Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Chopper lar hakkında

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    05 Mayıs 2012
    Merhaba arkadaşlar,

    Bir motor delisi olaraktan uzun zamandır race tipi motorlara karşı özel bir ilgim var. Fakat bunun dışında chopperlar da gözüme ilişmeye başları artık. gerek sesi gerek şekli gerekse tarzı beni geçrekten kendine doğru çekmeye başladı. Özellikle regal raptorların DD 350 E-6 modelleri hoşuma gidiyor. bazı chopperlar vardır eşek gibi sırtı (selesi) var, çok itici onlar

    bu chopperların kullanımında, yakıt tüketiminde, bakımında vs.. ne gibi avantaj veya dezavantajlar vardır? Bu konuyu ince eleyip sık dokuyarak kafamda bir şekil oluşsun istiyorum zira daha önce chopperlarla çok ilgilenmemiştim. genelde supersportlarla ilgilendiğim için bilgilerim hep race tipi motorlar üzerindeydi. mesela chopper kullanıcıları motor atletik olmadığı için haliyle dönmeler felan zor olur diyorlar, siz ne düşünüyorsunuz bu konularda?
    [B][I]4 teker bedenimi taşır; 2 teker ise ruhumu .[/I][/B]


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    30 Ocak 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Regal Raptor 250cc spyder
    250 cc spyder var bende , uzun gidon dönüşler biraz sorunlu oluyor özellikle şehir içinde ama şunu söyleyeyim , abiiiii hayalet sürücü sen misin? harley mi? ...vs gibi bir sürü soruya şehir içi trafiğinde maruz kalıyorsun ve gururunu okşuyor , şahsen daha dün şehrin en işlek ışığında durduğumda yanıma yanaşan 1100 cc drag star'ın sahibi bile bu ne şekil bir şey hocam şekliden hayranlığını dile getirdi , yakıt olarak yanına bile yaklaşamaz tabiki de , şehir içinde bir depo ile ki bu da 45 TL eder bugün itibariyle , yaklaşık 230 km yapıyor sen düşün , tabi kullanımına bağlı olarak değişir , performans olarak race tipinde bir beklentin sakın olmasın zaten , bu aletler seyir zevki ve birazda kendini şımartman için , bakım olarak düzenli bir şekilde bakılmarını yaptırdığın sürece pek problem çıkartmıyorlar ama özellikle çin işleri için benim gibi sıfır alan birisi olacaksan eğer aldıktan sonra özellikle bujilerini değiştirmeyi unutma , yoksa yolda kalmak elde değil ... kısacası şu an 700 km oldu aldığımdan beri , son 4 gündür hergün biniyorum be memnun muyum? kesinlikle EVET , hayırlı günler...

  3. #3

    Üyelik
    05 Mayıs 2012
    Evet, birçok güzel yanı var tabı.

    Yakıt olarak tabı kı race lerle kıyaslanamaz ama yakıtı da ıyı gıdıyormus baya. 45 tl ye 230 civarı yol yapmak gercekten cok ıyı.
    sıfır almayı dusunmuyorum. km sı az 2. el almam benım ıcın daha uygun olur. tabı kafamda bı çızgı olusuyor bu aralar. bakalım
    bu arada tanısmak ısterdım sızınle.
    [B][I]4 teker bedenimi taşır; 2 teker ise ruhumu .[/I][/B]

  4. #4
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Yaklaşık 1 seneden beri cruiser kullanıyorum.Cruiser ile chopper aslında farklı şeyler ama çoğu zaman insan cruiserlara da chopper diyor ki buna bende dahilim.Motorum Caracal 200.Motor gücü sesi 250 lik arkadaşlarından biraz güçsüz ve zayıf kalıyor gerçi ama ben lafı kısa kesip cruiser yada chopper tip motorların artılarını eksilerini sayayım.
    Benim motor 200 lük olduğundan dolayı şehir dışında fazla zorlamazsan 100 km de 3lt şehir içinde 3,5-4 lt civarı yakıyor.Arkadaşta Tiger S var onun yakıt tüketimi değerlerinde benzer seviyelerde.
    Rahatlık olarak bunlardan daha rahat motorsiklet bulamazsan uzun yolda resmen evde koltuğa oturmuş gibi rahat yolculuk yapıyorum.insanı fazla yormuyor.Cruiserlara alıştıktan sonra 15 dakika racing kullanmıştım ve müthiş rahatsız hissetmiştim kendimi.Özellikle motorsikletle uzun yol yapmayı planlıyorsan kesinlikle racing yerine chopper yada cruiser tavsiye ederim.
    Sanırım racinglere göre daha fazla dikkat çekiyorlar.Bu Türkiye'de ki racing fazlalığından ve chopper azlığından kaynaklanıyor.
    Gelelim olumsuz yönlerine..Chopperlar ağır ve hantal motorlardır o yüzden performans hız beklentin varsa hiç bulaşma derim.Viraj ve manevra kabiliyetleri de racinglere göre zayıftır.Ama sakin ve güvenli kullanırsan racinglere göre çok daha güvenli motorlardır.Yine hantal olduklarından dolayı şehir içinde bazen sürmesi biraz sıkıntılı olabilir.Direksiyon dönüş çapları az olduğundan park etme gibi manevralarda da bazen sıkıntı yaratabilir.

    Daha önceden mobiletten scooter kadar değişik tiplerde motor kullandım ama hiç bir motordan yada kullandığım hiç arabadan şu an sahip olduğum cruiser kadar zevk almadım.Bu birazda tarz meselesi tarzını seçmeden öncede mutlaka düşündüğün motorları bir kere kullan.Belki racingleri sürmek sana daha zevkli gelir belki enduro belki sende bizim gibi chopper hastası olursun.
    thepope bunu beğendi.

  5. #5
    doganugursen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    keeway superlight ve keeway supershadow
    merhaba arkadaşlar bende bu ay bi jinlun jl150-5 alamayı düşünüyorum. ama motordan çok fazla anladığım söylenemez motor 17 bin km de sizce bu km çok mu cevaplarsanız çok sevinirim

  6. #6
    quezzap - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2011
    Şehir
    Bodrum-Muğla
    Motosikleti
    Ramzey QM 250
    350 spyder arkadaşımda var.. ben önermiyorum o motosikleti.. fiyatına baktığın zaman asla değmez... chopper dediğin v motor olmalı. Ama uygun fiyata 2.el temiz bulursan alınabilir.
    350 spyderlarda depo kilidi yok,krom görünen yerler nikelaj kaplama ve kontağı anahtarlı değil..(Sadece bilgi amaçlı yazıdm)
    Kim olduğumu biliyormusun ? O zaman sus dalgana bak !

  7. #7

    Üyelik
    30 Mart 2012
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Asya Ghost 350 cc

    regal-raptor DD350 E-6 datyona yada asya GHOST 350

    düşündüğün motor tasarım olarak gerçekten güzel.zaten amerika da ödül almış bir tasarım. ben de regal daytona'nın ikizi olan asya ghost var. 2. el aldım.yaklaşık 500 km yaptım.ilk işim servise sokmak oldu.debriyaj balatası,yağ,buji vs vs.ne gerekiyorsa yaptırdım. ayrıca ses olarak müthiş bir sesi var.gaza yüklenmesen bile,yolda giderken otoların alarmları çalıyor.bu da işin zevki
    bu arada motorda vites,benzin ve 4'lü flaşör yok.bazıları için önemli olmayabilir ama bence tüm motorlarda bu 3 özelliğin olması gerekir.

  8. #8

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    neden kimse teknolojik bakmıyor olaya insanlar bir görüntüdür tuturmuş gidiyor tamam görüntüde önemli ama motor teknolojisi motordaki ar-ge çok daha mühim.. 350cc den 23 beygir çıkarmış adamlarki oda ne kadar çinlinin verisine inanılır şüpheli belki dynoda 17-18 beygir çıkar.. neyse kimse bunları sorgulamıyor motorda teknolojide omalı arkadaşlar. Regalin hemen hemen her versiyonunu kullandım kötülemem iyidir yada kötüdür diye her motorun bir kullanıcısı var neticede.. tek diyebiliceğim tam zamanlı randımanlı kullanılıcak bir motor değil spyder serisi.. ben bursadan istanbula geldim spyderla baan göre eksisi verimsiz motoru 350cc lik motor o kadar hantal olmamalı ikincisi vibrasyon uzun yolda belli bir km sonrasında belli hissedilir ve rahatsız edici boyuta gelebiliyor şehir içi kısa mesaf gezmelerde bunu hissetmemeniz çok doğal.. özellikle belli bir uuzn yol yapıyorsanız bir zaman sonra popo omurilik falan kalmıyor baya bir rahatsız edici hal alıyor.. onun dışında şehir içinde gezerim havamı atarım çok güce ihtiyacım yok görsellikle benim işim diyorsanız o zaman tam aradığınız motor havası şekli on numara.. yolda herkes size bakıyor.. şahsen herkes bana baksın diyede o motoru almazdım istediğiniz gerçek sürüş keyfiyse ve uzun yolda randımanlı bir motor arıyorsanız gv250 özellikle enjeksiyonlu modelini öneririm 600km yol yapdım gv ile çok seri atak motor uzun yolda üzmüyor az yaıyor sağlam gidiyor konforlu rahat.. birde benim sürdüğümde bixenon far vardı mercekli.. gece yolculuğu çok keyifliydi..

  9. #9
    muhahha306 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2006
    Şehir
    AYDIN-NAZILLI
    Motosikleti
    FAZER 800
    Alıntı ALPER55 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    düşündüğün motor tasarım olarak gerçekten güzel.zaten amerika da ödül almış bir tasarım. ben de regal daytona'nın ikizi olan asya ghost var. 2. el aldım.yaklaşık 500 km yaptım.ilk işim servise sokmak oldu.debriyaj balatası,yağ,buji vs vs.ne gerekiyorsa yaptırdım. ayrıca ses olarak müthiş bir sesi var.gaza yüklenmesen bile,yolda giderken otoların alarmları çalıyor.bu da işin zevki
    bu arada motorda vites,benzin ve 4'lü flaşör yok.bazıları için önemli olmayabilir ama bence tüm motorlarda bu 3 özelliğin olması gerekir.
    Zealsun Zs 150-19 motorum var. Çok çok memnunum.
    Sol kumanda panelini değiştirdim. 4 lü flaşörüm oldu :D
    Benzin göstergesi orijinalinde var. (çalışmıyor onu da yapıcam inşallah)
    Vites göstergesi soketi var ama gösterge yok onu da ben (kendim bizzat şahsen) yaptım :D:D
    Tavsiye olunur.
    !!! Hepimize Kazasız Belasız Keyifli Sürüşler !!!


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)