Merhaba Arkadaşlar ,

Bugün gazetede gördüğüm bir haber ilgimi çekti ve biraz kurcalamaya karar verdim. Hatta bizzat arayıp konuştum kurucusu ile gerçekten herhangi bir politik çizgide olmayan ve evsiz kalmış insanlara cemiyet , cemaat , tarikat , sol , sağ , ırk , mezhep , din vb ayrımlar gözetmeksizin yuva açan, kahvaltı veren , yıkanma imkanı sunan ,hatta hayata yeniden hazırlamak adına psikolojik destek sunup iş imkanı yaratmaya çalışan bir dernek olduğuna ikna oldum.

Genç insanların bireysel ve vicdani girişimi ile ortaya çıkmış ve amacına uygun hareket eden bir yapısı var. Yarınımızın garantisi yok , ülkemiz deprem felaketleri atlattı biliyorsunuz tabi ki Allah hepimizi korusun böyle acılardan ama her an her şey olabiliyor hayatta.

Gücümüz varken güçsüze yardımcı olmalıyız, bunun ölçüsü ya da yolu tamamen maddi imkanlar ile ilgili değildir. Derneklere yardım faaliyeti denildiğinde herkesin aklına ya eski eşyalarını vermek ya da yemek götürmek gelir ilk anda lakin burada ihtiyaç duyulan şey bunlardan fazlası .

Bu insanların tekrar topluma dönebilmeleri için de yapılabilecek çok şeyler var. Aramızda işverenler , öğrenciler , sanat erbabı insanlar var , herkes kendi sahip olduğu nispette paylaşabilir.

Ayrıca forum camiası olarak topluca da bir katkı sağlayabiliriz. Bunu bir kerelik değil sürekli hale getirmek ve bu kurucu arkadaşlara destek olup projelerini daha da güçlendirmek bu evlerin sayısını arttırmak için neler yapılabilinir diye kafa yormaya ve akabinde de icraata geçmeye davet ediyorum.

Dernek Sayfası : https://www.facebook.com/erdemlilerdayanismasi/?fref=ts

Haber Linki http://www.hurriyet.com.tr/uskudarin...rnegi-40046290)