Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

İşte bunlar da hatun motorcular / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Eveeeeet... Yarın Kadınlar günü. Aslına bakarsanız böyle ’bilmem ne’ günlerinin, günümüzde pazarlama harikası günler haline gelmeleri sebebi ile, ben de genel olarak itici bir yanı vardır. Yok sevgililer günü, yok böcük günü, yok cücük günü... Aslına bakarsanız pek çoğunun dayandığı tarihi bir olay var.

    Mesela Dünya Kadınlar Günü, 8 Mart 1908 yılında Amerika’da daha iyi çalışma koşulları sağlanması için greve giren 129 kadın işçinin, patronları tarafından fabrikaya kilitlendikleri sırada, kafalarda soru işaretleri bırakan bir yangında ölmeleri üzerine, aradan yıllar geçtikten sonra Kadınlar Günü ilan edilen ve kutlanmaya başlanan bir gün.

    Günümüzde neredeyse erkeklerle eş duruma gelen benim güzel hemcinslerimin Allah için maşallahı var. Elimizin hamuru ile yapmadığımız şey kalmadı Allah’a şükür. Motosiklet ve kadın konusunda da ülkemizde ciddi bir gelişme var. Bundan 4-5 yıl önce yolda motosikletli bir bayan görmek hayal kadar uzakken, şimdi bir elin parmaklarını dolduracak kadar kadını aynı gün motorun üzerinde, yollarda görmek mümkün. Hepsi ile gurur duyuyorum. Dünya Kadınlar günü dolayısıyla bu hafta ben de sayfamda, o yolda artık sık sık gördüğümüz iki tekerli bayanlara yer vermek, onlara motosikletli hayatı sormak istedim. Onlar Türkiye’de motosiklete binen bayanlar olarak bir araya gelmişler ve WomenRiders kulübünü kurmuşlar. Kulübün kuruluş niyeti harika, ancak isim konusundaki takıntım bu ismi de duyduğumda yakamı bırakmıyor. Yahu niye Türkçe değil bu gurubun adı? ’HatunMotorcular’ filan olamaz mıydı? Her yerde karşımıza çıkması bu İngilizce özentiliğinin çok canımı sıkıyor. Neyse böyle bir günde hiçbir hemcinsimin kalbini kırmak istemem bu yüzden bu Türkçe mevzunu bugün uzatmayacağım. Motora binme cesaretlerinden ötürü, hepsi ile gurur duyduğum gurup üyelerine kadın olmak ve motosiklete binmek ile ilgili sorular sordum. Bakın bayanların gözünden ’motosikletli hayat’ nasıl bir şey?





    SORULAR

    1) Motosiklet sizin için ne ifade ediyor?

    2) Motosikletle tanışmanız nasıl oldu?

    3) Ne kadar zamandır motor kullanıyorsunuz?

    4) Hangi motorla başladınız? Şu an ne kullanıyorsunuz? Kaç kilometre yol yaptınız toplam?

    5) Motor kullanmaya başladığınızda ailenizin, eşinizin, arkadaşlarınızın tepkileri ne oldu?

    6) Motosiklet sizce gerçekten tehlikeli bir araç mı?

    7) Bayan olmanın avantajları ve dezavantajları var mı?

    8) Trafikte başınıza gelen en komik, tuhaf olay neydi?

    9) Bir bayan olarak sizi motosiklet konusunda en çok zorlayan şey ne oldu?

    10) Motora binmek isteyen bayanlara neler önerirsiniz?

    11) Türkiye’deki motosiklet sektörü ve motosiklet kültürü hakkında ne düşünüyorsunuz?


    Zeynep KAMACI. 27 yaşında, bekar. Mesleği iç mimar.

    *Yaşam tarzı, özgürlüğün ta kendisi.
    *Erkek arkadaşım ve ağabeyim sayesinde, arkada oturmaktan sıkılınca karar verdim.
    *2 yıl
    *YBR 125. Hala aynı motoru kullanıyorum. 10 bin kilometre yol yaptım.
    *Önce hiç kimse istemedi. Zamanla alıştılar.
    *Dikkatli olmazsan saksı da tehlikelidir.
    *Nadiren dezavantajını görüyorum, çoğunlukla koruma ve kaskların altında cinsiyetiniz çok belli olmuyor. Fark edildiği zamanlarda da bir terslik olmuyor.
    *En komiklerini motorlu polislerle yaşıyorum. "Geçeyim mi buradan geçmeyeyim mi? Geçersem arkamdaki bana ceza yazar mı?" diye düşünürken, trafik polisi beni önüne katıp trafiği yara yara ilerliyor. Bir günde yine bir motorlu polis tarafından kavşakta durdurulmuştum. Eyvah yandık derken yanıma gelip buji anahtarım olup olmadığını sordu. Adamcağız meğer yolda kalmış. Anahtarım ona uymadı, üzülerek devam etmiştim yoluma.
    *Pek çok model Türkiye’ye girmediği için fiziğime uygun motor bulmakta zorlanıyorum. Sele boyları uygun olsa, bu sefer de motor çok ağır gelebiliyor.
    *Hiç durmamalarını.
    *Oldukça geriden takip ettiğimizi. Fakat sektör geliştikçe içinde bulunduğumuz durumun daha iyiye gideceğini umuyorum.




    Elif TEREM. 28 yaşında, evli ve bir çocuğu var. Mesleği eğitmen.

    *Tam olarak tutku diyebilirim çünkü onu seviyor ve özlüyorum hatta onsuz asla olmaz diyorum.
    *Eşim sayesinde tanıştım.
    *4 yıldır motor kullanıyorum.
    *KLE 500, 5 bin kilometre yolum var.
    *Eş durumuyla birlikte motora başladığım için ailem bir şey diyemedi, ama abim kendisi de motorcu olmasına rağmen hala beni trafikte motor kullanırken görmedi, çünkü bana zarar gelmesinden korkuyor
    Kullanım amacına, dışarıdan gelecek etkilere ve kullanan kişinin karakterine göre değişir tehlike. Ama benim penceremden baktığımda HAYIR KESİNLİKLE DEĞİLDİR .
    *Bayan olmanın dezavantajları ile avantajları aslında aynı. Bayan olduğun için yol veren de oluyor, sıkıştıran da oluyor.
    *İzmit yarış pistine giderken, ışıklarda durduk. Araç U dönüşü yapacak, biz de ışıklardan tam karşıdaki yola geçecektik. Araçtaki kişiler bir grup bayan motorcuyu görünce, bize bakıyor ve konuşuyorlardı. Işık yeşil yanınca adam hareket etti ama bana baktığı için adam gelip bacağıma çarptı. Allah’tan frene bastı da sadece sendeleyip, motoru düşürmedim.
    *Büyük motorla dengeyi öğrendikten sonra trafik bilgim olmadığı için, bana 125’lik bir motor aldık ama küçük motorla hem denge hem de gaz açmada sorunlarım oldu.
    [Kimsenin etkisinde kalmasınlar, eğer başaracaklarına inançları varsa mutlaka başlasınlar. Eğitim alsınlar ve bu işi yapabildiklerini herkese göstersinler. Ama her şeyin başı eğitim ve gerekli olan sürücü ekipmanlarının önemini asla unutmasınlar.
    *Motosiklet sektörü gittikçe bilinçlenmekte, eskiden sürücünün deneyimine bakılmaksızın her CC deki motor uyarılmadan kişiye satılırdı. Çünkü öncelik para idi ama şimdi bu durum değişmiş gibi görünmekte bir çok firma, motor alana ücretsiz eğitim önerisinde bulunuyor ya da basit dahi olsa kask hediye ediyor, işte bu büyük bir gelişme. Motor kültürü de, ucuz Çin motorları ile yayıldı ama ne kadar bilinçli yayıldı tartışılır. Ancak yavaş yavaş bilindik markalara doğru seçimlere doğru eğilimler başladı






    Tuğba AYKAN. 20 yaşında, bekar. Mesleği eczacı.

    *Yaşamayı, hayatı, heyecanı, mutluluğu ve zevk almayı. Onsuz yaşayamam.
    *Okula bisikletle gidiyordum, her zaman rüzgarı hissetmeyi seviyordum.Altımda bisiklet değil de motosiklet varmış gibi düşünüyordum.[*]Gelen geçen motora bakmaktan şaşı olmuştum.
    *Motorla tanışmam motorize07 sayesinde oldu.
    *1 yıldır.
    *Yamaha Cygnus’um var henüz, vitesliye geçmeyi planlıyorum önümüzdeki yıl. 4 bin kilometre yol yaptım. Bir kaza geçirdim ve 5 ay kullanamadım. Yoksa kilometrem baya çoğalırdı.
    *Tahmin edersiniz ki pek de iyi olmadı. Aaaa çok sevindim hayırlı olsun diyen yok sayılır.Ama moralimi bozmadım.Motoruma kavuşmuştum daha ne olsun! Dünya umurumda değildi.
    *Kullanana bağlı, şehir içi 180’le gitmeye çalışırsan her araç tehlike arz eder.
    Elimde kaskı görüp "Vayy motor mu kullanıyorsun" demeleri avantaj mıdır sizce?
    Yanımda duran motorlu bir çocuğun, "Sende ne marifetler var öyle" demesi komikti. Bir de amcanın birinin aferin kızım demesi güzeldi.
    *Hükmedebilmek, takdir edersiniz ki elli kilo bir hatunun motorla başa çıkması güç bir durum. Ama ilerde Transalp kullanacağım için beni zorlayacak daha çok şey olduğunu biliyorum.
    *Asla vazgeçmemelerini, ehliyet almalarını tam koruma kullanmaları ve bu zevki yaşamadan dünyadan gitmemelerini öneririm.
    *Trafikte yok sayılmamıza rağmen kullanarak büyük cesaret gösteriyoruz. Sadece ’şeytan işidir’ gibi tanımlamaları artık duymak istemiyorum. Sektör konusunda yeni başlayacak bir adama R1 tavsiye edip heyecanını kullanarak, sırf ticari amaçla o insanın hayatını tehlikeye atan insanların bu sektörde bulunmaması gerektiğini düşünüyorum.





    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı - Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    By Mükemmel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Aralık 2006
    Şehir
    Mersin
    Motosikleti
    GT250R
    Bunlar kadınlar adına güzel şeyler

    Vay be bizim dishy de ünlü olmuş
    ÇELİK KANATLARIN ÖZGÜR ÇOCUKLARI

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı giallorosso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    kozyatağı
    Motosikleti
    hyosung gt250 sarı
    bizim dishy değilmi transalpçi

  4. #4

    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Motosikleti
    Keeway ARN 125
    dishy bi imza alabilirmiyim
    ..:: KEEWAY ARN 125cc ::..
    Weight:105KG-Single Cylinder,4Strokes,Air Cooling-Compression Ratio:9.5:1-Power:6.2 KW/7500R/MIN 8,4 hp-Ignition Mode : CDI-Clutch:Dry Shoe,Acentric-Front:Disk/ABS,Rear:Disc/Drum-Alarm, Foldable remote Control

  5. #5
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Şöyle hızlı hızlı okuyayım derken bide baktım,dishy orada Ünlü olmuş baksanıza.
    Tek koruyucumuz var,O'da bizi çok sevdiği için birer birer yanına alıyor.
    Oğuz

  6. #6
    hayati - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2006
    Şehir
    Qtahya
    Motosikleti
    roadracer
    Bu arkadaşlar bundan 10 larca yıl sonra hemcinslerinin öncüleri olarak saygı ve sevgiyle anılacaklardır.bundan eminim. Özgürce sürün motosikletlerinizi.Anneler,ablalar,kız kardeşler....

  7. #7

    Üyelik
    07 Mart 2007
    Şehir
    antalya
    Motosikleti
    YAMAHA R6
    Sen Bu İŞİ Yapcan Dİshy Sonuna Kadar Yanindayim..ver CoŞkuyu

  8. #8
    comet-666 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ocak 2007
    Şehir
    Kadıköy-İst.
    Motosikleti
    -----------
    dish fazer çok yakışmış

  9. #9
    Discordian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2006
    Şehir
    İstanbul
    Alıntı ali1yilmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dishy bi imza alabilirmiyim
    apla banada bir imza

  10. #10
    JaNTi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha D'elight
    Tuğba Pembe TransaLp fantazisine deginmemiş
    Born To Be wild,Live to Ride...

  11. #11

    Üyelik
    25 Temmuz 2006
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Yamaha MT-09 TRACER
    anam zeynep var en başta vay okul arkadaşım benim...
    meşhur olmuş be...

  12. #12

    Üyelik
    02 Mart 2007
    Şehir
    Kozyatağı,İstanbul
    Motosikleti
    Dl-1000 Vstrom Midnight Blue, Kanuni Motorun 150
    her çarşamba olduğu gibi sabahtan Hürriyetin eki Otobili açıp hızla son sayfasına geçtim.birde ne göreyim.bizim dishy diil mi bu ?? sanki kendim gazeteye çıkmış kadar sevindim. dishy bu topiğe kadar gelme zahmetinde bulunup hayranlarına bi konuşma yapsa artık
    GÜCÜN BİLGİ OLMADAN HİÇBİR DEĞERİ YOKTUR.

  13. #13
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı By Mükemmel adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Vay be bizim dishy de ünlü olmuş
    Bizim derken

    Alıntı giallorosso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bizim dishy değilmi transalpçi
    Transalp işi tamam da bu bizim ne iş ya

    Alıntı ali1yilmaz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dishy bi imza alabilirmiyim
    Kanka çok zor ya, eczaneye gelmen lazım

    Alıntı DARKDIAMOND adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şöyle hızlı hızlı okuyayım derken bide baktım,dishy orada Ünlü olmuş baksanıza.
    Ün falan değil ya

    Alıntı bymurat07 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sen Bu İŞİ Yapcan Dİshy Sonuna Kadar Yanindayim..ver CoŞkuyu
    İlk mesajın bana mı Enteresan
    Alıntı comet-666 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dishy fazer çok yakışmış
    Transalp daha çok yakışacak eminim Sağol

    Alıntı JaNTi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Tuğba Pembe TransaLp fantazisine deginmemiş
    Yok ilan vereceğim o zaman Sonunda aldımmmmmmmmmmmm diye

    Alıntı Kaiser adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    her çarşamba olduğu gibi sabahtan Hürriyetin eki Otobili açıp hızla son sayfasına geçtim.birde ne göreyim.bizim dishy diil mi bu ?? sanki kendim gazeteye çıkmış kadar sevindim. dishy bu topiğe kadar gelme zahmetinde bulunup hayranlarına bi konuşma yapsa artık
    Kusura bakma da bir kere bile muhabbetimiz olmadı ne bu samimiyet
    Demek buymuş söyledikleri ünlü olunca böyle oluyormuş

    Herkese teşekkür ederim, benim için önemli bişey En sevindiren şeyse annemin arayıp senle gurur duyuyorum demesi oldu
    Birde TA ma kavuşsam çok süper olacak
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  14. #14
    Prometheus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    '14 BMW R1200GS
    Hadi yine iyisin dishy, aldın ödülünü Zaten boşa gitmeyeceği belliydi..
    Onur Yollarda
    Facebook: http://www.facebook.com/OnurYollarda
    YouTube: https://www.youtube.com/channel/UC1TqEwgGS4AHvdmULc9qoIQ

  15. #15
    Forumdan Uzaklaştırıldı zuhtupasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Temmuz 2005
    Şehir
    Ist-Kadıkoy
    Motosikleti
    Burgman 400 K7
    Alıntı Prometheus adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hadi yine iyisin dishy, aldın ödülünü Zaten boşa gitmeyeceği belliydi..
    Yaw onur seninde bu fırsatçılığın... Ne var yani dish kardesimiz AŞB yi bu kadar seviosa..
    S&S

  16. #16
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    Ne kadar abarttınız böyle ya..

  17. #17

    Üyelik
    27 Aralık 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    honda cbr 125
    yuru be aslan dishy..

    meshur olmus.. bilene "ben taniyorum" seklinde sagda solda anlatirim



    Shakulin

  18. #18
    Gelişim Sürücü Kursu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    istanbul-kadıköy
    Motosikleti
    Honda CBF 600
    özel bir güne, özel yazı; çok başarılı olmuş, görüntü-bilgi veren arkadaşlara ve derleyip yazanlara teşekkürler. yazı ile birlikte bayan sürücü arkadaşlarımızın sayısında artış olacaktır.
    Gelişim Sürücü Kursu
    0216 330 54 44
    0216 336 62 77
    www.gelisimsurucu.com
    msn: ehliyet@msn.com

  19. #19
    serdar23_Bilgem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Eylül 2006
    Şehir
    ELAZIĞ
    Motosikleti
    BMW R 1200 GS Adventure
    Güzel bir yazı olmuş.Bayan motosiklet kullanıcılarının sayısının artmasına katkısı olur inşallah.

    İçlerinden sadece Dishy'yi tanıyorum Diğer arkadaşlar da bu foruma üyeler mi ? Şayet üye iseler rumuzları ne acaba ?
    Gönül ne gezi ister, ne dernek şahane;

    Gönül iki kalıcı dost ister, motosiklet bahane.

  20. #20
    Super Moderator Alper_tim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2006
    Şehir
    Bakırköy/İSTANBUL
    Motosikleti
    Artık araba var
    dish tebrik ederim kardeş
    artık bizede bi imzalı foto yollarsın
    motosiklet kullanmak şeytanla kumar oynamaya benzer ,hep sen kazanırsın ama o kazandığında oyun biter


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler