Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Dikkat Dikkat! Antep’te bir şeyler oluyor! / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Dikkat Dikkat! Antep’te bir şeyler oluyor! Son bir haftadır, okuyucularımdan tuhaf postalar alıyorum. Birileri ısrarla Gaziantep’de tuhaf şeyler olduğunu, motosiklet kullanımının her yerde yasaklandığını söylüyor. Bense yazılanları okurken bunun kötü bir şaka olduğunu düşünmek istiyorum ama hayır şaka değil!

    Evet evet yanlış duymuyorsunuz, tüm dünya’da özgürlük sembolü olan, ekonomik olması, park sorunu olmaması, doğayı ve yolları az yıpratması sebebi ile ’çağdaş bir ulaşım aracı’ olan motosikletler Gaziantep’de yasaklanmış durumda. Vallahi şaka yapmıyorum.

    Olayı baştan anlatayım, 2000 yılında dönemin valisi Muammer Güler zamanında Yahya Göre isimli Başkomiser Ekipler Amirimiz şöyle bir tespitte bulunmuş ve İl Trafik Müdürlüğü Komisyonuna sunmuş. Dilekçesinde diyor ki; " İlimiz şehir merkezinde trafiğe çıkan motosiklet ve mobilet türü araçların gürültü ve çevre kirliliğine neden oldukları, trafiğin yoğun olduğu saatlerde ana arterlerde araç konvoylarının arasından aniden çıkarak diğer sürücülerin dikkatini dağıttıkları, üç beş kişilik gruplar oluşturarak hız denemesi, yarış ve akrobasi hareketleri yaparak trafiği tehlikeye düşürüp, ölümcül, yaralanmalı ve maddi hasarlı kazalara sebebiyet verdikleri, evrakların tetkikinden ve geçmişteki tecrübelerden anlaşılmış olur, Motosiklet ve motorlu bisikletlerin İlimiz Doğumevi, Hürriyet İsasyon Caddesi, Söylemez Pasajı, Maarif, Atatürk Bulvarı, Ordu Caddesine kadar günün her saatinde, 1993/10 sayılı İl trafik komisyonu gereğince de gece 21.30 ile sabah 07.00 saatleri arasında tüm il merkezinde trafiğe çıkmalarının yasaklanması yönünde İl Trafik Komisyonuna gündem maddesi sunulması hususunu arz ederim.’

    EĞİTMEK YERİNE YOK EDİN

    Gaziantep Valiliği İl trafik komisyon Başkanlığı da, 27.06.2000 tarihli kararında ’Trafik Denetleme Şube Müdürlüğünün gerekçesi yerinde görülmüş, belirtilen cadde ve sokaklara motosiklet, motorlu bisiklet, ve bisiklet türünden araçların girmesinin yasaklanmasına, belirtilen yerlere ait yapıdan sorumlu Belediye tarafından ikaz levhaları dikilmesine, bu kararın basın yayın organları aracılığı ile halka duyurulmasına, 27.07 2000 tarihinden itibaren kararın uygulanmasına oy birliği ile karar verilmiş’ olduğu yazıyor. Kararın altındaki imzalar da yıllanmış imzalar. Başta dönemin Valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Ali Karakan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Şükrü Erdoğan olmak üzere 7 kişinin imzası ile onaylanan bu karar bir süre uygulansa da halktan gelen yoğun tepkiler sebebi ile o dönem, 2 ana arter dışındaki yerler için, yurdumun unutulan, var olan ama uygulanmayan bin bir çeşit kararından biri olmuş.

    2000 yılından beri 2 ana cadde dışında uygulanmadan rafta bekleyen bu kararı 7 sene sonra bazı akıllılar tekrar gündeme getirip, kararın üstündeki tozları atıp parlatmaya niyetlenmiş. Niyetlenmemekle de kalmamış kararın uygulamasına 7 sene sonra başlanmış. Antep’in dört bir yanına yüzlerce motosiklet giremez levhaları asılmış. 12 Mart 2007 tarihi ile de uygulama başlamış. İşte okuyucularımdan gelen tepkilerin de sebebi bu. Şu anda Antep ve çevresinde motosiklet sahibi binlerce insan şaşkınlık içinde bu saçma, bağnaz, ’eğitmektense yok edin’ mantığı ile hareket eden, bu çağ dışı kararı veren ve uygulayanlara bakıyor.

    Gerçekten insanın inanası gelmiyor. Özellikle de evrakın altındaki Milli eğitim Müdürlüğünün imzası gerçekten insanı sinirden gülümsetiyor. Tamam haklı olabilirler. Motor kullanıcılarının bir kısmı tehlikeli sürüyor, bilgisizliklerinden ötürü tehlikeler de yaratıyor olabilirler ama bu mudur yani? Madem 3-5 kişi ’cozutuyor’ kökünden halledelim bu sorunu! Ne yapalım? Yasaklayalım! Şehrin her yanında yüzlerce motosiklet giremez levhasına harcadığınız parayı keşke, eğitime, bilinçli motor sürüşü konusunda çeşitli uygulamalar yapmaya, insanları motosiklet ve motosiklet kullanımı adına bilgilendirecek, onlara bu tehlikeyi ortadan kaldırabilecek eğitimi verecek aktivitelere harcasaydınız. Ama işte mantık öyle değil; ’Kim uğraşacak adam, eğit, öğret bu yaştan sonra. Kazık kadar olmuş da öğrenememiş biz mi uğraşacağız? Yasaklayın gitsin. Allah Allah! Dikin 300-400 tane de levha duymayan, görmeyen kalmasın.

    Yetkililer görüş vermiyor

    Konu ile ilgili bilgi ve görüş almak için yurdumun yöneticilerini aradım. Gaziantep Trafik Şube Müdürü Mehmet Nacar telefonda bana, ’Böyle bir yasak yok’ derken sesi titriyordu. ’Ama fotoğraflar var elimde görüyorum her yerde motosiklet giremez levhası var’ dediğimdeyse açıklama yapmaktan çekinerek Ulaşım Şube Müdürlüğü ya da Belediye ile görüşemem gerektiğini söylüyordu. Gaziantep Vali Yardımcısı İsmet Bayhan, Gaziantep gibi bir sanayi şehrinde, 7 binin üstünde motor satışının olduğu bir şehirde bu uygulamayı yerinde bir uygulama olarak görmediğini belirtti. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzel Bey ve Ulaşım Daire Başkanı Can Hallaç’a ise ulaşmak mümkün olmadı. En kısa zamanda bu saçma ve çağ dışı uygulamanın kaldırılmasını, yerine tüm Gaziantep halkını ve motor kullanıcılarını bilinçlendirici aktivitelerin yapılmasını bekliyoruz.

    Kenan şampiyonluğa koşuyor

    Geçtiğimiz aylarda size uzun uzun Kenan’dan bahsetmiş ve ’Bu çocuğa iyi bakın, bir gün onu Dünya Şampiyonu olarak izleyeceğiz’ demiştim. Kenan beni hiç yanıltmadan, gazı da hiç kesmeden, vurmuş kendini pistlere gidiyor. Türkiye’nin çok da fark etmediği, görmezden geldiği bu başarılar hiç de yabana atılır şeyler değil oysa. Türkiye gibi motosiklet kültürü az gelişmiş bir ülkeden 23 yaşındaki bir çocuğun, Dünya Süper Sport Şampiyonasında, motosiklet kültürünün göbeğinde büyümüş rakipleri içinden sıyrılıp kafaya oynuyor olması muhteşem bir başarı. Tüm motor sevdalıları Kenan’a iyi bakın. Her yarış bayrağımızı dalgalandıran bu çocuğa iyi bakın. Her iki tekercinin gururu o. Peki ne yaptı son zamanlarda bu çocuk diyen, kulağı çekilmesi gereken okuyucular için hemen söyleyeyim. Kenan Sofuoğlu 2007 Supersport Dünya Şampiyonası’nın ilk ayağı Katar’da birinci oldu. Boru değil yani çocuk birinci oldu. Avustralya’nın Phillip Island Pisti’nde yapılan sezonun ikinci yarışında ise elde ettiği ikincilikle, genel klasmanda liderliğini sürdürüyor. Bu sezon Hannspree Ten Kate Honda takımının en büyük kozu olan Sofuoğlu, sıralama turları derecesiyle dördüncü sırada start aldığı yarışı, beşinci sıraya düşmesine rağmen çok az bir farkla ikinci olarak tamamladı.

    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Merak ediyordum AyşeŞule bu konuya ne zaman el atacak diye, hadi gözümüz aydın
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Kasım 2006
    Şehir
    Ankara-KüçükEsat
    Hadi gözün aydın .....

  4. #4

    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Çekmeköy
    Antep' i ve oradaki motor kültürünü az çok bilen biri olarak , konuya çekimser kalmayı uygun buluyorum.. 13 ay kaldım antepte, evet binlerce motor var.. 13 ayda binlerce motor gördüm ama belki 13 tane kask kullanan görmüşümdür.. Motorların neredeyse yarısı o avaz avaz bağıran mobilet türü motorlar.. Caddelerde yapılan akrobasi yarışlarıda çok aleni..

    Malesef ülkemde sorunların üzerine eğitimle değil yasaklarla gidilir.. Yasakla kurtul mantığı burada da devreye girmiş.. Oradaki tehlikeler ortada, ama çözüm yasaklamak olamaz..
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

  5. #5
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    bende birşeyi merak ediyorum. Allah insanlara akıl fikir dağıtırken bu Gaziantep valisi ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğürü şemsiyemi tutuyordu böyle bir mantıksızılık böyle bir beyinsizligi insan oğlunda görmek imkansız denecek kadar zor bir ihtimal. ama bu vali ve emliyet müdürü imkansızı gerçekleştirdiler kendilerini kutluyorum. avrupa ülkelerinde millet motosiklet kullansın diye teşvik amaçlı bazı siyasi liderler işlerine motosiklet ile gidip geliyor. durum böyle iken bizim numunelik Gaziantep valimiz motosikleti yasaklıyor. bu mantıksızlık beyinsizlik degilde nedir????



    insanlar kask takmıyorsa motosikleti yasaklamanın mantıgı nee? insanları egitmek bilinçlendirmek yerine motosikleti yasakla allam yaa mantığa bak...

    aynı mantıktan yola çıkacak olursak araba kamyon tır vs... hepsinin yasaklanması lazım

    akrobasi olayına gelince ; korumaları takmaları şartı ile valilik bir pazar yeri gibi bi yeri bu akrobasi tutkunları için ayırabilir. hatta bunlar ayın belli günlerinde gösteri yapabilir. avrupada örnekleri çok...

  6. #6
    Tanju - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2006
    Şehir
    Istanbul
    evet ya çok mantıksız bir karar bencede eğitim vermeleri daha iyi olurdu ama bu böle kalmaz bence aradan biraz zaman geçtikten sonra yasak kaldırılıcaktır kesin

  7. #7
    cycle27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    KINALI KUZU
    ben zaten bunu epey zamandan beri haykırıyorum, gaziantepli motorcular için yardım adıyla. ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim ki; dünden itibaren motor yasağı şehir merkezi hariç kalkmış bulunuyor. ama sadece altı aylığına deneme için miş bilmiyorum. ancak bir Gaziantep'li olarak bazı konularda haklılar. Örneğin bilinçli motosiklet kullanıcısı yok denecek kadar az. şimdi havalar soğuka ta kafam üşümesin diye kask takıyor bazıları . yazın gelin görünki kask namına kafalarda hiç bir şey göremezsiniz. bizler kendi çabamızla olayın ciddiyetini anlatmaya çalışıyoruz ama huylu huyundan vazgeçmez. nasıl alıştıysan öyle gider bu.
    elint e katılıyorum. bir kaç kendini bilmez yüzünden diğerleri de yakılmazki. öyleyse araçlardaki emniyet kemeri de motosikletteki kaskın işini görüyor. kemeri takmıyorlar hız yapıyorlar diye arabaları, kamyonları da yasaklayalım. olsun bitsin. eskiden olduğu gibi atlara binelim daha iyi olur herhalde.
    kardeşim türk milletini eğitmekle de bir şey yapamazsınız insanın içinden lazım.
    adam kendi canını hiçe sayıyor eğitseniz ne olur eğitmeseniz ne olur kask konusunda
    [B][I][COLOR="Red"]GAZİANTEP [COLOR="Black"]MT[/COLOR][/COLOR][/I][/B]
    [COLOR="Red"]ŞAHİNEM, ANTEPLİYEM AĞAM[/COLOR][COLOR="Black"]OMUZUMDA MAVZER BİR YÜK[/COLOR][COLOR="Red"]DÜŞMANLA, YUMRUKLARIMLA SAVAŞACAĞIM[/COLOR]
    [COLOR="Black"]YUMRUKLARIM MEMLEKET KADAR BÜYÜK. [/COLOR]

  8. #8
    ice300 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2004
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    XT660R
    Alıntı Tencere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Malesef ülkemde sorunların üzerine eğitimle değil yasaklarla gidilir.. Yasakla kurtul mantığı burada da devreye girmiş.. Oradaki tehlikeler ortada, ama çözüm yasaklamak olamaz..
    Elint arkadaşta yasaklama taraftarı değil.

    Adana'nın da en işlek yerlerinde, (gazipaşa, atatürk cad, küçüksaat vb) hep motosiklet giremez işareti var, ama yasağa uymuyoruz tabikide , poliste bu duruma sessiz kalıyor. Ama Adana'da kask kültürü çok gelişti, en basit mobileti bile insanlar kaskla kullanıyor artık, çünkü polis affetmiyor. (artık polisler bile kask takıyor )
    sürebiliyorum, öyleyse varım :)
    [URL="www.bikepics.com/members/ice300"]www.bikepics.com/members/ice300[/URL]

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Günaydın ben bu olayı yıllardır dile getirdiğim halde hiç bi tepki olmadı daha çok yasaklar oldu...Antepte motor üzerinde yakalandığın anada haşırt diye bi para cezası ardından makinayı bağlama V.s ...Bildiğm kadarıyla Antepte anlatılan bu eski valinin karısı motorlardan rahatsız olmuş ve vali hazretlerinden motorların yasaklanmasını istemiş tabi vali de biricik karısını kıramayıp o zaman yasakları başlatmış..Daha sonra gelşen valiler polis başları v.s lerde bu yasağı katmerleyerek devam ettirmişler şimdi ...motorlular PKK lılardan daha çok tehlikeli sayılıp görüldükleri yerde inanılmaz cezalar....

  10. #10

    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Çekmeköy
    Kimse motosikletin yasaklanmasından yana değil.. Ama bu memleketin hadiselerine , Avrupalı Turist edasıyla bakmakta doğru değil.. Bigün yolun yolun Antep yada Hatay tarafına düşerse bilinçli motor kullanıcılarının bilinçsizlere oranını görme şansın olur..Bir motor üzerinde 6 kişilik aile görme şansın olur bolca..
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

  11. #11
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    Türkiye de olur böyle anormal durumlar
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  12. #12
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı Tencere adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Üstad yanlış paragrafı alarak konuşmuşsun sanırım. Yada devamını okumamışsın.. Yani sende çok farklı değilsin..

    Kimse motosikletin yasaklanmasından yana değil.. Ama bu memleketin hadiselerine , Avrupalı Turist edasıyla bakmakta doğru değil.. Bigün yolun yolun Antep yada Hatay tarafına düşerse bilinçli motor kullanıcılarının bilinçsizlere oranını görme şansın olur..Bir motor üzerinde 6 kişilik aile görme şansın olur bolca.. O zaman Avrupa'da örnekleri çok olmayan bişeyler görürsün..
    arkadaşım sanırım bir yanlış anlama oldu. verdigim peki sana degildi. mesajı düzelttim

  13. #13
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Okumayı geç öğrenen bir çocuğu aile okuldan alırsa ne olur?
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  14. #14
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Tabelaları motor sever arkaşlar dikmiş heralde arkadaşlar çünki kimse üstüne almıyor. Belediye biz tabela dikmedik diyor.Bizden önceki idare dikmiş olabilir diyor. Oysaki kendilerinin döneminde 102 adet tabela dikildi, Aşağıdaki Tabela dün bizzat tarafımdan çekildi. emniyet müdürlüğü böyle bir yasak yok olsada bizimle alakası yok diyor. Ee Bu tabelayı kim dikti peki. Son Alınan kararla yeni dikilen tabelalerın kaldırılacağı haberini alan dolmuş şöförleri isyan ediyor. Bizler kimin oyuncağıyız.



    Çektiğimiz bu kadar çile yediğimiz o kadar ceza birilerinin menfeati içinmi...?
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

  15. #15

    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    İstanbul - Çekmeköy
    Alıntı By Mükemmel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Türkiye de olur böyle anormal durumlar
    Sonsöz

    Benim memleketimde yeni değil bu durumlar..
    [B]Dün Dünle Gitti Cancağazım, Artık Yeni Şeyler Söylemek Lazım... [/B]

  16. #16
    toros - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Eylül 2005
    Şehir
    ANTALYA
    Motosikleti
    xt600e-CBX250
    arkadaşlar gaziantepte kullanılan motosikletler genelde ikizamanlı rus motosikletleri ve mopetler ve bunların tamamına yakını egsoz dan arındırılmıştır durum böyle olunca hangimiz gecenin 3 ünde evimizin önünden bir motosikletlinin geçmesini.
    toros iyi günler diler

  17. #17
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Alıntı toros adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar gaziantepte kullanılan motosikletler genelde ikizamanlı rus motosikletleri ve mopetler ve bunların tamamına yakını egsoz dan arındırılmıştır durum böyle olunca hangimiz gecenin 3 ünde evimizin önünden bir motosikletlinin geçmesini.
    Hayır arkadaşım ve arkadaşlarım yanlış biliyorsunuz Eski Gaziantep değil burası. Motosiklet kullananlar bilinçlendi. artık 10 motorda 1 kasksız görmenin bir ihtimal. Eskidenmiş o rus motorlar eksozunun susturucusunu çıkarıp bangır bangır bağırttıran 103 kullanıcıları. lütfen bilinçli olalım.Kark takmayan kişilerede dikkat ediyorum mutlaka kaskları yanlarında oluyor ve mahlle aralarında oldukları zaman takmıyorlar. Buda yanlış tabiki. Ama Burada konustuğunuz ker kelime gaziantepli motor kullanıcılarının aleyhine işleniyor.. Bu yazdığımıda ıspatlayabilirim
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı ozaktasi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2004
    Şehir
    Kilis-Nizip Belkıs Trafo
    Motosikleti
    HondaCB900F,HondaCBR125,Kymco Süper8,Sym Xs125
    Çoğu illerdeki motorculardan daha bilinçli sürücülerin olduğu kesin..Ayrıca makinalarda öğle sizin dediğiniz gibi dandik eksozsuz makinalar değil...Sadece gıcık için yapılmış bir uygulama..benim makinalarım mükemmel olduğu halde çoğu yere giremiyorum..Kilisten antebe gidince çoğu yere çekinerek giriyorum..Çünkü hırsızlığın diyer adı olan plakaya ceza yazıyorlar ve sonra da süprizzzzzz...

  19. #19
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Bildiğim kadarı ile kişilerin seyahat etme özgürlüğü anayasamız tarafından korunmakta.

    Bu yüzden de kanun ve kurallara uygun olan bir araç ile kanun ve kurallara uygun olan bir sürücü taşıt trafiğine açık heryerde seyahat edebilir.

    Bence Gazi Antep de motorcu yada motorcu dostu bir avukat bu konuyu mahkemeye taşırsa sorun çözülür.

    Bu yasak kalkar ve kurallara uymayan sürücü ve motorları trafikten men edersin olur biter.

  20. #20
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Konu ile ilgili yerel gazetenin haberi

    Ve sonunda büyük bir kesimin mağdur olduğu motosiklet sorunu çözümlendi. Gazetemizin sürekli olarak gündeme getirdiği ve motosiklet mağdurlarının sesini duyurduğu sorun hakkında, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ve İl Trafik Şube Müdürü Mehmet Nacar dün bu konu hakkında basın toplantısı düzenledi. Güzelbey, kentin bazı ana arterleri haricinde motosikletlerin geçiş yasağının, 6 ay deneme süresi verilerek kaldırıldığını söyledi. Emniyet müdürü Ali Yılmaz ise, motosiklet sürücülerinin kurallara uygun hareket etmesi gerektiğini, ayrıca mutlaka kask takmaları gerektiğini hatırlattı.
    KONU YETKİLİLERLE GÖRÜŞÜLDÜ

    Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesinin trafikten sorumlu yetkililerinin bir araya gelerek konuyu tekrar görüştüklerini belirten Güzelbey, 1993 yılındaki şartların değiştiğini, kentin trafiğini alt-üst etmeden, çevreye zarar vermeden, insanların işlerini daha seri şekilde yapmalarına inandıklarını, ilaç firması temsilcileri ve yemek firmaları temsilcilerinin de talepleri doğrultusunda bazı kararlar aldıklarını bildirdi.

    KARAR UKOME TARAFINDAN VERİLİYOR

    Güzelbey, Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ile düzenlediği ortak basın toplantısında, 1993 yılında Gaziantep Valiliği İl Trafik Komisyonu tarafından, motosikletlerin birçok bölgede geçişinin yasaklandığını, yine 2000 yılında da alınan kararlarla yasağın devam ettiğini anımsattı. 2005 yılında bu yetkinin, 17 kuruluşun temsil edildiği UKOME'ye verildiğini anlatan Güzelbey, yasağın Büyükşehir Belediyesi tarafından konulduğu inancının yaygın olduğunu, ancak bu tür kararların UKOME tarafından verildiğini bildirdi.

    6 AY SONRA TEKRAR KARAR ALINACAK

    Bu çerçevede, 6 aylık bir deneme sürecine karar verdiklerini ifade eden Güzelbey, 6 ay sürenin sonunda tekrar bir karar alacaklarını, çevre ve gürültü kirliliği konusunda hiçbir tavizlerinin de olmayacağını dile getirdi. Güzelbey, bazı ana arterlerin dışında motosiklet geçiş yasağının, 6 ay deneme süresi verilerek kaldırıldığını, posta dağıtıcıları, kuryeler, ilaç deposu çalışanlarının hemen her yere iş nedeniyle girmelerine, belli mesai saatleri arasında izin verildiğini kaydetti. Güzelbey, "6 ay boyunca bir çok ana artelde vatandaşlarımız dolaşabilecek. Ancak bu sırada, ruhsat, ehliyet ve uymaları gereken bütün kurallara eksiksiz uyulması gerekmektedir. Aksi halde 6 aylık deneme süresi sonunda yapılacak değerlendirmede, olumsuzluklar yaşandığı tespit edilirse, bu alanlar yeniden trafiğe kapatılacaktır.

    KAZA RİSKLERİ ARTIYOR

    Güzelbey, 2006 yılında meydana gelen ölümlü kazaların yüzde 33'nün, yaralamalı kazalarda ise yüzde 40'ını Motosiklet sürücülerinin oluşturduğu istatistiki bilgilerden anlaşıldığını kaydederek, "Bu ve buna benzer hadiselerin yaşanmaması ve önlenebilmesi yasakların kaldırılması düşünülen bölgelerde trafik, gasp, kapkaç ve Asayişe müessir hadiselerininse göz önünde bulundurularak düzenlenmesinin faydalı olacağını karar verdik. 2007 yılı Şubat ayı itibarı ile il Merkezinde 62 bin 836 Motosikletin tescil edildi. 13 bin 891 adet ise A1 ve A2 sınıfı sürücü belgesinin bulunduğu ortaya çıktı" dedi.

    YILMAZ: KASKSIZ KULLANIMA İZİN YOK

    Emniyet Müdürü Ali Yılmaz ise suç ve suçlular ile mücadelede motosiklet uygulamalarının öneminin çok büyük olduğunu, büyük şehirlerde hırsızlık, kapkaç, yankesicilik ve diğer asayişe müessir suçların büyük oranda motosikletlerle işlendiğinin bilindiğini söyledi. Kanuni mevzuata uygun olmayacak bir şekilde motosiklet kullanımına izin verilmeyeceğini de vurgulayan Ali Yılmaz, ''Ehliyetsiz, plakasız, kasksız kullanıma asla müsaade etmeyeceğiz. Uygulamalarımız tavizsiz olarak devam edecek'' dedi.

    İŞTE MOTOSİKLET BÖLGELERİ

    Bugünden itibaren sadece Başkarakol Kavşağı-Elmacı Pazarı Kavşağı arası, İstasyon Caddesi'nin Stad Kavşağı'na kadar olan bölümü, Muammer Aksoy Bulvarı'nın Havuzlu Kavşağa kadar olan bölümünde yasak devam edecektir. Bunların dışında kalan bütün bölgelerde motosiklet kullanılması serbest olacak.

    Hürriyet Caddesinin tamamı, İstasyon caddesi (Maariften Stat kavşağına kadar), Suburcu, Karagöz, Eski Saray caddesini (motosiklet girmeyecek) takiben Elmacı pazarı, Gaziler caddesi, Hacı Veli Camii caddesi, Eski Belediye caddesi İnönü caddesini takiben Doğumevi Kavşağında son bulması ( bu alanlarda araçların seyir ederek iç kısımlara yani araç trafiğine kapalı alanlara girmemesi)

    Gazi Muhtar kullanılacak ancak iç kısımlara girilmeyecek

    Stat kavşağından Prof Muammer Aksoy Bulvarı, (bulvar motosikletler tarafından kullanılmayacak) Havuzlu kavşaktan sola Gazi Muhtar Paşa Bulvarını takiben Atatürk Bulvarında son bulması ( G.M.Paşa bulvarı kullanılacak fakat iç kısımlara girilmeyecek),Atatürk Bulvarını takiben Başkarakol kavşağında son bulması kararı alınmıştır.



    KAYNAK
    http://www.gaziantep27.net/arama.php...nan=motosiklet
    27 B 3793 Sürücü Hataları için HATA yaz 3793 yolla Hatasız Kul olmaz Melodisi Cebine Gelsin


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)