Bayramın 2. günü Tarsus/Çamlıyayla'ya 2 kişilik bir gezi yaptık.
Bunun için bayramın 1. günü akraba ziyaretleri tamamlandı . 2. gün ise sabah 9:15'de Mersin'de çorbacıda buluşulup sıcak çorbalar yudumlandıktan sonra yola çıkıldı
Önce otobandan Tarsus'a ulaştık. Daha sonra Tarsus içinden Çamlıyayla yol ayrımına girerek Saat 12:30 da Çamlıyayla'ya ulaştık. Yol çok güzel, hava da iyi olunca bol seyirli geçti yolculuğumuz
Çamlıyayla'da bir kasaptan 1 kg pirzola alıp üzerine kuyruk yağı doğrattırıp tepsiyle odun fırınına verdirdik. Aynı fırından aldığımız ekmekle ve karşı manavdan alınan domates-salatalıkla sistem direkt mideye indirildi Çamlıyayla'ya çıkan herkese et veya sucuk alıp fırına vermelerini öneririm. Zira etleri çok lezzetli bu yaylanın. Yazın gidilirse karsambaç da muhakkak yenilmeli. Toroslardan getirilen kara, marmelat veya şerbet karıştırlarak hazırlanıyor. Kışın muhakkak kahvelerin herhangi birinden çay da için derim. Zira halis Türk çayı demliyorlar ve o soğukta çok iyi gidiyor
Öğlen verdiğmiz mide ziyafetinden sonra ikimiz de uzun bir yolculuğa ve dağlara hazırdık. Orman yoluna saptık ve sürekli kuzey yönünde tırmanışa geçtik. Son vardığımız noktada yaklaşık 2000m rakımdaydık. Ara ara durup fotoğraf çekip yola devam ettik.
Doğanın büyüsüne kapılıp dönüş zamanımızı iyi ayarlayamadık ve yağmurda, karanlıkta dönmek durumunda kaldık
Mersin'e döndüğümüzde farkettim de yaklaşık 10 saat inmemişiz seleden
AS200GY-2 sayfasındaki arkadaşlarımdan ( http://www.motosiklet.net/forum/show...=11864&page=10 ) gelen talepler üzerine görüntüleri paylaşmak istedim. Konunun forumların bu kısmına uygun olduğunu düşündüm.
Mersin-Tarsus yaklaşık 35-40km
Tarsus-Çamlıyayla yaklaşık 60 km
Çamlıyayla-Orman yolları yaklaşık 50 km
Toplam gidiş dönüş: 300 km
Yolda ormancıların tohum amaçlı toplattığı kozalakları görünce durduk ve fotoğrafladık.
Ormancı bizi iyi karşıladı ama köpeği onunla aynı fikirde değildi
Çamlıyayla'da çeşmenin önü. Pirzolaların sindirim sistemine karıştığı yer yani...
Artık orman yollarındayız.
Bu ne olabilir sizce?
ve geri dönüş...