Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Ankara-Kırşehir-Kaman Yolculuğu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    Ani verilen bir kararla kardeşimle beraber motosikletle gittiğimiz Kırşehir-Kaman yolculuğumu sizinle paylaşmak istedim. Biraz önbilgi verecek olursam. Kırşehir-Kaman Ankara'ya 150 km uzaklıkta ve Bala yolu üzerinden gidilmekte. Kaman'ın nüfusu 26.000. Her Anadolu şehri gibi dışarıya göç vermekte ve nüfusu gün geçtikçe azalmakta. Zaten kalan nüfusu da şehirde kalan yaşlılar oluşturmakta. Anne ve Babam' da Kaman 'lılar. Polatlı'da büyümeme rağmen her fırsatta akrabalar için gideriz. Yine böyle bir ziyaret bu. Fakat biraz farklı olsun diye motosikletle gittik. Yolculuğumuz çok zor geçmedi. Her ne kadar motosikletin motor hacmi yetersiz gelse de iyi kötü molalarla 3 saat gibi bir sürede aldık. Halkımız motosikletlilere pek alışkın değil mesela Bala'da çocuklar tarafından "Hello, hello" nidalarıyla karşılaştık. Kaman'da giydiğimiz kıyafetlerden olsa gerek bize uzaylı gibi bakıyorlardı ama o kadar kötü bakıyorlar ki sanki bir suç işlediniz. Bir de gittiğimizde dayımları evde bulamamıştık. Ev sahibine sorduğumuzda önce tereddüt etti sonra nerede olduklarını söyledi. Tereddüt etmesinin sebebi ise bizi polis sanmasıymış. Öyle gariplikler işte. Burada gezi sırasında ve Kaman'da çekilen bir kısım fotoğraflar var. İyi seyirler.



    Yola çıkmadan önce haşin bir bakış. Böyle haşin bakmamın sebebi kaskın yanaklarımı sıkıştırması. Kusura bakmayın.






    Yol üzerinden bir Gölbaşı manzarası.




    Uzun yollar bizi bekliyor.


    İnsanımız sanatkar ruhunu her ortamda ortaya çıkarıyor. İşte buna bir örnek. Yer: Bala yolu üzerinde hacı sultan dinlenme yeri. Pek dinlenilecek yeri kalmamış. Bunu biraz sonraki dinlenme tesisinden anlayabilirsiniz.




    Bahsettiğim dinlenme tesisi. Ama şimdi tabiri yerindeyse içler acısı halde. cık cık




    Klasik meyve satan yaşlı teyze. Niye gülümsüyor diye soracak olursanız bize biraz önce kilosu 2 ytl den sattığı meyvelerin hesabını yapıyordur. Fotoğraf çekme isteğimize ama geri gelmez ki şeklinde karşı çıksa da. Boşver teyze biz da hatıra kalsın şeklinde çalışmalarımız sonucunda ikna oldu. Ayrıca teyzenin bizi görünce ilk tepkisi "Yavruum o kafanızdaki şapkaları (kaskları kastediyor) nasıl taşıyorsunuz oldu.



    Ve karşımızda Bala, demek ki yolun yarısına geldik.


    Karakeçili kasabasında ayçekirdeklerini Tadım fabrikasına vermek için sıraya girmiş traktörler.




    Motorumuzun camından Anadolu Bozkırlarına bir bakış.




    Bala sonrası yoldaki tarlalar ve karşıdaki dağlar.&


    Çeşnigir Köprüsü, şu an Kırıkkale sınırları içerisinde bulunmakta. Yakın zamana kadar kullanılan bir köprüydü fakat Kızılırmak üzerine baraj yapılınca sular altında kaldı. Yazın sular çekildiği için tekrar gün yüzüne çıkmış durumda.




    Çeşnigir Köprüsü - 2




    Çeşnigir Köprüsü - 3




    Çeşnigir Köprüsü üzerine yeni yapılan köprü. Bu arada aklıma geldi atalarımız bizden çok daha estetikmiş. Bu farkı iki köprü arasında görebilirsiniz.





    Kayaların arasından Kızılırmak.




    Kayaların arasından Kızılırmak-2.





    Kızılırmak kenarındaki garip şekilli kayalar




    Başka bir bozkır manzarası size.




    Ve Kaman' a girdik.




    Kaman'ın çıkışında Baran Dağı Japon Bahçesi' ne giderken. Babamın iddiasına göre babam küçükken bu dağın eteklerinde çobanlık yapmış. Babamın köyü de bu dağın dibinde zaten. Demek ki doğru söylüyor.



    Japon bahçesinden ismini bilmediğim bir çiçek. Japon bahçesini kısaca tanıtalım isterseniz. Japonya dan gelen arkeolojik bir ekip vakti zamanında burada aşağıda fotoğrafını göreceğiniz alanda kazıya başlıyor. Gel zaman git zaman Japonlar buradaki halkı çok seviyor ve buraya bir Japon bahçesi yapmaya karar veriyor. Japonya dan özel bahçıvanlar getirip bu bahçeyi oluşturuyorlar. Söylenene göre bu bahçenin düzeni insanı iç huzura götürecek şekilde yapılmış, açıkça söylemek
    gerekirse o sıcak havada kışlıklarla gezerken bende çok bir iç huzur oluşmadı. Ama güzel bir yer . Japonların bundan sonraki hedefi buraya bir eğlence parkı kurmakmış. Umarım başarılı olurlar.



    Japon bahçesi dediysek öyle fason bir yer değil ciddi ciddi Japon bahçesi. Gördüğünüz gibi değişik heykelcikler bile var.




    Japon bahçesinden bir manzara




    Japon bahçesinden kaman manzarası.




    Japon bahçesinin hikayesi.






    Japon bahçesinden başka bir çiçek.




    Bu çiçeğin biraz tonlanmış hali.




    Japon bahçesinden başka bir huzur manzarası.




    Kaman'in yanında Japonların yaptığı kazı çalışması. Söylentiye göre burada 7 kat yerleşim kalıntısı varmış. Japonlar ayrıca burada bir enstitü kurmuşlar. Hatırlarsanız 3-4 ay önce Recep Tayyip Erdoğan açmıştı bu enstitüyü.



    Kaman ın ana caddesi. Tabi ki Japon Prensin adında. Bu arada eskiden mikasa toplar vardı 9 katlı felan acaba bi alakası var mı ki?




    Dayımın kızı Hatice ya da bizim tabirimizle Hatcik.




    İlçe meydanındaki heykel. Aynı zamanda ilçenin merkezi.




    Anneannemlerin kedisi Yeşim.


    >

    Türkiye'min yolları önce sağ gösteriyor sonra sol vuruyor.




    Anneannem salça kaynatıyor. Pazardan alınan domatesler iyice preslendikten sonra suları süzülür ve şekilde görüldüğü gibi kaynatılır. Sonra bidonlara konulan salça kış boyu kullanılır. Bir ara hesaplamıştım hazır salça almak daha hesaplı ama nedense hala bu yöntemi kullanıyorlar.




    Salça kaynatmaya devam.


    Şimdi bu ne diye soracak olacaksınız. İsmini ben de bilmiyorum ama vakti zamanında bu yarıklarda bulunan çakıl taşları (şu an bir tane kalmış) ile arpa veya buğday kabuğundan ayrılıyormuş. Bu şekilde bir dizi tahtayı at veya eşeğin arkasına bağlayarak tahıl ın üzerinde gezdiriyorlarmış. Hatırlarsanız Hülya Koçyiğit in bir filminde vardı böyle bir sahne.




    Tepeden Kaman manzarası (tabi motorum da dahil bu manzaraya). Burası su deposu olarak bilinir. Niye diye soracak olursanız çünkü su deposu var. :D. Daha çok içkicilerin mekanıdır. Biz de içkici olduğumuza göre çıkıp bir manzara seyredelim dedik. Motorun sağ alt tarafında bulunan poşette çekirdek var. Dedim şimdi evdekilere boş gitmek olmaz gelirken kuruyemiş
    filan alalım hesabı.



    Genel olarak böyle geçti bir gezi. Kalın sağlıcakla!

    Bu arada fotoları bu hale getiren Burak'a teşekkürler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ozkansava - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2006
    Şehir
    Nilüfer/Bursa
    Motosikleti
    JONWAY 150 T-2 YY Furnace
    Resimler harika ve bence çok profesyonel.Paylaşım için teşekkürler.
    O tabela da ne.Sonradan farkettim.Karşıda Azrail bekliyomu acaba.
    Herkesin üç kişiliği vardır; Ortaya çıkardığı , sahip olduğu , sahip olduğunu sandığı. Alphonse Karr

  3. #3

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    Degerli yorumlarin icin tesekkurler. Türkiye yollari gercekten de surprizlerle dolu... :-)

  4. #4

    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    Heryerde çıkarım karşınıza
    çok güzel bir gezi..o fotoğrafa bayıldım yaa sağ gösterip sol vuruyo hahaha

  5. #5
    bighakan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul Atakent
    Motosikleti
    Mondial 150 MC
    Paylaşımın için teşekkürler.
    Fotoğrafların bazıları buram buram Anadolu kokuyor...

  6. #6
    canyerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mayıs 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    F 650 GS DAKAR
    merabalar emrah.senin le hemseri yiz.bende kamanlıyım.bende gecen hafta ordaydım.resimde yeni yapılan yolu,japon bahcesini fln gorunce gözlerim yasardı.gercekten cok güzel fotolar.eline emeğine sağlık.biz genelde giderken bala üzeri gidioruz.ama bu sefer bala üzeri gidip kırıkkale üzeri döndük.ama gidilicek en güzel yol bala üzeri bence.ama motorlar için biraz tehlikeli oldugu kanısındayım çünkü baya bi viraj war.bu arada ben savcılı - esentepe
    liyim.sen nerden sin merak ettim.

    saygılar...
    Can YERLİ
    06 YC 502

  7. #7
    xmachinex - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    fotoğraflar harika ve bence çok da profesyonel. küçük çaplı bir belgesel gibi olmuş. teşekkürler...

  8. #8

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    babam yelekli fakat akrabalar su an kaman in icerisindeler. biz de kaman disinda buyuduk ama dedigim gibi ara sira ziyarete gidiyoruz. Yollar cok guzel degil ama zevkli. Gorusmek uzere ....

  9. #9
    borty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ekim 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kee-way 150 s.light
    Ellerine sağlık süper ligtlı bir arkadaştan selamlar
    KIÇI MOTORUN SELESİNE DEĞEN HERKES ARTIK MOTOSİKLET VAZGEÇİLMEZİDİR.

  10. #10
    kuraitoru - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2006
    Şehir
    beşiktaş
    merhaba emrah arkadasim bende kamanliyim seninle hemseriyiz ben kamanin merkezindenim cok guzel bi gezi olmus fotolara gercekten bayildim bakarken sanki kamana gitmis kadar oldum simdi amerikadayim ama ramazan bayraminda kamana gitme ihtimalim var orda olursan gorusuruz.Ben istanbulda yasiyorum normalde birdahaki senlerde bole bir gezi yaparsan beraber yapabiliriz bana ozelden yazabilirsin tanisiriz birader gercekten cok saol hersene en az 1 kere kamani goren biri olarak busene amerikada olmamdan oturu gidememistim gittim kadar oldum coook tesekkurler ellerine saglik

  11. #11
    clint - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İstanbul
    Selam, şimdiye kadar bu sitede gördüğüm en hoş fotoğraflar bunlar. Fotoğraftan az çok anlayan ve ilgilenen birisi olarak çok hoşuma gitti. Özellikle ateşteki salça kazanı fotonuz harika, ışığı pozu, kadrajı profi olmuş. Ellerinize sağlık. Ayrıca gezi yazınız da belgesel tadında. Umarım bir gün motorumu aldığımda ben de deklanşör basıp buradan paylaşırım. Daha nice fotoğraflara ve yolculuklara diyorum. Hem motosiklet hem de fotoğraf sizinle ortak zevklerimiz sanırım. Yüreğinize sağlık, ömrünüze bereket.
    "Bir adamın makosenleriyle bir kilometre yürümeden onun hakkında karar verme." (Kızılderili Atasözü) - (Clint is Cloud)

  12. #12
    BeYfa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2006
    Şehir
    MT/Eskişehir
    Motosikleti
    CıbıRepSol
    hocam gitmiş kadar oldum bu saatde nicenice gezilere
    [B][I]hiçbirimiz bu hayattan sağ kurtulamayacağız ki..:mrgreen:[/I][/B](FaRuK)

  13. #13
    Gültekin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Haziran 2005
    Motosikleti
    BMW F650FB

    Şimdi bu ne diye soracak olacaksınız. İsmini ben de bilmiyorum ama vakti zamanında bu yarıklarda bulunan çakıl taşları (şu an bir tane kalmış) ile arpa veya buğday kabuğundan ayrılıyormuş. Bu şekilde bir dizi tahtayı at veya eşeğin arkasına bağlayarak tahıl ın üzerinde gezdiriyorlarmış. Hatırlarsanız Hülya Koçyiğit in bir filminde vardı böyle bir sahne.
    buna bazı yörelerde döğen ya da döven, benim memleketimde ise gam derler. (Elaziz-Bingöl sınırı)
    küçükken, yaz tatillerinde köye gittiğimde mutlaka denk gelirdim.
    irice bir öküze (veyahut katıra) bağladıkları gam'ın üzerine oturur, samanın üzerinde akşama kadar, damda fır dönerdim.
    kentli bir çocuk için, inanılmaz keyifli bir hadisedir. uzun bir çubukla ara sıra hayvancık dürtülür, yavaşlayıp, çaktırmadan kaytarmasına müsade edilmez.

    o güzel anıları hatırlattığın, ve bu güzel gezinin muhteşem fotograflarını paylaştığın için teşekkürler.
    Ülkemde hiçbir iyilik cezasız kalmaz.

  14. #14
    gazman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    moskova
    Motosikleti
    HONDA XR600R
    yahuu elinize saglik ayaginiza saglik gitmisiniz taaaaa oralara ama insan burdaki dostlarina bi paket cekirdek geirmezmi yahuu..
    once AKIRA sonrada NECDET abi... yuregimi yaktiniz..bu ekran karanlik kalacak ve yuregimi yansitacak..mekaniniz cennet olsun..:pale:

  15. #15
    kovboy03 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2005
    Şehir
    AFYON
    Motosikleti
    Minsk125 Tiger250 MCT250 Süperlight150 YBR
    Paylaşım için sağol Kaman diye bir yer olduğunu öğrendik sayende.Eyvallah kardeşim...
    Motorda bir ayrı güzel.
    Ey insan!Kaf dağı kadar yüksekte olsanda Kefene sığacak kadar küçüksün.UNUTMA:her şeyin bir hesabı var;üzdüğün kadar üzülürsün!

  16. #16
    BLAU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Eylül 2006
    Motosikleti
    DL 650
    Çok güzel ve farklı resimler paylaşım için teşekkürler.
    ERDİNÇ HARAÇ
    TEKİRDAĞ
    DL 650

  17. #17
    Makine - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2005
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    2015 Triumph Tiger Explorer
    Güzel bir gezi. Paylaşım için teşekkürler. Çiçeklere bittim bu arada.
    "Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır." (Epiktetos)

  18. #18
    merttunax - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Şehir
    Ankara - İzmir - TR
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    Kırşehir Kaman Aman Allahım Aman
    Şaka şaka
    Anadoludan manzaralar görmeye bile muhtaç kalmışız, bu taş yığınları arasında körelmişiz
    Kaza Anında Sizi Korur...

  19. #19

    Üyelik
    23 Eylül 2006
    mesajlariniz icin sagolun dostlar. Is+ okul oldugundan pek gezmeye firsat bulamiyorum acikcasi ama iyi bir motorla Turkiye Turu yapmak isterdim. Kendinize iyi bakin. Gorusmek uzere....

  20. #20
    YeK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2006
    Şehir
    ankara-izmir
    Motosikleti
    Daelim History 125 fişne rengi
    Çok iyi yapmışsın... Ellerine sağlık..
    Bende dolaşıp bolbol resim çekmek istiyorum ama bu havalarda uygun ekipmanım yok:(
    Aslında toplanıp hava güneşliyken bi dolaşsaydık böle doğa içinde ne güzel resimler çekerdik...
    inşallah beraber gideriz böle yerlere...
    ankara mt sayfasına da gel bekleriz...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler