Selamlar arkadaşlar, bu gün Beyşehir gölüne gitme niyetiyle çıktığımız yolculuk yağmuru görüp tornistan yaparak Adana yoluna yönelmemiz ve "niyetine girdik illa göl görelim" mantığıyla tamamen spontane Karapınar ilçesinde Meke gölü ve Acı göl gezisi olarak tamamlandı.

Meke gölü volkanik bir oluşummuş. Bir gaz patlması neticesiyle tam ortada bir tepe ve etrafı göl olan bir krater. Suyu çekilmiş mi yoksa hep mi öyle bilemiyorum fakat tuz gölü halindeydi biz gittiğimizde. Çok tenha sakin ve muhteşem bir manzaraya sahip bir doğa harikası.

Meke gölünde de su bulamayınca yakınlardaki Acı göle yöneldik fakat navigasyon bölgede yol göstermeyince kafamıza göre daldık bir yola. Yol soğuk asfalt klasik köy yoluydu fakat navigasyonda görünen göle ulaşmak için toprak tarla yoluna dalmamız gerektiğine kanaat getirdik. Tam olarak off road denilemez ama yolda gevşek kum çöküntüleri ve bol bol engebe mevcuttu. Bizim gibi iki acemi bu yola girince baya heyecanlı ve bize göre aksiyonlu bir yolculuk oldu. Yol üzerindeki kum denizlerinden geçerken Transalp'i az kalsın yatırıyorduk ama yüzümüzde endişe değil sadece kahkaha vardı. Navigasyonda göl hemen yanımızda görünmesine rağmen biz bir türlü gözle tespit edemiyorduk. Meğer solumuzdaki tümseğin ardına gizlenmiş mucize bizden 5 metre uzakta, kendi huzurlu dinginliğinde bizi kendisine hayran bırakmak için bekliyormuş...

https://youtu.be/5k3tpQtSwqs