Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Chopper alicam fikirlerinizi ve yardimlarinizi bekliyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Merhaba abilerim kardeşlerim forumda yeniyim ve kalıcı olmak istiyorum. Daha dogrusu bende motorcu olmak istiyorum

    Choper tarzi bir motor almak istiyorum fakat bilgisizligim dolayisiyla her motorda bi süre sonra kararsızlık oluşuyor olumsuz yorumlardan dolayı. Öncelikle belirtmek isterim ki motor tecrübem sifir bu gun aksam üzeri gidip ehliyet ve motor dersleri icin arkadasimla beraber kaydolmayı düşünüyoruz.

    Ilk sorum chopper motorlar yeni baslayan biri icin uygunmu dur?

    İkincisi ekipman konusunda cimri davranmayı düşünmüyorum motordan daha çok önem veriyorum ekipmanlar hakkinda bilgilerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

    Ekipman ve malum plaka sigorta masraflari haric 9 bin maksimum 9.5 bin liram var günlük 50km azami yol yapıyorum gidiş ve dönüş Kurtköy Suadiye arasi. Tabi yakin zamanda bu mesafe değişebilir daha yakin yada Daha uzak olabilir bu yüzden yakitta cimri bir motor istiyorum.

    Boyum 184 kilom 120 altimda siritmayacak motorlar onerirsiniz sonuçta işin ustasi sizsiniz şekli güzel baktiginda zevk alacağın ve calistirdiginda bi harley kadar olmasada kulak tirmalayan degil sesiyle içimi titreten bir motor almak istiyorum. Tabi bu ozellikleri taşıyan bi motoru elimdeki nakitle bulabilirmiyim orasi muamma ayrica bu motor haric evraklar sigorta falan ortalamannr kadar tutar?

    Ve birde şunu sormak istiyorum motorun aylık gideri benzin haric bana ne kadara patlar yıllık ödemeler vergiler hakkindada bilgilendirirseniz sevinirim simdiden tesekkurlerimi sunar değerli yorumlarinizi bekliyorum selametle.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    öncelikle yeni başlayanlar için ister chopper olsun ister yarış tarzı fark etmez.Burada önemli olan alınan eğitimin kalitesidir,eğitim veriyorum diyipde 1 günlük basit temel kavramları gösterip sonra bilinçsiz bir şekilde yollara yeni sürücüler göndermek çok tehlikeli bir durum zira her platformda dile getiriyorum "motorsiklet kendi kendinize öğrenebilinecek bir olay değildir" diye.
    Mutlaka işinin ehli,konusunda uzman olan sertifikalı eğitmenler yada kurumlarda eğitim almalısınız.

    Benimde ilk motorum kuba superlight 200 oldu ve eğitimimi gis akademide kendi motorumla alarak başladım.

    Burada dediğim gibi motor tarzı önemli değil,önemli olan sıfır bir sürücü adayı için eğitimin önemdir.

    boy ve kilonuza göre benim kullandığım makine size çok sırıtmaz,fiyatıda bütçenize uygundur ama ikinci el alacağım diyorsanız regal raptor yada daylim gibi markalarada bakabilirsiniz.gerçi şuan sezonda açıldığı için fiyatlar tavan yaptı dövizinde etkisiyle. iyi bir araştırma yaparsanız kendinize uygun bir model bulabilirsiniz ancak söylediğim markalar size uyabilcek giriş seviyesi makinelerdir.

  3. #3

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Egitimi hondanin gayet güzel bir kursu oldugunu duydum ordan almayı düşünüyorum işin ehli kisiler sertifikali egitmenler olduğunu duydum. Eğitim olayına bende kesinlikle onem veriyorum hayatimda 2 kere direksiyona oturup sınavdan 90 puanla ehliyet aldim fakat araba kullanmayı hala bilmiyorum ehliyetim var diye demek degikdirki bu başkalarının caninida tehlikeye atayım böyle bir hakkım yok tabiki.

    Superlight 200 göz gezdirdim biraz forumlardan cikan yorumlar lastiklerle alakali sıkıntıları olduğu yönünde hic bi iyilestirmede yapılamıyor deniliyor. Cebe uygun bir motor ama şöyle bir baktığımda Çin malı ve fazlasıyla janjanli bi sekilde satılıyor rüzgarlik cantanfalan fistan... Benim düşüncem motoru fazla suslemelerinin altinda baska sebepler yatabilir ayrica adinin arge olarak abilmasida hala gelistirilme sürecinde olduğunu gösteriyor herhalde.

    2.ci el almayı düşünmuyorum belli başlı korkularimdan dolayı ikinci el elde patlar korkusu ne kadar guvenilirde olsa ben kullan atciyim motor ölene kadar kullanırım.

  4. #4
    BlackGhost - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL200 - Honda BlackWidow 2001 (Chaos MC)
    genelde japon motorlar dahil çoğu motorun lastikleri dandik oluyor.
    kuba makineler stabil çalışan ve yarı yolda bırakmayan makineler.tabi tercih sizin motor konusunda.

    eğitim olarak honda güzel bir seçenek gerçektende.

  5. #5

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Yorumların icin tesekkur ederim blackghost eline saglik baska bilgi sahibi kimse yokmu ben tatil gününüzemi denk geldim acaba?

  6. #6
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    @Bartkuma ;

    Honda GS2 eğitimi sonrası Kuba Superlight 200 ekonomik ve görünüm olarak bence emsalleri içinde en iyilerinden biri, sürüş konforu olarak gayet yeterli bir seçim olur. Kuba başlıklarından da okuyacağın gibi, mutlaka lastikleri değiştirmeli, aynaları uzatmalısın. Bunun dışındaki masraflar keyfe kederdir. Yalnızca, motor kadar, tam korumalı ciddi full ekipmanı da bütçende doğru hesaplamalısın ( kask, çizme, pantolon, eldiven, mont )
    Ben Regal Raptor'ü önermem başlangıçta, kullanım olarak SL200'e göre dar alan ve düşük süratlerde daha çok zorlar seni başlangıç motoru olarak.

  7. #7

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Su anda kararımı bende sl200den yana kullanmakta karar kıldım parcalarsam en azindan severek aldigim bi motoru dagitnamis olurum öğrenene kadar ustalasana kadar sl200 bana yeterli gelir galiba. Peki lastik ve ekipmanlar konusunda tavsiyeleriniz varmıdır Türkiye'de sistem kazık üzerine oynandığı icin kaliteli üründe cok para dandigide

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:13 ----------

    Ayrıca rks nin yeni motoru blackster hakkinda ne düşünüyorsunuz fiyat bakimindan çok elestrilsigi icin vazgeçmiştim mat siyah beni herndakika kendisine çekiyor :/

  8. #8
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Alıntı Bartkuma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Su anda kararımı bende sl200den yana kullanmakta karar kıldım parcalarsam en azindan severek aldigim bi motoru dagitnamis olurum öğrenene kadar ustalasana kadar sl200 bana yeterli gelir galiba. Peki lastik ve ekipmanlar konusunda tavsiyeleriniz varmıdır Türkiye'de sistem kazık üzerine oynandığı icin kaliteli üründe cok para dandigide
    Neden parçalamak gibi bir olumsuz başlangıçla yola çıkıyorsun ki ? Eğitim al, dikkatli ol, keyifle sür ve tecrübe edin

    Ekipman işi çoook uzun konu. Tavsiyem kask için ucuza kaçmayıp full face bir kask almak. Mont ve pantolon CE onaylı sert korumalı olmalı. Motosiklet çizmesi uzun ve kaval kemiği korumalı olmalı, eldiveler de el dışındaki kemikleri darbeye karşı koruyan sert korumalarla desteklenmiş olmak durumunda.

    SL 200 için mutlaka lastik değişmek gerekir. Bu konudaki ve yapılması gerekenlerle ilgili tüm yorum, alternatif ve sonuçlar aşağıdaki linklerde mevcut.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...t&daysprune=-1

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...t&daysprune=-1

  9. #9
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Boy kilo, sl200 için biraz fazla gelecektir ama motosiklet kullanmayı öğrenmek için ideal bir motosiklettir. Commuter kadar rahat kullanımı var. Cruiserların kullanımı kontrolu biraz daha zordur gidon turu ve açısı bakımından. Motosikletin gazını, frenini, ağırlığını, trafikteki yerini öğrenmek adına kendine zaman tanı. sonra imkan buldukça cruiserları deneyerek senin için en güzelini bulabilirsin..

    Cruiserları bende severim.. Görsel olarak güzel olsalar da çok ağır ve büyük modelleri artık istemiyorum. Şehir içinde Commuter rahatlığına alıştım bi kere.. o yüzden daha ince yapılı cruiserlara bakıyorum.
    Hyo gv250, regal raptor 250 e9, lifan lf250b, yamaha virago, honda rebel, suzuki intruder bulunabilecek en sevdiğim modeller arasında..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

  10. #10

    Üyelik
    16 Eylül 2014
    Motosikleti
    MT-25
    Alıntı shadowmaster adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden parçalamak gibi bir olumsuz baþlangýçla yola çýkýyorsun ki ? Eðitim al, dikkatli ol, keyifle sür ve tecrübe edin

    Ekipman iþi çoook uzun konu. Tavsiyem kask için ucuza kaçmayýp full face bir kask almak. Mont ve pantolon CE onaylý sert korumalý olmalý. Motosiklet çizmesi uzun ve kaval kemiði korumalý olmalý, eldiveler de el dýþýndaki kemikleri darbeye karþý koruyan sert korumalarla desteklenmiþ olmak durumunda.

    SL 200 için mutlaka lastik deðiþmek gerekir. Bu konudaki ve yapýlmasý gerekenlerle ilgili tüm yorum, alternatif ve sonuçlar aþaðýdaki linklerde mevcut.

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...t&daysprune=-1

    http://www.motosiklet.net/forum/moto...t&daysprune=-1
    Ilaveten, sert korumalar yazmissiniz, pantolon monttaki korumalarin ce onayli olmasi gerek elbette ama korumalarin sert olması koruyor anlamina geliyor mu ?

    Ca rider coach online teori eğitiminde, caner atagun korumalar hususunda dikkat edilmesi gereken biseyin,korumalarin çok sert olmamasi gerektiğini söylemisti.

    Öyle korumalar var ki, vücut isisina göre sertliği degisiyor.
    Siz simdi sert korumalar olmali diyince kafam karıştı, belirtmek istedim burda..tesekkürler

  11. #11
    Sado39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Ktm Adventure & Ktm Duke
    Oncelikle hoşgeldin demek isterim.
    Cruiser güzeldir zevklidir birkaç modeli kullanma şansım oldu kısa süreli. Başlangıç için küçük cc de sıkıntısı olan bir tarz. Yani diğerleri gibi gönül rahatlığıyla insan bunu al şunu al diyemiyor. Çünkü o kadar çok kombinasyonu var ki o fabrika çıkışı motordan eser kalmıyor.
    Zaten seçeneklerin fazla değil belli başlı motorlar var. Bana kalırsa en az sorun çıkaranı al sana şimdi scooter commuter al demek istemem zira kafanda hep onun hayali ile pişmanlık duyman olası. Sorun çıkmasın öğrenmeye çalışırken saçma sapan problemler seni bıktırmasın kafan rahat kullan hatta kullanıcı bul bi otur bi tur at her biriyle. Daha sonra zaten istediğin her kalıba girer o motor kıyamet kadar çok customize denilen seçenekleri var aynasından sinyaline farından ayak peglerine kadar. Sıkılırsan plasti dip veya airbrush. Yani diyeceğim o ki kafanda en az sorunlu olanları oluştur sonra hepsine bi otur hangisine içine sinerse onu al kendin beğen kimsenin begenmesine gerek yok. Kendin için bin.

  12. #12
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Mont, pantolon içindeki entegre korumalardan bahsediyorum harici olanlardan değil. Mont var sırtına gri bir sünger koyup satıyorlar ve kaza anında hiçbirşeye yaramıyor tabii. 15 yıldır hiç harici koruma kullanmadım ve tercihim her zaman giysiye entegre korumadan yana oldu. Yalnızca sırt korumayı mont içine ayrıca takıtorum uzun olan türden.

  13. #13

    Üyelik
    09 Mart 2014
    Şehir
    Niğde/merkez
    Motosikleti
    KUBA CG-100 Sport
    Sl 200 güzel. Bide falcon freedom 250 var ona da bak onun da şekli harika ama rks blacksterda acayip şık. Ama hiç diyen olmamış. Ben olsam kesinlikle ama kesinlike lifan 250b alırdım . V motor ve kesinlikle çok dayanıklı bi motor olarak bilinir cinlilerin içinde en iyisi bence o forumda oku bi de bak tipine pişman olmazsın sanıyorum

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 10:58 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:53 ----------

    Alıntı Utku Onar adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sl 200 güzel. Bide falcon freedom 250 var ona da bak onun da şekli harika ama rks blacksterda acayip şık. Ama hiç diyen olmamış. Ben olsam kesinlikle ama kesinlike lifan 250b alırdım . V motor ve kesinlikle çok dayanıklı bi motor olarak bilinir cinlilerin içinde en iyisi bence o forumda oku bi de bak tipine pişman olmazsın sanıyorum
    Ne kadar çok ama kullanmışım :D özetle ben de o kadar bütçe olsa kesinlikle lifan alırdım

  14. #14

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Yorumlariniz icin cok tesekkur ederim. Utku onar falcon freedomu gördüm ve ciddi anlamda aşık oldum desem yeridir tamamen karizma :d umarım altimda küçük kalmaz yoksa seçimim baslangic olarak freedom olacak sanırım. Boyutlari ve benim boyutlarim hakkinda yorum alabilirmiyim küçük gelirmi sizce

  15. #15
    ogzcngdk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Temmuz 2012
    Şehir
    Bursa/Erdek
    Motosikleti
    Kuba Dragon 50 - Hero X Pulse 200
    9 bine güzel gv250 alınır gel sen gel seni gv'ci yapalım

  16. #16

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Ogzcngdk benimde icimdeb gecen o fakat limitlerim son bir kac gundur bazi sikintilardan dolayı düştü sıfırı o fiyat olsa yine hic durmam alırım ama ikici elede hic girmek istemiyorum

  17. #17

    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW F 750 GS
    Çok fazla dolandırmadan son haftalardaki favori cruiser modelimin bir videosunu koyuyorum : https://www.youtube.com/watch?v=bl-WnKdTIA0

    Keeway Blackster 250. Kısa zaman sonra RKS Blackster 250 olarak satışa çıkacak. Şu anda n11.com'da falan zaten satışta gözüküyor ama ellrinde motor olduğunu sanmıyorum. Özetle 250 cc V motor, enjeksiyonlu, çift disk frenli, yeterince hızlı (videoya göre 130 km/saat) ve bana göre gayet de kaliteli bir motor. Sesi de çok güzel. n11 sitesinde 8490 TL, Üçerler'de 10000 TL civarı etiket koymuşlar. Dediğim gibi satışa tam olarak sunulmadığı için tutarsız fiyatlar geziyor. Alacak olsam n11'e doğrulama yapıp oradan sipariş verir ve beklerdim. Tabi işin bu kısmı size kalmış. n11'de motoru bulmak için ismini Blacstar olarak yanlış yazacaksınız . Bu motoru ben de ciddi olarak almayı düşünüyorum.

    Freedom 250 de çok güzel bir model. Fakat tek silindirli, enjeksiyon yok. Bence enjeksiyon olması genelde ilk çalıştırmada ve soğukta nazlanan Çin motorları için en önemli özellik. Ayrıca Falcon markasının üst modelleri RKS kadar yaygın değil ama bunun önemli olup olmaması alan kişiyi ilgilendirir.

  18. #18

    Üyelik
    06 Mayıs 2015
    Sorun orda iste bende blackster hayraniyim ama 10bin o motora verecegime daha iyi alternatifler var

  19. #19

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    kesinlikle gv 250

  20. #20
    capozzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2014
    Şehir
    İzmir, Güzelyalı
    Motosikleti
    Dragstar 1100 sport
    Alıntı Bartkuma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ogzcngdk benimde icimdeb gecen o fakat limitlerim son bir kac gundur bazi sikintilardan dolayı düştü sıfırı o fiyat olsa yine hic durmam alırım ama ikici elede hic girmek istemiyorum
    Canım benim, ikinci ele girmek istesen de istemesen de gireceksin ama. Ömür boyu 250cc araçlar mı kullancaksın? Bir Dragstar 650-Shadow 750 sahibi olmayacak mısın? Bu aletler orta sınıf cruiserın kralıdır, asla yolda bırakmaz, kronik sorunları yoktur, satmak istediğin zaman zorlanmazsın, senelerce kullanılıp her şeyleri öğrenilmiş makinalar. Ama sıfırı yok...


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)