Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

motosiklet ile italya-toscana yolculuğu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    gurus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2015
    Motosikleti
    yamaha xt660 r
    Toscana-

    Bugün gerçek bir yolculuk ve gezinti günü oldu. Birbirine çok yakın mesafelerde olan bahsedeceğim yerlerde özellikle konaklamaya gerek yok, görüp geçmek bize gün kazandırdı. Önce, Rimini'den 20 km uzaklıktaki San Marino'ya gittik. Ben burayı Toscana bölgesine ait bir şehir zannediyordum fakat değil, burası Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri. Hatta bugün hala bağımsız olan dünyanın en eski cumhuriyeti.. Rakımı yüksek, bir tepede bulunuyor, dolayısıyla manzarası çok güzel. Fakat bir kaç fotoğraf çekip şato'nun etrafında bir tur atmak yeterli.

    Buradan da Arezzo'ya doğru yola çıktık ve bu yol manzarası ve doğası sebebiyle unutulmaz bir yoldu çünkü Toscana vadisinden motosiklet ile geçmek sanırım bu tatil için en büyük motivasyonlarımızdan biriydi. Çok virajlı yollarda motosikletin sınırlarını biraz zorladık fakat buna değerdi.

    130 km'lik bir yolculuktan sonra Arezzo'ya ulaştık. Yolun ve bugünün en yorucu kısmı aşırı sıcak olmasıydı dolayısıyla Arezzo'yu enerji kaybımızdan ötürü pek gezemedik açıkçası. Zaten bu tatilde yaşayarak öğrendim ki, özellikle tüm eşyalarınla gezerken, motosikletle buralara gelip tarih gezisi yapmak mümkün değil. Burada da tarihi yapıları dışında gezecek başka pek yer yoktu. Biraz avare halimizle sağa sola bakınırken bizim motosikletimizin aynısına sahip bir İtalyan bize sempati duydu ve bizi cafesine götürüp espresso ısmarladı. Ve ben orada bu tatil için unutulmayacak ve son derece mantıksız bir karar aldım, Emre de buna karşı çıkmadı..Ben oraya kadar gelmişken Floransa'ya da gitmek istiyordum, fakat o gece Floransa'da uyumak ve ertesi gün Roma'ya yapacağımız yolculuk bize boşuna vakit kaybettirecekti. Dolayısıyla planım, Arezzo'dan Floransa'ya geçip gece geç saatlere kadar orada dolanmak, sonra gece yolculuğu yaparak Roma'ya geçmekti. Böylece Roma'yı tam gün gezebilecektik..Kendimi hiç uyumayan bir yenilmez gibi hissetmemin nedeni bence yolculuğun bu kısmına kadar iyi dayanmış olmamdı. Fakat Emre neden bir noktada uykuya ihtiyacımız olacağını söylemedi bilemiyorum.

    Dahi planımızla yola çıktık, daha 15 dk geçmemişti ki yol, kazayla yan dönen bir tır nedeniyle kapandı. Tek bir motosikletin bile geçemeyeceği kadar yolu komple kapatmıştı ve 1 saat o tırı düz döndüremediler. Yaklaşık 80 km olan Arezzo-Floransa arasını 3 saatte geçebildik.

    Floransa'ya geldiğimizde akşam üzeri olmuştu. Kapalı otoparka motoru bıraktık fakat önemli çantaları ve kaskları yanımıza aldık. Haliyle o ağırlıklarla Floransa'yı gezmeye yeltenemedik. Dolayısıyla benim Floransa ile ilgili aklımda kalan ve tavsiye edebileceğim tek şey Mercato Centrale'de salsa verde soslu lampredetto yemek-ben malesef az önce başka bir yerde makarna yemiş olduğumuz için sadece Emre'ninkinin tadına bakabildim-, ve içeride biraz vakit geçirmek. Biz şehre geldiğimizde geç olduğu için gezilebilecek bir çok yer kapalı olduğu, yorgun ve yüklü olduğumuz için vaktimizin çoğunu burada geçirdik. Bakılacak ve yenecek çok fazla şey var ve çok güzel canlı müzik de var.

    Bu arada Roma'ya gider gitmez otele yerleşebilmek için 1 gecelik rezervasyon yaptırdık ve oradan çıkıp biraz daha vakit geçirmek için bir süre Duomo Kilisesi'nin merdivenlerinde oturduk. Niyetimiz Roma'ya çok da gece yarısı girmemekti. Saat 1 civarı tam uykumuz gelmeye başlamışken silkindik ve yola çıktık! Bu benim hayatımda yaptığım en zor yolculuktu, bir daha da böylesini yaşayamam herhalde. Hava gündüzki halinin aksine aşırı soğuk, ne giysek ısınamıyoruz, yolda dünya kadar tır var ve deli gibi uykumuz var. Fikir benden çıktığı için söylenemiyorum da..Kulağımda çalan her şarkı daha da uykumu getiriyor, uykum geldikçe halüsinasyon görüyorum ve kafam düşüyor.. Allah'tan yanımda çantalar var uyursam tam olarak düşmem diye düşünürken yine uyuyakalıyorum. Emre de benim halimi yaşamış olacak ki biraz mola verdik ve uykumuz açılsın diye hızlı hareketler yaptık. Bu arada yollarda çok yeterli TIR-araba parkı ve Yunanistan'ın aksine bir çok mola tesisi var. Beni dumura uğratan şey, paralı yolların ücretinin 20 euro civarı olmasıydı.

    Böylece uyur uyanık bir halde, hakkını vererek gezemediğimiz Floransa'ya ve Toscana'ya veda ettik.

    http://berilguvenc.wix.com/yoldayiz
    Serdarrr, oguzhan6161 ve ESGEL bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Serdarrr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ocak 2010
    Şehir
    cadıköy
    Motosikleti
    CBF1000
    Geziler gayet güzel olmuş. 700 km. artçılı yol almak iddialı bir hedef ama yapmışsınız..
    Ben de Keramoti üzerinden Thassos, Selanik, Makedonya (Üsküp) ve Sofia + Plovdiv yaptım bu yaz. Marble Beach yoluna girdim ama daha yarısına gelmeden motor da ben de bembeyaz olduk kötü yol koşulları nedeniyle. Geri döndüm gitmedim. sizinki de o açıdan isabet olmuş..
    Gezilerinizi ve yazılarınızı çok beğendim. Tekeriniz düz bassın nazar değmesin..


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler