Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

TransBucegi, Bran Kalesi, Transfagarasan ve Transalpina 2021

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Exzina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2011
    Motosikleti
    Transalp 650
    Merhaba
    Gitmeyi düşüneneler için geçen hafta yaptığım Varna, Bükreş, TransBucegi, Bran Kalesi (Kazıklı Voyvada Kalesi), Transfagarasan ve Transalpina gezisi hakkında bilgiler yazmak istedim.
    1. Gün
    İstanbul’dan yola çıktım, Dereköy sınır kapısına gittim, Kapıdaki gişede Yeşil Sigorta (Uluslararası sigorta) yaptırdım. Sınır kapısının Bulgaristan tarafında hem yeşil sigortayı hem de Türkiyeden aldığım PCR Corona testini kontrol ettiler. Şu anki durumda bunlar olmadan sorun yaşarsınız.
    Sınır kapısından sonra Navigasyon uygulamasından otoyolları kullanma seçeneği işaretleyerek Burgaz şehrine gittim. Yol ormanın içinden giden tek gidiş tek geliş güzel bir yol.
    Yolda çektiğim video: https://goo.gl/maps/KWUxYiwdD9ZBwjfU9
    Burgaz şehrinde öğle yemeği yedikten sonra Varna şehrine devam ettim. Burgaz ve Varna yol için otoyolları kullanma seçeneğini seçtim, bu yol da oldukça güzeldi. Varna şehrinin yakınlarında internetten bir hostel buldum, normalde villa olan odaları ayrı ayrı kiralanan bir yer, motoru bahçeye park ettim.
    Link: https://goo.gl/maps/KWUxYiwdD9ZBwjfU9
    2. Gün
    Sabah Varna bir kahvaltı edip, Bükreş’e yola çıktım. Yola çıkmadan önce Romanya giriş için gerekli evrakları kontrol etmiştim, Türkiye yeşil listede olduğu için Corona Testi istenmiyor yazıyordu fakat sınırdaki görevli “siz Avrupa Birliği vatandaşı olmadığınız için Corona testiniz olması gerekiyor” dedi. Türkiye'den aldığım PCR testinin süresi henüz bitmediği için bu testi göstererek sınırı geçtim. Eğer siz Bulgaristan’da daha uzun kalacaksanız Bulgaristan’da tekrar test yaptırmanız gerekebilir.
    Bu arada Tuna Nehri baya büyükmüş maşallah İstanbul boğazı gibi.
    Video: https://youtu.be/nHAeu7FDDmM
    Sınır Kapısı ve Bükreş arasında yol sürekli yerleşim yerlerinden geçiyor, bence güzel bir yol değil. Bükreş'te otoparkı olan güzel bir otel buldum.
    Otel Link: https://g.page/hotel-mojo?share
    3. Gün
    Motosiklet kıyafetleri ile şehir gezmeyi sevmediğim için motoru hotelde bırakıp şehri gezdim. Şehirde bizdeki Martı’ya benzeyen kiralık elektirkli scoterlar var, bunlarla şehir merkezini gezebilirsiniz. Ayrıca şehirde Uber var. Taksiciye gideceğiniz yeri anlatmaya uğraşmadan uygulamadan gideceğiniz yeri girebilirsiniz.
    Şehrin old town kısmı Taksim’in eski haline benziyor, benim çok hoşuma gitti. Şehrin en büyük parkı içinde köy müzesi diye bir yer var. Burada Romanya’nın farklı bölgelerinden taşınmış veya ire bir aynısı yapılmış köy evleri var. Burayı da çok beğendim.
    Köy müzesi: https://goo.gl/maps/8Bc1Py12RZUVpWjR6
    4. Gün
    Bugün için Transbocugu, Bran Kalesi (Kazıklı Voyvada Kalesi), Transfagarasan şeklinde bir rota hazırladım.
    Transbocugu yolu sonunda asfalt bitiyor bu yüzden geldiğiniz yolu geri dönmek gerekiyor fakat yol güzel olduğu için ben geldiğime memnun oldum. Bu yolda bir kaç defa toprak kaymasından dolayı yolun yarısı kapalıydı, bu yüzden dikkatli olmak lazım.
    Yoldan parçalar: https://youtu.be/ti7MDwGCWz0
    Transbocugu sonrası Bran Kalesi’ne doğru yola çıktım. Kaleyi gezdikten sonra Tranfagarasan’a doğru yola çıktım.
    Kalenin yakınlarından video: https://youtu.be/hjIz5LcyWN0
    Kaleyi gezdikten sonra Transfagarasan doğru yola çıktım. Yoldaki kasabalardan bazı videolar çektim.
    Romanya Köyleri: https://youtu.be/xI80YJpJIAM

    Transfagarasan geldiğimde inşaların burayı neden bu kadar sevdiğini anladım. Burası gerçekten her motorcunun en az bir kere gelmesi gereken bir yer. Burası için video kaymadın çünkü zaten internette bir çok video var.

    Transfagarasan’ı bitirince yol Curtea de Arges isminde bir yerleşim yerine gidiyor. İnternet burada Casa Florilor isminde yine aslında bir villa olan pansiyonda kaldım. Buranın işletmecisi çok tatlı yardımsever bir kadın. Motorumu kapalı garaj’a koymaları ayrıca beni mutlu etti fakat benim kaldığım odada banyo yoktu ortak banyo kullanılıyordu, eğer bu konu sizin için önemli ise alınızda olsun.
    Casa Florilor: https://goo.gl/maps/mPv4dTyVuoBxoQZDA

    5. Gün
    Türkiye’de yaptırdığım PCR testinin süresi bittiği için ve Bulgaristan’nın normalde sınırda test sorması gerektiği için Curtea de Arges şehrinde Clinica Binisan isminde bir yere Corona testi yaptırdım. Burada PCR testinin bir sonraki gün çıkacağını fakat rapit test yaptırırsam yarım saat içinde sonucu vereceklerini, Bulgaristan’ın bu testi 48 saat boyunca kabul ettiğini söylediler. (Bir sonraki gün Bulgaristana girerken testi sormadılar fakat normalde istemeleri gerekiyordu)
    Testi aldıktan sonra Transfagarasan’ı tekrar yapmak istedim. Transfagarasan’ı bir kere daha geçip Transalpina’ya doğru yola çıktım. Bir önceki gün Transfagarasan’da bir tane ayı görmüştüm, tekrar geçtiğimde ise 4 defa gördüm. İnsanlar durup fotoğraf çekiyordu, hatta motorcular bile korkmadan duruyordu. Anlaşılan ayı saldırı pek yaşanan bir şey değil.
    Tranfagarasan ayıları: https://youtu.be/3W0FyCXH1EE
    Transalpina geçisi Transfagarasan kadar güzel olmasa da burası gelmişken yapılması gereken güzel bir yol.
    Video:
    Transalpina geçisinden sonra Bulgaristan’nın başkenti Sofya’a doğru yola çıktım. Bir günde bu kadar çok yolu yapamayacağım için Bulgaristan sınırına yakın bir şehirde bir otelde kaldım.
    6. Gün
    Navigasyon beni çok kullanılmayan bir sınır kapısına yönlendirdi. Kapıdan kolayca geçtim. Corona testini soran olmadı. Çoğunluğunu Köy yollarından giderek Sofya’ya geldim. Şehri motor ile gezmek istemediğim için otoparkı olan bir otel bulup, motoru buraya bıraktım.
    Kaldığım otel: https://goo.gl/maps/8f1udgBUys8bXZWE7
    Sofya’da da bu kiralık elektrikli scooterlardan var, şehri bunlar ile gezebilirsiniz. Uber yok fakat bizdeki bitaksi uygulması gibi taxime uygulaması var. Bu uygulamada ile taksi çağırmak ve gideceğiniz yeri bu uygulamaya girmeniz mümkün, böylece taksiciye gedeceğiniz yeri anlatmaya uğraşmıyorsunuz.
    7. Gün
    Otoban üzerinden Türkiye'ye döndüm. Sınır kapısında yoğunluk vardı fakat motosiklet olunca öne geçmeniz problem olmuyor. Eve dönmeden Edirne’de ciğer yiyerek geziyi bitirdim.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Hocam tebrikler, tek basınıza mi gezdiniz?

  3. #3
    Exzina - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mart 2011
    Motosikleti
    Transalp 650
    Evet tek başıma gezdim.
    gurcanozturk bunu beğendi.

  4. #4
    rasitkoksal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2013
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    2007 BMW 1200GS
    Çok güzel yerlerde güzel,sorunsuz bir gezi olmuş.Bürokrasi vakit ve nakit kaybı salgın yüzünden. Tekeriniz düz,keyfiniz bol olsun.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)