Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Hırsızı caydırıcı basit bir önlem ..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Basit bir önlem derken bahsedeceğim şey bildiğimiz Alarm

    Motorum 2 sene önce çalınıp bulunduktan sonra ,artık ikamet ettiğim sitedeki park alanına değil ,kapalı bir otoparka bırakıyorum. Ancak içim hala rahatmı ?değil ,çünkü çalıntı topiklerine baktığımda ,cevaplara yazılan en önemli söz şu '' gözü dönmüş bunların'' evet bencede gözü dönmüş ,hatta büyük cesarete sahipler neden mi çalıntı konusunda yazılan ilanlara baktığımızda olayların oluş şekli çok düşündürücü ,kimisi gezmeye gidiyor bir parka bırakıyor 20 dkk sonra motorunun yerinde yeller esiyor ,kimi motorunu iş yerinin önüne park ediyor güpe gündüz iş saati motoru gidiyor ,bunlar yukarıda bahsettiğim üzere cesaretle orantılı çünkü bu istisnayı durumlarda yani insanın aklından bile geçmeyecek ortamlarda motorun çalınması bunu gösteriyor

    Anlatacağım basit önleme geçmeden yukarıdaki bir kaç satırı karalama ihtiyacı gördüm nedeni konuya alarmı zaten biliyoruz diye göz ucunla bakılmaması ..

    Gerek gurup içersinde ,gerek diğer ortamlarda veya bir motorsiklet tamircisinde motorunuz yapılırken bu konu ile ilgili şu muhabetti çoğumuz yaşamışızdır .Tekerlek zinciri alsam çalarlarmı ? net cevap alamayız çünkü zaman içersinde yaşanan olaylar bize göstermiştirki bu tür zincirlerin ,motorunuzun çalınmamasında önemli bir rol oynamadığı gibi sadece caydırıcı faktörler dahilinde kalır ,ikinci bir önlem disk kilididir ,bu konuda da yapılan olumsuz yorumlar şu şekildedir ''defalarca çıkarmayı unutup çamurluğumu kırdım ,sıkıldım boyna tak çıkar tak çıkar ''... gibi yorumlar gelir bu da elimizin tersi ile kenara ittiğimiz diğer bir çözümdür , son olarak alarm akla gelir fakat burada da kişilerin aklına gelen en büyük olumsuzluk acaba motorumun tesisatına veya elektronik aksamına zarar gelirmi sıkıntı yaşarmıyım tarzındadır ve haklıdır böyle düşünmekle, büyük cc pahallı motorların beyni bile neredeyse 150 cc motor parası ee mootorumuzu çaldırmayacağız diye motorun anasınıda ağlatmamak gerek..

    Şimdi alarmda aklımızda soru işareti bırakan diğer bir unsur oldu ne yapacağız ? Hatta bu noktada kişiler şöyle diyebilir ,''ben taktırdım herhangi bir sıkıntı yaşamadım '' olabilir sizin yaşamadığınız sıkıntıyı ,bir başkası bir nedenle yaşayabilir , bu işin uzmanı kişiler kesinlikle hiç bir sıkıntı yaratacak durumu yoktur dese bile gene kişiler acabalarıyla baş başa kalır ,


    Sonuç ;ben kısa mesafeli park halinde motorumu bırakacağımda , kafede otururken motorumu durduğu yeri göremediğim anlarda veya eve dönüşte alış veriş yaparken acaba şimdi götürüyorlarmı paranoyası yaşacağıma uzun zamandır düşündüğüm bir fikri uygulamaya karar verdim alarmı takacak ancak tesisata veya elektronik aksama zarar vermeyecek tarzda yaptırıcaktım bu işi ve dün akşam bir motorsiklet tamircisine gidip kafamdaki olayı anlattım ve alarmı taktırdım nasıl yaptığımız konusuna gelince kutu içersinden çıkan bir adet 80 mm çapındaki alarm sireni ile takribi 5 cm x 5 cm ebadında x 2 cm kalınlığındaki alarm kiti, selenin altında uygun bir yere monte edildi ,+ - bağlantılar direk akü başlarından alındı alarm uyarı ledini bile bağlatmadım yaklaşık 15 dkk da işlem tamam maliyeti ise işçilik dahil 60 TL ,bir çok zincir kilidinden hatta alarmlı disk kilitlerinden bile ucuz ,belki motorumu uzaktan kumanda ile çalıştıramayacağım ya da alarm devreye girdiğinde dörtlülerim yanıp sönmeyecek ,varsın olmasın ama motoruma dokundukları anda kulakları rahatsız edecek derecede bir siren çalacak, bu bana yeter, yukarıda bahsetiğim durumlarda artık rahat olacağım ,
    Böylece elektronik aksamıma zarar vermeden önlememi almış oldum
    Bahsi geçen konu icat değildir ,sadece yukarıda da belirtiğim alarm taktırmanın eksi yönlerini düşünenler için bir öneridir


    Genede siz ,siz olun motorlarınızı kapalı güvenli otoparklara bırakın ..Adam sendeciliği bırakın bir şey olmaz demeyin çünkü hep bu zayıf anlarımızda gidiyor motorlar
    Allah kimseyi kötü ile karşılaştırmasın ,motorunuzun çalınmaması bu topiğin bundan sonra hep boş kalması dileğiyle iyi akşamlar...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    10 Eylül 2007
    Şehir
    İzmir,Bornova / Berlin,Schöneberg
    Motosikleti
    06" Honda Cbr 125 R(Satıldı) / BekleniyoRR :)
    Düşüncelerin ve yazı için teşekkürler.

    bende seneye istanbulda ikametgah edecegimden kara kara bunu düşünüyordum. gerçekten elektrik tesisatna dokunmadan bu işlemi yapmak mantıklı durmakta.

    teşekkürler tekrardan
    [B]My life Starts after 12.500Rpm :bounce:[/B]

  3. #3
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    benim de dert ettiğim buydu. ellerine sağlık
    KALMAK KADAR ESKİ, GİTMEK KADAR YENİ OLMAYANDIR ÖZLEMEK!
    BEDDUALARI DENEDİM, HİÇ BİR İŞE YARAMIYOR!!!
    KEŞKE, KÜFÜRLERE DE DUADAKİ GİBİ, "AMİN" BENZERİ BİR ŞEY DİYEBİLSEK....

  4. #4
    purenake - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2009
    Şehir
    İstanbul
    Alarmlı disk kilidi de bence bir alternatif olmalı.

    Nitekim kilidi takıp çıkartırken harcanacak 1dk'nin hiçbir önemi yok. İstelik kilidi unutsanız bile motora binip direksiyon kilidini açarken çalacağı için çamurluk kırma, disk yamultma gibi sorunlar da olmaz. Üstelik caydırıcı da.

    Biraz komplo teorisi olacak ama o rahatsız edici ses hırsızı durduracak bir güç mü ? Bir de direksiyonu kilitlemeyi unuttuysanız sese falan bakmadan vurdurup çalışıtırırlar motoru. Forumda birinin motoru bu şekilde çalınmıştı gündüz vakti. Kimse de hop hemşerim nereye demez maalesef..

  5. #5
    GuNMember - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki CharmandER-5 2005
    Ben Gaz Elciği(İsmini Tam Bilmiyorum Veya Gaz Pedalı Dıyelım) Oraya Bir Tel Sarıp Anahtarsız Çalıştırma Halinde Aküdeki Elektrigi Tüm Gücüyle Elin Sahibine Vericek Bir Sistem Düşünüyorum (: Bu Sayede Adam Elını Elcıge Atıp Marsa Basmak İstediğinde "Anamm" Diyip Zıplıyıcak Bahsettiğiniz Gibi Bir Alarm Sistemide Koyarsak Tam Olur (:
    "TayGuN"
    "GuNControll"
    "Hızlı Gidebilirim Sen Yapma Telaş (; "

  6. #6

    Üyelik
    05 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul & ŞişLİ
    Motosikleti
    Honda 1000 RR
    Yazı için teşekkürler,Bende geçenlerde spy 5000m uzaktan kumandalı motosıklet alarmı aldım. Motosikletime bağladım.Birçok arkadaş elektrik tesisatına zarar geliyo mu diye merak edecek Açıklaması yapılmış ama bende yapayım.

    Alarmın üzerinde bulunan kabloların bir kısmı sinyallere bağlanıyor. Çaldığında Sinyaller yansın diye..
    Bir kısmı kontağa bağlanıyor. Marşa basılmasın Kitlesin diye..

    Ben bunların hiç birini bağlamadım. Sadece Motorun Aküsünden 12 v kablosu ve Şase kablosu çekip alarma elektrik verdim.Birde Sehpadan 12 v kablosu çektim.Sehpa stop halindeyken Kapatılmaya kalkılırsa alarm devreye girsin diye.Sadece bu kadar..Sonra alarmın sirenini ve caydırıcı kırmızı ledini takıp işlemi bitirdim.Bu işlem yaklaşık 10 dakika mı aldı.Şuan gayet memnunum.Alarmın uzerınden Hassasıyet seviyesını ayarlayabiliyorsun..Güvenle motorunu park ediyorsun..
    [B]AnıL DOĞRU[/B]
    anildogru@mynet.com

  7. #7

    Üyelik
    29 Ağustos 2007
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125+Kanuni Popcorn 90
    madem akuye baglıyon geri geldıgınde aku bıterse napacan hani seninki bir cozum ama desibel kulakları agrıtacak kadar bagırıyorsa guclu bır akunde olması gerekmez mı
    ::gleam::Bugünü dünüme yarınıma değişir giderim
    Zaten bu kafada değil seni, evi bile zor bulurum::cheeeeer::

  8. #8

    Üyelik
    05 Kasım 2009
    Şehir
    İstanbul & ŞişLİ
    Motosikleti
    Honda 1000 RR
    Alıntı morveotesi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    madem akuye baglıyon geri geldıgınde aku bıterse napacan hani seninki bir cozum ama desibel kulakları agrıtacak kadar bagırıyorsa guclu bır akunde olması gerekmez mı
    Dostum alarm sisteminin içersinde Akü bittiği anda Veya Elektrik kablosu kesildiği anda Kendini 6 Saat susmadan götürecek beslemesi mevcut...Bir nevi pil sistemi ;) Ayrıca akü'ye bağlamayıp başka nasıl elektrik vermeyi düşünüyosun_? Alternatifin var mı?
    [B]AnıL DOĞRU[/B]
    anildogru@mynet.com

  9. #9
    asivezor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    altımda scooter hayalimde 600 f
    aslında benim aklımda birşey var ancak uygulama konusunda teknik bilgim yok. öncelikle şunun keşfedilmesi gerekli diyelim ki hırsız geldi motosiklet orta sehpada ilk olarak elini nereye atar. büyük ihtimalle elciklerden tutarak motoru orta sehpadan indirir. eger elcige şu piyasada satılan şok aletlerinden bir düzenek yapılsa hırsızı suçüstü yakalamak hatta bir şebekeye baglıysa onu çökertmek mümkündür. ancak dedigim gibi bu konuda nasıl yapılacagını detaylı olarak araştırmak lazım.

    bunun yanı sıra büyükşehirlerde yaşayanların çogu apartmanda oturuyor. ve motosikletini apartmanın müsait bir yerine koyuyor. alarm takıldıgında diyelimki sorunsuz bi şekilde işledi ama sesleri birbirine benzedigi için araç sahibi bile bazen başkasınındır diye düşünebilir.

    yapılacak her türlü önlem elbette caydırıcı olacaktır ancak yeterli olmayacaktır. nitekim bu işi yapan şebekeler hidrolik kesici bile satın almıştır. en kalın zinciri bile taksan saniyeler içinde ses çıkarmadan kesebilir. diyelimki kapalı garajınız var. iyide motosiklet orada dursun diye alınmaz. sonuçta gezeceksin çarşıya çıktıgında trafige kapalı alanlar var yada bir yere misafirlige gidebilirsiniz. hırsızlık olayı bu esnada vuku bulabilir.

    kasko desen ateş pahası. nitekim bu işide işgüzar motor sahipleri adeta b.kunu çıkardı. adam 0 km motosiklet alıyor kasko yaptırıyor 2-3 bin km geziyor sonrada otoru bir arkadaşı çalıyor. sonuçta hırsız çalmış gibi işlemler yapılıyor kasko şirketide belli bir kesintiden sonra degerinin büyük bir kısmını ödüyor. daha sonra o çalınan motor parçalanıp parça olarak satılıyor. kasko şirketleride bu nedenle fiyatları çok yüksek tutuyor yada yapmıyorlar.

    hırsızlık olayının çözümü zaman alır toplum olarak bu konudada sınıfta kalıyoruz malesef. toplum olarak duyarsız kalıyoruz. ateş düştügü yeri yakar misali kimse umursamıyor.

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    10 Aralık 2008
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Kırmızı aşkım ybr, sonrakı YAMAHA R_1 veya R_6
    slm paylasım ıcın tskler aslında ne kilide nede alarma gerek var! formul basıt
    Anayasada ufak bir değişiklik olsun yeter, Hırsızlık yapanları ipe dizip sallandıracan, ibretlik olsun, Şehirin ortasında gezdirecen, Bir daha hırsızlık olurmu_? İranda adam kuyumcu dükkanını kilitlemeden Cuma namazına gidiyor!!!!!!!
    İstanbulda kepengi kapatmadan gitsin geriye geldğinde dukkanda ne bulabılır_?

  11. #11
    Doobly - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2008
    Şehir
    Nilüfer/BURSA
    Motosikleti
    GT250R
    Alıntı GuNMember adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Gaz Elciği(İsmini Tam Bilmiyorum Veya Gaz Pedalı Dıyelım) Oraya Bir Tel Sarıp Anahtarsız Çalıştırma Halinde Aküdeki Elektrigi Tüm Gücüyle Elin Sahibine Vericek Bir Sistem Düşünüyorum (: Bu Sayede Adam Elını Elcıge Atıp Marsa Basmak İstediğinde "Anamm" Diyip Zıplıyıcak Bahsettiğiniz Gibi Bir Alarm Sistemide Koyarsak Tam Olur (:

    Akü voltajı ile mi yapacaksın bunu?

  12. #12

    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Alıntı purenake adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alarmlı disk kilidi de bence bir alternatif olmalı.

    Nitekim kilidi takıp çıkartırken harcanacak 1dk'nin hiçbir önemi yok. İstelik kilidi unutsanız bile motora binip direksiyon kilidini açarken çalacağı için çamurluk kırma, disk yamultma gibi sorunlar da olmaz. Üstelik caydırıcı da.

    Biraz komplo teorisi olacak ama o rahatsız edici ses hırsızı durduracak bir güç mü ? Bir de direksiyonu kilitlemeyi unuttuysanız sese falan bakmadan vurdurup çalışıtırırlar motoru. Forumda birinin motoru bu şekilde çalınmıştı gündüz vakti. Kimse de hop hemşerim nereye demez maalesef..
    Biraz komple teorisi olmuş immobilazerlı bir motorda kim neyi vurduruyor ?
    diyelimki immobilazer yok eski sistem adam dokunduğunda cayır cayır ötüyor bu alarm nasıl kesecek kabloyu bulupta düz kontak yapacak ,benim bahsettiğim konu zaten motorun ıssız bir yere götülüpte işlem yapılması değil belirttiğin şekilde götürülmesini engellemek için alınan bir önlem ben yukarda ne dedim iş yeri önünde ya da kısa mesafeli ama görüşünde olmayan park hallerinde uygundur dedim ,yoksa sen ıssız bir yerde ya da alarmı duyamayacağın bir alanda bırakırsan motoru ,benim tavsiyem tabiki bir işe yaramaz bağırta bağırta götürürler motoru ,çalıntı motor konularını oku bir daha motorlar hangi durumda ,hangi şartlarda çalınmış ,o çalınan motorlar bahsettiğim bir alarma sahip olsa kolay kolay gidermiydi ?

    Alıntı morveotesi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    madem akuye baglıyon geri geldıgınde aku bıterse napacan hani seninki bir cozum ama desibel kulakları agrıtacak kadar bagırıyorsa guclu bır akunde olması gerekmez mı
    Haklısın üstat jeneratör bağlamak lazım bide ayrıca
    geri geldiğinde akü niye bitiyor ? 1,5 voltluk kalem pilmi bu aküler ?

    Alıntı ibrahim_zx adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    slm paylasım ıcın tskler aslında ne kilide nede alarma gerek var! formul basıt
    Anayasada ufak bir değişiklik olsun yeter, Hırsızlık yapanları ipe dizip sallandıracan, ibretlik olsun, Şehirin ortasında gezdirecen, Bir daha hırsızlık olurmu_? İranda adam kuyumcu dükkanını kilitlemeden Cuma namazına gidiyor!!!!!!!
    İstanbulda kepengi kapatmadan gitsin geriye geldğinde dukkanda ne bulabılır_?

    Evet haklısın insanlar sadece bu nedenlerden dolayı Şeriat gelsin istiyor

    Ayrıca bizim dememizle sallandırmıyorlar işte ,sallandırana kadar bu kişileri bu bahsi geçen sistemle idare edeceğiz ...

  13. #13
    ünaltürkyazıcı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2009
    Şehir
    İstanbul-Beşiktaş/Arnavutköy
    Motosikleti
    HONDA SH 300i
    hakan güzel konuya değinmişsin. cumartesi konuşuruz.

  14. #14
    RunemagicK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2008
    Şehir
    Çekmeköy
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT, Burgman 400 ve SYM Maxsym 400
    Alıntı GuNMember adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben Gaz Elciği(İsmini Tam Bilmiyorum Veya Gaz Pedalı Dıyelım) Oraya Bir Tel Sarıp Anahtarsız Çalıştırma Halinde Aküdeki Elektrigi Tüm Gücüyle Elin Sahibine Vericek Bir Sistem Düşünüyorum (: Bu Sayede Adam Elını Elcıge Atıp Marsa Basmak İstediğinde "Anamm" Diyip Zıplıyıcak Bahsettiğiniz Gibi Bir Alarm Sistemide Koyarsak Tam Olur (:
    12volt adamı belki gıdıklayabilir. o da belki.

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 22:22 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 22:21 ----------

    ne zamandır aklımdaydı bu.
    birde bizim eski arabadan çıkardığımız sağlam bir alarm var ama soketi yok. onu nasıl halledebiliriz acaba. fikri olan varmı
    ATAMASI YAPILAN ÖĞRETMEN

  15. #15
    osmanba - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul /( Katkısız Laz )
    Motosikleti
    Honda şhadow VT 750 c 4 - Honda CBF 150
    Arkadaşlar bu alarm konusu benim de aklımda . Fakat motorun tesisatına verilecek zarardan kaçtığım için taktırmadım. Alarmın sinyal,kontak gibi noktalara giden kablolarını devreye geçirmeden kullanılabilmesi güzel.
    Bildiğim kadarı ile motosiklet ve araba alarmı farklı olacak. Yoksa ikiside mi aynı şey. Bu konuda fikir beyan edecek arkadaşlar ateşekkürler..

  16. #16
    ersinisdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FJR 1300 AE / Honda NSS Forza 300 Abs
    Alarmlı disk kilidi oldukça etkili bir yöntem. Ayrıca motoru orta sehpaya alındıktan sonra sehpadan indirebilmek için de kilit sistemi olmalı. Sehpadan inmeyen motoru sürüklemek zor olur diye düşünüyorum. Sağlam bir alarmlı disk kilidi ve kilitlenen orta sehpa işi zorlaştırır ve dikkat çeker.

  17. #17

    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Alıntı osmanba adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşlar bu alarm konusu benim de aklımda . Fakat motorun tesisatına verilecek zarardan kaçtığım için taktırmadım. Alarmın sinyal,kontak gibi noktalara giden kablolarını devreye geçirmeden kullanılabilmesi güzel.
    Bildiğim kadarı ile motosiklet ve araba alarmı farklı olacak. Yoksa ikiside mi aynı şey. Bu konuda fikir beyan edecek arkadaşlar ateşekkürler..
    Araba alarmı daha fazla fonksiyonlu, motor kilitleme kapıları açma kapama vs .
    motorlar için üretilmiş alarmlar daha basit ve boyut olarak daha ufak ,dolayısıyla bu düşüncenizi motorunuzu koruma adına destekler en kısa zamanda bu işin ehli bir motorsiklet tamircisine gitmenizi öneririm,yukarıda bahsettiğim şekilde taktırdığınız takdirde motorunuzun beynine ,tesisatına hiç bir zarar vermeden çalınmaya karşı büyük bir oranda tedbir almış olacaksınız


    Arkadaşlar motorunuz çalındıktan sonra yaşayacağınız maddi manevi tüm masrafları düşündüğünüzde ,belirttiğim sisteme 60 TL vermek hiç bir şey değil lütfen önerimi kulak ardı etmeden bu işlemi en kısa zamanda yapın hiç bir şey kaybetmez bilakis ciddi anlamda önlem almış olursunuz ...

    Lütfen Çalıntı motor duyurularındaki ,çalıntı ilanlarını okuyun,eğer bu ilanlarda bahsi geçen motorsşikletlerde böyle bir alarm takılı olmuş olsa idi o motorlar kolay kolay gidermiydi ?Yorumları ilan sahiplerine ve size bırakıyorum

  18. #18
    mevlutgs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2007
    Şehir
    İST-PENDİK
    Motosikleti
    xmax250abs Er6f650ABS ninja250R Cbr125R Today50
    herşey iyi güzel tamamda nerede taktırıyoruz bu sistemi?? dresi fişan verirseniz??*

  19. #19

    Üyelik
    14 Mayıs 2007
    Alıntı ersinisdj adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alarmlı disk kilidi oldukça etkili bir yöntem. Ayrıca motoru orta sehpaya alındıktan sonra sehpadan indirebilmek için de kilit sistemi olmalı. Sehpadan inmeyen motoru sürüklemek zor olur diye düşünüyorum. Sağlam bir alarmlı disk kilidi ve kilitlenen orta sehpa işi zorlaştırır ve dikkat çeker.
    Bahsettiğim sistemi yapmadan önce ,bende alarmlı disk kilidi üzerinde yoğunlaşmıştım ,ancak bu forumda bu disk kilitleri üzerine yapılan açıklamalar ve bizzat bu disk kilitlerini satan kişilere sorduğum sorularda mantıklı cevaplar ,düzgün cevaplar alamayınca vazgeçtim bu şekilde bir alarm yaptırdım
    Neydi o cevabını alamadığım sorular ?
    1- diyorumki bunun pili ne kadar gider cevap 2-3 ay kullanmaya bağlı
    2- pili her yerde bulunurmu ? bilmiyorum saatçilerde vardır sanırım
    3- Forumlarda duyuyorum bu alarmlı diskler çabuk bozuluyormuş,hatta takılıyormuş sireni ,yağmuru çamuru gören bir yerde olduğu için bozulma riski fazla imiş ..cevap, bilemiyorum
    4- Aldığım cevaplara rağmen ,ısrarla sesin ( kaç desibel bir ses verdiğini keşfetmek istiyorum ) satıcı sağolsun kutuyu açıp kuruyor ve dokununca çıkan ses beni tatmin etmiyor,kurnazca çalma süresini uzatmak için alarm durdukça bir daha sallıyorum ,4 cü denememde ses az da olsa cılızlaşıyor ,bu durum tamamen soğutuyor beni ,
    Benim pil olayımdaki, bezginliğim yıllar önce pilli oyuncaklarımda aldığım hüsranla başlar ,bu gün cep telefonlarındaki şarj olayı ile devam eder ,eee birde motorumun disk kilidinin pili ile uğraşamam arkadaş ....

    Ben herhangi bir alarm firmasının temsilcisi değilim ,reklam yapmıyorum dostlar
    Düşünüyordum ,yaptım mükemmel oldu sizlerlede paylaşıyorum ,riskleri en aza indirme adına ...

    ---------- Mesaj ekleme zamanı: 23:46 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 23:41 ----------

    Alıntı mevlutgs adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herşey iyi güzel tamamda nerede taktırıyoruz bu sistemi?? dresi fişan verirseniz??*
    Arkadaşım yazımın başlangıcını okursan soruna yanıt bulabilirsin ebatlarından tutta ,sirenin çapına kadar bilgi verdim ,benim motorum cbr 600 f bilen bilir sele altındaki boşluğa bir havlu bile koyamazsınız, o selenin altına rahatlıkla konan boyutta bu alarmın parçaları ,size en yakın zamanda resmini koyacağın bu olayın sanırım daha aydınlatıcı olacak

  20. #20
    ersinisdj - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FJR 1300 AE / Honda NSS Forza 300 Abs
    Alıntı avkan65 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bahsettiğim sistemi yapmadan önce ,bende alarmlı disk kilidi üzerinde yoğunlaşmıştım ,ancak bu forumda bu disk kilitleri üzerine yapılan açıklamalar ve bizzat bu disk kilitlerini satan kişilere sorduğum sorularda mantıklı cevaplar ,düzgün cevaplar alamayınca vazgeçtim bu şekilde bir alarm yaptırdım
    Neydi o cevabını alamadığım sorular ?
    1- diyorumki bunun pili ne kadar gider cevap 2-3 ay kullanmaya bağlı
    2- pili her yerde bulunurmu ? bilmiyorum saatçilerde vardır sanırım
    3- Forumlarda duyuyorum bu alarmlı diskler çabuk bozuluyormuş,hatta takılıyormuş sireni ,yağmuru çamuru gören bir yerde olduğu için bozulma riski fazla imiş ..cevap, bilemiyorum
    4- Aldığım cevaplara rağmen ,ısrarla sesin ( kaç desibel bir ses verdiğini keşfetmek istiyorum ) satıcı sağolsun kutuyu açıp kuruyor ve dokununca çıkan ses beni tatmin etmiyor,kurnazca çalma süresini uzatmak için alarm durdukça bir daha sallıyorum ,4 cü denememde ses az da olsa cılızlaşıyor ,bu durum tamamen soğutuyor beni ,
    Benim pil olayımdaki, bezginliğim yıllar önce pilli oyuncaklarımda aldığım hüsranla başlar ,bu gün cep telefonlarındaki şarj olayı ile devam eder ,eee birde motorumun disk kilidinin pili ile uğraşamam arkadaş ....

    Ben herhangi bir alarm firmasının temsilcisi değilim ,reklam yapmıyorum dostlar
    Düşünüyordum ,yaptım mükemmel oldu sizlerlede paylaşıyorum ,riskleri en aza indirme adına ...
    Tabi alarmlı disk kilitlerinin sesi çok fazla değil. Ancak motoru yakında biryerde bıraktıysanız kulağınız motordan gelecek seste oluyor. Bu da bi nevi güvence. Ayrıca kullandığım disk kilidi Xena marka. Malesef fiyatı çok yüksek (140tl) ama bugüne kadar hiçbir bir sıkıntım olmadı. Yanında yedek pil bile vardı. Kolayca değişebilen ve bulunabilen bir pil. Ayrıca sağlam olduğu konusunda herkes hem fikir. http://www.xenasecurity.com/home/current/lock/
    Son olarak bahsettiğiniz alarm taktırma hususu hakikaten çok önemli. Ben de en yakın zamanda alarm taktırmayı düşünüyorum. İki arkadaşımın motorunda da alarm var ve oldukça yüksek ses veriyor, hassasiyeti de iyi. Alarm motorun kısa devre yaparak götürülmesini engelliyor. Alarmı devre dışı bırakmak için de kumandasından şifre girilmesi gerekiyor..


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler