İstanbul bilgi üniversitesi motosiklet kulübünün açıış etkinliği olarak düzenlenen Serkan söğüt ile "Rüzgarın izinde" söyleşisi 1 aralık pazar günü yapıldı.

200-250 motosikletin katıldığı santral kampüsündeki söyleşide serkan söğütün yaptığı hello afrika gezisindeki anıları paylaşılldı.

İstanbul bilgi üniversitesi motosiklet kulübünün öncülüğünde hazırlanmış olan organizasyonda sunum yapan serkan söğüt, afrikanın kuzey ucundan güney ucuna gidişini, yaptığı sunum ile motosiklet severler ile paylaştı.

Bu sene kurulan İstanbul bilgi üniversitesi motosiklet kulübü, kış sezonuna girilmiş olmasına rağmen bir üniversitede yapılmış en büyük motosiklet toplantılarından belkide en büyüğünü düzenleyerek motosiklet tutkunları ile tanıştı.

Önde gelen motosiklet gruplarının katılarak destek verdiği toplantıda bilgi üniversitesinin motosikletcilere ayırdığı motosiklet alanı tamamen dolarak 250'nin üzerinde motosiklete ve 350'ye yakın motorcuya ev sahipliği yaptı.



Gezisindeki deneyimleri paylaşan serkan söğüt şunları dedi.

"Benim için acele kavramı kalmadı."

Acele olmayan bir iş yok istanbulda, artık benim için acele kavramı şudur. Ben doktorumdur ve masada bir hastam vardır. Ölüm ve zarar dışında bir acele bırakmıyorum hayatımda. Orada tanıştığım tüm insanlar o kadar yavaş yaşıyordu ki herkes çok mutluydu. Bende artık kendime zaman ayırıp yavaş yaşamaya özen gösteriyorum.

"Temel ihtiyaçların önemini öğrendim."

Su yoksa yaşayamıyosunuz, oradaki insanların tek önem verdiği şey buydu. Mal mülk kimsenin umrunda değil, bir polisin benden rüşvet diye 1 litre su istediği bile oldu. Bazı insanların içtiği sular kahverengi. Bu su için savaşan insanlar var. Türkiyede ne kadar iyi şartlarda yaşadığımı anladım.

"Hayatımda gördüğüm en mutlu insanlar."

Malavi gittiğim en fakir yerdi, ancak gördüğüm en mutlu insanlar oradaydı. Hiç kimsenin lüks bir yaşantısı olmadığından insanlar birbirine bakarak imrenip tüketme çılgınlığına katılmıyordu. Sürekli gülen insanlar ordaydı.

"Ertelemeyin."

Acelesi olan şeyler olacaktır, benim yanımdaki arkadaşım en kurumsal bankalardan birinde çalışıyordu. bahane bulsaydık baştan belliydi. 100 gün nasıl izin alabiliriz ki? Bunu düşünüp iptal etmek yerine güzel bir sunum hazırladık. Patronunun söylediği şey, 6 ay izin veriyim daha sonrasında benden izin istemezsin.

Karşınıza herzaman bahaneler ve ertleyebilecek nedenler çıkacaktır. Siz herzaman şansınızı deneyin. Emekli olup yelkenli ile biyerlere gitme hayali kurmanıza gerek yok. Neden o kadar bekleyesiniz?


"Bilgi Üniversitesi Motosiklet Kulübü" sözüm sizedir Bugün Hello Afrika İstanbul sunumu için bizleri Santralistanbul'da ağırladığınız için çok teşekkür ederim. Oldukça kalabalık bir kitleyi sorunsuzca organize etmek, yönlendirmek ve yerleştirmek hiç kolay değil. Kaldı ki sunum öncesi gerekli izinleri almak için bile baya koşturduğunuza eminim. Bunları yaparken sınavlarınız da vardı üstelik Ama şunu içtenlikle söyleyebilirim teknik anlamdan, ikramlara kadar yaptığım en sorunsuz sunum oldu. Ben sizin yaşınızda bu kadar kalabalığı görsem arkama bakmadan kaçarım altından kalkamam diye ) Yeni projeler ile tekrar başınızı ağrıtabilirim haberiniz olsun! Sevgilerimi iletiyorum hepinize

Hello Afrika İstanbul sunumu çok güzel bir sunum oldu. Pazar günü vakit ayırıp maceramızı dinlemeye gelen herkese tek tek teşekkür ediyorum. Katılımcı sayısı 350 kişiyi geçti. Şimdiye kadar yaptığım en kalabalık ve keyifli sunum oldu. Umarım yaşadıklarımızı ve yolda öğrendiklerimizi az da olsa aktarabilmişimdir. En önemlisi içinizdeki gezme dürtüsünü, yola çıkma isteğinizi uyandırabilmişimdir Başka sunumlarda tekrar buluşmak dileğiyle... Hayat kısa, yola çıkın!

İstanbul bilgi üniversitesi motosiklet kulübünün diğer etkinlikleri facebook ve twitter sayfalarında ve motosiklet forumlarında yayınlanıyor olacak. Kulüp bütün motosiklet severlere açık olan organizasyonlar yaprak diğer insanları da kendi imkanları ile birleştirmeyi hedefliyor.

Fotoğraflar için tıklayınız.