Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

SYM Fiddle II 125s ile 1377KM

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/MALTEPE
    Motosikleti
    NC 750 X DCT
    Merhaba; (istanbul-Muğla)


    17 Eylül 2012 Sabahı uyandığımda telefonumda bir sürü mesaj vardı. Kız arkadaşımla işimle ailemle ilgili sorunlarım vardı. Sabah o yataktan kalkıp işe gitmek istemedim. Kimsenin yüzüne dahi bakmayı istemiyordum.Yatağın içinde sağa dön sola dön derken aklıma -Acaba evi işi herkesi terk mi etmeliyim ? sorusu geldi. Annemin sabah evden ayrılmasını fırsat bilip eşyalarımı topladım. Daha öncesinden uzun yolculuk yapanların bir kaç tavsiyesini aklımdan çıkmamıştı.Eksik veya fazla bir şekilde yola çıkma kararı verdim. Bir şey eksikdi. Fotoğraf makinası. Onuda abimlerden tedarik ettikden sonra koyuldum yollara. İstanbul/ Maltepede oturmaktayım. Evden cıkıp motorumu yükledim. ilk iş benzinci oldu. Sahilden Pendik - Yalova (10:45)hattına Koyuldum. Kartalda KoçTaş'a uğrayıp ahtapot kancalı lastklerden alıp çantalarımı sabitledim. Kafamda sanki Hiç dönmeyecek bir düşünce vardı.

    İnanılır gibi değil belki ama şunu sormak istiyenler olacaktır. Maddi durumdan ne haber ? Cebimde 150 TL vardı. Evet yanlış okumadınız 150 TL'sı vardı. Bunun 35 TL sını zaten idoya verdim. Benzin istasyonunda da 18 TL benzin aldım. Cebimdeki parayla anca dedim muğlaya giderim. Telefonumu daha kapatmamıştım. Kız arkadaşımı arayıp bir şey olmamış gibi davransam acaba bana para gönderirmiydi diye düşünüyordum. Derken yalovadayım. Burdan Bursa yolunu tuttum. Bursaya Yaklaşık 55 60Km lik yola bir yolum vardı. Bursaya vardığımda daha öncesinden de iskender yediğim meşhur bursa iskendercisinde yemek yedim. 25 TL de burda harcadım. Artık sadece benzin param kalmıştı. Yemeği yedim tam kalkarken O arada kız arkadaşım arıyordu. Hemen açtım hiç bir şey olmamış gibi konuşmaya başladım. Ve aniden -Bana 200 TL gönderebilirmisin ? diye bir söylemde bulundum. Neden göndereceğini ne olduğunu parayı ne yapacağımı sorgulamaya başladı. - Gönderecekmisin ? Göndermeyecekmisin? derken - Birazdan hesabına geçer dedi.

    Ve izmire doğru yolculuk başlamış oldu. Motorumdan hiç şüphe duymuyordum. Yada şöyle diyelim yolda kalma korkum hiç olmadı. Ne lastik için onarım aparatım vardı nede motor için yağım.Yolculuğa başlamadan önce motorum 3597 Km de idi. Şimdi ise 5020 Km'de dir.Bursa dan İzmire hiç gaz kesmeden yolculuk yaptım. Sadece benzin istasyonlarında durdum. Motorun maşallahı var 360km durmadan gidebildi.İzmirde telefonuma bakma gereksinimi duydum tam 23 sms ve 18 arama sonucu artık kız arkadaşıma söylemek zorunda kaldım. Başkalarıda aramıştı iş yerinden evden nerden olursa aramışlar. İçimde hiç geri dönme isteği yoktu. Olacağınıda sanmıyordum.

    Artık gözlerimde mavi otoyol tabelaları vardı.İzmirde Aydın talebasını gördüğümde mutlu sona az kaldı diye düşünüyordum.Benzin istasyonunda benzin aldım yedek depoyu doldurdum. (Pet şişeyi yanıi) istasyonda Motosikletli bir trafik polisi ile karşılaştım. Polis, Yüzüme baktı plakaya baktı yüzüme baktı plakaya baktı şöyle dedi -Şaka Değilmi Bu? Plakayı burada mı taktın? Delimisin Oğlum? -Ben: -Hayır. Hepisi gerçek ve daha muğlaya gidicem. Polis- Bununla Çok hızlı gitme sakın dedi ve gülümsedi Sanırım benimle dalga geçti Ben ise yola koyulmak için motoruma bindim ve bitmek bilmeyem 350 KM lik İzmir Muğla yolculuğum başladı. Paralı yola girmiştim. Otobanın bu kadar uzun olacağını hiç düşünmemiştim. Derdim, benzin yetermi yetmezmi diye endişe duymamdı. Artık şu muğla tabelasını görmek için can atıyordumki görünce aynı düşüncem kalmamıştı. 140Km yazısı beni derinden sarstı. Saat 20:47 de muğldaydım. Sırt ağrısı ve rüzgar sesinden neye uğradığımı şaşırmıştım. Motorun sesinde azda olsa değişiklik sezdim. Borumu 700 km neredeyse yol gördü.

    Arkadaşım sağolsun bana bir yer ayarlamış. Fakat odaya çıktığımda dünyam başıma yıkıldı. Zaten sabah uyandığımda her yerim agrımaya devam ediyordu. Hani İstanbul'a uzak diyarını terkedip bavuluyla gelenleri düşünsenize bakalım. flimlerde de olurya istanbulun virana hanlarında ucuz bir paraya kalacak yer ayarlarlar aynısını yaşamız oldum. (ARkadaşımın öküzlüğü) sabah uyandım. eşyaları yükledim yine. Arkadaşımın eniştesinin kırtasiye dükkanına koştum. Dedimki bana bugün başka bir yer bulalım. Hemen 10 kat daha düzgün bir yerde oda tuttuk eşyaları yerleştirdim. Dedimki ben gider. Akyakaya gidiyorum yaklaşık 26 29Km arasında uzaklıkda bir yer ama sahili koyları müthiş. Akyakayı dolaştım. Odaya gittim duş aldım. Dertlerimle sorunlarımla yüzleştim. Ama yine çıkar yol bulamadım.

    Derdim var diye düşünme, onlar dert olmayabilir.

    Akyakadan dönerken Muğla Üniversitesi yakınlarında Outlet mağazalar görmüştüm. Günlük olarak ucuz bir iki Tişört almak için yola koyuldum.Aradığımıda buldum. Geri dönmeye başladım. Işıklar yeşilden sarıya geçti bende 50 55Km süratle sarıda geçerken sol tarafdan bir araç bana doğru gelmekdeydi. Anladımki Bu araç bana çarpacak ve dediğim gibide oldu. Ben çarmadan önce ayağa kaldım sağa sola baktım atlayacak bir yer beğendim dedimki şu cimlerin arasına dalayım. Araç çarptı savruldum. Pek hesap ettiğim gibi olmadı. Yinede çimlerin arasından çıktım ayağı kalktım. Kaskımı çıkardım. Elime baktım. Sağ elim kanlar içindeydi. Sağ orta parmağım iç taraftan tam avuc içi ile birleşme noktasından kesilmişti. Kemik gözüküyordu. Burnumdanda sarı sıvı gelmekteydi. Bana çarpan araca yöneldim.
    Ben- Kardeşim hemen Hastaneye gidelim.
    kaza- Abi motor ne olacak?
    Ben- Motorun içindekileri alalım çalmasınlar. Ruhsat var ehliyet var yeni aldığım giysiler var.
    kaza- tamam abi. Motor kalsın mı burda ?
    Ben- Kalsın tabi hadi daha ne sorusu soruyorsunuz hemen hastaneye gidelim.

    Hastaneye ulaştığımda trajikomik sahnelere başladık. Acil kısmında doktor arkadaşlar - Kayıt yaptırdınızmı? - Hasta Kim? Sorularını sorarken çok sinirlenmiştim.
    Sol elimle sağ elimin parmaklarımdan akan kanları durdurmaya çalışırken artık hastanın benim olduğumu anladılar. Hemen elinin filmini çektir dediler. kırık çıkık varmı diye. Hemen Röntgen odasına gitti oda ne ? Makine çalışmıyor.
    Ben- Kardeşim bune iş ya makine çalışmıyor ne yapıcaz elimin durumu ortada ?
    Doktor- Elinin dikilmesi için 8 saat süre var
    Ben - Peki! dedim. Benden sonra daha acil biri gelirse almam söylüyeyim. O geldiğinde 8 saati yeni başlıyor olacak ölürsede sorumlu sizsiniz.

    Makine derken çalışmaya başladı. Flimler çekildi. Elde parmakda sorun yokmuş dikiş için bekledik. Dikiş yapılmaya başlandı. Sağ el işaret parmağının ve orta parmağın üst kısımlarına 3 er dikiş alt avuç içi birleşim yerine 6 dikiş atıldı. Dikiş atılırken sorun olarak var saydıklarım sorun olarak gözümün önüne gelmedi. Bu kazayı Yüce Rabbimin uyarısı olarak aldım. Sorum gördüklerim bir anda basit şeyler olarak gözümün önüne gelmekteydi. Burnumda sıvı ordada geldi hemen tomografi çekilemeye gittim. Beynimde bir sorun olmadığı kafa tasında çatlak kırık olmadığını gördük kaskın faydasını görmüşüm.Ama kısa mesafe dedik eldiveni takmadık elimizden oluyorduk. Bende de eldiven takmama gibi ihmal vardı. Polis geldi ilk dediği laf -Möbeseden izledik İyiki kaskın varmış ilk kafanı vurmuşsun. Göğsümde bacağımda ve karın altında düşmeden dolayı çizikler oluştu. Onlar pansumanla giderildi.

    Ve sürücüyü daha röntgen çekilmeye giderken zarfladım.
    Ben- Ehliyetin yok mu ?
    Kaza- Yok abi dedi.
    Ben- Diğer Çocuğun varmı?
    Kaza- var abi.
    Ben- Peki nerde bakalım o?
    Kaza- Abi polis kaza yerine götürdü
    Ben- Dedimki Motorun tüm masraflarını karşılayın ne varsa bende sizden şikayetçi olmucam.

    Çocuk ne dese beğenirsin.?

    Kaza- Abi biz zaten arabadan inmeden yer değiştirdik.
    Ben- Merak etme mobeseden ben baktırtırım dedim. Hem ehliyetsiz araç kullanmadan hemde yaralamalı kazadan maddi ve manevi ceza almanı sağlarım.

    Neyse Sonuç olarak motorun masrafını karşıladılar. Şikayetçi olmadım. Ama muğla karakoluncan sikayetçi olacaktım. 18:15 sularında ifade vermeye girdik 23:00 de ifade verebildik.

    Bir gün sonra uçakla istanbula geldim.


    Bir hafta sonra yine pazartesi günü muğlaya uçakla gittim. bir gün kaldım motoru teslim aldım. Çarşamba (26 eylül2012) sabahı saat 05:00da geri gönmek için motorla yola çıktım.

    Kazasız belasız istanbuldayım. Geziyle ilgili muthiş ayrıntılar var fakat yazmaya kalksam bitmez. Sabırla okuyan arkadaşlara sabırlarını yitirmemelerini diliyorum.


    Sonuç olarak Şunu anladım bu yolculuk bana hem maddi hem manevi külfet oldu. Yolculukdan Pişman olmadım. Ders çıkardım. Sorun olarak gördüklerim Aslında birer sorun değilmiş. Sadece üzerlerine çok düşmemizden bizleri yanıltıp bunaltmasıymış. Sorunlarım var iyi değilim demeden önce bir başkalarının hayatlarına bakıp şükretmeyi bilmeliyiz. Çok şükür yaşıyorum.

    Yavuz Selim ARAÇ ySa


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    dtahir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 S 2013 / Pcx 2019
    Sayenizde sorunlarım olduğunu düşündüğüm şeyler , yavaş yavaş kaybolmaya başladı..Ama biliyorum kısa sürecek bu yok oluş.Gelecekler tekrar geri.BEn de her seferinde bu yazıyı okuyacağım.Geçmiş olsun.

  3. #3

    Üyelik
    10 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/MALTEPE
    Motosikleti
    NC 750 X DCT
    Alıntı dtahir adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayenizde sorunlarım olduğunu düşündüğüm şeyler , yavaş yavaş kaybolmaya başladı..Ama biliyorum kısa sürecek bu yok oluş.Gelecekler tekrar geri.BEn de her seferinde bu yazıyı okuyacağım.Geçmiş olsun.
    Allah seni Refaha kazasız belasız böyle bir sınavla karşı karşıya bırakmadan kavuşturur.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    23 Temmuz 2007
    Eline sağlık,
    her uzun yolculuk aslında geride bıraktığımızı zannettiğimiz sorunlarla daha sağlıklı yüzleşme fırsatı yaratır
    Motosiklet kullanmanın en güzel tarafı bu,sürüş esnasında zarureten sahip olduğumuz yoğun konsantrasyonla geride bıraktığımız sorunları bir süreliğine kenarda tutmaya yarıyor.
    Oysa Otomobil kullanmak aynı sonuca ulaştırmıyor,dinlediğimiz müzik,,yolda gözümüze çarpan bir görüntü geride bırakmak istediğimiz sorunu hatırlatıveriyor.

  5. #5

    Üyelik
    10 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/MALTEPE
    Motosikleti
    NC 750 X DCT
    Alıntı savaskayan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Eline sağlık,
    her uzun yolculuk aslında geride bıraktığımızı zannettiğimiz sorunlarla daha sağlıklı yüzleşme fırsatı yaratır
    Motosiklet kullanmanın en güzel tarafı bu,sürüş esnasında zarureten sahip olduğumuz yoğun konsantrasyonla geride bıraktığımız sorunları bir süreliğine kenarda tutmaya yarıyor.
    Oysa Otomobil kullanmak aynı sonuca ulaştırmıyor,dinlediğimiz müzik,,yolda gözümüze çarpan bir görüntü geride bırakmak istediğimiz sorunu hatırlatıveriyor.
    İstem dışıda olsa Bu yolculuğu yapmış olmasaydım halen bu sorunlarım devam edecekti. Bana büyük bir tecrübe olmuş oldu. Eğer sorun olarak gördüklerimizden hangi yolla olursa olsun sorun olmadığını görebiliyorsak ne mutlu bize demekten başka söz bulamıyorum. Ama motosiklet kullanımından vazgeçmeyeceğim.[COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 17:08 ---------- bir önceki mesaj zamanı 17:02 ----------

    http://imageshack.us/a/img812/1664/p...6666666666.jpg
    http://imageshack.us/a/img193/3554/p...5555555555.jpg
    http://imageshack.us/a/img593/4264/p...1111111111.jpg
    http://imageshack.us/a/img69/9297/p1...8888888888.jpg
    http://imageshack.us/a/img209/572/p1...0000000000.jpg
    http://imageshack.us/a/img571/3254/p...0000000000.jpg
    http://imageshack.us/a/img525/9240/p...5555555555.jpg
    http://imageshack.us/a/img145/6241/p...4444444444.jpg
    http://imageshack.us/a/img411/89/p1000218ut.jpg










  6. #6

    Üyelik
    12 Ekim 2010
    Şehir
    maltepe/istanbul
    Motosikleti
    zn-125
    öncelikle çok geçmiş olsun.. ben de maltepe de oturuyorum bende mondial zn125 , en yakın arkadaşım Umutcan da da fiddle 125 var. bizde manitalarla kavga edince hep bu küçük 2 canavarla kendimizi yollara vuruyoruz. yazını okurken biran sanki kendimizi okuyor gibi oldum. bizim için de gece gündüz fark etmez yeter ki içimiz de heyecan olsun sana kızdığım tek şey hem parada sıkıntın var hem de iskender efendide iskerder yiyorsun ucuz ve kaliteli on numara köfteci yusufta tesene porsiyon 6 tl
    şaka bir yana tanışmak görüşmek ortak geziler yapmak isterim.

  7. #7
    Apices - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Temmuz 2012
    Şehir
    BURSA/ESKİŞEHİR
    Motosikleti
    Sym Wolf 250/Tvs Apache
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazını hiç sıkılmadan ve yüzümde çoğu zaman tebessümle okudum.
    İnşallah bundan sonra herşeyin gönlünce olması temennilerimle...

  8. #8

    Üyelik
    10 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/MALTEPE
    Motosikleti
    NC 750 X DCT
    Alıntı wiyyyy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    öncelikle çok geçmiş olsun.. ben de maltepe de oturuyorum bende mondial zn125 , en yakın arkadaşım Umutcan da da fiddle 125 var. bizde manitalarla kavga edince hep bu küçük 2 canavarla kendimizi yollara vuruyoruz. yazını okurken biran sanki kendimizi okuyor gibi oldum. bizim için de gece gündüz fark etmez yeter ki içimiz de heyecan olsun sana kızdığım tek şey hem parada sıkıntın var hem de iskender efendide iskerder yiyorsun ucuz ve kaliteli on numara köfteci yusufta tesene porsiyon 6 tl
    şaka bir yana tanışmak görüşmek ortak geziler yapmak isterim.
    Çok Teşekkür Ederim. O anda sadece yapmak istediklerinizi yapıyorsunuz. Sanki gözünüzde ve kafanızın içinde at gözlüğü var. O anki durumda tek yönde ilerleyebiliryorsun. Geniş olarak olaylara yaklaşıp bakamıyorsun. Bende Aklıma ilk gelen eylemi yaptım. Ama bir dahaki yolculuğumda dediğin yerde yemek yicem.

    TAnışmak ve ortak gezi yapmak için kesinlikle görüşelim. Şuanda motorumu satmış bulunmaktayım. Allah nasip ederse Yamaha Xmax 250 ABS alıcam.

    Alıntı Apices adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazını hiç sıkılmadan ve yüzümde çoğu zaman tebessümle okudum.
    İnşallah bundan sonra herşeyin gönlünce olması temennilerimle...
    Gerçekten öyle doğru söylüyorsun. Herşeyin gönlümüzce olması dileğiyle.. Çok teşekkür ederim.

  9. #9
    Tolme - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2008
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Yamaha XMAX 400ABS, Motoran Vento 100
    bizde sym fiddle ile izmirden antalyaya gittik hemide 2 kişi :D Allaha şükür kazasız belasız bitirdik yolculuğumuzu ama dönmek 12 saat sürdü
    İnsanlarıda Para Gibi Işığa Tutun, İçinde "ATATÜRK" Yoksa Sahtedir!!! - "Don't ride faster than your angels can fly"

  10. #10
    Pianoblack - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Satıldı
    Öncelikle geçmiş olsun. Fiddle ile ilgili araştırmalarım beni buraya getirdi. Kaleminizi beğendim

  11. #11
    polo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul-beşiktaş
    Motosikleti
    RKS Cruiser 250
    araç tam olarak size nasıl çarptı? altınızda farklı bir araç olsa sonuç değişirmiydi merak ettim.

  12. #12
    FatihPrLk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Eylül 2011
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125esd White :)
    Öncelikle çok geçmiş olsun. Yazınız çok güzel olmuş. Cesaretinize hayran kaldım ufak motorla uzun yola çıkmanıza

  13. #13

    Üyelik
    10 Temmuz 2012
    Şehir
    İstanbul/MALTEPE
    Motosikleti
    NC 750 X DCT
    Alıntı Pianoblack adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Öncelikle geçmiş olsun. Fiddle ile ilgili araştırmalarım beni buraya getirdi. Kaleminizi beğendim
    Tesekkurler.[COLOR="Silver"]
    .[COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:33 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:30 ----------

    Alıntı polo34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    araç tam olarak size nasıl çarptı? altınızda farklı bir araç olsa sonuç değişirmiydi merak ettim.

    Sol arka taraftan. Farkli aractan kasit binek aracsa kesinlikle yara almadan kurtulabilirdim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)