Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Ağustos yağmuru - 1 gün 629km - Kuba XR 125

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir

    Rotam temel olarak yukardaki gibiydi, fakat Konya ve Ankara'da şehir içinde biraz dolanmamla, birkaç kez de yanlış yerlere sapmamla birlikte 629km'ye uzamış bulunmakta. Yolun 50km uzaması dert değil de, yolculuk planladığımdan çok çok uzun sürdü, nedenini ilerde anlatacağım

    Gerekli hazırlıkları ve yolda ihtiyacım olabilecek şeyleri de yanıma alarak sabah 8 gibi yola çıkıyorum. Aklımda sorular sorular... Lastik patlar mı, zincir kopar mı, gaz-debriyaj teli kopar mı, neyse ki hepsinin yedeğini alıyorum. Montum fileli olmasına rağmen durunca yanıyorum, keşke biraz serinlese hava diyorum, bu arada montun su geçirmez astarını da yük ettiğimi düşünüyorum


    Yaklaşık 60km oldu, havalar serinlemeye başladı Yüzümde bir gülümseme. Hep böyle olur umarım diye düşünerek yola devam ediyorum.

    Abanoz yaylasına geldim, buralar hepten serin. Şuan yolculuğum tam planladığım zaman akışında ilerliyor, planladığım şekilde giderse herşey, akşam 6-7 gibi evde olurum diye düşünüyorum içimden, sanırım burda nazar değiyor.



    Ermenek barajına geldim, tabi aşağı inince havalar ısındı yine, tüh len diyorum. Sıcaktan fotoğraf çekmeye durmaya üşeniyorum.

    Opet'te durup biraz soluklanıyorum, birşeyler içiyorum. Pompacı abilerle kısa bir muhabbetin ardından 15 dk sonra yola devam ediyorum.

    Barajın son noktaları, yine yükseğe çıktık. Uzaklaşmaya başlıyoruz.

    Derken ilerde yolu kapatıyorlar, 20 dakika burada zaman kaybediyorum. Bekleriz beklemesine, zaten çok geç olmadan Ankara'ya varmış olacağım ya Güneşten sığınacak bir tane ağaç bulamıyorum. Hava çok sıcak, kavruluyoruz.


    Neyse ki yol çalışmasının ardındaki 2km'lik stabilize yolu aşıp düzlüğe çıkıyorum. Hesaplarıma göre yaklaşık iki saat sonra Konya'da olacağım.

    Taşkent'e vardım, burda 20 dakika yemek yiyip biraz da totoyu dinlendiriyorum.

    Yola çıktıktan 20 dakika sonra felaket başlıyor. Önce şiddetli dolu yağıyor. Öyle basit bir dolu değil, montuma çarpıp bedenimi acıtacak bir şekilde dolu. Üstümdeki fileli mont su geçiriyor, üstümdeki herşey su geçiriyor. Doluya öyle bir yerde yakalanıyorum ki, 5km boyunca sığınacak bir ağaç bulamıyorum. En sonunda denk geliyor bir ağaç kümesi, duruyorum. Üstüme bakıyorum. Ayakkabı, çorap, eldiven, mont, üstümdeki tshirt dahi sırılsıklam. Çantamda yedek tshirt ve çorap var sadece. 10 dk sonra dolu duruyor. Tshirtü giyiyorum, montun su geçirmez astarını da giyip en yakındaki ilçe olan Hadim'e doğru devam ediyorum. Hava 20'li derecelere düşüyor, donuyorum. Hadim'de kıyafet satan bir dükkan arayıp buluyorum. Kasiyer çocuktan en ucuz eşofman ve ayakkabı'yı istiyorum. 50 lira verip çıkıyorum. Bunlar da ıslanmasın diye yavaş yavaş devam ediyorum. Üstümdekiler kuru olmasına rağmen havanın soğukluğundan üşüyorum. Burdan Ankara'ya kadar hava hep yağmurlu.

    Sonunda Konya'ya varabiliyorum. Ara ara hafif yağmurlara yakalansam da, sırılsıklam etmiyor, ama bir kez daha bastırsa, bittim. Yine yağmur bastırdığında kuru kalabilen bir yere sığınıp yağmurun durmasını bekliyorum. Buraya kadar 80-90 la gelmiştim, geç kalacağımı farkedip, motora da güvenip tapagaz 100-110 şeklinde 260 km yolu gelmem gerekiyor, öyle de yapıyorum. Yoldaki dolu kamyonların bile en az 100'le gittiğini farkedip, 100-110 ile gitmek zorunda kaldığımı farkediyorum zaten.


    Cihanbeyli'de bir benzin istasyonuna geldim, buraya gelene kadar yağmur yağdıkça 3-4 kez daha sığınıp yağmurun dinmesini bekledim. Yağmur bir yağıyor, bir duruyor. Sık sık durup beklemek zorunda kalıyorum. Saat'se 7 oldu. Güya 7 de Ankara'ya varmış olacaktım. Herneyse sorun değil, Allah başka dert vermesin diyerek yola devam ediyorum. Yağmur yağmadıkça durmamayı kafaya koydum. Sürekli şimşekler çakıyor, hava soğuk. Nasıl Ağustos len bu ?


    Neyse, son 180km'yi de gaz kesmeden geliyorum, yaklaşık 9 gibi evde oluyorum. (Yukardaki iki foto bu sabahtan). Yorgunluktan eve geldiğimde motoru kontrol bile edemedim, direk yattım. Sabah yağına-sesine baktım, hiçbir sorun yok. Yağı hala 4 çizgide. Bir sorun çıkar mı diye düşünüyordum, sonuçta çinli diye küçümsenen aletle 260km - 4 saat tapagaz geldim. Bakıp bir gurur duydum motora Hiçbir sorun çıkarmadı.
    629 km'de 17 litre yakıt yaktı, 100km/2.7lt'ye denk geliyor.

    Bu da böyle bir macera oldu. Biraz zorlu bir yolculuk oldu fakat motorun en ufak sorun çıkarmaması beni çok sevindirdi.
    Sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim.
    Tekeriniz düz bassın
    maktama, kdiner, BLACK_ICE ve 4 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    natila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    cbf150 + HD sporster xl 1200 custom cb
    On numara gezi olmuş tebrikler...
    Blackeagletr bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    02 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Mondial 100 SFC Snappy xi
    Çok güzel bir yolculuk... Tebrikler...
    Blackeagletr bunu beğendi.

  4. #4
    Denizli İl Temsilcisi BLACK_ICE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2006
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    yamaha YZF r125 2014
    tekerin her daim düz bassın kardeşim güzel km yol yapmışsın ....
    Blackeagletr bunu beğendi.

  5. #5
    Samet Özkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Ocak 2013
    Şehir
    Bursa / Nilüfer
    Motosikleti
    SYM - JOYMAX 250İ
    Motosikletinin uzun yolda sorun çıkarmamasına sevindim.Çinli minli amacına ulaştıysan ne mutlu sana . Gözüm hala +200 Kilometreli gezileri kesmemekte . Japona bile güvenmiyorum sonuçta makina deyip . Tekerine sağlık başka gezi raporlarını da bekliyoruz. İyi sürüşler
    Blackeagletr bunu beğendi.

  6. #6
    Moderatör Levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    Antalya/Kaş
    Motosikleti
    R 1200 GS Adventure
    Kazasız biten her gezi güzeldir. Nicelerine inşallah. Paylaştığınız için teşekkürler.
    Blackeagletr bunu beğendi.

  7. #7
    Blackeagletr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2010
    Şehir
    İzmir
    Güzel yorumlarınız için hepinize teşekkür ederim arkadaşlar
    2010 Kanuni Breton 21.000km|2013 Kuba XR 125 8.000km|2012 Hyosung GT250R 25.500km|2016 Bajaj Pulsar 200NS 14.500km|2018 Motolux Rossi 50(King 139)|2013 Mondial Mash 150 6.000km|2017 Mondial Drift 135 6000km|2021 RKS Azure 50|2022 Arora Freedom 50|2023 Hero Dash 125


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)