Batpodu Kullanabilen Adam
-
IMDB sitesinde aldığı 268.000 oy sonucu ortalama 9.1 puan ortalaması ile en iyi 250 film listesinin 3. sırasına giriş yapan The Dark Night filminde motosiklet kullanıcısı olarak dikkatimizi en çok Batpod çekmişti.
Batpod, Christian Bale tarafından canlandırılan Batman karakterinin kullandığı iki tekerlekli bir motosiklet. Ancak bu araç her motosiklet kullanıcısı tarafından kullanılamıyor, hatta motosiklet konusunda uzman dubörler bile bu aracı kullanmakta başarılı sayılamazlar, pek çok denemeden sonra filmde kullanılmak için yapılan Batpod ‘u yaşayan en büyük motosiklet dublörlerinden ve James Bond filmi “Tomorrow Never Dies” da helikopter üzerinden BMW R1200C Cruiser ile arkasında artçı ile atlayarak üne kavuşan Fransız Jean-Pierre Goy kullanabilmiş.
Honda 450 CRF güç ünitesine sahip, son derece ağır, gidonsuz ve frensiz bu aracı, üzerinizde yaklaşık 45 kilogram ağırlığında Batman kostümü varken kullanmayı hayal etmeniz bile sahnelerin zorluğunu bize anlatıyor.
Yapımcının düşüncesi Batpod ‘un yolda kullanılması ve sonradan teknolojik imkanlar ile arabaların görüntüye yerleştirilmesi üzerineydi ancak Jean-Pierre Goy sürüşünü gerçek arabalarla beraber yaptı.
Normalde gösteri yapan ve sürüş okulu işleten Goy ‘un Batpod sahnelerinin çekimi 6 ay sürmüş. Goy aynı zamanda en uzun tek teker (137 mil / yaklaşık 220 km) ve en uzun stopie (383 feet / yaklaşık 116 metre) dünya rekorlarının da sahibi.
Kaynak:Moto Aktuel
Reklamlar
-
kesınlıkle motor deil bu yaaa....
[COLOR="Red"]CBR 1000 RR[/COLOR][COLOR="Black"]SON KARAR[/COLOR]
-
ELINT adlı üyeden alıntı
Goy aynı zamanda en uzun tek teker (137 mil / yaklaşık 220 km) ve en uzun stopie (383 feet / yaklaşık 116 metre) dünya rekorlarının da sahibi.
220km teker yapmış helal olsun
-
...........................fantastik
farkimi farketmedin ya artik farketsende farketmez
-
Şununla caddeye inmek isterdim valla. Oradan da Caddebostan sahile.
Okan'ın yüzü ne hal alırdı kim bilir.
= = = Be Aprilia racer! = = =
-
acaba 2030 larda böle şeylerle mi yazşıcaz
Vur pırangalar ayaklarıma Yaklaşmasın sana bedenim tutma ellerimi tenim tenini
hissetmesin bakma Gözlerime yağmur buLutuna döneseler bile Silme defterinden beni silmeki
sana vurulan kaLbim aşkına mahsur kıLınsın ...
-
Pratikte saçma bişey olsada görsel olarak etkileyici.
Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
Oğuz
-
abi bu ne ya
Eger HErsey HaLa KOntroLündeYse YAVAS GidYoRRsUn
-
hayatımda gördüğüm sayılı saçma aletlerden biri
[B]I'm a new [COLOR="Red"]kid[/COLOR] on the bloc ![/B]
-
Canavar bu
Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>
-
Alayım bundan bi tanede ben
Artıkın ne olurum nereye giderim nasıl uçarım bilinmez
Teşekkürler Elint!
[B]Bahar geri gelir biz olsak da olmasak da....[/B]::melek02:
Apti mi kim o:cherry:,kımılcan:silent:
::fool::
-
caner22 adlı üyeden alıntı
abi bu ne ya
lafı ağzımdan aldın ha aynı soruyu kendi kendime soruyordum
-
fantasizmin doruklarında....
KAYBOLMUŞ BİR KENTİN ESKİCİSİYİDİ
MAKİNELEŞMEYE KARŞI, DUYGULARI TOPLUYORDU %0.1
-
Filmde harika süzülüyodu ama ben bunu gerçekten gittigine inanmanıştım tamamen bilsayar efekti diye düşünmüştüm
-
en azından olduğu yerde devrilme riski az
neden frensiz yapmışlar anlıyamadım yoksa yeterince ağırlık var onuda koymıyalım mı demişler?
''Yaşamak özgürlükse, özgürüz hepimizde...''
-
kim kullanıo bunu kaç cc nası bişi bu ya
-
-
-
Beni motordan çok kullanan abimizin tek teker ve stopie rekorları mest etti
Honda Ses Dylan 150 >> Hyosung GT250R >> Gilera Runner VXR 200 >> Honda CBR 250R
-
Honda 450 CRF güç ünitesine sahip, son derece ağır, gidonsuz ve
frensiz bu aracı,
allahım bu ne böyle transformers felanmı
neyse bence saçma bi üretim film ağırlıklı görsellik düşünüldüğünden bişe diyemicem (çaktırmayın halen demiyorum )ama ilerde böyle bir motorun üretilmesini istemem sanki tomahawklardan özenti gibi olmuş dünyan kütle olarak en büyük motorunun küçültülmüş hali olmuş biraz tomahawktan...
herhalde bunu kullanırkende dublörün içinden şöyle birşeyler geçmiştir ilk bidiğinde
fren yokya
allahım sana geliyorum....
Hayat çok küçük bir olasılık ile gerçektir...
Bunu size kanıtlayabilirim !
Reklamlar
Konu içerisindeki kullanıcılar
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)