Merhaba arkadaslar,
Bugun ne yapalim ne yapalim derken, ayarsiz İboyla beraber Cunda ya gidip cay icelim dedik, baktik cay icmek bize gore degil, caylari yudumladigimiz gibi dag yollarina daldik... Ay ısıgı manastiri diye hep duyardim ve senelerdir sadece bir kere tekne turundayken gorebilme firsatim olmustu, dedim gidip orayi bulalim... Cunda nin biraz ilerisinde yari asfalt yarisi toprak yola daldik... in cin top oynuyor, yolu soracak kimseler yok, derken 3 haneli bi koye geldik, orada 77 yasinda keci sagan Ahmet amcayla selamlasip yolu sorduk, ikinci koyu gecip zeytinlerin arasindan tirmanmaya basladik...
Bize oraya motorla giremessiniz demislerdi bizde aldiris etmemistik, İbo ybr siyle crossculara tas cikardi, derken onun icin motorunu birakma vakti geldi ve tek motor ilerlemeye basladik... ve mutlu son, nirvanaya ulastik, cunku Manastir in icine kadar girdim motorumla...
oraya vardigimiz gibi İbrahim in dedigi tek soz, '''''cunku huzur dolu bir yer ve ayri bi dunyaydi orasi''''.
yıkılmak uzere olan manastirin altini ustune getirdik, fark ettigimiz en ilginc sey butun yapilarin Altin avcilari tarafindan delik desik edilmesiydi, manastirin arkada taraflarinda turlarken oradaki diger yapilarin, cesme vs.lerin de belli yerlerden kazildigini farkettik... tabii İbo da gaza gelip bi kac yeri incelemeye aldi, hatta uzerinde isaret olan topraklari esmeye basladi)) biseyler bulursak iki tane saglam cross alacaktik ama olmadi))
saatlerce oralarda gezindikten ve hayaller kurduktan sonra gunes batacagi aklimiza geldi ve yola koyulmaya basladik, simdi inisin cikisi vardi ve hic de kolay olmadi...
geri donerken Ahmet amcayla tanistigimiz cifflikte mola vermeyi dusunduk zaten yolumuzun ustuydu, birer kahve icip, kisa bi de muhabbetten sonra tekrar yola koyulduk...
Mekan cok guzel, sessiz sakin, otantik yani herseyiyle orjinal, cok hosumuza gitti, ayriyetten kiralik 8 odasi dahi var... en onemlisi oradaki insanlarin hos sohbetiydi...
Ve 15 km yol aldiktan sonra Ayvalik merkeze gelip dinlendik...
simdilik bu kadar arkadaslar, belki bi kac tane de manzara resmi yuklerim sonra...