Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

250cc Vespa ile 5500 km Avrupa Turu - 12 Ülke

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Merhabalar


    2017 ağustos sonunda 150 cc ilk Vespa Primavera ile Yunanistan üzerinden İtalya’ya gidip gelmiştim. 8 gün - 3500 km süren bu maceradan 2 yıl sonra 5500 km ilk yeni bir maceraya giriştik.

    İşimden dolayı uzun süreli izin almam sorun olduğu için, tüm haftayı kapsayan Ramazan Bayramını da fırsat bilerek 2 haftalık bir plan yapmaya başladım. Aklım uzak doğudaydı aslında ama hava koşullarının uygun olmayacağını gördüğümden dolayı motosiklet ile bir şeyler yapmaya karar verdim. 2 rota vardı aklımda. Güney İtalya ya da bir kaç avrupa ülkesini kapsayan bir tur.

    Konuyu benimle aynı Vespa sahibi arkadaşım Ersin ile paylaştım. Daha önce İtalya' ya yaptığım yolculuğu da beraber yapacaktık ama iş değişikliği nedeniyle tek gitmiştim. Bu sefer o da bu maceraya dahil olmak istedi. Birlikte bir rota çizdik. Hedefimiz Viyana'ya gidip oradan Como Gölü, sonrasında da Venedik’i ziyaret etmekti. Dönüş yolunda da Hırvatistan ve Arnavutluk’u gezip sonrasında 2-3 gün Yunanistan’ da deniz tatili yapmayı düşündük. Bu macera için 16 günümüz vardı.

    Yolculuk sonunda gerçekleşen rotamız aşağıdaki gibi oldu. İşaretli alanlarlar kaldığımız ve belli bir süre harcayarak gezdiğimiz yerleri ifade ediyor.

    Rotamız
    https://1.bp.blogspot.com/-V5bzjUuQR...s1600/rota.png

    Kabaca rotamız belli olunca vize işlemlerine başladık. Rotamız Bulgaristan’dan başlasa da vizeyi Yunanistan’dan aldık. Sınırda bununla ilgili bir sorun çıkmadı. Sorun olabilir diyenler oluyordu ama biz sorun yaşamadık.

    Yola çıkmadan motorlara sticker arayışına girdik. Bize özel bir karakter aradık. Biraz esprili de olması açısından Vecihi de karar kaldık. Vecihi - Panic In The Sky resimlerimizi yapıştırıp yola çıktık.


    Sticker resmi ve motor üzerindeki resmi.

    https://1.bp.blogspot.com/-bKU8R2Pi7...0/IMG_6473.jpg

    https://1.bp.blogspot.com/-BPL-lmtjy...0/IMG_6387.jpg


    1. Gün -Filibe ( Bulgaristan ) - 417 km

    Cuma günü saat öğleden sonra buluşup yola çıktık. Hedefimiz sınırı geçip, Filibe – Bulgaristan’da konaklamaktı.

    Sınırda sıra yoktu. Rahat rahat işlemlerimizi yaptık. Bulgar polisi çok sıcakkanlıydı. Sanırım karşılaştığımız en güleryüzlü ve samimi sınır polisi Bulgar oldu. Çok da iyi Türkçe konuşuyordu.

    Sınır sonrası bizim için biraz sancılı oldu çünkü sınırı geçtikten sonra yağmura yakalandık. Hava da kısmen soğuktu. Ersin sağolsun tedbirsiz gelmiş, yağmurluk yoktu yanında. Güzel bir ıslandı ve çok üşüdü. Bunu yazmama muhtemelen kızacak :) Benzinlikte durduk, ıslak kıyafetleri değiştirdik ve yola devam ettik. Yağmur az da olsa yağmaya devam ediyordu ama akşam olduğu için artık yerleşebileceğimiz bir yer bulmamız gerekiyordu. Fakat bir sorunumuz vardı, kalacağımız yer belli değildi :) . İnternetimiz olduğu için yolda giderken bir yer buluruz diye düşündük. Bulgaristan'da Airbnb de ilan veren kişiler sağolsunlar cevap vermediler :). Yağmurda ıslanmış biraz da üşüyerek otel aradık ve en yakın bulduğumuz otele yerleştik. Sonrasında da aç olduğumuz için yiyecek birşeyler aradık. Saat 11 olduğu için yer bulmak zordu. Cebimizde de sadece euro ve kredi kartı vardı. Bir yer bulduk, euro kabul ederim ama 1 euro = 1 leva dedi. (Normalde 1 euro = 2 leva) Kabul etmedik tabiki ve kredi kartı kabul eden Mc Donalds ta akşam yemeğimizi yedik.


    2.Gün – Sofya (Bulgaristan) – Niş (Sırbistan) - 320 km

    Yağmurlu hava ve gece euro konusunda yaşadığımız muamele bizi erken kalkıp Filibeden uzaklaşmaya itti. Amacımız Sofya ve sınırı geçip Niş’ e gitmekti.

    8 gibi yola çıktık ve Sofya’ ya vardık. Google ve Tripadvisor' dan çevrede neler var araştırıp gezdik. Yemek yedikten sonra Sırbistan'a doğru yola koyulduk.

    https://1.bp.blogspot.com/-d2WjzsT33...1600/sofya.jpg


    Sırbistan sınırı da sakindi. Yalnız buradaki görevli sıcak kanlı değildi :) Baştan ciddi, sinirli bir ifade ile karşılaştık. Ben de üzerine biraz sakarlık sergiledim. Magnet ile tutturdukları lambayı düşürdüm. Kırdım zannettim ama magnet olduğunu görünce rahatladım. Polis kızdı haliyle. Sonra motordan inerken tekrar kolum çarptı ve düşürdüm. Yine bir şeyler söyledi. Ama yetmedi tekrar düşürdüm. Sonun da adam da gülmeye başladı :) Neyseki benim geçmeme de izin verdi :) Akşam 8 gibi Nişe vardık. 1 gün önce ayarladığımız Airbnb evine yerleştik. Niş güzel, genç bir şehir. Akşam biraz gezdik ve tesadüfen gördüğümüz Vespa Bar da oturarak bir şeyler içtik. Sonrasında bir sonraki planımızı uygulamak üzere evimize döndük.


    Sırbistan'a Giderken

    https://1.bp.blogspot.com/-1dEM7pi_s...%2Byolunda.jpg


    3. ve 4. Gün - Belgrad - Budapeşte - 610 km

    Biraz gözü kararttık. Hedef Belgrad ve Budapeşte.

    8 gibi yola çıktık. Belgrada vardığımızda bir alışveriş merkezinin kaldırımına motorları parkettik. Çevreyi bilmediğimizden parkedilmiş motor görünce biz de yanına koyduk ama gezerken motorların parkedebileceği yerler olduğunu da farkettik. Belgrad'da fazla oyanlanmadık. Belgrad kalesi ve çevresini gezdik. Bizim tarihimizde de yeri olan bir şehir. Kale içinde de Osmanlıdan izler görebilirsiniz. Yemeğimizi yedikten sonra Budapeşte' ye yola koyulduk.

    Belgrad kalesi duvarlarına bitişik toprak tenis kortunu görünce şaşırdım. Böyle bir alanı, tarihi bir yerde insanlara ayırmaları güzel bir şey. Keşke oynama fırsatım olsaydı dedim kendi kendime.

    https://1.bp.blogspot.com/-7XJ9omEAt...0/IMG_4844.jpg


    Budapeşte, Bulgaristan ve Belgrad’dan sonra bize Avrupa buymuş dedirtti. Hamamları ile ünlüydü. 2 gece burada kalmaya karar verdik. Hamama gidip kendimizse gelelim dedik. 3 günlük yol yorgunluğunu böylelikle gidermeyi düşündük. Sınırda bir sorunla karşılaşmadık, sıra yoktu, rahat rahat işlemlerimizi yaptık.

    Budapeşte mimari yapısıyla beni hayran bıraktı. Bina görmeye bir daha hiç bir yere gitmem lafımı bana yedirdi diyebilirim. Hamam da eğlenceliydi, kesinlikle gidin. Açık- kapalı havuzları, saunaları, soğuk su havuzları vs. hem eğlendik, hem de rahatladık. Tabi biz biraz sezon dışında gittiğimiz için, her yerde sakin bir ortam ile karşılaşıyorduk. Siz gidip de kalabalıktan muzdarip alabilirsiniz. Normalde iğne atsan yere düşmüyor diyorlar.

    Kahramanlar Meydanı

    https://1.bp.blogspot.com/-_VAjVuNm3.../budapeste.jpg

    Hamam

    https://1.bp.blogspot.com/-38L3z105j...budapeste2.jpg


    5. ve 6. gün - Viyana - 245 km

    Öncekilere göre kısa bir yol. Macaristan ve Avusturya Schengen ülkeri olduğu için sınır kontrollerine girmedik. Sınırda sadece bir kaç polis araçları durdurmadan uzaktan izliyorlardı. Onun dışında gişe vs yoktu.

    Öğlen 2 gibi konaklayacağımız eve vardık. Tarihi bir evde kaldık. Ev sahibi Türktü. Bizi güzel karşıladı ve yardımcı oldu.

    Viyana tarihimizde de önemli bir yere sahip olduğu için gitmeye karar verdiğimiz bir ülke oldu. Budapeşteyi çok beğenmiştik. Viyana mimari yapısı ile Budapeşteyi geride bıraktı. Tabi kalma, yeme, içme maliyetlerimizi de 2 ye katladı :). Şinitzel gerçekten güzeldi. Yediğimiz şeyler genel olarak çok başarılıydı. Viyanada yaşayan arkadaşımız Gizemin de yönlendirmeleri de güzel şeyler yememizde etkili oldu.

    Normalde Viyana da 1 gece kalacaktık ama Gizem sağolsun bize bir kaç öneride bulundu. Biz de 1 gece daha kaldık. Tuna nehri kıyısında yüzülebilen bir yere gittik. Piknik yapıp, flamingo ve balıkların olduğu bir ortamda yüzdük. Su pis görünebilir ama girince öyle hissetirmedi. Bulanık olmasına rağmen yine de girdik ve yüzdük. Ortam yine sakindi. Yaşlı amcalar ve teyzeler ile yüzüp sonrasında şehri gezmeye devam ettik. Bu alana girmek için 6 euro ödemiştik.


    Viyana'da çok sayıda vespa motosiklet ile karşılaştık. Bizim vakit geçirdiğimiz yerlerde motorların yarısı Vespa idi.

    https://1.bp.blogspot.com/-oO9rG3ukX...600/viyana.jpg


    Saray Bahçesi

    https://1.bp.blogspot.com/-2MX0WiQrE...00/viyana2.jpg

    Tuna Nehri

    https://1.bp.blogspot.com/-ckdzHG91o...s1600/tuna.jpg


    Viyana'nın en güzel yanlarından biri her yerde temiz, soğuk içme suyu bulabiliyorsunuz. Bir restorana gittiğinizde de suyu çeşmeden isteyip bedava içebiliyorsunuz.

    https://youtu.be/_NgchJG6n2M


    7.gün - Hallstatt - Fischbachau (Almanya) - 400 km

    Gezinin en güzel rotalarındandı. Hallstatt’a giderken geçtiğimiz yollar ve köyler bizi adeta büyüledi. Arada durup çekim yaptık.

    Hallstatta giderken - Altta Drone ile çekilmiş versiyon

    https://1.bp.blogspot.com/-A-zcwUY2Y...0/IMG_5331.jpg

    https://youtu.be/CJNxh6ZAFJg

    Hallstatt’a vardığımızda öncesinde gördüğümüz yerlerden dolayı pek etkilenmedik diyebilirim:). Hallstatt kalabalık bir yer. Gerçekten de çok güzel ama kalabalık olunca güzelliklerinin farkına varamıyorsunuz. Hızlıca gezdik zaten küçük bir alan. Çok güzel bir tatlı börek yedik. Motorla da biraz etrafını dolaştık. Aslında vakitiniz olsa trekking yapabileceğiniz yerler var. Bizim çok vaktimiz olmadığı için motorla çevresini turlayıp geri döndük.

    Hallstatt

    https://1.bp.blogspot.com/-QKoHCwGTL.../hallstat2.jpg


    Hallstatt’tan ayrılırken aniden yağmur başladı. Bu sefer Ersin'e de yolda yağmurluk aldığımız için daha az etkilendik. Rota bizi yüksek yerlere götürdü ki çok güzel manzaralar ile karşılaştık. Bu manzaralar sağolsun bize mola verdirip çekim yapmaya mecbur bırakıyordu. O yüzden de sonraki noktalara geç gidiyorduk :)

    Hallstatt - Almanya Yollarında

    https://1.bp.blogspot.com/-vD_afKXCI...0/halstat3.jpg

    https://youtu.be/bqNK7OUIMIw


    Nitekim Neuschwanstein Şatosu yakınlarına gitmek istersen gidemedik. Yolda yine yağmura yakalandık ve güzelce ıslandık. Yağmurluk da bir yere kadar :) Islak ve üşümüş bir halde airbnbden yakınlarda bir köy evi bulup oraya gittik. Allahtan hızlı cevap verdiler. Çok güzel bir köyde, güzel bir köy evinde konakladık. Duşumuzu alıp dinlendikten sonra ertesi günün planını yapmaya başladık.


    Ertesi gün plan, Neuschwanstein şatosunu gezip sonrasında Como gölüne gitmek. 470 km lik ama dolambaçlı bir rotamız vardı.


    8. ve 9. Gün - Neuschwanstein Şatosu ve Como Gölü (İtalya)

    Kaldığımız köy evinden 7 gibi kalkıp, yakınlarda bulunan bir kafede güzel bir kahvaltı ettik. Şu ana kadar en doyurucu kahvaltımızdı ve gerçekten kahvaltıya benziyordu :) Peyniri, salamı, balı, tereyağı, yumurtasıyla bizim kahvaltımıza yakındı.

    Karnımızı doyurmanın da moraliyle yola koyulduk. Neuschwanstein şatosuna gittik. Şatonun içine girmeden çevresini gezip sonrasında yüksek bir tepeye çıkarak yukaradan manzarasını izledik. İçine girmek için belli saatlerde turlar vardı. 2 saat turu beklemek yerine bu şekilde yapmayı tercih ettik. Drone uçurmak yasak olduğu için planladığım çekimleri yapamadım ama yine de tatmin edici manzalar vardı. Şato da tek başına görsel olarak güzeldi.


    Şato

    https://1.bp.blogspot.com/-kmgrS0zZX...0/IMG_5461.jpg

    Yükseklerden Manzara

    https://1.bp.blogspot.com/-QhrvFOfcw...00/almanya.jpg


    Şatoyu gezdikten sonra Como Gölü' ne doğru yol çıktık. Bizi uzun bir yol bekliyordu. Tercih ettiğimiz güzergahta ücretli yolları hariç tuttuk. İsviçre üzerinden bir rota çıktı. Bu rotada gördüğümüz manzaralar şu ana kadar gördüklerimiz arasında en iyisiyldi. 1500 metre yüksekte sağımızda solumuzda karlı dağlar, göller ve akarsuların yanından geçtik. Yine dayanamayıp durup çekim yaptık. Biraz üşüdük çünkü çok rüzgar vardı. Ama güzeldi yinede. Aslında 1-2 gece kalsak iyi olurmuş.

    İsviçre Yolları - Como' ya giderken

    https://1.bp.blogspot.com/-0IB713wYl...0/comoyol1.jpg


    1500 metrede göl

    https://1.bp.blogspot.com/-XpbwiQgYF...0/comoyol2.jpg


    Ersinle birlikte

    https://1.bp.blogspot.com/-0UZnKBMbu...0/comoyol4.jpg


    İtalya sınırına geldiğimizde, sınır köyünde alttaki gibi bir şelale ile karşılaştık. Burada da biraz oyalanıp Como Gölünde ayarladığımız eve doğru yola çıktık.

    https://youtu.be/h-WiaXUmYdI


    Eve vardığımızda hava karanlıktı. Biraz dinlenip, çevrede pizza yapan bir bara gittik. Kaldığımız ev de bir köy eviyidi. Köydeki tek bar o saatte yemek hizmeti veren tek yerdi. Pizzamızı yedikten sonra eve dönüp ertesi günün planını yaptık.



    Como Gölünü gezerken ev sahibinin önerilerini dinledik. Yemek önerdiği bir yer çok kötü çıktı. Daha doğrusu damak tadımıza hiç uygun değildi. Como gölü tahminimizden büyüktü ve gezmesi de uzun sürdü. Bir de üzerine gelmişken gölde yüzelim dediğimizden saat geç oldu. Bir gece daha kalıp erkenden yola çıkmaya karar verdik. Normalde öğleden sonra işimizi bitirip Venedik' e geçmeyi planlıyorduk.



    Como Gölü, Hallstatt ve İsviçre yollarından sonra bizim beklentilerimizin altında kaldı. Çok büyük bir göl. Etrafında farklı yerleşimler var, gölde yüzebiliyorsunuz. Tamamen gezmek için 2-3 güne ihtiyacınız olabilir. Kışın da gitmek lazım. Etrafındaki dağlar ile çok güzel bir manzarası olur.


    Como Manzara

    https://1.bp.blogspot.com/-RigLwWUjy...1600/como1.jpg


    Yemekten dönerken inekler yolumuzu kesti :)

    https://1.bp.blogspot.com/-Oiw9kabR8...1600/como4.jpg

    Gölün farklı yerlerine feribotlar ile geçebiliyorsunuz

    https://1.bp.blogspot.com/-cZniPwEmR...1600/como2.jpg

    Gölde yüzdükten sonra.

    https://1.bp.blogspot.com/-ItSHCfVAu...1600/como3.jpg


    10. Gün Venedik - 355 km

    İtalya da sağolsunlar otobanlarda çok para aldıklarından ücretsiz yollardan Venedik' e gitmeye karar verdik. 5-6 saat sonunda kalacağımız yere varıp yerleştik. Venedik' i 4-5 saat gezip, yemeğimizi de yedikten sonra tekrar otele döndük. Venedik 1 günde rahatlıkla gezilebilecek bir yer. Fazlası bana göre gereksiz. Bir yerden sonra aynı şeyleri tekrar ediyor gibisiniz .Her sokak bir yerden sonra birbirine benziyor.

    Venedik' i bazı arkadaşlar tavsiye etmiyordu ama biz beğendik. Sadece çok kalabalıktı ki biz sakin bir zamanda gittik. Kalabalık hali korkunçtur muhtemelen.

    Venedik ilk poz

    https://1.bp.blogspot.com/-qwPybHvnA...0/vedenik1.jpg

    Venedik kanolar

    https://1.bp.blogspot.com/-MhiCMf5xU...0/venedik2.jpg



    11.Gün Plitvice Gölleri - 360 km


    Turumuzda büyük beklentiler içerisinde olduğumuz Plitvice Göllerine yola koyulduk. Hırvatlar diğer Schengen ülkerlerinden farklı olarak sınırda bizi kontrolden geçirdi. Sıra yoktu, hızlı bir şekilde işlemleri yapıp yola devam ettik. Plitvice gölleri yakınında bir köy evinde kaldık. Eşyalarımızı yerleştirip göle gittik ve 20 euro para vererek çevresini gezdik. Drone uçurmak yasaktı burada da. Çok geniş bir alana yayılmış bir park. Çok güzel ama internette drone ile çekilmiş o manzarayı göremiyorsunuz. Parça parça görebiliyorsunuz. Kötü yanı ise yüzmek yasak.



    Yüzmek yasak olduğu için biz parkı gezip, park dışında yüzecek bir yer aradık. İnternetten de bakarak bir köyde girildiğini gördük. O köye gidip yerel bir teyzenin de yardımıyla nehirde suya girilebilecek bir yer bulduk. Sıcaktan biraz bunalmıştık artık. Su bize çok iyi geldi. Biraz soğuktu, gerçi teyze de uyarmıştı ama abartı bir soğuğu yoktu. Daha sonra gideceğimiz Izvor Cetinenin yanına yaklaşamaz bu konuda :) Yüzme faslı bitince köy evine dönüp dinlenmeye geçtik.

    Plitvice Gölleri

    https://1.bp.blogspot.com/-_Y7Gn9mdR...s/s1600/p4.jpg

    Plitvice Gölleri

    https://1.bp.blogspot.com/-HXelzQbjO.../plitvice1.jpg


    Park dışında bir köyde yüzdük

    https://1.bp.blogspot.com/-vOoMveVC5...s/s1600/p2.jpg


    Yüzdüğümüz köyden bir resim

    https://1.bp.blogspot.com/-lvMSvDsKW...s/s1600/p3.jpg


    12 ve 13. Gün Zlatni Rat - 400 km



    Plitvice' de güzel ve sessiz bir ortamda dinlendikten sonra, Brac adasına yola koyulduk. Yol üzerinde de 2 yere uğrayacaktık.

    İlk durağımız Željava Hava Üssü oldu.Burası eski Yugoslavya zamanından kalma, zamanında 6 milyar dolar harcanmış yer altı hava üssü. Ersin gelmekte isteksiz olunca, ben de 15 dk fotoğraf çekelim o zaman döneriz dedim. Ama gidince 2-3 saat kaldık. Biraz tünellere girdik. Uzun uçak pistinde motor sürdük, fotoğraflar çektik. Eski bir uçak üzerinde ve içinde çekimler yaptık. Bizim için çok eğlenceli geçti.


    Team Vecihi

    https://1.bp.blogspot.com/-ddruTbQsn...s/s1600/us.jpg

    https://1.bp.blogspot.com/-ktjAIyKt9.../s1600/us2.jpg


    Uçak üstünde uzun süre oyalamdık ve fotoğraf çektik. Tabi drone da kullandık.

    https://1.bp.blogspot.com/-7b6fIGVaC...s/s400/us3.jpg

    https://youtu.be/u_w4mV2CMNU

    Uçakta çekim yaparken Ersin'in aklına Vecihi etiketlerinden olsa da yapıştırsak fikri geldi. Ben de, çantada var diyince uçağa yapıştırmaya karar verdik. Normalde etiketlerden 2 tane almıştık. Bir tanesinde deformansyon var diye firma 2 tane daha göndermişti. Ben de fazla etiketleri yanıma almıştım. Aklımızda böyle bir plan yokken güzel bir tesadüf oldu. Vecihi ve uçak temasına da çok uydu. Videoya da kaydettik. Güzel bir anı oldu bizim için. Altta görüntüleri izleyebilirsiniz.

    https://youtu.be/MdD2hmBNQsw


    Hava üssünden sonra hedefimiz Izvor Cetine diye bir yer. Burada suyun yer yüzüne çıktığı bir nokta buluyordu. Böyle bir deneyim daha önce yaşamadığımız için ilgimizi çekmişti. Gittik ve iyi ki gitmişiz dedik. Biz giderken başka bir motosiklet ekibi vardı. Sonrasında 2 ayrı çift geldi ve fotoğraf çekip gittiler. Biz tabiki gelmişken buz gibi suya girmeden olmaz dedik ve suya girdik. Benim şu ana kadar girdiğim en soğuk suydu. Karlı, buzlu ortamlarda daha soğukları muhakkak var ama bu mevsimde, bu sıcakta böyle bir soğuk su tecrübesi yaşamıştım. Bir süre ayak parmaklarım uyuştu :) Su tertemiz olduğu için şişelerimizi de doldurduk. 1 saat vakit geçirdikten sonra yola devam ettik.


    Izvor Cetine

    https://1.bp.blogspot.com/-qMTFrmmsj...00/cetine1.jpg

    Suya girerken :) Altta da filtresiz drone çekimi.

    https://1.bp.blogspot.com/-zTjCP8iEa...00/cetine2.jpg

    https://youtu.be/vhT0DrP4JgE


    Amacımız Krka Ulusal Parkına gitmekti ama İzvor Çetine ve Plitviceden sonra vazgeçtik. 20 euro ödemek de istemedik açıkçası :) Brac adasına gitmek üzere Splite gidip feribot ile adaya geçiş yaptık.


    Brac adası, Zlatni Rat plajının olduğu ada. Adada biraz yükseklerde eski bir taş evde kaldık. 2 gece geçirdik. Sezon tam açılmadığı için sakin bir ortamda plajda vakit geçirdik. Su çok temizdi ve sıcaklığı da çok güzeldi.



    14. Gün - Dubrovnik - 230 km


    Hedefimiz, Bosna Hersekteki Kravice Şelalesini ziyaret edip Dubrovnik te akşam konaklamaktı. Gerçi Hırvatistan-Bosna-Hırvatistan-Bosna-Hırvatistan şeklinde sınırlardan 2-3 kere geçsek de amacımıza ulaştık

    Kravice şelalesi daha önce de gittiğim büyük, yüzülebilen ve güzel bir ortamı olan bir şelale. Buralara kadar gelmişken gitmemek olmazdı. İyiki de gitmişiz. Serin sularında yüzüp, keyif yaptık. Akşam saatlerinde Dubronik e geçtik.

    Kravice Şelalesi drone çekimi

    https://youtu.be/I-GEfxxdFtg


    Dubrovnik eski şehrini akşam gezdik. Daha önce Kotoru görmüş biri olarak, Dubrovnik eski şehri Kotor dan çok daha büyüleciydi. Zaten bundan dolayı da Kotora gitmekten vazgeçtik.

    Dubrovnijk Old Town

    https://1.bp.blogspot.com/-xcKbIZg8G...0/IMG_6306.jpg

    Eski Yugoslav ülkelerinin olmazsa olmazı. Basketbol

    https://1.bp.blogspot.com/-TSVlG4hZ_...0/IMG_6331.jpg


    15.Gün Selanik - 680 km


    Dubronik'ten sonra artık eve dönüşü gerçekleştirmeye karar verdik. Aslında Arnavutluk'ta da görmek istediğimiz yerler vardı ama artık Cuma gününe gelmiştik. Pazartesi iş günü olduğundan kendimize evimizde 1 gün dinlenmek için zaman ayıralım dedik.


    Selanik ortada kalan bir noktaydı. Atatürk' ün evi, yunan deniz ürünleri de tabi tercihimizde etkili oldu. Geziyi güzel bir yemek ile tamamlayalım dedik :) Akşam 9 gibi kalacağımız eve vardık. Sonrasında bir meyhane araştırıp deniz ürünleri yedik. Yunanları lezzet ve porsiyon konusunda tekrar takdir ettik. Karnımızı doyurduktan sonra ertesi günün planını yapıp dinlenmeye geçtik.


    16. Gün İstanbul - 620 km


    Sabah 9 gibi kalkıp önce bir börekçide kahvaltı ettik. Sonrasında Atamızın evini de ziyaret ettik.


    Eve dönüş öncesi uğrayacağımız bir yer kaldı. Kavala kurabiyecisi. Daha önce lezzetinden memnun kaldığımız yere gitti. Hava biraz sıcaktı, daha doğrusu çok sıcaktı . Ama bir anda bozdu ve dolu yağmaya başladı. O sırada tünellerden geçiyorduk ve bir tanesine sığındık. Bizim dışımızda arabalarda tünellere sığındı. Kısa süre sonra dolu kesildi ve yola devam ettik. Kavalaya uğrayıp kurabiyelerimizi aldık ve oyalanmadan yola devam ettik


    Sınırda pek sıra yoktu ama hava yine bozmaya başladı. Çok sıra olmamasına rağmen biz yağmurun da etkisiyle önlere geçtik. Ama yurdum polisi sağolsun bize işlem yapmadı ve bekletti. Tabi bunda diğer motorcuların da payı var. Motorcular genel olarak sıraya geçmediği için sıra bekleyenler şikayet ediyor. Polis de bizi bekletti kısmen haklı olarak. Ama yağmur yağıyor diye ısrar edince bir kaç kişiden sonra işlem yaptı.


    Önümüzde eve gitmek için hala 300 km lik bir yol vardı. Bunu da kazasız belasız atlattıktan sonra evlerimize vardık.

    Okuduğunuz için teşekkürler.
    sey_47, gurcanozturk, nadrov ve 17 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    03 Haziran 2018
    Keyifle okudum, başarılı ve profesyonel bir gezi olmuş. Emeğinize sağlık. Motosiklet arızası vb problemlerle karşılaşmamanıza sevindim. Nasipse daha iyi bir motorum olduğunda ben de Roma'yı fethetmeye gitmek istiyorum. Yeşil pasaportum da var ama cesaretli ve istekli arkadaşım yok maalesef...
    ammaradam bunu beğendi.

  3. #3
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Elinize emeğinize sağlık, çok güzel bir paylaşım olmuş. Soluksuz okudum. Düşük cc ile yapılan yolculukları okumaktan ayrı bir keyif alıyorum.
    ammaradam bunu beğendi.

  4. #4

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Teşekkürler. Ben italyaya 150 cc ile tek gitmiştim. İtalyaya gitmek açıkçası zor değil ama tabi yanında birisi olması her zaman iyi. Güven veriyor en azından.
    tommygun bunu beğendi.

  5. #5
    semih118 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2018
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    rapid 50-cbr250-xmotion efi 250-rn 180-Kuba RX9...
    Hocam müthiş gezi ama neden vespa onu merak ettim hemde 2 tane Bende motor alıcam konuda açtım sitede 4 silindire geçicektim ama henüz erken olduğuna karar verdim. Daha çok ss ve naked görünüş olarak ilgimi çekiyor ama çok kararsızım hepsinden istiyorum :D

    Bu kadar uzun olmasada yol yapmak için sizce otomatik mi yoksa manuel vites mi avantajlı?
    Vespalar ilgimi çekiyor baya ama pahalılar en fazla 20 bin civarı verebilirim. 180 boy 95 kiloyum vespa beni taşır mı yollarda sadece şehir içi değil tabi

    El mecbur xmax abs falan alıcam sanırım otomatik motora karar verirsem. Onada aşırı konforsuz diyorlar yol yapılmaz. Sizin konunuzu görünce ss ve nakeddan soğudum diyebilirim çünkü onlarla uzun yoldan zevk alamam ben Saygılar.
    ammaradam bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    29 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cıks
    harika bir gezi olmuş çok keyifliydi
    uzun zamadır aman aman bir gezi konusu açılmamıştı
    ammaradam bunu beğendi.

  7. #7

    Üyelik
    15 Ocak 2019
    Gittinizde başınıž göğemi erdi, sıcak, soğuk, yağış, tehlike...vs motosikletle uzun yolmu yapilir, uzun yol yapacaksan araba ile keyifle yapacaksin.
    ammaradam bunu beğendi.

  8. #8
    Ros1n2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Kasım 2014
    Şehir
    Ankara / Osmaniye
    Motosikleti
    Superduke
    Alıntı Mossberg500 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gittinizde başınıž göğemi erdi, sıcak, soğuk, yağış, tehlike...vs motosikletle uzun yolmu yapilir, uzun yol yapacaksan araba ile keyifle yapacaksin.
    Sanane isterse yürüyerek gider adamın keyfi sanamı kaldı.
    dyavol-77, ammaradam ve srdrrr bunu beğendiler.

  9. #9
    tyrung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2014
    Motosikleti
    Monster 696, Vespa Primavera
    Nice gezilere, umarım daha uzun rotalarda yaparsın.

    Genel sürüş temposu nasıldı ? Vespalar da son hız çok düşük oluyor, birde diğer japonlara karşı biraz daha nazik. Sorun yarattı mı ?
    ammaradam bunu beğendi.

  10. #10
    ufoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xpulse 200t
    Alıntı Mossberg500 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gittinizde başınıž göğemi erdi, sıcak, soğuk, yağış, tehlike...vs motosikletle uzun yolmu yapilir, uzun yol yapacaksan araba ile keyifle yapacaksin.
    Siz sevmeyebilirsiniz başkası sevebilir. Tercih meselesi.

    Bir arkadaşımız 6 saat önce Scooterla Büyük Balkan turunu tamamlayıp Bodrumda evine döndü.

    52 gün
    12.000 km
    Burgman 400

    ,,..........

    @ammaradam, keyifli bir tur olmuşa benziyor. Keşke daha çok fotoğraf olsaymış.
    Paylaştığınız için teşekkürler.
    ammaradam bunu beğendi.

  11. #11

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Alıntı semih118 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocam müthiş gezi ama neden vespa onu merak ettim hemde 2 tane Bende motor alıcam konuda açtım sitede 4 silindire geçicektim ama henüz erken olduğuna karar verdim. Daha çok ss ve naked görünüş olarak ilgimi çekiyor ama çok kararsızım hepsinden istiyorum :D

    Bu kadar uzun olmasada yol yapmak için sizce otomatik mi yoksa manuel vites mi avantajlı?
    Vespalar ilgimi çekiyor baya ama pahalılar en fazla 20 bin civarı verebilirim. 180 boy 95 kiloyum vespa beni taşır mı yollarda sadece şehir içi değil tabi

    El mecbur xmax abs falan alıcam sanırım otomatik motora karar verirsem. Onada aşırı konforsuz diyorlar yol yapılmaz. Sizin konunuzu görünce ss ve nakeddan soğudum diyebilirim çünkü onlarla uzun yoldan zevk alamam ben Saygılar.
    Merhaba. Açıkçası vespa dışında kullanmadım. 2 senedir motor kullanıyorum. Benden iyi bilen arkadaşlar vardır sitede. Ben yanlış yönlendirebilirim. Ben biraz şekle göre karar verdim. Vespa hoşuma gitti. Vespanın tekelerleri küçük doğru, istanbul da arayollarda tümseklerde kötü hissettiriyor. Fiyatı da yüksek diğer markalara göre ama dediğim gibi ben tarzından aldım. Uzun yol yapan bir çok kişide de vespa gördüğüm için içim rahattı.
    Yolda giderken px200 ler ile toplu gezsen insanlar vardı. 2 kişi binenleri gördüm. Bayada cüsseli insanlardı. Tabi px200 kullanmak ayrı bir şey. Bakımı vs. motor mekaniğinden anlayanlar tercih ediyor. Ben açıkçası elimi kirli işlere sokmak istemedim, beceremem de sanırım.

    Vespa tekerleri küçük olduğu için eğer dağ bayır gideceğim diyorsanız tavsiye etmiyorum. Daha önce sülüklü göle vespa ile gittik. Gittik mi gittik ama çıkarken inerken çok yavaş dikkatli olmak zorunda kaldık. Biraz bize de eziyet oldu. Biz gezi boyunca güzel yollardan geçtik. Bir çok köy yolu bizim otoyollar gibiydi. 1-2 kere taşlı tozlu yollar girdik ama o da çok uzun sürmedi.

    Konfor konusunda, ben zorlanmadım hiç. Sadece eğer yavaş gidiyorsanız popo ağrısı 1-2 saat sonra oluyor. Motordan inip biraz gevşeyince geçiyor Biz ortalama 100 km ile gittik. Oto yollarda 110-120 arası gidiyorduk. Motor beni yormuyor, sadece uykumu alamazsam sabah sürüşlerinde dikkat sorunu yaşıyorum. Bunu da mola verip kahve ile çözüyorum.

    Şunu tavsiye edebilirim. Bir çok kişi takım tutar gibi marka öneriyor. Bu işler biraz bütçe biraz da kullanım şekli ile alakalı. Araştırınca insanların hangi motorlar ile nerelere gittiğini görüyorsunuz. Ben de o şekilde gaza geldim açıkçası. Bir de bu işte insanın kendini güvende hissetmesi önemli. Motor size güven vermiyorsa ya da kafanızda soru işareti varsa o motorla gitmeyin. Tedirgin bir şekilde motor sürmek tecrübelerime göre tehlikeli. Dikkat dağıtıyor. Bakımınızı yapın, lastiklerin sağlam olduğundan emin olun gerisi zaten kısmet. Ben normal koşullarda, avrupa gezilerinde bir çok motorda sorun yaşayacağınızı zannetmiyorum. Tabi dağ taş toz toprak gezeceğini varsaymadan söylüyorum.

    Ben motorumu geçen hafta sattım bu arada. Yine vespa daha düşük km bakıyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:32 ----------

    Alıntı tyrung adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nice gezilere, umarım daha uzun rotalarda yaparsın.

    Genel sürüş temposu nasıldı ? Vespalar da son hız çok düşük oluyor, birde diğer japonlara karşı biraz daha nazik. Sorun yarattı mı ?
    Teşekkürler.
    Uzun gezilerde gün faktörü önemli. Bizim 17 günümüz vardı. Otoyollarda 110-120 ile sürdük. Ortalama hızımız 100 km idi. Vespa dışında kullammadığım için karşılaştırma yapamayacağım ama yolda sadece bir kere lastik indi. Onu da şişirdik düzeldi. Onun dışında 2 arkadaş da hiç bir sorun yaşamadık.

    Sadece bazen aşırıs sıcak bazen de soğuk ve yağmur oldu. Bunlara hazırlıklı gitmek lazım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 11:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 11:36 ----------

    Alıntı ufoz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Siz sevmeyebilirsiniz başkası sevebilir. Tercih meselesi.

    Bir arkadaşımız 6 saat önce Scooterla Büyük Balkan turunu tamamlayıp Bodrumda evine döndü.

    52 gün
    12.000 km
    Burgman 400

    ,,..........

    @ammaradam, keyifli bir tur olmuşa benziyor. Keşke daha çok fotoğraf olsaymış.
    Paylaştığınız için teşekkürler.
    Teşekkürler. 52 gün iyi vakitleri varmış. Ben de ilerde emekli olursam doya doya uzun bir tur yapmak isterim. Fotoğraflar daha fazla var tabiki ama en güzellerini koydum diyebilirim.

  12. #12

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    52 gün mü.. Oha. =)

    Elinize ayağınıza sağlık, keyifli bir rota olmuş. Budapeşte'den sonra Viyana'ya uzanmayan direkt Venedik'e doğru giden bir versiyonu da var benim kafamda, ama orada da Como iptal oluyor ona yanıyorum.
    Arnavutluk'ta bir sıkıntı yaşadınız mı diyecektim ama bir günde Kotor'dan Selanik'e geldiğinize göre sorun olmadı sanırım. Malesef turun en tatsız kısmı da İpsala'dan eve geliş.

    Ne kadar bir bütçe ayırdın sormamda sakınca yoksa?
    ammaradam bunu beğendi.

  13. #13

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    52 gün mü.. Oha. =)

    Elinize ayağınıza sağlık, keyifli bir rota olmuş. Budapeşte'den sonra Viyana'ya uzanmayan direkt Venedik'e doğru giden bir versiyonu da var benim kafamda, ama orada da Como iptal oluyor ona yanıyorum.
    Arnavutluk'ta bir sıkıntı yaşadınız mı diyecektim ama bir günde Kotor'dan Selanik'e geldiğinize göre sorun olmadı sanırım. Malesef turun en tatsız kısmı da İpsala'dan eve geliş.

    Ne kadar bir bütçe ayırdın sormamda sakınca yoksa?
    Bizim motorlar 8-10 euroya doluyordu. 200-250 euro arası benzine gitmiştir.
    Kalma için 2 kişi olduğumuz için adam başı 10-15 euroya yerler buluyorduk airbnbden. Oda ya da ev tuttuk hep. Otelde kalmadık. 200 euro da kalmaya ödemişizdir.

    Diğer masraflar keyfi oluyor. Biz açıkçası yemeden içmeden kısıtmadık kendimizi en çok para da buna gitti.

    Yollarda, sınırlarda hiç sorun yaşamadık. Sadece hırvatistlar şengen ülkesi olsada italyadan girerkende pasaport kontrolü yapıyor. Bosna girerken çıkarken vs. pasaporta heralde 8 kere hırvat giriş çıkışı var.
    killingroad bunu beğendi.

  14. #14
    gurcanozturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2018
    Motosikleti
    Honda Forza 250
    Harikaymis, hem fotograflari hem detayli anlatiminizi begendim. Yurtdisina kucuk motosiklet ile cikmak isteyenler icin harika bir yazi iste. Seneye ben de gitmeyi dusunuyorum Yunanistan ve Italya'ya scooter ile.
    ammaradam bunu beğendi.

  15. #15

    Üyelik
    10 Ağustos 2018
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    XMAX 300
    Arkadaşlar harika bir gezi olmuş tebrik ediyorum
    ammaradam bunu beğendi.

  16. #16

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı ammaradam adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim motorlar 8-10 euroya doluyordu. 200-250 euro arası benzine gitmiştir.
    Kalma için 2 kişi olduğumuz için adam başı 10-15 euroya yerler buluyorduk airbnbden. Oda ya da ev tuttuk hep. Otelde kalmadık. 200 euro da kalmaya ödemişizdir.

    Diğer masraflar keyfi oluyor. Biz açıkçası yemeden içmeden kısıtmadık kendimizi en çok para da buna gitti.

    Yollarda, sınırlarda hiç sorun yaşamadık. Sadece hırvatistlar şengen ülkesi olsada italyadan girerkende pasaport kontrolü yapıyor. Bosna girerken çıkarken vs. pasaporta heralde 8 kere hırvat giriş çıkışı var.
    Hırvatistan tam benim kafa atacağım türden bir güzellik yapıyormuş. =)
    Çok teşekkürler.
    ammaradam bunu beğendi.

  17. #17

    Üyelik
    03 Ekim 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250 Ironmax 2019
    Tebrikler bir çok kişinin hayalidir yurtdışı motosiklet gezisi. Sorması ayıp bu seyahat vize masrafları hariç size adam başı kaça mal oldu? yeme içme konaklama yol parası dahil.
    ammaradam bunu beğendi.

  18. #18

    Üyelik
    28 Haziran 2019
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Vespa GTS 250
    Alıntı artemis99 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tebrikler bir çok kişinin hayalidir yurtdışı motosiklet gezisi. Sorması ayıp bu seyahat vize masrafları hariç size adam başı kaça mal oldu? yeme içme konaklama yol parası dahil.
    Selam. Adam başı 1200 euro tuttu sanırım.
    400-500 arası kalma ve benzin. 500 euro yemeye ödemişizdir.maks Kalan kısımlarda yine keyfi harcamalar.

  19. #19
    stubborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul/Çatalca
    Motosikleti
    Dominar 250
    ammaradam bunu beğendi.

  20. #20

    Üyelik
    26 Ekim 2017
    Şehir
    ünye/ordu
    Motosikleti
    Ktm Duke 390 2017,Honda NC 750X 2019
    Tebrikler..Şahaneymiş
    ammaradam bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler