Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Eyvah! Rüzgarın Kızı soyunuyor / Ayşe Şule BİLGİÇ

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer

    Eyvah! Rüzgarın Kızı soyunuyor Oy oyyyyyyyyy... Son birkaç haftadır açıkçası, tarifi zor şeyler hissediyorum. Öncelikle tatlı bir telaş içinde olduğumu kulağınıza fısıldamalıyım. Hem de hepinizi de ilgilendiren, sizin yüzünüzden çıkan bir telaş yaşadığım. Nedir, nedir, nedir?.. Biraz meraklandırsam mı? Yoksa hemen söylesem de kurtulsam mı? Yok yok azıcık tadını çıkarayım. Şöyle bir ip ucu vereyim.

    Bana sizlerden gelen her 3 elektronik postadan birinde; "Rüzgarın Kızı! Herkesler yapıyor, senin neyin eksik de yapmıyorsun? Hadi nolur yap, yap, yap! Bu işe sen soyunursan çok sevineceğiz" dediğiniz bir işe soyunuyorum. Nedir? Fikri olan, tahminde bulunabilen var mı? Efendim? Evet açıklıyorum; önce bizim gazetenin hafta sonu dergisine, sonra tüm erkek dergilerine soyunmaya karar verdim arkadaşlar! Hatta Pirelli takvimini de gözüme kestirmiş durumdayım. Nasıl fikir? ))

    ALLAH KORUSUN

    Okurken pek çoğunuzun gözlerinin kocaman olduğunun, "Nasıl ya? Başımıza taş yağacak vallaha, Rüzgarın kızı bile soyunuyor... Sen de mi be Ayşe Şule? Ulan biz bu kızı hiç tanıyamamışız meğer..." dediğinizi duyar gibi oluyorum. 70 yaşlarında okuyucularım da olduğunu düşünerek, bu eşek şakasını hemen bozayım yoksa alimallah... Rahat olun, soyunduğum işi görünce çok seveceksiniz. Helal olsun diyeceksiniz. Yok yok korkmayın, derin bir nefes alabilirsiniz Allah korusun, o ilk anladığınız manada soyunup moyunmuyorum. Ben çıplaklığın en çok motorlara yakıştığını düşünüyorum açıkçası. Yani ben almayayım. ) Peki ne mi yapıyorum? Çok çok çok istediğim bir işe soyunuyorum. Bu işi yapmak için o kadar yoruldum ki bir çırpıda söyleyesim gelmiyor. (Fotoğraftaki de ben değilim bu arada aman yanlış olmasın sonra...)



    ÇOK YAKINDA GELİYOR

    Anlayacağınız çok hoşunuza gideceğini düşündüğüm bir şey hazırlıyorum. Bunun için uzun zamandır sabahları hiç alışık olmadığım kadar erken kalkıp, çok, çok, çok geç yatıyorum. Çok çalışıp, çok kafa patlatıyorum. Tabii bir de bunu tek başıma yapmıyorum. Hepsi benim gibi motosikletle kafayı bozmuş, hayatını iki teker üstünde geçiren, kafayı çizmiş çok seveceğinizden hiç şüphem olmayan, kendim gibi üşütüklerle yapıyorum. Aslına bakarsanız yaptığımız şey pek akıl karı değil. İşten anlayan kime danıştıysam; "Deli misin kızım? Bırak Allah aşkına, kafayı mı yedin? Yapma" dedi. Ben de "Doğarken yemişim o kafayı ben bilader" deyip, hepsini ikna ettim. Peki bu hiç de akıl karı olmayan şeyi yapmaya beni kim ikna etti dersiniz? Vallaha da billaha da hiç kaçışınız yok, bu konuda beni gaza getiren sadece ve sadece SİZLERsiniz. 3.5 senedir başımın etini yediniz yahu... Bu zamana kadar yapmamamın sebebi ise doğru zaman ve doğru kişileri aramamdı. Ve buldum! Şimdi sıkı durun çok yakında geliyoooorr... İnanın çok yakında ne nane yediğimi herkesler öğrenecek.

    TARİFİ ÇOK ZOR

    Ama en başta söylediğim tuhaf duygular içinde olmamın tek sebebi, bu yediğim ama söylemediğim nane değil. Motosiklet firmaları, üreticileri, distribütörleri, ithalat ve ihracatçıları ile ilgili yeni öğrendiğim pek çok bilgi de aklımı şaşı beş etti. İçimden bir çırpıda "Ay kız biliyo musun felanca filancaya..." diye anlatmak geliyor ama hem beynime hem de ellerime engel oluyorum. Ama şunu söylemeliyim ki işin sektörel kısmında ne kazanlar kaynıyormuş da haberimiz yokmuş! Bunlar motosiklet kullanıcısını ilgilendirir mi? Aslında ilk anda ilgilendirmez gibi geliyor değil mi? Hayır efendim ilgilendiriyor. Çünkü bazen bu yaşananlar sektörün sonuçlarını değiştiriyor. "Ne diyosun, ne saçmalıyosun Rüzgarın Kızı, silkin ve kendine gel" dediğinizi duyar gibi oldum. Tamam susuyorum. Bugün sabahtan beri çok yuvarlak laflar ettiğimin farkındayım. Ama en başta da dedim ya bu aralar tarifi zor şeyler yaşıyorum. Yakında anlarsınız halimi...

    Güvenli sürüş için eğitim alın

    Eğitimin önemini bilmiyorum kaçıncı kez yazıyorum. Yazıyorum ve yamaya devam edeceğim, çünkü her yazdığımda bir kişi bile olsa o yazıdan etkilenip kendini motosiklet konusunda eğitmeye verse kárdır. Buyurun Emok (Enduro Motosiklet Kulübü) eğitimle alakalı bakın ne diyor;

    "Motosiklet kullanıyorsunuz, belki yıllardır, belki de aylardır. Ehliyetiniz var, yapılmış kilometreniz de. Peki sürüşünüzde her şey yolunda mı? Hiç ucuz atlatılmış tehlikeleriniz oldu mu?Virajlarda gülebiliyor musunuz? O yanından hızla geçtiğiniz otomobil önünüze çıksaydı çarpışmayı engelleyebileceğinizden emin misiniz? Yoksa çoğumuz gibi rahat olmadığınız sürüş durumları mı var?

    EMOK, Almanya’daki ADAC kuruluşunun oluşturduğu standartları karşılayan ’Motosiklette Güvenlik ve Hakimiyet’ seminerleri devam ediyor."

    Yeni dönem eğitimleri çok kısa bir süre sonra başlıyor. Emok ve MGH seminerleri hakkında bilmek istediğiniz her şey için www.emok.org web sitesine bir uğrayın derim.

    Castrol motosiklet yarış takımına destek veriyor

    Türkiye’de emeklemekten ayağa kalkmayı bekleyen, hatta ayağa kalkmak için sabırsızlanan bir spor dalı ne yazık ki motosiklet yarışları. Bu sporun ayağa kalkıp, sağlam adımlarla ilerleyebilmesi için ise firmaların bu spora destek olması gerekiyor. Oysa bizde pek çok firma hala saçma sapan yerlere tonla para harcarken böyle gelişime açık konulara girmiyor. Onlar girmeyince de ciddi yeteneklerimizi fark bile edemeden kaybediyoruz. Bu yüzden Türkiye’de motosiklet yarışlarında önemli dereceler almış ve bu işe ciddi mesai harcamış bir yarış takımına sahip çıkan Castrol’u tebrik ediyorum. Dünyada motorsporlarına ciddi destek veren şirketlerden biri olan Castrol’un Türkiye’de de pek çok kez motorsporlarının arkasında olduğuna bizzat şahit olmuşuzdur. Yani ben oldum. 2 senedir yarıştığım otomobilimin üzerinde kocaman Castrol yazıyor hala. Yani tek başına olmasa da benim de yarışmamı sağlayan firmalardan biri Castrol. Bu sebeple de artık bir motosiklet takımları olduğunu duyduğuma pek memnun oldum.

    TÜRKÇE İSİM TAKINTIM

    Castrol’ün sponsor olduğu Team X, 2004 senesinde motosiklet yarış hayatına Tolga Hadımoğlu öncülüğünde başlayan, geçmiş senelerde de pistte pek çok dereceye imza atan bir motosiklet yarış takımıdır. Şimdi sıkı okuyucularım diyecekler ki, "Aroma Racing Team’e etmediğini bırakmadıydın bunun da adı yarış takımı değil." Evet çok haklısınız. Ne yazık ki değil. Olsa ne mutlu olurdum sormayın. Gerçi Aroma bu eleştirimizi değerlendirip, Türkiye pistlerinde Aroma yarış Takımı ismini kullanmaya karar vermiş, biz de kendilerini takdir etmiştik ama neyse. Bu yüzden ’Ayakkabı Dünyası’ mağazasının hastasıyım. ’Shoes World’ dememiş adam. Ah be Tolga keşke şöyle canavar bir Türk ismi koysaydın takımına. Yoldaki Ahmet dayı bile anlasaydı o adı söylediğinde, tamam sonuna Türkiye koymuşsunuz eyvallah ama Türkiye’nin kurumsal ilk yarış takımının adı da ülkemin şanına yakışır Türkçe olsaydı keşke.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Ekim 2006
    Şehir
    İçerenköy
    Motosikleti
    Honda nt 700 deauville
    Koruma yok. Mont, dizlik v.s

  3. #3
    mes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Ocak 2006
    Şehir
    Bodrum
    Motosikleti
    Sadece Mondial HYENA 100 herşeye yeter
    Ayşe şule haklı ben de yabancı isimlere takık vaziyetteyim...Şu yabancıları gereksiz yere gözümüzde çok büyütüyoruz.Aslında en kralları bile bizim saçımızın teli olamazlar.Arkadaşlar gelin kendi dilimizi kullanalım.Niklerde falan artık bırakalım şu özentiliği...
    Motosiklet aşkına

  4. #4
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Bir an için sandım ki...

  5. #5
    firtina110 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Şehir
    Adapazarı/erenler
    Motosikleti
    pejo-to-kat-layan
    jim beam diye isim takanlara ne demeli peki!!(aman kimse yanlış anlamasın ama iğrenç bir takım ismi bence) türkçe olsa daha iyiydi.
    itina ile kaza yapılır

  6. #6
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir an için sandım ki...
    bende bendee

  7. #7
    Boğaçhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Şubat 2006
    Şehir
    Edremit
    Motosikleti
    Mondial 162 MC
    Hazırlamakta olduğunuz her ne ise merak ettim, desteğimiz sizinle.
    [B][COLOR="Purple"]Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin, karşındakinin anlayabildiği kadardır. [/COLOR][/B]

  8. #8
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000-cygnus
    Alıntı ELINT adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bende bendee
    Ben değil....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E

  9. #9

    Üyelik
    28 Şubat 2006
    Şehir
    trabzon
    Motosikleti
    1992 k 75 rt bmw
    ben motosiklet için yapılacak herşeye sonunakadar varım çünkü bende o kafayı yemişler gurubundayım hemen hemen doğduğumdan beri kullanıyorum.kırıyorum yapıyorum motorsuz yaşamaktan sa ölmeyi bile düşünüyorum YÜRÜ BE RÜZGARIN KIZI KİM TUTAR SENİ tutanında eli kırılsın
    Bu dağ ne rüzgarlar ne çığlar gördü
    DOĞUŞTAN BMW Cİ

  10. #10
    kıllıtarkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul/AVCILAR
    Motosikleti
    ALMAYACAĞIM!!!!!!!
    ne hazırlıyorsunuz
    [FONT="Arial Black"][COLOR="Red"]BU ALANA REKLAM ALINIR[/COLOR][/FONT] ::tutkuy::

  11. #11
    enver4486 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mart 2005
    Şehir
    ist
    Arkadaşın söylediğine göre yeni bi motosiklet dergisi çıkarcakmış Ayşe Şule oraya mı soyuncak yoksa

  12. #12
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Suc bizlerin mi yoksa TDK (Turk Dil Kurumu)'nin mi ? Orantilarsak %30 - %70 olsa gerek..Biz miyiz acaba telefonu kapatirken bye diyenler olarak, yoksa Cd icin bile dogru duzgun Turkce bir kelime bulamayan TDK mi ? Ornekler o kadar cogaltilabilir ki neredeyse gunluk hayatimizda kullandigimiz kelimelerin %30'una bir kilif uyduramadik hala.. Bilimsel konu$muyorum, matematiksel denklem de kurmadim, ara$tirma hic yapmadim.. Sadece kendimi ornek gosteriyorum.. Yine de NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE diyorum..
    Ay$e $uLe Bilgic, bence guzel bi motosiklet programi yapmalisin Tv'de. Prime Time 'da yayinlansin hatta dicem ama ne yapabilirim ki onun da Turkce'si yok..
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  13. #13
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Alıntı alp_tunay adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben değil....
    hocam şaka yapıyozz bee . öyle birşeyi tabiki kimse düşünmedi . fakat ne anlatmaya çalıştıgını merak ettim dogrusu

    neyse birdahaki yazsını sabırsızlıkla bekliycem..

  14. #14
    pazer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2004
    Alıntı mes adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Niklerde falan artık bırakalım şu özentiliği...
    İngilizce bir kelimenin telafuz ediliş biçimini Türkçe yazarak bu konuda ne kadar da hassas olduğunu göstermiş oldun.
    Bu arada Ayşe Şule'nin bu başlığından hiç haz almadım.

  15. #15
    SaLToN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2006
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Beyaz MELEK
    Başlığı gördüğümde Tövbe Tövbe dedim

  16. #16

    Üyelik
    03 Aralık 2006
    Şehir
    adana - ceyhan
    Motosikleti
    Dorado Akida 125 cc Scooter
    belkide çıplak (naked) motor alacaktır olamaz mı?
    [CENTER]imza yok parmak izi daha garanti yaşasın biyometrik imza:cat:
    motosiklet seçerken gösterdiğiniz özeni yöneticileri seçerkende gösteriniz[/CENTER]

  17. #17
    ryangt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2006
    yaw arkadaşlar,dergiciliğe soyunuyormuş işte...
    Motosiklet üzerine bir Dergi çıkartıyomuş bu kadar basit

  18. #18
    seruvenci80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    istanbul / maltepe
    Motosikleti
    HONDA CBF 150 siyah
    pes doğrusu..yani elbette aklımıza cıbıl cıbıl soyunacağı gelmedi yani..aklımızı peynir ekmekle yemedik daha...bencede ya dergi işi yada motoru soyacak..ama pazerin dediği gibi baslığı ve yazının baslangıç bölümünü hiçte hoş bulmadım
    GAME OVER

  19. #19
    mustafatuzlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2006
    Şehir
    TC-İstanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600 FA (2011)
    Demedi Demeyin : " rüzgarız kızı soyunur " Bu başlık yüzünden , Forumun en hit alan Topiclerinden biri olcak bu
    ne varki , bazen umduğun şeyler gerçekleşmez :D

  20. #20
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    24 Kasım 2006
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    350 beyaz cava....hemde stylee...
    o resimdeki avrat banu alkana benziooo


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler