Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Wr 125r

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ex Honda Shadow
    Merhabalar 6 senedir shadow 750 kullanıyordum 15 gün önce sattım şehir içinde ve arazide rahat kullanabileceğim cross tipi motor almak istiyorum wr 125 i gördüm çok hoşuma gitti kullanan arkadaşlar varsa yorumlarını yazarlarsa çok sevinirim şimdiden herkese teşekkürler.
    Evren Şair - İzmir
    www.resifbolgesi.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    biglebowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Adana
    Ben alali 1 ay oldu. Bundan onceki motorum 650'likti. Bu yuzden alirken biraz tereddutum oldu tabi gucu tatmin eder mi diye. Zaten dusuk hacimli bir motor ariyordum ama 125 cc almayi dusunmuyordum- iki zamanli haric-. Bu yuzden de KLX 250'nin ikinci ellerine baktim ama bir turlu kismet olmadi. Birgun yamaha bayinin onunden gecerken WR 125'i gordum ve tabiri caizse carpildim makinaya. O kadar heybetli duruyordu ki once 250'lik zannettim. (Daha once de internette incelemistim WR250'yi ama fiyati 14 bin 750 lira olunca hic yanasmadim bile.) Yine de yakindan bir bakayim gozum gonlum acilsin dedim. Sonra bir de baktim ki 125mis! Farketmemle satin almam arasinda yarim saat oynadi. Ne bir arastirma ne bisey. Tek bildigim 10 beygirlik muadillerinin aksine 15 beygir ve 6 vites olmasiydi. Hala benim olduguna inanamadigim sahane bir makina. Iki tane geziye gittim aldigimdan beri. Ikisi de hem asfaltin hem de tas toz toprak ve camurun oldugu Toros daglari guzergahlariydi. Daha once 650 cc 167 kg motorumla bu guzergahlardan birine gitmistim. Cok zor bir gezi olmustu. Bir kere motoru yatirmistim. buyuk hacmi ve agirligindan dolayi gezi sonunda asiri bir yorgunluk basgostermisti. Fakat WR bu konuda butun eksiklerin giderilmis hali gibi birsey. Bir kere hafif. Bu hafiflik daha rahat hakimiyet saglarken motorun kolay hizlanmasinda da onemli rol oynuyor. Hafifliginin en buyuk katkisini ise yakit sarfiyatinda goruyorsun. tam olarak olcmedim ama 30 liraya falan doluyor 300 km falan yol yapiyor. olaki motoru yatirdin, yaninda kimse olmadan kaldirman mumkun! Cok asiri hiz yapmasini bekleme. 6. vites son gazla duz yolda ruzgarin durumuna gore 110-120'yi gorursun. Biraz da hizli bir enduro istiyorum diyenler baska motora bakmali. titresim yine hemen hemen her motorda oldugu kadar. bazen rahatsiz edici olabiliyor ama onu da motosiklet minderiyle hallediyorum. Elciklere de elcik sungeri yaptim cok faydasi oldu. Anlicagin onceki motorumdaki eksikliklerin neredeyse tumu bu motorda giderildi. yalniz ben buyuk hacimli endurodan kucuge gectim. Sen cruiser'dan enduroya usteli 750'den 125'e gecmekten bahsediyorsun. cok radikal bir degisim olmicak mi?
    Bu arada bilgiler umarim isini gormustur...

  3. #3
    hercul3367 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2008
    Şehir
    mersin/bozyazı
    Motosikleti
    yamaha xt660r innova 125
    biglebowski,güzel bilgilendirme için teşekkürler.
    bende hafif bir cros-enduro düşünüyordum şehir içi
    ve arizi kullanımı için.
    Para her şeydir diyen, para için her şeyi yapabilendir...
    Nasıl bir hayat yaşıyorsan, öyle ölürsünüz. Nasıl öldüyseniz, öylede dirilirsiniz.
    http://gezginpardus.blogcu.com/

  4. #4
    biglebowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Adana
    Lafi mi olur... Ha birsey daha; boyum 1.78, motorun yuksekligi ise en dusuk seviyede olmasina ragmen orta halli bir botla ayak tabanimin yarisi yere basiyor. sele uzeri minderi takinca da parmak ucunda basiyorum yere. Bu da bilginize sunulur. bir de simdi baktim depo 8.5 litre ve 36 liraya doluyor. 300 km civarinda da gidiyor bir depoyla. Motorun en guzel ozelligini yazmayi unutmusum; yakit gostergesi! 5 baklali yakit gostergesinin tum baklalari tukendiginde benzin pompasi isareti yanip sonmeye basliyor. bundan sonra 20 km kadar gittim. Daha ne kadar giderdi onu simdilik bilmiyorum. El kitaplari icinde Turkce ve Ingilizce disinda tum diller vardi o yuzden ogrenemedim. pompa isareti yanip sonmeye basladiginda eger benzin eklemesi yaparsaniz "F" (fuel) sayaci otomatik olarak devreye girip son eklediginiz yakitla ne kadar yol gittiginizi seyir halindeyken gosteriyor. Bu da guzel bir ozellik ama motor devir gostergesi yok. ben cok da eksikligini duydugumu soyleyemeyecegim...

  5. #5
    Canasil07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2011
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    KAWASAKI ER6N -YAMAHA BWS 125
    Merhaba, bende yaklaşık 3 haftadır wr125r kullanıyorum Biglebowski arkadasın dediği gibi motor harika sonuna kadar parasinin hakkını veren bir makina yanlız eğer alırsan oturaga çağre bul derim yoksa uzak mesafelerde bir zamandan sonra ayakta yolculuk yapmaya başlıyorsun :D ayriyetten en önemli özelliği motor yan yattığında kendinden istop ediyor, arka lastik geniş olduğu icin virajlara rahat giriyorsun ve fren sistemi gercekten Cok saglam ve harika. Görsellik olarakta Cok güzel caddeden gecen 10 kisiden 8 motora bakıyor diğer ikiside bakmamak icin kendini zor tuyor )) Bu motorda boyda gercekten Cok önemli 1,85 boyum var ayaklarımın tamamı yetişmiyor yere parmaklarımın ucu değiyor. Yani kısacası at gibi motor atla zipla düz yolda,arazide,kaldırımda,tarlada istediğin yerde kullan.

  6. #6

    Üyelik
    09 Ağustos 2011
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Cross tavsiyesi bekliyor ..
    Bende çok meraklıyım wr125 r ye .Arkadaşlar siz ne kadara aldınız?biraz pahalı sanırım

  7. #7
    biglebowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Adana
    Motorun fiyati -sahibinden.com'daki magazalarda da gorebilirsin- 7500 TL. Plaka+ruhsat+zorunlu trafik sigortasi ve takipci masrafiyla birlikte 7775TL'ye maloluyor.. Pahali olmasi meselesine gelince; Kanuni, Mondial, Kuba ya da Ramzey gibi markalarla kiyaslarsan pahali evet. Kawasaki KLX 125 de bu fiyata! Bir de Derbi Terra var sanirim ayni kategoride onun da fiyati 9000TL idi yanlis hatirlamiyorsam..

  8. #8

    Üyelik
    09 Ağustos 2011
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Cross tavsiyesi bekliyor ..
    yani ben bu motora 7500 tl vereceksem bana yamaha wr125 al diyorsun di mi bidlebowski.birde xt125 varmıs sanırım onun 0 fiyatı ne kadar acaba biliyor msuunuz?

  9. #9
    Canasil07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2011
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    KAWASAKI ER6N -YAMAHA BWS 125
    Kardes ben nakit plaka ÖTV hersey dahil 7500 tl ye aldım (yamaha wr125r) yukarda da yazdığım gibi makina canavar tavsiye ederim.

  10. #10
    biglebowski - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2010
    Şehir
    Adana
    Illaki bir tavsiye de bulunacaksam tabiki WR derim cunku digerlerini kullanmadigim icin bilmiyorum O yuzden tercih senin. istersen bir KLX 125 ya da Derbi Terra 125 basligi ac, kullanan varsa bir de ona sor derim. XT 125 zaten artik uretilmiyor. Eli yuzu duzgun ikinci eli de 4500-5000 TL civarinda ama arada 5 beygirlik bir guc farki var.

    ---------- Post added at 14:47 ---------- Previous post was at 14:43 ----------

    Evet ben bir kismini kredi kartina taksit yaptirdigim icin biraz pahaliya geldi..

  11. #11

    Üyelik
    09 Ağustos 2011
    Şehir
    Düzce
    Motosikleti
    Cross tavsiyesi bekliyor ..
    Tamamda ben sürekli dag bayır gezeceğim.yan.i baya güçlü olması lazım.burada var da görünüşe bakrsak pek tırmanamaz

  12. #12
    gti_king - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    İstanbul Bayrampaşa
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250
    Madem sürekli dağ bayır gezeceksiniz WR neden?
    Yani dağ bayır gezecekseniz o motsiklet devrilecek, çizilecek, vurulacak.
    Kıyabilecek misiniz sıfır motosiklete?
    Yerinizde olsam kesinlikle ikinci el bir enduro alırdım.
    Sıfır bir WR'den çok rahat sürersiniz, çizilme derdi falan olmadan.
    Paranız da cebinizde kalır.
    Enruo olarak, XLR 125, XL 200 var, Ramzey'in 200'lük endurosu var, Kanuni Cross 250 var.
    Bu tip motosikletlerle başlarsınız, eğer iş sizi sararsa daha kaliteli makinelere geçersiniz.
    Orada daha fazla seçenek var, dağ bayır için spesiyal de alabilirsiniz enduro da.
    Ufak motosikletleri alırsınız, kalan parayla da ekipmanınızı tamamlarsınız.
    Tecrübe edindikten sonra daha üst motosikletlere geçersiniz.
    Bu iş öyle basit değil, ekipmanlar çok önemli.
    Motokros botu, eldivenler, kask, body armour, dizlik veya pantolon. Bunlara da para ayırmalısınız.

    Ben oyumu ikinci el bir enduroya vereceğim, XLR, XL, Ramzey veya Kanuni. Öne çıkan XL olur.
    Bunlarla tecrübe edinin ve model yükseltin.
    XT'yi ise buraya hiç katmadım ben, bence kendisi enduroya gelecek bir motor değil.
    Gelse de hafif arazide ancak.

  13. #13

    Üyelik
    21 Ağustos 2011
    Merhaba
    Bende scooterdan vitesliye 125 cc ile geçiş yapmayı planlıorum.Aklımda ybr ve cbf125 almak vardı ama wr125r görünce vazgeçtim.Boyum 1.78 kızıltoprakta wr125r denediğimde parmak uçlarım anca yere değmişti.Daha once vitesli tecrubem olmadığından ayaklarım yere tam basmasını istiyorum.Bu motoru aldığımda ayaklarımın yere tam basması için neler yapabilirim?Sele yüksekliği 93cm.Bu değer süspansiyon ayarıyla nekadar alçaltılabilir.biglebowski ve canasil07 cevaplarsanız sevinirim. Bu sele yüksekliği bu dur kalk larda çok problem yaratırmı?

  14. #14
    Canasil07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2011
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    KAWASAKI ER6N -YAMAHA BWS 125
    [/COLOR]
    Alıntı sidewinder adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba
    Bende scooterdan vitesliye 125 cc ile geçiş yapmayı planlıorum.Aklımda ybr ve cbf125 almak vardı ama wr125r görünce vazgeçtim.Boyum 1.78 kızıltoprakta wr125r denediğimde parmak uçlarım anca yere değmişti.Daha once vitesli tecrubem olmadığından ayaklarım yere tam basmasını istiyorum.Bu motoru aldığımda ayaklarımın yere tam basması için neler yapabilirim?Sele yüksekliği 93cm.Bu değer süspansiyon ayarıyla nekadar alçaltılabilir.biglebowski ve canasil07 cevaplarsanız sevinirim. Bu sele yüksekliği bu dur kalk larda çok problem yaratırmı?
    Bana göre onceden vitesli motor kullanma man ve direk olarak bu motorla başlamanı tavsiye etmem eger ben basliyacagim dersen tecrübe kazanana kadar asfalttan çıkma arazide Cok zorlanırsınız tabi unutmadan kask ve koruyucu kıyafetlerin de kesinlikle olsun. Boya gelince de 3 kademeli amartisor ayarı var yüksekliği biraz düşsün diye serviste ayarlattim ama fazla bisey değişmedi, internette wr125r aksesuarları ararken bı sitede bı aparat gordum amartsoru 3 cm kısaltıyor ama oda ne kadar etkili olur bilmem. Karar sana kalmış, bana kalırsa ilk etapta bu motorla başlama benim boyum 1/85 beni bile zorluyor arada. Tekrar soluyorum iyi duşun karar sana kalmış.

  15. #15

    Üyelik
    21 Ağustos 2011
    onerin için tesekkurler canasil07. ilk etapta asfalttan çıkmaya niyetim yok.önerdiğin parçaları buldum işe yarar gibi 6cm süspansiyonu indirdiği yazıyor.ayrıca alçak selede satılıyor oda 2.5cm alçaltıyor.



  16. #16

    Üyelik
    28 Haziran 2011
    mrb,
    forumu çoktandır takip ediyorum ama faal değilim. Bi motor alır almaz başından kalkmıcam tabi
    ama kafamda hala bazı şeyler oturmadı. görselliğe çok önem verdiğim için megelli süpermoto(endrou) almayı düşünüyorum. wr125 le aralarında kıyaslama yapabilirmisiniz? 4500-5000 civarı bir fiyata megelli bana mantıklı gibi geliyor...ama tecrübeli olan sizsiniz.
    lütfen yardım...

  17. #17

    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ex Honda Shadow
    Cevaplar için çok teşekkür ederim arkdaşlar başlığı açtıktan kısa bir süre sonra wr 125 i aldım ve beklediğimden iyi çıktı araziye gireceğim için çamur lastikleri ve egsoz taktırmak istiyorum . canasil07 arkadaşımızada çok teşekkür ederim kendisi ile youtube sayesinde tanıştık her sorumu sıkılmadan cevapladı tekrar teşekkürler.
    Evren Şair - İzmir
    www.resifbolgesi.com

  18. #18
    Canasil07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2011
    Şehir
    Alanya
    Motosikleti
    KAWASAKI ER6N -YAMAHA BWS 125
    Rica ederim kardesim sorun deil. Araziye gireceksen lastikleri değiştir derim gayet güzel olur. Wr125 turkiye de yeni çıktığı icin yedek parça aksesuar kısıtlı tabiki kullanıcısı da bu sebebden sana yardımcı olacak insanlar da pek fazla bulunmuyor bende Cok sıkıntı çektim bu konuda sana tavsiyem yamaha Servisi'ne git motora yapmak istediklerini onlara söyle daha sağlıklı bı sekilde sana yardımcı olacaklardır.

  19. #19

    Üyelik
    31 Mart 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Ex Honda Shadow
    Teşekkür ederim
    Evren Şair - İzmir
    www.resifbolgesi.com

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    08 Ağustos 2011
    wr la otobanda motoru zorluyacak devirlere çıkmadan kaç km hızla gidilir? mesela 80 yada 90 la motor kaç devirde gidiyodur tahmini.Ben ikinci motorumu satıp wr almayı düşünüyorumda


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)