Tehlikeli Yollar gezi serisinin 4. bölümü yayınlandı.

Gezimizin bu bölümünde İspir'den Artvin'e gidiyoruz. Yusufeli üzerinden yaptığımız yolculuğumuz oldukça sıcak ve bunaltıcı bir havada geçiyor. O hava öylesine sıcaktı ki kaskın camını açsam sıcak rüzgar yakıyor, camı kapatsam içerisi havasızlıktan yakıyor. Üzerimde deri mont, altımda kevlar pantolon...Reçele dönen beynimle çok ilerleyemiyorum ve bir şadırvanda çoraplarımıza kadar ıslanarak rahatlıyoruz. Planımızda olan Şavşat Karagöl'e ise bu gibi sebeplerden ötürü zaman yettirip gidemiyoruz. Onu bir sonraki güne bıraktık.



ROTAMIZ NE?
Gezi rotamız; Vakfıkebir çıkışlı, Çaykara yolundan giderek Derebaşı virajlarına ulaşmak ve oradan Bayburt, İspir, Yusufeli, Artvin ve Rize üzerinde Trabzon'a geri dönmek şeklinde.

PEKİ ÖNCEKİ BÖLÜMLERDE NELER VAR?
1- Gezimizin birinci bölümü, Çaykara ile Derebaşı arasındaki mükemmel manzaralı asfalt, stabilize karışımı bir yolda geçiyor. Oldukça eğlenceli geçen bölümü izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
1. Bölüm linki: https://www.youtube.com/watch?v=O8qBB...

2- Gezimizin ikinci bölümü Derebaşı'nın tehlikeli virajlarını tırmanmakla geçiyor. Birçok ölümlü kazanın yaşandığı, keskin virajların yer aldığı yolda sürmek oldukça cesaret istiyor. D-915 karayolu olarak anılan bu yol yörede Rus Yolu olarak da biliniyor. Tehlikelerin kol gezdiği ikinci bölümü izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.
2. Bölüm linki: https://www.youtube.com/watch?v=etppI...

3- Gezimizin üçüncü bölümünde Derebaşı virajlarını geçtikten sonra 2330 metre rakımlı Soğanlı Geçidi'ne doğru yol aldık. Oradan Bayburt'a inerek muhteşem bir yolu olan Erzurum dağlarından geçerek İspir'e ulaştık. Yol üzerinde bulunan Baksı Müzesi'ne de bir uğrayıp geçtik.
3. Bölüm linki: https://www.youtube.com/watch?v=ApBqn...