Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Vespacılar eğitiyor / Ayşe Şule BİLGİ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Ağustos 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    GSXR1000RR1
    Motosiklet eğitimi ilgili yeni okulların açılması beni nasıl mutlu ediyor anlatamam. Yaz sıcaklarının artmaya başladığı dönemlerde, motosiklet kaza haberlerini görmek tüylerimi diken diken ediyor. Yeni açılan motosiklet okulları sayesinde daha fazla eğitimli sürücümüz olacak. Bu da otomatik olarak kaza oranlarının azalması demek.

    Ehliyet kurslarında ki eğitim haricinde keşke yasalar ek bir motosiklet eğitimini zorunlu kılsa. Hoş motosiklet kullanıcıları ne kadar kendilerini eğitirlerse eğitsinler, bazı zamanlar da otomobil sürücüleri öyle hatalar yapıyorlar ki bu kadarı da pes dedirtiyorlar. Neyse biz motosiklet sevdalıların otomobil kullananlar ile ilgili dedikodusu hiç bitmez.Gelelim yeni motosiklet okulumuza:

    Efendim Villa Levent Sürücü Kursu ile Ferco Motor bir güç birliği yapmış, beraber Vespa academi adında yeni bir motosiklet okulu açmışlar. Bu okulun eğitimi haricinde en güzel özelliği ise yeri. Eğitim alanı Arnavutköy mezarlığının karşısındaki eski ulus pazarı. Tam 4 bin metrekarelik kocaman bir eğitim alanı. Şehir içinde olması büyük bir avantaj. Biraz da eğitimlerinden bahsedelim. İşin içinde Ferco motor ve Vespa var diye sakın bunu sadece bir skuter eğitimi gibi düşünmeyin. Bir çok kademeli eğitimleri var. Bir bisiklete binmeyi bilen daha önce motosiklet kullanmamış olanlar için Temel eğitimleri var . Bunun haricinde, bu güne kadar ki kendi motosiklet deneyimlerinden oluşan tecrube ile Türkiye’ de bir ilk defa yapılan bayanlara yönelik eğitimleri var. Bunun haricinde daha önce eğitim almamış olanların, kendilerini daha da geliştirmek için alacakları güvenli sürüş 1 ve güvenli sürüş 2 eğitimleri var. Eğitimleri 2 gün boyunca pratik ve teorik eğitimden oluşmakta. Eğitimler hem hafta içi hem de hafta sonu devam ediyor. Bir ara vakit bulup kesinlikle bu eğitime de gitmem lazım. Daha fazla bilgi için: www.vespaacademy.com

    Yamaha’nın efsane motoru V-Max yeniden aramızda

    Evet yanlış duymadınız. Yamaha’nın efsane olmuş modeli V-max yeniden aramızda. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle lansmanına gidemedim ama bizim 2teker’den Kubilay’ın bu yeni V-max ile ilgili anlattıklarını duyunca resmen ağzımın suyu aktı. Önce size biraz lansmandan bahsedeyim. Yamaha İspanya’daki lansmanda son ana kadar hangi modeli tanıtacağını duyurmadı. Lansman bir uçak pistinde gerçekleşmiş. İspanyol hava kuvetlerinin muhteşem gösterisinden sonra V-max görücüye çıkmış. Ee tabii ki tam 12 senedir üzerinde çalışılan bir motor bu kadar sürprizi hak ediyor. Yamaha tam bir canavar yaratmış. Yeni V-max 1700cc’lik bir motor hacmine sahip. Bunun yanı sıra bir kamyon kadar da torku var. Arka tekerleğe 200 beygir veriyor. Evet yanlış duymadınız tam 200 beygir! İşin enteresanı genelde ar-ge çalışanları gücü arttırmak için ter dökerken, V-max mühendisleri gücünü düşürmek zorunda kalmışlar. Eski v-max’ten tamamen farklı bir şasiye sahip olan bu yeni çocuk söylenildiğine göre çok daha iyi bir yol tutuşuna sahipmiş. Görünüşü inanılmaz seksi. Eskiden sadece görüntü amaçlı olan hava alıkları şimdi fonksiyonel olmuş. Bir diğer enteresan özelliği ise göstergeler deponun üzerinde olması. Sadece devir göstergesi gidonun üzerinde. Bu motor diğerlerinden ayıran bir diğer özelliği ise Yamaha bayilerinde satılmayıp, sadece internetten satılacak olması. Umarım internette satılacağı için getirmemezlik yapmazlarda bu çocuğun bir tadına bakarız.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    muratgergerli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2006
    Neden kimse okumuyor AŞB'yi ki...

    Dün açılmış konu ve hemen tozlu rafa kaldırılmış..

    GÜNCEL...

    Alıntı Ayşe Şule BİLGİÇ adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    Ehliyet kurslarında ki eğitim haricinde keşke yasalar ek bir motosiklet eğitimini zorunlu kılsa. Hoş motosiklet kullanıcıları ne kadar kendilerini eğitirlerse eğitsinler, bazı zamanlar da otomobil sürücüleri öyle hatalar yapıyorlar ki bu kadarı da pes dedirtiyorlar. Neyse biz motosiklet sevdalıların otomobil kullananlar ile ilgili dedikodusu hiç bitmez.
    Şu yukarıdaki cümlenle biz motorcuları;
    ÖVDÜN mü?
    SÖVDÜN mü?
    Yoksa DÖVDÜN mü?


    Alıntı Ayşe Şule BİLGİÇ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Umarım internette satılacağı için getirmemezlik yapmazlarda bu çocuğun bir tadına bakarız.
    Sen bunu (VMax);
    tadını alacak kadar tanıyorsan bende sana Şam'dan Kayısı getirecem..
    Hemde fıstıklı.
    İmza mı; yok anam taklit ediliyor... Parmak basıyorum artık..
    ŞEYTAN TÜYÜNÜ BENDE UNUTMUŞ.

  3. #3
    SilentScream - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2015 Yamaha MT-09 Tracer


    aşb nin bahsettiği v-max , ben çok beğendim hoş olmuş , 200 tane at biraz fazla gibi ama

  4. #4
    efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    Güneşin doğduğu yer ( Adana )
    Motosikleti
    R1_8
    Alıntı muratgergerli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Neden kimse okumuyor AŞB'yi ki...
    ben okuyorum ya tüm türkiyeye yeterim
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)