Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bajaj Boxer İle Samsun Batum Batum İstanbul İstanbul Edirne ve Geri Dönüş

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    Bu geziye 05 Eylül 2015 Gecesi Cuma başladım. Şu an Çorluda Altunhan dinlenme tesislerinde geceyi geçiriyorum. Sabaha kadar buradayım. Sonra yola çıkacağım. Geceyi burada geçirirken sizlere 9 günlük seyir serüvenimi anlatmak istiyorum. Umarım ilginizi çeker.

    Motosiklet tutkum

    Temmuz başlarıydı. Artık Samsunda yapacak bir şeyler kalmadığını anladım. İnternet akşam gezmeleri falan. Neden motosiklet satın almıyordum ki değil mi? Biraz araştırma yapma kararı aldım. İlk başlarda büyük cc motorlara baktım. Parası hem pahallı hemde benim için başlangıç motoru olacak kıvamda değildi. Ancak bundan önce başımdan atmam gereken bir sorun vardı hayatımda hiç motosiklet kullanmamıştım. Bu büyük bir sorundu. Onun için yaklaşık 600 TL para harcayıp elektrikli motosiklet kiraladım. Gerçekten çok güzeldi. Artık motosiklet almam gerektiğini düşünü
    yordum. Ailem bu konuda biraz isteksizdi. Çünkü şeytan arabası değil mi tehlikesi çok fazla idi. Annem buna karşı çıktı. Kadıncağız oğlunun bir kaç ay sonra Batum Edirne yapacağı aklına getirmezdi. Ben yanlız kaldım. Ailem motosikleti almam için destek olmadı. Bankadan kredi çekemezdim çünkü krediler sıkıntılıdır hep. Kredi kartımla almaya karar verdim. Samsun Sağlam Ticaretten uzun süre araştırdığım Bajaj Boxer almaya karar verdim. Ancak çoğu kişi bunu yapmamın doğru olmadığını çünkü başıma kötü şeyler geleceğini kaza yapıp öleceğimi düşünüyorlardı. Pek çok önümümde kötü kaza örnekleri vardı. Kimi kaza yapmış ve bir daha motora binmemiş kimi ise sakat kalmıştı. Ben ise bunları düşünmek yerine kaskımın içine giren rüzgarın sesini dinlemek çok hoşuma gidiyordu.

    Motorumu Ramazan bayramı arifesinde aldım. Bayram sonu resmi tarih başlangıcında ise motorumu teslim aldım. Motosikletimi kendim seçmiştim köylü modeli bir boxer ve motosikleti kullanmayı dahi bilmiyordum çünkü olay elektirikli motosiklete benzemiyordu. Peki ne yapacaktım. Yine bajaj Samsun servisinde bir arkadaş motoru evime kadar getirmişti. Düşün şu an Çorluda bir dinlenme tesindeyim ve bir kaç ay önce motosikleti bile kullanamıyordum.

    UZUN YOL YAPMA İSTEĞİ

    Her motor kullanıcısı uzun yol yapma isteği duyar. İşte bende böyle bir istek içerisindeyim. Artık mahallede motosiklet kullanmak bana göre değil. Daha uzun yola gitmek istiyorum. Motosikleti aldığımın ikinci haftası Amasya Merzifon gidip geldim. Artık kısa mesafeler beni kesmiyordu. Daha uzun mesafelerde motosiklet kullanmak istiyordum. Ancak ehliyetim yoktu. 20 Ağustos Pazar günü ehliyet sınavına girdim ve hemen bir kaç günde ehliyetimi aldım. Herkez yasallaştığım için büyük cezadan kurtuldumu söylüyordu bana.

    Ancak benim derdim Gürcistana gitmekti. Bir kaç haftaat ödemek zorunda kaldım. sonra ise yıllık izne çıkmaya karar verdim. Artık Gürcistan batum gitmeme engel hiç bir şey yoktu.

    İlk Etap Samsun Batum Yolu

    Uzun yol yapma isteği okadar çok ağır basmıştı ki izine çıktığımın akşamı hemen yola çıktım. Ancak gece uyku ağır basmıştı. Böylelikle Ünyede bir apart otelde kalmak zorunda kaldım. Yaklaşık 40 TL fiyat ödemek zorunda kaldım.

    Yollarda yemek ne kadar pahallı olduğunu size anlatmaya gerek yok diyebilirim. Samsun terme arasında bir dinlenme tesisinde 5 TL karşılığında içtiğim çorbam.



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:01 ----------

    Bu arada km devir saatim 4000 km idi. Yeni motor alan biri olarak ne kadar kısa zamanda 4000 km yaptımı sormayın çünkü bir pizza kuryesi kadar çok gezdim diyebilirim.

    Sonrasında Ordu ünyeye gittim. Geceyi orada geçirdim. Zaman o kadar güzel ve havada o kadar güzeldiki gerisi yalan diyebiliriz.



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:09 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:05 ----------

    yüksel66, mehmetenis ve iptaluyelik02 bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    07 Ocak 2015
    Şehir
    ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    arayışta
    Devamını bekliyoruz.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    [COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:21 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:24 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:27 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:30 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:41 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:35 ----------

    Tünel Korkusu Ordu Yolunu Uzattırdı

    Sizlere tünel fobim olduğunu söylemeden geçemeyeceğim. Şimdi yanımdan geçen tırların uçarak geçtiği bir yoldayken Tünel içerisinde Metro otobüsleri ve TIR ile nasıl cebelleşebilirim ki. O nedenle yolu uzatıyor ve bir zamanlar Karadeniz Oto yolu yapılmadan önce kullanılan eski yolu kullanıyorum. Ordu perşembede bulunan bu yol iniş ve çıkışları ile ve güzel virajları ile hız tutkunları için çok güzel bir nokta. Bir yandan güzel karadeniz diğer yandan virajlı yollar. Ben yeterli motosiklet tecrübem olmadı için pek bu yollara girmiyorum.



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:41 ----------

    Uzun yol tecrübesi olmayınca valizimi Ordu Perşembeye Kadar Sırtımda Taşıdım

    Motoru ilk aldım zamanlarda ehliyet olmadı için Samsunun köylerine geziler yapıyordum. Bir gün bir köye girmiş ve rampada kalmıştım. İki genç gelip abi ne yapıyorsun bin sırtına motorunun o seni getirsin sen onu itelemekle uğraşma. İşte bundan yola çıkarak valizimi aldım gibi sırtıma Ordu perşembeye kadar sırtımda valizimle geldim. Ancak sırt ağrısı beni öldürüyordu. Sonra Perşembede bağlama lastikleri aldım. Yaklaşık iki adet idi. Bunlar benim hayatımı kurtardı. Düşünün teksiniz hiç yol tecrübeniz yok hatta yük bile bağlamamışsınız. Sonrasında ise büyük bir yola çıkıyorsunuz ve karşınızda bu sorun. Neyseki çabuk uyandım ve bağlama ipi aldım.

    Fatsa taraflarına geldiğimde ise yollarda köpek ölüleri ile karşılaştım. Açıkçası ben hayvanların hepsini karşıdan karşıya geçerken öldünü düşü
    nürdüm. Ancak sonradan anlicaktım. Sıralı onlarca köpek ölüsü ile karşılaştım. Gece sanki tüm şehirdeki köpekler öldürülmüştü. Gerçekten bazılarına yeni çarpılmıştı.

    Mezbane gibi yollardı ve üzerlerinden koca tırlar geçiyordu hepsi cılığı çıkarcasına orada uruyorlardı.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:04 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:49 ----------

    Fatsadan Giresun doğru yol alıyordum. Yanımdan bir kaçtane yabancı motosikletliler geçti. Açıkçası motosikletim ve beni çözmeye çalışıyorlardı. Çünkü uzun yol için yeterli bir motosiklet gibi görünmüyordu neden görüsün ki altı üstü köylü modeliydi İstanbul Kadıköy Bay-Moto bile ciddiye almamışken Büyük motorlar ile yol yapan bu yabancılar sürekli motorun markasına bakıp bakıp duruyorlardı.

    Giresun Türk Bayrağı Aldım

    Açıkçası yollarda yemek yemek özelliklede dinlenme tesislerinde yemek yemek kadar pahallı bir şey yok. Size bunu daha önce bahsetmem gerekiyordu. Ancak unuttum hemen hatırladım. Samsun dan Orduya giderken bir METRO dinlenme tesisinde durdum küçük petsu sadece 1 TL idi düşünün 20 kuruşa aldıkları suyu 1 TL satıyorlar. Metro işletmeleri bayağı bir para kazanıyor diyebiliriz.

    Benim yollarda oldum sırlarda Hain saldırı Dağlıca olmuştu. Giresun Merkeze girdiğimde bütün Minibüs Otobüsler ve şehir büyük Türk bayarakları ile doluydu. Bende Karadenizli bir motorsürücüsü olarak hemen motoruma Türk bayarağı asmaya karar verdim. Giresun güzel ve zengin bir ilimiz. Dünyanın en kaliteli Fındıkları bu şehirden çıkıyor. Mesela Nutella yediğiniz fındıklar bu şehirden gelmedir. Şehir duruma hemen ayak uydurmuş ve tüm şehri bayraklarla donatmışlar.

    Biraz kayıntı yapmak amacıyla A101 uğradım kendime biraz kek bisküvi falan aldım. Çıkışta honda 150 motora binen giresunlu yeni polislerimizi gördüm. İkiside lise öğrencisine benziyordu. Dedim ki koskoca polis teşkilatı sizi 150 bindiriyor. Abi dediler bi biz 150 biniyoruz öyle bir espiri oldu. Sonra gidip türk bayrağı aldım.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:10 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:04 ----------









    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:10 ----------

    Trabzon yolunda Espiye yol kazığı yedim

    Karnım acıktı için yolda bir pideciye uğradım. Fatih Usta ancak hem pideleri kötü hemde çok pahallıya satıyorlar açıkçası. Hatta Karadeniz pidesi yapılması konusunda kavga bile ettik desek yeridir. Ancak parayı aldıktan sonra pek iplemediler. Nasıl olsa gelip geçen bir müşteri olarak gördükleri için. Bir kapalı kıymalı için TL ödedim oysa o parayla tane yerdim. Neyse akıllandım artık yolda durup yemek yok Rafet artık dedim.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:14 ----------

    Alaman Carmen 4 aydır bisikleti ile yollarda

    Giresunda bayrağımı alıp motorumun arka sepetine taktıktan sonra doğruca Trabzon yoluna düştüm. Biraz ilerledikten sonra yanımdan hızlıca geçen bir bayan bisikletli gördüm. Hemen bisikletimden inip ileri bir yerde video kameram ile videosunu çektim. Gerçekten ilginç gelmişti. Bir kaçd yollar saat sonra tekrar karşılaştık. Bu sefer ayakta bir şeyler atıştırıyordu. Hemen yanına gittim. Marketten aldığım kek ve bisküvilerimden ona ikram ettim. Carmen bunlar benimmmi dedi. Bende misafir perver bir eda ile yi yi dedidim Çat pat ingilizcemle nerden geldini nereye gittini sordum. Kadın 50 yaşında hiç evlenmemiş ve 4 aydır yollarda imiş bisikleti ile Almanyadan yola çıkmış ve buralara kadar gelmiş. Karadenizi çok beğendiğini ve çok sevdiğini söylüyor amacı Gürcistan Rusya Ukrayna Romanya ve Polonya üzerinden ülkesine dönmekmiş.

    Görüyormusunuz adamlarda ne azim var bizim milletimizde bir araba tuutrmuş arabada araba bakın bırakın bisikleti yayan ülkemizi gezen bile var her şey paramı arkadaşlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:22 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:24 ----------

    Trabzonunun Trafiği Beni Öldürdü

    Ben bu yola kültür turuzmi yapmak yada gezmek için çıkmadım. Amacım mesafe yapıp Bajaj Boxervaleti ile yapılan 2500 km gezisinin rekorunu kırmaktı ki şu an 2600 km falanım ve hala gidiyorum.

    Trabzona akşam üzeri girdim. Önce şehre girdim. Akçabat bildiniz köftesi ünlü biyer. İşte akçabat beklediğim köfte şehri değil bir metropol konumundaydı. Çünkü bir trafik var ve İstanbul aratmıyordu. Trabzonun dik yokuşlarından aşağı inmek ve trafikte gitmek bana ölüm geliyordu. Neyse Akçabat çıkıp Trabzon merkeze geldim. Geldiğim yer Trabzonun fuhuş merkezi Çömlekçi imiş ilk başta minibüs durakları falan vardı sonra karşıma bir sarışın hanım çıktı belliki yollu sonra bitane daha sonra bitane daha ha dedim meşhur Çömlekçi burası meğersem hemen yukarlara ç
    ıktım. Amacım otel aramaktı. Genellikle fuhuş amaçlı kullanılan oteller burada. Bilmiyorum siz kalırmısınız ama ben kalmak istemedim. Sonuçta motorum çalınma durumu yüksekti. Yukarılara çıkınca Trabzonun keşmekeş motor için uygun olmayan rampalarına geldim. Bir otele sordum fiyat nedir. 150 TL fiyat çektiler bana tabiki bu fiyata kalamadım değil mi. Daha sonra biraz dolaştıktan sonra Trabzonun çıkışında Hotel Pradise buldum. Geceliği 60 TL ve kaldığım en ucuz ve en iyi otellerden biriydi.
    Otel görevlisi ilk başlarda beni tuvaleti olmayan ve banyosu olan bir odaya getirdi. Sonra itiraz edince başka bir odaya soktu. Problemi hemen çözdüler. Oda güzel küçük ve temizdi. Heralde banyoya yapmayacaktım ne komik.

    Otel nezih ve temiz arkadaşlar kalabilirsiniz.































    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:52 ----------

    Trabzon ayrı bir şehir bence herşeyi şehrin merkezine falan yapmışlar. Düz yeri olmadığı için hava alanı bile denizin içinde öyle söyleyelim. Akşamları deli trafik var. Motosikletliyim diye düşüabzonlu minibüs şöförnmeyin Trleri hiç motorlulara saygı duymuyorlar aksine üzerlerine sürüyolar.

    Trabzonun çıkışında Karadeniz diye bir yer buldum. Çok hoş ve güzel bir yer yemeklerde enfes ve ayrıca fiyatları çok uygun mesela Ezogelin çorba sadece 5 TL ve yeni mahsül hamsi yiyebilirsiniz. Ayrıca oranın şivesi ile konuşan cideyrum celeyrum diyen garson çocuk çok hoştu. Batum dönüşü tekrar çorba içtim orada.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:54 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:58 ----------

    Bajaj Samsun Kahramanı Hüseyin Usta

    Her motor tutkunun bir mekanikeri vardır. Benimde her konuda danışacağım bir ust

    am var ismi Hüseyin genç bir arkadaş ve benim motorumla çok haşır neşir. Batum yolculuğu öncesi motorumu bir servise sokmuş ve 4000 km önce bakımını yaptırmıştım. Yağını değiştirttirmiş ve ayarlarını yaptırtmıştım. Motorumun rampalı yollarda kalmaması bu usta sayesinde oldu.
























    ---------- Mesajlar birleştirildi - 01:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:54 ----------

    Gürcistan Hopa Gelirken

    Benim emelim batuma gitmekti. Onun için tüm bir kaç gün yol alıp durdum. Sonunda Pazar günü Hopa varabildim. Hopa gelirken yol baya rüzgarlıydı 150 bir motorla rüzgara karşı durmak biraz zor olsada emel büyük olunca karşısında hiç bir şey duramıyor. İlk olarak Arhavi vardım. Kısa süre önce yaşanmış olan sel felaketinin izleri yollardaki çamur ile görebiliyorsunuz. Hopa vardığım zaman olayın büyüklüğü daha çok karşınızda özellikle şehir merkezi hala çamur ile kaplı oluşu insanı düşündürüyor. Hopa genelde arazi araçları kullanılıyor. Hopa varınca kalacak yer aradım oteller genelde pahallı ve evlilik cüzdanı aramıyorlar. Genelde fuhuş için gelenler oluyor derdiniz sarışın Nataşalarsa tam yerine düştünüz desem yeridir. Sınıra geldiğimde Pazar günüydü Gürcistan tarafında büyük yoğunluk var minibüs dolusu Gürcü ya ülkelerine giriyor yada Türkiyeye giriş yapıyorlardı. Özellikle bir kaç tünelden geçiyorsunuz son Tünellere dikkat edin çünkü sınırda bekleyen tırlar Tünelde park yapmış olabiliyorlar.

    Ekserisi halkı fakir durumda bir ülke ve durumları pek iyi değil. Sarp Camisi ise içler acısı durumda ibadet yok galiba aynı Ortaköy camisinin durumu gibi. Batuma girmek için yarına karar veriyorum. Kalacak yer için hopadayım. Hopada cami çok pek çok tarihi mezarda bulunuyor Sarp bir kaç camii buldum ancak önlerinde minibüs bekleyen Gürcüler yada sokakta yaşayan Gürcü çocuklar var ilçe merkezinde büyük bir Tekstil mağza bolluğu var Türkiyede bulunanlar oradaki halk için biçilmez kaftan sınır ticareti iyi durumda desek yeridir.



























































    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:20 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:35 ----------

    VE BATUM HAYALİ SUYA DÜŞER

    Eğer bir emeliniz var ve onu gerçekleştiremez iseniz ne yapardınız. Tabi ki sinirden çatlarsınız. Kısa bir araştırma sonucu öğrenilecek bir şeyi birebir yaşamak biraz insanı üzüyor. Batum gezim öncesi Hopa geri döndüm. Hemen bir öğretmen evi bulup yerleştim. Yaklaşık 65 TL ödedim. Oda pek kaliteli değildi ancak yapacak bir şey yok. Sabahı zor edip giyindim ve motorumu hazırladım. Sonra sınırı geçmek için Sarp geri döndüm. Sınır geçişi yapmak için gerekli olanlar

    1) 15 TL
    2) Türkiye cumhuriyeti Nüfus cüzlanı
    3) Ehliyet

    İlk olarak ilk gişeye girersiniz sizi bayan bir gişe görevlisi karşılar. Sizden vatandaşlık numaranızı ve Araç plakanızı ister ve bilgisayara kaydeder. Sonra İkinci gişede 15 TL ödersiniz. Üçüncü gişe Polis gişesidir ve perde kapanır. Ehliyetle giremezsiniz der. Şimdi birde kaskınızda kamera varsa hepten polis kıllanır ve asla geçirmez. Bakın 600 km geldim dersiniz polisin çokta neyse gerisin geri geri dönersiniz.























    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:49 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:20 ----------

    Gürcistan sınırı hayali gerçekleşir ancak ülke dışına çıkamazsınız ve gözünüzü karartıp Bu sefer bULGARİSTAN SINIRINA GÖZ DİKERSİNİZ peki ne olacak gerisin geri samsuna dönülür Pazartesi sabahı erkenden Batuma gitmek için yola çıkınca gidemeyince hemen geri dönüyorsunuz. Bişey dikkatinizi çekerse şaşırmayın özellikle 61 plaklı ve camı filimli minibüsler görürseniz bunlar fuhuş için gelmiş arabalardır. Gürcü kadın sınırdan çıkar ve minibüs bekler ancak malum para az hemen bir minibüs durur ve onu içeri davet eder. Zaten tanımadı adamlarla birlikte olmakta onun için sorun değildir. Trabzona kadAR bir erkeğin kollarında gitmekte var kaderimde der ve biner. Özellikle buralara gelirseniz fazla yük almayın motorun arkasına binecek yer olsun sizde bitane alıp getirebilirsiniz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:49 ----------

    Geldim yolu hızlıca geri dönüyorum. Ünyeye gece varıyorum. Sonrada orada kaldım apartta kalıyorum.
    ÇAYELİNDE BİR TAVUK DÜRÜM 8 TL

    bENDE GEZEMEYİNCE batumu Rize gezdim karnım acıktı bir dürümcüye sordum tavuk dürüm ne kadar 8ordum. Bana o cevabı verdi. Yaklaşık 8 TL olarak cevap verdi. Ben beynimden vurulmuşa döndüm. Meğer Rize çayelinde tavuk yetişmiyormuş.

    Kısaca şehirleri hızla geçip samsuna gitmeye çalışıyorum.



































    Tİme_shİft42, A.Türker ve mehmetenis bunu beğendiler.

  4. #4
    A.Türker - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBR 125R
    Anlatımınız detaylı ve güzel olmuş. Karadeniz insanı hakkaten cesaretli daha bu kadar yeniyken bu kadar yol yapmak değişik birşey. Allah yardımcınız olsun tekeriniz düz bassın.
    mehmetenis bunu beğendi.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    Samsuna gelince hemen Samsun Bajaj servisine gittim. Yeni hedefim İstanbul gitmekti. Ancak önce bir bakım yaptırmak gerekiyordu. Hüseyin usta iyi bir bakım yaptı sağolsun.

    Sonra yola devam ettim. Atakum gelince yağmur damlaları düşmeye başladı. Evet benim güzel şehrim beni göz yaşları ile karşılamış ve beni sucuk gibi ıslanmıştı. Artık kaçmaktan başka çare yoktu. Sonrası malum.

    Samsundan Bafraya gelene kadar hiç bir şey yoktu ve gece bastıran yağmur beni Alaçamda duraksamama neden oldu. Alaçam bir benzinlikte oturmak zorunda kaldım sonra bir öğretmen evine yerleştim.

    Tavanı Damlayan odada kaldım

    Şimdi genelde motorla gezi yapanlar çadırda kalır ben rahatıma düşkün oldum için yolda köfte yemek yerine kek yerim dedim ve hep otellerde kaldım. Ancak en berbat konaklama yeri Geyikkoşan öğretmen evi idi. Çünkü tavanı akıyordu. Bunu nasıl açıklayabilirsiniz. Zaten uzun yol yapmış üstüne birde yağmurda ıslanmışsınız. Büyük yatakta bir tarafınıza su damlarken siz diğer tarafta uyuya kalıyorsunuz.

    Alaçam Sinop Arasında Muhteşem Yağmurda Motor Sürmek

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:12 ----------

    Yağmurda ıslanınca et satan yerlerden büyük boy poşet aldım. Yüküm ıslanmasın diye. gÜZELCE onu kapatıp yola koyuldum. Decatlondan alt yağmurluk aldım Üsütüme bişiler bulmam gerekiyordu. Üst yağmurluk için ise Alaçam öğretmen evinde güzel garson bayan Zehra hanımdan poşet rica ettim kırma bir kaç tane verdi makasla yağmurluk yapıp yola koyuldum. Eğer yağmurda yol yapmak hoşunuza gidiyorsa bu sizin için süper olacak demektir. FAOTOĞRAF DEĞİL GOPRO İLE ÇEKİMLER VAR ANCAK ŞU AN MÜSAİT DEĞİLİM YOUTUBE yükler yüklemez sizinle paylaşacam. Alaçam Yakakent Gerze kadar sahil yolu muhteşemdi. Yağmur ve motor güzeldi gerçekten. Sonra Gerzeye ulaştım.

    Gerze Sakın Adana Dürüm Gitmeyin

    Öncelerinde kısa bir sinop gezim oldu bir porsiyon köfteyi 18.5 tl yiyince baya bir kazıklandım. Şansa yine aynı yere gelmişim. Aman dikkat turist muamelesi çekiliyor. Zaten plaka 55 hemen indiriyorlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 03:40 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:24 ----------



















































































































    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:05 ---------- bir önceki mesaj zamanı 03:40 ----------

    Sinop Boyobat İlk Kaza mı Yaptım

    Bir karar vermem gerekiyordu. Yağmurda uzun yol yapıp ve Alaçamdan Samsuna geri dönüp iç kısımdan İstanbula gitmek yada Sinop Kastamonu üzerinden İstanbula gitmekti. Ben Sinop üzerinden gitmeye karara verdim. Gerzeyi es geçtikten sonra Sinop tekrar gittim. AmACIM Boyobat üzerinden Kastamonuya gitmekti. Bende Boyobat yolunu kullanmaya karar verdim. Boyobat yolu kırsal bir yol yolda giderken ayı bile gördüm. O nedenle benim gibi tek ve gece yolculuk yapmayın lütfen sonra benim başıma gelenleri yaşarsınız. Boyobat yolu güzel bir doğa harikası özelliklede dik yokuşları sizi epeyce sıkar ve bunalıma sokabilir. O nedenle fazla hız yapmayın vahşi hayvan çıkma riski çok yüksek çok az benzinlik var ve benzininizi yedekleyin.

    Olay şu şekilde gerçekleşti. Uzun bir yokuştan inince oturgaçım kramp girmişti. Düzlüğe inince motordan inip yola yattım köylüler ve yoldan geçenler bu deli ne yapıyor dedi. Neyse dinlendikten sonra Son tünelden geçmek için yola koyuldum. Tünelin çıkışında Karayollarının binası var ve köpekler bağlı değil tünelden çıktınız gibi karşınıza kocaman köpekler çıkıyor aman dikkat kaza riski çok yüksek görevli arkadaşta sankii komikmiş gibi gülüyorfu köpek koşarken

    İlk köpekten kurtulmuş tuğla fabrikalarının oldu yerdeydi. Yollarda bi ton köpek ölüsü vardı. Ölen köpek bayağı büyüktü. Ben önceleri hayvanların özellikle köpeklerin karşıdan karşıya geçerken öldüklerini düşünürdüm ancak başıma gelenden sonra böyle olmadını anladım. Tuğla fabrikalarında tuğla indiren gençlerin fotosunu çektim. Sonra motorumla hızlanırken karşı fabrikanın nizamiyesinde duran üç köpek beni görüp bana saldırıya geçti ikisi bacağıma ısırık atarken biri tekerlere saldırdı. Artık ya bacağımdan et koparacaklardı yada ben onlardan birinden can alacaktım. Hava karanlıktı ve kaçış yolu yoktu. Bende hızlandım ve ön tekere saldıran köpeğe yaklaşık 80 km hızla çarptım en son köpeğin havada uçtuğunu ve yere düşerken çıkardığı sesi duydum. Gerçekten çok komikti çünkü bir kaç dakika önce bana pusu kuran bu mahlukatlar birisi can çekişiyordu. Ancak hayvan onun canını almama karşın beni düşürtmeye başarmıştı. Koruma kıyafetlerim üzerimdeydi. Elimde büyük bir acı vardı kol ve dizlikler beni korumuş kaskım ise kafamı korumuştu. Eldivenler olmasaydı kesin ellerim büyük yara alacaktı. Sonra ben ilk şok ile yerde yatıyor ve gece karanlığında motorum çalışıyor şekilde duruyordu. Karşıdan gelen tır önümde durdu. Kaza yaptımı anladı. Çünkü köpeğin kanları ve leşi yerde yatıyordu. TIR sürücüsü iyimisin dedi. Ben ise iyiyim dedim ancak kalkamıyordum. Ellerim çok acıyordu. Sonra 1123 arandı yarım saat sonra ambulans geldi beni aldılar ve Taşköprü devlet hastanesine getirdiler. Ben kaza yaptıma değilde etapı bitiremedim için üzülüyordum o gece Taş köprü devlet hastanesinde yattım. Neyseki ellerimde ve kollarımda sıyrık dışında bişi yoktu. Hemen motorumu polisten aldım. Hemen sabahı yola koyuldum. Kastamonuda motorumu yaptırmaya gittim.
    mehmetenis ve iptaluyelik02 bunu beğendiler.

  6. #6
    oguzhan6161 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ağustos 2009
    Şehir
    Zonguldak/KDZ.Ereğli
    Hocam çok güzel bir gezi olmuş memleketten resimler görünce öyle iç çektim ancak köpeklere olan davranışın + vurmuş olup , "canını aldım" kelimelerin üzdü...

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Temmuz 2015
    Şu an geziye devam ediyorum Edirneye gidiyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 04:18 ---------- bir önceki mesaj zamanı 04:13 ----------

    Çorlu Altunhandayım


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)