    Çağırankaya, Palovit, Elevit, Ovit, Amlakit, Hodeçur, Samisdal, Pokut, Çat, Haçivanak, Karmik, Hemşin, Başyayla, Ortayayla, Verçenik, Avusor, Kaçkar, Aşağı Kavron, Yukarı Kavron, Hazindak, Çiçekli, Çaymaçakur, Sal, Varda, Gölyayla, Cimil, Hazindağ, Ambarlı, Çahperik, Kito, Karap, Kale, Gürmanuman, Varoş, Çermeşk, Dahter, Anzer, Aşağı Faso, Yukarı Faso. ...ve sayamadığımız birçok irili ufaklı yayla.


    Artvin yaylaraı
    Beyazsu Yaylası

    Bilbilan Yaylası

    Kaçkar Yaylası

    Kafkasör Yaylası

    Mersivan Yaylası

    Sahara Yaylası

    Artvin Yaylaları
    YAYLA TURİZMİ
    Artvin Yaylaları
    Yusufeli-Kaçkar Turizm Merkezi-Yaylalar Köyü
    .
    Yaylalar köyü, Kaçkar dağına tırmanmak İsteyenlerin ara konaklama merkezi konumundadır. Tırmanıştan önce köyden yeme içme malzemeleri satın alınabilir, yük taşıma için katır kiralanabilir. 3. 328 m. yükseklikteki Dilberdüzü, Kaçkar dağları zirvesine en yakın kamp yeridir. Bol soğuk suyu bulunan Dilberdüzü'nde altyapı bulunmamaktadır. Dilberdüzü'nden itibaren 3. 932 m. rakımlı Kaçkar dağlarına rehbersiz çıkmak tehlikelidir. Bölgede vaşak, ayı, yaban keçisi, kurt, çakal, tilki gibi yaban hayvanları izlenip, görüntülenebilir.
    Yaylalar Köyü yolu üzerinde Altıparmak köyünde, Altıparmak (Borhal) kilisesi ziyaret edilebilir. Köyde dokunan ipek halılardan satın alınabilir.
    Kafkasör Turizm Merkezi (Kafkasör Yaylası)
    Ulaşım: Artvin'in güney-batısındaki yaylaya 10 km. toprak yolla ulaşılmaktadır.
    Konaklama-Yeme-İçme: Konaklama için, önceden rezervasyon yaptırmak kaydıyla yayladaki bungalovlardan faydalanılabilir. Temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir. Boğa güreşleri etkinliklerinde günübirlik satış yerleri kurulmaktadır.
    Borçka-Karagöl
    .
    Özellikler: Göl çevresi ormanlarda, vaşak, boz ayı, çengel boynuzlu dağ keçisi, dağ tavuğu, yırtıcı kuşlar izlenebilir, gölde alabalık avlamak mümkündür. Henüz bütün altyapı sorunları giderilmemiştir. Göl çevresinde WC, piknik masaları, çeşme, Orman İşletmesi'nin misafirhanesi bulunmaktadır.
    Konaklama-Yeme-İçme: Konaklama için kamp malzemeleri ve temel ihtiyaç malzemeleri getirilmelidir.
    Şavşat- Karagöl
    .
    Özellikler: Karagöl'de elektrik, çeşme, WC, Orman Bölge Müdürlüğü'nün dinlenme binası ve telsizi hizmet vermektedir. Şavşat ve civarında Borçka Karagöl'de de olduğu gibi yaban hayvanları yaşamaktadır.
    Ardanuç-Babilan Yaylası
    Özellikler: Yol ve su hariç altyapı hizmetleri bulunmayan yaylada her hafta cumartesi günleri pazar kurulmaktadır. Kurulan bu pazarda hayvanlarını satanlar, gıda ve ihtiyaç maddeleri satın almakta ve canlı hayvan borsası ve panayırı andıran görünümler oluşturmaktadır.
    YAYLALAR

    Yalnızçam Yaylaları ve Bilbilan Yaylası
    Yükseklikleri yer yer 3 bin m.'yi aşan Yalnızçam Dağları, doğuda Ardahan, kuzeyde Posof, batıda Şavşat ve Ardanuç yerleşimleriyle çevrili. Yalnızçam yaylalarına Göle, Ardanuç, Ardahan, Hopa yörelerinden gelen yaylacılar değişik kültürleriyle zengin bir renklilik oluşturuyor. Artvin merkez nokta olarak alındığında Çoruh Nehri boyunca, Berta Vadisi yönüne Berta Çayı'nı izleyerek gidiliyor ve Cehennem Deresi ve kayaların dehşetli yükselişleriyle Cehennem Boğazı adını hak eden kanyonu görülüp Ardanuç'a varılıyor. Yeni yol Barta Vadisi'ne tepeden iniyor. Klarjeti Gürcü Krallığı'nın zapt edilemeyen başkenti Ardanuç bugün sessiz ve sakin. Ardanuç'tan Ardahan'a giden ve kıvrılarak yükselen yol rengârenk çiçeklerin izini sürüyor ve sizi 2 bin 300 m. yükseklikteki Kutul Yaylası'na götürüyor. Yol üzerindeki yaylada yöreye özgü mıhlama ve et yemekleri yiyebileceğiniz bir de lokanta bulunuyor. Yola devam edilip yaklaşık 10 kilometre ilerlendiğinde Yalnızçam Geçidi'ne ve Bilbilan Yaylası'na ulaşılıyor. Bilbilan, çok geniş ve büyük bir yayla. Merkezinde bir yayla otelinin yanı sıra dükkânlar da yer alıyor. Ardahan ile sınır olan yayla hazirandan ağustos sonuna kadar her cumartesi kurulan pazarla renkleniyor. Keşif meraklıları için yaylanın kuzeydoğu yönünde 2 saat yürüyerek ulaşılan Karagöl de var. 4 göl bir arada tek bir çukur içinde yer alıyor ve muhteşem bir manzara sergiliyor. Ancak mutlaka bir rehber eşliğinde gidilmesi gerekiyor ve bir hayli yorucu.

    Sahara Yaylası
    Şavşat-Ardahan yolunun üzerinden gidiliyor. Şavşat'a 17 kilometre uzaklıkta. Karagöl-Sahara Milli Parkı içinde yer alıyor. Yaylada her yıl temmuz ayının 3. haftası perşembe günü başlayıp pazara dek süren geleneksel Pancarcı Festivali düzenleniyor. Milli Park'ın Karagöl kesimi ise Şavşat'ın 45 kilometre kuzeyinde yer alıyor. Bir heyelan gölü olan Karagöl'ün çevresi ladin ve çam ağaçlarından oluşan ormanla kaplı. Artvin-Şavşat arası yeni yol yapıldıktan sonra 45 kilometreye indi
    Yaylalar Köyü: Barhal Çayı'nın Çoruh Nehri'ne karıştığı kesimde kurulu Yusufeli, Kaçkar Dağları'na çıkış rotaları ve rafting nedeniyle oldukça ünlü. Yusufeli'den Sarıgöl ve buradan yaklaşık 15 kilometre sonra da Barhal Köyü'ne ulaşılıyor. Barhal, Altıparmak Dağları'na çıkış ve Rize'ye geçiş yapmak için başlangıç noktası. Uluslararası anlamda dağcı ve trekkingcilerin uğrak yeri olması nedeniyle konaklama, restoran gibi imkanlar bulunuyor. Ortaçağ Gürcü kiliselerinden birinin de yer aldığı yemyeşil yamaçlara kurulu Barhal, 1200 m. yükseklikte. Kaçkar Dağları'na çıkış yolu üzerindeki Yaylalar köyü 2 bin m. yükseklikte ve Barhal'dan yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta. Konaklama imkanı bulunuyor. Buradan Olgunlar yönünde devam edildiğinde ikiye ayrılan yolun Hastaf Yaylası ve Dilberdüzü yönü Kaçkar zirvesi için kullanılıyor. Dobe düzlüğü ve Naletleme Geçidi'nden geçiş yapılan diğer yol ise dağın öbür yüzüne, Rize tarafına gidiyor. Buradan Çaymakçur üzerinden Ayder Yaylası'na ulaşılıyor. Ancak rehber ve belli noktalarda kamp yapılması zorunlu. Bu rota için mutlaka turlar tercih

    Meydancık Yaylaları
    Artvin'den Şavşat yönünde Şartul mevkiinden sola dönen yol İmerhev Vadisi'ne gidiyor. Vadi, köşk benzeri ahşap evlerin yer aldığı köyleri, muhteşem manzarası ve yaylalarıyla 50 kilometre'lik bir şölen sunuyor. Vadinin merkezi ise Meydancık. Buradan 10 kilometre ilerideki Papart Ormanları sarıçam, göknar, ladin ağaçları ve sayısız pınar barındırıyor. Buraya girmek için Meydancık'taki askeri birlikten izin almak gerekiyor.

    Borçka-Gorgit Yaylası
    Yayla, doğal yaşlı ormanları, bitki örtüsü, yöreye özgü böcekleriyle büyülü bir atmosferin içine alıyor ziyaretçilerini. Bölgenin en önemli özelliği doğal yaşlı ormanlar. Bu ormanlar, insan müdahalesi olmadan olgunluğa erişen yaşlı ve kalın çaplı ağaçlardan oluşuyor. Dünyada sayılı yerde bulunuyor ve ekolojik açıdan son derece önemli. Gorgit Yaylası'na iki ayrı yoldan gidilebilir. 1. Yol: Borçka - Camili (Macahel) yolu. Bu yol için Borçka Tabur Komutanlığı'ndan izin almak gerekiyor. Borçka- Camili arası 60 kilometre Camili'den Gorgit Yaylası'na çıkan patika yol 4 ya da 5 saatlik bir yürüyüşü gerektiriyor. 2. Yol: Borçka'dan Balcı yolu izlenerek varılan Beyazsu Yaylası (buraya kadar araç yolu var). Gorgit Yaylası'na buradan 2.5 saatlik yürüyüşle varılıyor. Ormanların içinden geçilerek gidilen patika yol çok belirgin olmadığı için mutlaka bir rehberle gitmek gerekiyor (Beyazsu Yaylası'ndan bir rehber bulabilirsiniz). Ayrıca, Beyazsu Yaylası'na kadar yoğun yayla günlerinde saatleri belirli olmasa da minibüs de bulunuyor. Yaylada konaklayacağınız herhangi bir tesis bulunmuyor. Bilgi için Camili (Macahel) Çevre Koruma ve Geliştirme
    istanbulmotoclub


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    Eyvallah üstadım Allah kaza vela vermesin de bu kadar yazıyı kim okuyacak el insaf yani
    Resim yokmu resim
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  3. #3
    latif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda crf450,honda xl200,yamahaxt660r,yamaha tenere 660,honda xr650r
    teşkkürler dostuum geçen yılkı gezi resimlerim olcak sıtede araştırırsan 2400 tane uzun göl üstü sümena gökgöl magrası harıka yerler var
    istanbulmotoclub

  4. #4
    CERRAHI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2006
    YAv ustadım kafamızda Racing var ne diye enduro canlandırırsın bizde
    Çok istiyorum bu sekilde gezmeleri heleki benim cok gitmek istedigim yerlere gitmişsin gecen sefer
    İnsallah bizede hayırlısı ile nasip olur.
    Bilgin Sana Kıymet, Talebin Ne ise O sun Sen. İnsanlığı Sade Yiyip İçmekte mi Sandın ? Halin Ne ise Müşteri Sen Oldun O Hale, Noksanı Meğer Adli İlahidemi Sandın ?

  5. #5
    yildirim_007 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ağustos 2006
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    jınlun JL 150_5
    hersey ıstedıgın guzellıkte olur ınsallah fotoları da paylasırsan ınsalllah

  6. #6
    abal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    ASYA 150T 19A
    gerçekten güzel emeğinize sağlık..
    KIRMIZI BOĞA..

  7. #7
    Cyberm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Temmuz 2006
    Şehir
    Samsun
    Yaf abi gelirde beni görmeden gidersen karışmam fuarda sattın zaten
    Her Lafa Verecek Cevabım Var, Ama Bir Lafa Bakarım Lafmı Diye, Birde Lafı Söyleyene Bakarım ADAM'mı Diye...

  8. #8
    tronic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    fazer
    Bektaş yaylasına selam söyle benden çok özledim walla memleketimi. Bol bol fotoğraf bekliyoruz kazasız belasız güzel bir gezi dilerim.
    [I][B]Öldüğünde beyin yoktu demiyorlar da kask yoktu diyorlar ya işte bu anlayış farkı bizi bu hale getiren..[/B][/I]

  9. #9
    cakalaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    Rize/Merkez
    Motosikleti
    CBR1000RR "2017
    Rize ye gelince bana da uğrayınnnnnnnn
    Ya KASK TaK ; Ya ÖL

  10. #10
    latif - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Temmuz 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda crf450,honda xl200,yamahaxt660r,yamaha tenere 660,honda xr650r
    Alıntı Cyberm adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaf abi gelirde beni görmeden gidersen karışmam fuarda sattın zaten
    kardeş hazırlan bu defa seni gersun yaylalarına götürecem nerelerdesin bakım evlendin tabi unuttun bizi

    Alıntı cakalaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Rize ye gelince bana da uğrayınnnnnnnn
    dostum ilgin için teşekkürler rize yaylalarına gidecez motorun varsa beraber gazlayalım
    istanbulmotoclub


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)