DEĞERLİ MOTOSİKLET TUTKUNLARI;


BURSA da 01 Eylül 2006 tarihin de OMM den David MADEN in sunduğu ve ENDURO TÜRKİYE MOTOSİKLET GRUBUMUZ üyelerinin Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 çatısı altında oluşturduğu Motosiklet Çalışma Grubu tarafın dan organize edilen ÜCRETSİZ TEORİK MOTOSİKLET SÜRÜŞ EĞİTİMİ 136 kişi ile tamamlandı.
Bu eğitimin gerçekleşmesi için grubumuz üyeleri özveri ile çalıştılar.Yaklaşık 4000 adet el broşürü , 250 adet duyuru afişi tüm motosiklet satışı , motosiklet tamiri ,toplu ulaşım araçları , toplu ulaşım noktaları , v.b. noktalara asıldı.Ayrıca Bursa ilçelerine de ulaşılmaya çalışıldı .Tüm amaç sadece grubumuz üyeleri değil , tüm motosiklet tutkunları bu eğitimden yararlansın diye,
Katılım sağlanan imkanlara , duyurulara rağmen tahmin ettiğimiz sayının altında gerçekleşti.OMM nin İstanbul dışında vermiş olduğu en yüksek katılım olduğunu öğrendiğimizde tüm emeklerimizin boşa gitmediğini anladık.

Bundan sonra da eğitimlerin düzenlenmesi ve bu işin geleneksel hale getirilmesi konusunda motosiklet tutkunlarının talepleri oldu.Değerli arkadaşlar bu tür organizasyonlar ciddi emekler gerektiriyor,güçlerimizi birleştirirsek ,birlik olursak sen, ben değil BİZ dersek , çok daha güzel organizasyonlar yapılabilinir.

Ancak; esas bu işleri biz motosiklet tutkunları değilde , bu işten PARA kazanan ve sektörün içinde olan insanların organize etmesi gerekir diye DÜŞÜNÜYORUM. İnsanlara Motosikleti satmakla bütün sorumlulukları bitti sananlar : YANLIŞ DÜŞÜNÜYORSUNUZ .

Siz bu sektörden geçiminizi sağlamaya karar verdiyseniz ,sektörün sağlıklı büyümesi ve Motosiklet bilincinin gelişmesi konusunda da ÇABA SARF ETMEK ZORUNDASINIZ.

İnsanlara Motosikleti satarken ‘’’ abi , bisiklete biniyormusun ? tamam o zaman al bunu, bas gaza bak keyfine ,HADİ HAYIRLI OLSUN . ‘’’ ………………..ORDA DUR SEVGİLİ SATICI KARDEŞİM .
Bu motosikleti satın alan arkadaşımızın ehliyeti VARMI ?, Kask ‘ı VARMI ?, Sürüş eğitimi VARMI ?, Motosiklet bilinci VARMI ? Bu arkadaşa başlangıç için 500 cc NORMALMİ ?

EVET , motosiklet kazaların da çok ciddi CAN kayıpları oldu , sadece sürücüler mi SUÇLU ?Bu kazalar da bu sektör den PARA kazananlar hiç mi SORUMLU değil.

Her markanın ÜCRETSİZ sürüş eğitim imkanı olmalı , o markayı tercih eden Motosiklet tutkunu arkadaşımız bu alternatiften yararlanıp ,yararlanmamakta serbesttir.Ama hiç olmazsa SİZ sorumluluğunuzu yerine getirmiş olursunuz.İnsanların Motosiklet bilincini artırmak için siz bir çaba sarf edin KATKI kısmını bizlere bırakın. (Ehliyetsiz motosiklet kullanmayalım ve yine ehliyet alırken tercih ettiğimiz kursun bize vereceği eğitimide asla göz ardı etmeyelim bilinçli insana ve yaptığı işe sorumluluk duyan kursları tercih edelim

Yaptığımız eğitim organizasyonunu eleştiren arkadaşlara da , buradan saygılarımı sunuyorum.Siz daha iyisini yapın biz elinizi ÖPELİM.
Ayrıca KASK ile ilgili bir afiş yaptırdık , umarım insanların dikkatini çekerde KASK işini ciddiye alırlar.

‘’ŞEHİT OLMAYA EVET , MOTOSİKLET KAZASINA HAYIR ‘’

Kaskınız takılı , farınız açık , yolunuz uzuuuuuuuuuuuuuuuuuuuun OLSUN .

DÜZ TEKER www.enduroturkiye.com (adlı üye'den alıntı )