" /> Doğudan(van) Batıya(Edirne) 2301 km solo gezi
Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Doğudan(van) Batıya(Edirne) 2301 km solo gezi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    Öncelikle siteye üye olma amacım aşağıdaki rotayı gerçekleştirebilmek üzere yol arkadaşı bulmak idi.
    [IMG][/IMG]
    Ancak etkinlikler ve duyurular kısmına konu açmama rağmen ya rotayı yapmış veyahut yapmak isteyip zaman yönünden uygun olmayan arkadaşlar oldu bunun neticesinde konu başlığındaki gezimi tek başıma yapmaya karar verdim.
    [IMG][/IMG]
    Böylelikle kars ani harabeleri,çıldır gölü,karçal dağları eteklerinden Şavşat karagöle iniş,irsa yaylası,maral şelalesi,Yusufeli işhan manastırı,zigana hamsiköyde sütlaç yemek ve güzel ülkemin görmediğim 15 şehri arasında bulunan Iğdır,kars,Ardahan,Bayburt,Gümüşhane gibi şehirleride görmek bir başka bahara kalmış oldu.
    [IMG][/IMG]
    Asıl nedende iklimin müsaade etmemesiydi yukarıdaki rotayı tamamen meteorlojiden 5 günlük tahminlere bakarak oluşturdum en yağmursuz geçişti.
    [IMG]url=http://www.hizliresimyukle.com/image/sJp][/url][/IMG]
    Tarih 20.09.2014 Yola çıkış km si 2180 ve ilk foto.
    [IMG][/IMG]
    Tarihi görünce neden bukadar geç yayınladınız dediğinizi var sayıp açıklayayım bilgisayarımın çökmesi ve fotoğraflara çok zor ulaşmam editlediğim videoların şuanda açılmıyor olması şehir değişikliği,taşınma toparlanma vs.vs uzayıp gidiyor.
    [IMG][/IMG]
    Yola çıkmazdan bir gün öncesi tüm hazırlığımı ve eşyalarımı toparlamama rağmen motora yüklemek sandığımdan çok daha uzun sürüyor ve saat 05:00 yerine 06:58 de yola revan oluyorum.
    [IMG][/IMG]
    Üstelik gecede yolculuğun heyecanından hiç uyuyamadım.
    [IMG][/IMG]
    İlk sürpriz motoru yükleyince arka amortisörün çok fazla çöküp yan ayakta motorun durmaması ve benim bu sorun için geçici bir çözüm olan ince tahta parçasına çentik açarak motorun diğer tarafından kaldırararak ağırlığın yan ayağa vermesini sağlayan tahtayla 20 dakika gereksiz yere uğraşmam.
    [IMG][/IMG]
    Bugünki hedef diyarbakıra ulaşmak ve geceyi orada geçirmek ilk büyük molamda Siirt olacak.

    Yağmura yakalanmamak için dua ederken gevaş yakınlarında 30. Kmde çiselemeye başladı baktım olacak gibi deil 2-3 km gittim müsait biryer bulup yağmurlukları giyiyorum eldiven üstünden bulaşık eldiveninin enbüyüğünü giymeye çalışıyorum olmuyor neyse ellerime bişey olmaz diyorum ama ıslanınca üşüdüler ve çıkarıp bulaşık eldivenini çıplak elime giyiyorum.
    [IMG][/IMG]
    Tatvanı geçip bitlis yönüne döner dönmez benzinliğe girip ilk depomu dolduruyorum malum crf 250 l’nin deposu küçük 7,7 litre alıyor; Vandan çıkalı tam 138,1 km olmuş ve 5,44 litreye 27,25 tl ödüyorum hızım 80-90km/h.
    [IMG][/IMG]
    Yağmur kesiliyor kenarından geçerken bitlisi fotoğraflıyorum yağmur başlamadan devam etmem lazım Allahtan çantalarımı ve av tüfeğimi poşetlere geçirmiştim malum memlekette ava gideceğiz.
    [IMG][/IMG]
    Bitlis deresine doğru inişe geçiyorum rakım 1700-1800 civarı yol bol virajlı sağı dere yatağı.
    [IMG][/IMG]

    Burada durup bir sigara içiyorum yağmurluğu çıkarsammı çıkarmasammı hava hafif çiliyor gevaştan tatvana kadar sağanak yağmurda gelmiştim ellerim donmuştu.
    [IMG][/IMG]
    İyiki çıkarmamışım sağanak of ne sağanak gevaş yolundanda beter böyle devam ederse yandık diyorum yol sürekli iniş ve ensonunda Baykan’a varmamla yağmur kesiliyor. ve hava birden inanılmaz sıcak oluyor RAKIM 600 METRE ve sıcaklık giderek artıyor önce yağmurluğu daha sonra yolun kenarındaki ahşap tezgahın arkasında motor pantolonunu çıkarıp keten pantolonumu giyiyorum polarıda çıkarıyorum
    [IMG][/IMG]
    Siirte vardım acayip sıcak montun içliğinide söktüm sadece tişötrtüm var van daki havaya baaak buraya bak yanıyorum.
    [IMG][/IMG]
    Karnım epey acıkmış hemen büryancıyı sorup oturuyorum bilmeyenler için söyliyeyim büryan kuzu etinin kancalara asılarak yeraltındaki fırınlarda kendi buharıyla pişirilmesiyle oluyor.
    [IMG][/IMG]
    Bir tartışmada büryan siirtinmi,bitlisinmi van gölü çevresi gezimdede (www.youtube.com/watch?v=0otKnfu1gYQ) bitlis büryanını yemiştim bana sorarsanız bitlisin büryanı daha bol ve büyük parçalar olarak servis edildiğindenmi bilinmez benim daha çok hoşuma gitti.
    [IMG][/IMG]
    Esnafla konuşuyoruz havadan sudan 1 kg da yeni mahsül Siirt fıstığından alıyorum motorun yançantalrının üstüne lastikle topcase arasına sıkıştırıyorum.
    [IMG][/IMG]
    Bir arkadaşım bahsetmişti otarafa yolun düşerse tilloya uğramadan geçme diye
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    tilloya yani (aydınlara)gidiyorum birkaç zat türbesi var oralarda fotoğrafladım ama camilerin içine giremedim malum motor dengede durmuyordu ve çocuklar sürekli kurcukladığından üzerlerine düşer diye korkup uzaklaşamıyorum
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    esnafta sağolsun çayı eksik etmeyip hoş sohbet olduklarından siirt’te epey dinlendim yola çıkıyorum gerisin geri tekrar siirte derken yolun kenarındaki kayalıklar dikkatimi çekiyor fotoğraflıyorum.
    [IMG][/IMG]
    Motora sık sık inip binmek sıkıntı oluyor çok yüklü bacağımı zor atıyorum aradan selesi 87 cm , inşallah bi arıza çıkmaz diye dua ediyorum bu yükü indirip tekrar yüklemek ölüm çünki.
    [IMG][/IMG]
    Siirte varır varmaz benzin alıyorum tatvan-siirt-tillo-siirt 140,9 km 4,45 litre 22,16 tl.
    [IMG][/IMG]
    İstikamet kurtalan,Bismil Diyarbakır.
    [IMG][/IMG]
    Bir ara aynadan sol taraftaki çantanın yançanta üzerinden kaydığını fark ediyorum aynadan düştü düşecek lastik tutuyor hemen sağa çekiyorum Allahtan düşmeden farkettim tekrar sıkı sıkı bağlıyorum ama tavsiyem kancalı lastikten ziyade ip gibi birşeyle bağlamak daha sağlıklı lastik hoplayıp zıplayarak sıyrılıyor yaptığım yan çantaların kapaklarındaki kulplarında ekstra çanta sabitlemek için yetersiz olduğunu tecrübe edip birdahaki uzun yola bukadar çanta götürecek olursam yançantaların kapağının dış kısmına birer parça demir kaynatıcam ve çantaların kaymasını önlemiş olucam inşallah.
    [IMG][/IMG]
    Batmanı daha önceden gördüğüm için yakıt almak için duruyorum (Siirt-batman 88,3 km 3,27 litre 16,28 tl ) bir sigara içip yola devam edecekken oda ne ! benim fıstık yok tüh 40 tl vermiştim sivasa çoluk çocuğa götürecektim yolda düşmüş hayret topcase ile sidecase arasında okadarda sıkışıktı önündede sırt çantası bağlıydı nasıl düştü hayret (neymiş demekki herşeyi bağlıyacan)
    [IMG][/IMG]
    Oh diyarbakıra vardım. Tabi daha 10 km var arkamdan bir motorcu bir yaklaşıyor bi uzaklaşıyor yol veriyorum geçmiyor ensonunda siteden msj laştığım canyoldaşmı acaba deyip sağa çekiyorum kaskı çıkarıyor tanışıyor el sıkışıyoruz öylesine yazmıştım siteden pekte umudum yoktu ama saolsun şehrin 10 km çıkışından beri beni takip ediyor çokta güzel ağırlıyor kendisine buradan tekrar tekrar teşekkür ediyorum.
    [IMG][/IMG]
    Önce aç olup olmadığımı soruyor aç değilim polisevine gidelim motoru hafifleteyim diyorum escortluk edip polisevine götürüyor beni, ayırtmış olduğum odaya eşyaların birkısmını bırakıyorum ve canyoldaş bir arkadaşını arıyor.
    [IMG][/IMG]
    yanlış hatırlamıyorsam (salih)ti çok vakit geçti yanlış yazarsam affedin gsr 600’ü vardı canyoldaşında mt-07 si 3 motor M.Ö.349 YILINDA YAPILDIĞI RİVAYET EDİLEN MEŞHUR DİYARBAKIR SURLARINA GİDİYORUZ.[IMG][/IMG]
    Nakedlarla şehiri içinde çok hızlılar bizimki tospa tabi yatmıyorda malum lastikler dişli.
    [IMG][/IMG]
    Kasislerde yavaşlamasalar ermiyecem Allahtan kasisler var ben hiç gaz kesmeden geçiyorum ön tekerim 21’’ nasıl olsa surlarda çay içip restore edilerek cafeye dönüşen kapalı kısımlarıda geziyoruz.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    Soldan sağa ben,canyoldaş(sitedeki ismi),salih.
    [IMG][/IMG]
    Daha sonra 6.y.y’da yapılan on gözlü köprüsüne gidiyoruz hava karardı fotoğraflar kötü çıkıyor biraz.
    [IMG][/IMG]
    Ve motorlar.
    [IMG][/IMG]
    Arkadaşlar çok ilgililer ve ellerinden geleni yapıyorlar heryeri gezdirmeye uğraşıyorlar tabi karanlık olunca karnımızda acıktı ciğer yemeğe gidiyoruz hasanpaşa hanındamıydı yoksa oraya daha sonramı gitmiştik.
    [IMG][/IMG]
    İnşallah canyoldaş yada salih görürlerde düzeltirler
    [IMG][/IMG]
    Ciğer gelmeden mezeler ve salata geliyor herşey bol burada istanbuldaki gibi suya ve salataya ayrıca para alınmıyor fazlasıyla doyuyorum çok acıkmıştım herşey lezzetli geldi ama ciğer deyince edirne tava ciğerini hiç birşeye deyişmem belkide EDİRNE’li olduğum için
    [IMG][/IMG]
    Hasanpaşa hanı 1573 yılında yapılmış tabiki hasan paşa tarafından yaptırılmış birerde kahve içiyoruz.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    (Batman-Diyarbakır 120 km 4,85 Lt benzin 24,3 Tl)
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    Boynumdakimi? Tabiki motorun anahtarı kaybolmaması en önemli şey Van’dan Edirne’ye gidiyoruz.
    [IMG][/IMG]
    Yarın sabah tesadüf Diyarbakır Mt olarak Elazığ Mt le keban barajına gidecceklerini söylüyor canyoldaş Benim yarınki güzergahımda elazığ-keban-arapgir-kemaliye

    [IMG][/IMG]
    çok yorulmuşum bugün toplam 487 km yaptım totiş feci ağrıdı crf ii hoşta uzun süre selede oturunca ağrıtıyor.
    [IMG][/IMG]
    polisevine gidip yatıyorum yarın dinç olmam lazım.
    [IMG][/IMG]
    ama nerde oda arkadaşım la tanışıp başlıyoruz laflamaya dalış yapıyormuş bende yapıyorum derken epey bir ortak noktamız var anlat anlat muhabbet bitmiyor
    telefon face felan alıp veriyoruz bir birimize geçen yine sohbet ettik hala görüşüyoruz kendisiyle şuan çüngüşte yaşıyor hilmi bey.
    [IMG][/IMG]
    birde monotonluktan ve çevrenizden çabuk sıkılıyorsanız benim gibi en iyisi alıp başını gitmek.
    [IMG][/IMG]
    gezmenin en güzel tarafıda bu olsa gerek yeni kültürler,yeni dostluklar,yeni insanlar.gece 02:00'da yattık saatte bir olmuş.
    [IMG][/IMG]
    şimdilik bu kadar fırsat buldukça yükleyeceğim epey zahmetli oluyor çok ta fotoğraf var bir sonraki gün Diyarbakır-Sivas'ı yayınlıyacağım nasipse yolculuğumun en zorlu kısmı ii geceler umarım beğenirsiniz.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Nikkfurie - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW R1200GS / Piaggio Medley / Peugeot Tweet
    tebrikler bu keyifli gezi için...

    yalnız crf nin canını almışsın yahu eti ne budu ne dört tane metal çanta artı tap çeys birde av tüfegi oyy
    fz6_fazer bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    16 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    şimdilik yok :(
    tekerinize sağlık. çok beğenerek okudum. Aslında tam olarak benim istediğim şeyi yapıyorsunuz. O kadar bunaldım ki bu istanbuldan. Ama ne yazık ki ne motorum var ne de maddi imkanım Sayenizde çok güzel yerler gördük. Eminim ki benim gibi tarihi yerleri seven kişilerin de çok hoşuna gitmiştir.. teşekkürler

  4. #4
    adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Nicedir bekliyordum,görünce heyecanlandım. Takipteyim

  5. #5
    mesut hoca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2012
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha XT660 r-honda CBF - SUZUKİ GW 250 İNazuma
    güzel bir gezinin başlangıcı,emin ol başından sonunadek gezini takip edeceğim,rota kesinlikle çok iyi seçilmiş,bakalım devamında neler göreceğiz,saygılar...
    - HAYAT GEZİNCE GÜZEL -

  6. #6
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    Güzel bir rota ve bir o kadar güzel anlatımla tam çekirdek yiyip çay içerken okumalık. Devamını bekliyoruz.

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    eline ayağına sağlık toprağım,malum terör olaylarından sonra o rota uzunca bir süre yapılamaz .
    jackonbir bunu beğendi.

  8. #8
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    Alıntı Nikkfurie adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tebrikler bu keyifli gezi için...

    yalnız crf nin canını almışsın yahu eti ne budu ne dört tane metal çanta artı tap çeys birde av tüfegi oyy
    teşekkürler hayvan terli amma taşıyor yükten bişey olmaz canına gelince alması zor dağ tepe ne rakımlar gördü maaşallahı var ama yüksekliğinden dolayı çantada takınca yüksek hızlarda silkeliyor.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:47 ----------

    Alıntı __bakteri__ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tekerinize sağlık. çok beğenerek okudum. Aslında tam olarak benim istediğim şeyi yapıyorsunuz. O kadar bunaldım ki bu istanbuldan. Ama ne yazık ki ne motorum var ne de maddi imkanım Sayenizde çok güzel yerler gördük. Eminim ki benim gibi tarihi yerleri seven kişilerin de çok hoşuna gitmiştir.. teşekkürler
    beğendiğiniz için teşekkürler inşallah bir motor alır nasipse gezersiniz maddi imkana gelince motorlu gezilerde aslında çok para harcanmıyor tek kişilik çadır+ yeme içmeyide (oyunageldim)tarzı yaparsanız mükemmel oluyor tabi çok uzun yollarda biraz zor,sadece tarihi yerleri deil manzarası,doğalgüzelliği olan yerler ile pek kimsenin gitmediği yerleri görmek daha güzel oluyor ve gezilen ilde hangi aktivite varsa(yamaçparaşütü,rafting,dalış)v.s. onları yapmak en güzeli + en ünlü yiyeceğini en iyi yapan yerde yemek tabiki.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:57 ----------

    Alıntı adm12 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nicedir bekliyordum,görünce heyecanlandım. Takipteyim
    ah adem almadınki bir cross dağ bayır dolanalım toroslarda,kaçkarlarda ne rotalar hazırladım ama cesareti olan kaFA ADAM bulamadım.

  9. #9
    kralaslan_21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Şubat 2013
    Motosikleti
    Honda Cbf 150
    Merhaba Hakan. Bu rotayı bende bayağı zamandır kafamda tasarlamışım fakat yön olarak tam tersi yani Kırklareli-Diyarbakır yapmayı düşünüyorum. Allah izin verirse de yapacağım. Bizim topraklarda iyi dolaşmışsın. Bende şu an Trakyadayım. Maceralarının devamını bekliyorum

  10. #10
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    Alıntı mesut hoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    güzel bir gezinin başlangıcı,emin ol başından sonunadek gezini takip edeceğim,rota kesinlikle çok iyi seçilmiş,bakalım devamında neler göreceğiz,saygılar...
    beğendiğiniz için teşekkürler bilmukabele saygılar bizden.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:30 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:27 ----------

    Alıntı enxdesign adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel bir rota ve bir o kadar güzel anlatımla tam çekirdek yiyip çay içerken okumalık. Devamını bekliyoruz.
    teşekkürler çocuk dursa devamı çabuk olacak ama en kısa zamanda yükleme yapacağım evdede tadilat işlerim var anca kusuruma bakmayınız.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:30 ----------

    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    eline ayağına sağlık toprağım,malum terör olaylarından sonra o rota uzunca bir süre yapılamaz .
    teşekkürler abi şuanda imkansız diyebilirim oysa ne gezilecek yerler var van'da hakkari'de inanamassınız pekçoğunu gezdim fakat motosikletle olmadığı için yayınlamıyorum (malum motor sitesi);bu kış motoru büyütürsem hedef bulgar,yunan gezi yazılarınızı takip ediyor notlar alıyorum memlekete gidince uğrayıp canlı sohbet etmek isterim vaktiniz olursa aslında bulgara gittim sayılır köyümüz sınırda.kapıkuleye yakınız.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:36 ----------

    teşekkürler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:39 ----------

    Alıntı kralaslan_21 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba Hakan. Bu rotayı bende bayağı zamandır kafamda tasarlamışım fakat yön olarak tam tersi yani Kırklareli-Diyarbakır yapmayı düşünüyorum. Allah izin verirse de yapacağım. Bizim topraklarda iyi dolaşmışsın. Bende şu an Trakyadayım. Maceralarının devamını bekliyorum
    teşekkürler.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:11 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:42 ----------

    2. gün 21.09.2014 HEDEF ERZİNCAN(Kemaliye) mapse göre 4 saat 30 dakika yolum var bana göre akşamüzeri 17:00 sularında oradayım motor ile seyahatlerimde genelde 70km/h ortalamayı tutturuyorum tabi fotoğraf vs aralar olunca ort. Dahada düşüyor.
    [IMG]<img src="http://hizliresimyukle.com/images/2015/11/01/DSC01423.jpg" border="0">[/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:11 ----------

    [IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:16 ----------

    [IMG][/IMG]
    3.gün hedefimde haritadaki güzergah kemaliye taşyol üzerinden divriği daha sonra Sivas’a varmak.
    [IMG][/IMG]
    Geçmiş gün saat kaçta kalktım hatırlamıyorum ama sanırım 8:30 felandı kahvaltı yaptımmı yapmadımmı gruplamı yaptık hiç hatırlamıyorum 09:30-10:00 gibi Elazığ yönündeki Shell istasyonunda Moto 21 üyeleriyle buluştuk tanışma kaynaşma biraz uzadı birkaç arkadaşı bekledik heralde kaç kişiydik saymadım dur fotoğraftan sayalım.
    [IMG][/IMG]
    14 kişi ama videoyu atmayı başarırsam sanırım daha fazla kişi vardı gibi geliyor bana neyse edit leyince konuyu tekrar hortlatır bazı videoları atarız artık.
    [IMG][/IMG]
    Erganiye varıyoruz telefonlaştığım bir arkadaşımla görüşmek için gruptan kopuyorum ergani girişinde arıyorum açmıyor bir türlü çaldır çaldır ensonunda yola koyuluyorum Erganiyi 10 Km geçince titreşimi hissedip kenara çekiyorum malum şahıs arıyor.
    [IMG][/IMG]
    Beyefendi lavabodaymış açamamış  malum girdimi çıkmazdı beraber çalıştığımız dönemdede bağırsak problemi vardı hatırlayıp hakverdim velhasıl görüşemedik.
    [IMG][/IMG]
    Geri dönsem gruptan hepten kopacaktım. Tüm grubuda bekletmek istemedim zaten grupta 1000cc,1300cc,600cc motorlar vardı enküçük 250’lik recingler bile 140 üzeri gidiyorlardı bende kapattım fakat motor çantalardan 120 km/h ‘i geçemiyor o hızdada lastiklerden dolayı virajlarda gaz kesmak zorunda kalıyordum.
    [IMG][/IMG]
    Mola yeri neresiydi hatırlamıyorum fotoğraflardaki yerdi işte grubu yakaladım.
    [IMG][/IMG]
    Çay sohbet mohbet kamerayı salihin motorun artçısı arkadaşa vermiştim arada bir durup kameraya almışlar işte o görüntülerin bir kısmı.
    [IMG][/IMG]
    Elazığ’a 12:15 te varmışız yakıt fişinden anlıyorum varınca yakıt alıyorum Diyarbakır-Elazığ 159,2 Km 6,07 litre için 30,47 TL ÖDÜYORUM hızdan dolayı yakıt sarfiyatım 0,191 krş’a çıkmış.
    [IMG][/IMG]
    Çırçır şelalesine varıyoruz rutin hızımdan çok daha hızlı geldik arakadaşlar sağolsunlar racing mantığı viraj yapmak ve çoğu zamanda Elazığ yolunu kullandıklarından haliyle onlar için değişik ve fotoğraflanacak birşey yok zaten olsada çekmişlerdir bende grubu zaten yavaşlattığım için çırçıra kadar pek fotoğraf yok.
    [IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:46 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:44 ----------



    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:46 ----------

    ZAR ZOR EDİTLEDİĞİM VİDEO NEDEN FASILALI ÇİZGİLER ÇIKIYOR TEKNİK BİLGİSİ OLAN ARKADAŞLAR CEVAPLARLARSA SEVİNİRİM.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:52 ----------

    [IMG][/IMG]
    Çırçır çok güzel etraf yeşillik dinlenip sigara içiyoruz.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    Veeeee Meşhur Keban Barajı
    [IMG][/IMG]
    Oturup Elazığdaki arkadaşlarla buluşup oradaki bir tesiste balık yiyoruz.
    [IMG][/IMG]
    Muhabbet güzel elazığ danda bir abimiz var muhteşem bir insan bizleri çok güzel ağırlıyorlar.
    [IMG][/IMG]
    Ve hergüzel şeyin bir sonu var vedalışıyor yollarımız ayrılıyor.
    [IMG][/IMG]
    Onlar elazığa geri dönüyor.ben ise arapgir yoluna giriyorum.
    [IMG][/IMG]
    yolun asfalt kalitesi güzel kenarlar bariyerli
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:19 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:03 ----------

    Uzaktan barajgölünü fotoğraflıyorum.
    [IMG][/IMG]
    Arapgire vardııııık işte bundan sonraki yol feciii güzel biokadarda tehlikeli
    [IMG][/IMG]
    Tek şerit gibi biryol karşıdan araç gelince yolun sağına geçmek zorunda kalınan bir yol.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    yola bak ya
    [IMG][/IMG]
    Mikser gelirken neyseki fotoğraf çekiyordum.
    [IMG][/IMG]
    Yol ıssız çok nadir araba denk geliyor.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:19 ----------

    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Yol sürekli iniş arapgirden Kemaliyeye kadar Çünki Kebandan Arapgire çoğunlukla çıkış idi.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Karşıda bir köy görüyor ve insan burda ne iş yapar ne ile uğraşıp geçimini sağlar diye düşünüyorum.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Şuna bak ya.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Bizim oralar düzlük herkeste arazi bol bizim köye baak bu köye bak.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Bundan sonraki anlatımlar fotoğraflarla uyum sağlamıyacak çünki çoğunda fotoğraf yok.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Nedenmi?
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Çünki kemaliyede bir arkadaşın gazına gelip (ben arabayla 4 buçuk saatte (sivasa)gidiyorum sen bu motorla eskiyoldan (eskiyol) zaten çok kısa 3 saatte gidersin demesiyle ona söveceğim saatler başlıyor.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    yukarıdaki köprü hatırlarmısınız starda köprü dizisi vardı vali yazıcıoğlunu Erdal beşikçioğlu oynuyordu ha işte o diziye konu olan köprü bu köprü arkaddaşlar buralar terör bölgesi bakmayın bu aralar barış süreci diye böyle gezebildik.Nehrin diğer tarafında uzaktaki dağlar tunceli Munzur dağları.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    2.gün hesabım defalarca güzergahı çalıştığım için Kemaliyede konaklamaktı.Ah gaz gaz

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:33 ----------

    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Birazda kızımı özledim 24 haziranda doğdu 33 haftalıkken küvezde 45 gün kaldı tabi birde mikrop kaptı ,eşim perişan oldu hastane köşelerinde bende sürekli hastaneyle ev arası mekik dokudum sonra biraz toparlanınca Sivas’a Kayınpederlere götürdüm.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    annesi yemek yapsın eşimde sadece kızımızla ilgilensin diye.
    [IMG][/IMG]
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Erken doğumdan ötürü emmeyi bilmiyordu şırınga ile besledik.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    2300 gr. El kadar bişey ilk çocuk ve çok sıkıntılı bir hamilelikten sonra yok anneyi kurtarırız bizim için anne önemli diyen ve bunu eşimin yüzüne söyleyen ahmak doktorlar.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    (lütfen işinin ehli doktorlar üzerine alınmasın)çocuk erken doğarsa yaşarmı yaşamazmı birsürü kaygı.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:35 ----------

    Neyse 1,5 ay olmuş bir an önce görme isteği ile kemaliyede tek olan istasyondan yakıt alıyorum.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Elazığ-Kemaliye 144,8 Km 5,21 Litre 26 TL.
    [IMG][/IMG]
    Daha önceden tahmin ettiğim gibi 17:00 civarları kemaliyedeyim.3 saattede sivasa gidecem ya.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    KEMALİYEDE UZAKTAN GÖRÜNDÜ
    [IMG][/IMG]
    Elemanın demesine 20:00’da yani karanlıkta sadece 1 saat civarı sürecem oda kangal-Sivas arası yani yol geniş .
    [IMG][/IMG]
    Vuruyorum yola bağzı forum sitelerinden gördüğüm meşhur kemaliye taşyola doğru gidiyorum
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    rivayete göre yöre halkı bu yolu kendi imkanlarınla açmış 1900’lü tılların sanırım ya ilk çeyreği yada 2. Çeyreğin başında.
    [IMG][/IMG]
    İşte buda minik motorcu.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 00:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:39 ----------

    Az zaman sonra yolun girişine geliyorum enteresan hemen dengede duramayan motorumu ayağın geleceği yer çukur lolcak şekilde park edip foto.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    Tabi kamera sabitleme dalgası olmadığı için kendimi çekemiyorum birtürlü.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    bu arad fottoğraflarda kemaliyeye vardık küçük çok güzel kasaba tadında bir iilçe hatta annamlarin köyün nüfusunun 2000 olduğunu düşününce köy tadında bile denebilir.
    [IMG][IMG][/IMG][/IMG]
    TO BE CONTUNİED

  11. #11
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    hala yoldaki 2. gündeyiz saat 17:00 civarı.
    [IMG][/IMG]
    Görmeyi çok istediğim biryerdi. Oyüzden Rotayı Elazığ-Maltya-Sivas deil Bu şekil yaptım.
    [IMG][/IMG]
    Yol kaya oyularak yapılmış ve arada bir yüzeye çıkıyorsunuz.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:57 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:14 ----------

    [IMG][/IMG]
    Tüneller’e varmam 4,5 km civarı.
    [IMG][/IMG]
    Köprüden geçince İliç’e gidiliyor tabi ben düz gidiyorum.
    [IMG][/IMG]
    Tünelden giderken arada bir sağ tarafa çıkışlar yapılmış baştan karanlık için doğal bir çözüm olduğunu düşünüyorum.

    Sonradan da bunların tünelin doğrultusunu saptamak için olduğunu düşünüyorum.
    Haliyle yapıldığı dönemde Teodolit yada nivo yoktur.
    [IMG][/IMG]
    görünen nehir fırat.
    Yoluda iniş-çıkış doğal bir enduro parkuru gibi tabi enduro için biraz çakıllı kaygan bir zemini var tabi altımızdaki motor için biçilmiş kaftan.
    [IMG][/IMG]
    En sonunda gençten bir kaç arkadaşa rastlıyorum ne işleri varsa yayalar, onlara bir fotoğraf çektiriyorum.
    [IMG][/IMG]
    Hızımı arttırıyorum (sonradan baktım Kemaliye-Divriği 80,3 Km ve earth 1saat 43 dakika veriyor.)
    [IMG][/IMG]
    Fazla hızlanmışım keskin dönüşler var tünel içlerinde şeritler oluşmuş dengemi bozuyor

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:02 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:57 ----------

    Motorun dötü başı ara ara kayıyor tabi arkanın kayması hoşumada gidiyor arazide çok fazla dolaştığımdan alışık olduğum bir durum aslında
    [IMG][/IMG]
    Mıcırlı ve taşlık yollarda arka fren çok daha güvenli ;hafif kaya kaya motora yön vermenizi sağlıyor.
    [IMG][/IMG]
    TÜNELLERİN BİTİMİ 5 km’yi buluyor ve yine ara ara asfalt büyük bir çoğunluğu bozulmuş, ara ara stabilize yol en sevmediğim yol bozulmuş asfalt çünki altı sert.Üstündede yuvarlanan tanecikli malzeme olduğundan motoru en çok kaydıran türden bi yol ; tünellerin içini arıyorum adeta direk stabilizede en azından yol tutarlı olmuş oluyor.
    [IMG][/IMG]
    Hava kararmak üzere divriğe varıyorum.
    mkaptan, Berkec., nemesis-83 ve 2 diğerleri bunu beğendiler..

  12. #12
    Berkec. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Spacy
    Geçmiş olsun abi büyük sıkıntılar atlamışsınız

  13. #13
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    Tabi fotoğraf çekmeye oyalanmıyor devam ediyorum yol nispeten güzelleşiyor gidiş-geliş ama asfalt düzgün iniş-çıkış bolca viraj çok zevkli.
    [IMG][/IMG]
    Divriği-Sivas Earth’a göre 173 Km iki buçuk saat tabi ben Kemaliyede kalmayı planladığım için bu gibi ayrıntıları ince ince hesaplamamıştım gezi yazısını oluştururken yazıyorum,3. Gün gündüz rahat rahat katedeciğim bir yoldu kızımın hasreti ve gaz yola çıkmama sebep olmuştu 3 saatte sivasa varmakmı? 2saatte anca Divriğe varabildim ve önümde 173 km virajlı biryol artık karanlıkta bastı.
    [IMG][/IMG]
    Hava soğumaya başladı içme bir kat daha giyiniyorum. Yola devam çok keskin virajlar ,karanlık ,ıssız bir yol hızım 40-90 arası değişiyor bol bol gaz verip viraj girişlerinde frenaj yapıyorum.
    [IMG][/IMG]
    1940 Metre rakım’lara çıkınca iyiden iyiye üşüyorum kilometre sayacıda yavaş ilerliyor canım sıkıldı yakıtım sinyale başlamadı ama yaklaşık 105 km düşük hızlı yüksek devirli bir yol katettim
    [IMG][/IMG]
    [IMG][/IMG]
    İyice üşüdüm kenara çekip bir kat daha giyiniyorum. Olmuyor ana bacı saydırıyorum arkadaşa yol bitmiyor ve 21 Ekim sivas ayazı başladı bir türlü kangala varamadım
    [IMG][/IMG]
    etraf zifiri karanlık enteresan doğu,güneydoğu dahil pekçok gece gündüz yol gittim yolun sağının ve solunun kilometrelerce ıssız ışıksız yani uzaktada bi ışık gözükmezmi bir köy yokmu yav lanet okuyorum.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 21:17 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:09 ----------

    [IMG][/IMG]
    üstümü değişecek bir ışıklı köy benzinlik hiçbir yer yok birtek motorun ışığı derken biraz durdum şöyle etrafı seyrettim uyuşukluğum geçsin diye sigara yaktım heryer zifiri karanlık motoruda istop ettim biraz rölantide çalıştıktan sonra kulak kesildim ses yok,araba yok,ışık yok dua ediyorum yakıt bitmesin motora bir şey olmasın lastik felan patlamasın diye motor dengede bile durmuyor tahta parçasıyla dengeliyorum. Bir koku duydum yan çanta üzerindeki sırt çantamın askısını eksoz eritmiş tekrar çözüp güzelce bağlıyorum yolda çantalar düşse geri dönüp aramam okadar yorulmuşum.
    [IMG][/IMG]
    Diyarbakırdan çıkalı 419 km olmuş ve hava açık arazide gittikçe soğuyor earth’en yazıyı hazırlarken bakınca köyler var ama elektrikmi yoktu bilmiyorum ben kangala kadar Mürsel ve kuluncak tabelası dışında tabela görmedim oralardada ışık yoktu (yanımda navigasyon veya akıllı telefon yok bu arada telefonum eski tip Nokia)depo üstüne koyduğum ayrıntılı yol haritalarıyla yolculuk ediyorum yolculuk önceside iller ve ilçelerin sırasına bakıyorum öncesinden.yoldada kontrol ediyorum.
    [IMG][/IMG]

  14. #14
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    büyük cesaret tebrik ederim
    arkadaşınıza söylenmeyin altınızda crf var diye bu yolu tercih etmenizi istemiştir belki

  15. #15
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    Alıntı Berkec. adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun abi büyük sıkıntılar atlamışsınız
    saolun teşekkürler.

  16. #16
    macremmm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul / Ümraniye
    Valla helal olsun hocam guzel gezi olmus ama en az iki kisi olsaydi bu gezide yani iki motor daha guzel olabilirdi diye dusunuyorum cunku baya bir yol yapip baya da bir yer gezmissiniz.

  17. #17
    scorpions_59 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2009
    Şehir
    tekirdağ
    Motosikleti
    racer 200_discovery150_cbf 150_cbr 250_
    Vay be aga supersin.

  18. #18
    hakan_czy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2014
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    CBF 600 S
    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyük cesaret tebrik ederim
    arkadaşınıza söylenmeyin altınızda crf var diye bu yolu tercih etmenizi istemiştir belki
    Sıkıntı yolda deil yolu zaten ben tercih ettim birdaha okursanız ben o gece kemaliyede kalacaktım bana 3 saatte varırsın demesine küfrediyorum
    o yoldan sivasa 3 saatte varacak babayiğit yok mümkün deil gibi birşey yani.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:03 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:00 ----------

    Alıntı shooter1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    büyük cesaret tebrik ederim
    arkadaşınıza söylenmeyin altınızda crf var diye bu yolu tercih etmenizi istemiştir belki
    Sıkıntı yolda deil yolu zaten ben tercih ettim birdaha okursanız ben o gece kemaliyede kalacaktım bana 3 saatte varırsın demesine küfrediyorum
    o yoldan sivasa 3 saatte varacak babayiğit yok mümkün deil gibi birşey yani.(devamı yarım kaldı arkadaşlar en kısa zamanda yükliyecem)

  19. #19
    adm12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2014
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Honda msx 125. SYM sympony 200i
    Devamını sabırsızlık ile bekliyorum.

  20. #20
    MCV - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2014
    Şehir
    sivas
    Motosikleti
    150 mcx-Kuba KEE100-RKS Winner200- Hero XPULSE 200
    Uzun boylu bir gezi rotası.Çok güzel.Devamını merakla bekliyorum Enişte...
    Allah bağışlasın küçük motorcuyu.Maşallah diyelim.Bu arada fıstıklara yazık olmuş.Nasip değilmiş dememekki.
    Paylaşım için teşekkürler.
    https://www.youtube.com/channel/UCsQMNz8EBD5jqoRCOlr-72Q


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)