Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sen Bunu Anlayabilir misin Teyze? Aloooo! / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    admin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Geçen gün trafikte saçma sapan bir soruyla karşılaştım. Orta yaşlı bir teyze ışıklarda bi arabanın arka camından elini uzatıp durdurdu beni. Merakla teyzeye bakarken;



    "Hiç yakışıyo mu, yazık yazık ne güzel kızsın, neden biniyosun buna? nıç nıç nıç?" dedi. Haydaaa, teyze sanane, ayrıca neden yakışmasın, niye yazık ve teşekkür ederim ama güzel bi kız olmamla bunların ne ilgisi var. Tabi tüm bunlar kafamda dönerken sevgili teyzeye 10 numaralı gülüşümden 7 numaraya geçen tatlı-ekşi gülücüğümü atmakla yetinip yoluma devam ettim. Ama kendi kendime de soramadan edemedim "Neden biniyorum motora?" Aha ahiret sorusu no bilmem kaç. Zaten kaskımı her kafama taktığımda aynı şey oluyor. Sanki bu dünya ve hayatta nefret ettiğim her şey o kaskın dışında kalıyor bense hayatta en sevdiğim şeyle başbaşa... Aslında sorunun cevabı hemen kaskımın vizöründen yüzüme vuran çocukluk aşkım; rüzgardaydı. Küçük yaştan beri hayatta beni en mutlu eden şeylerden biri, rüzgarın tenimde hissettirdiği o adlandıramadığım duyguydu.

    O yüzden olsa gerek veletken mahallemizdeki o dik yokuştan her inişimde kollarımı iki yana açıp olanca gücümle aşağı koşturmam ve gün içinde bunu sayısını hatırlamadığım kadar tekrarlamam. Okula başladığım dönemde ilk bisikletimi aldım. Artık yokuş aşağı koşturmadan da aynı hissi hatta daha fazlasını yaşayabiliyordum. Bisiklet çocukluğumun en önemli arkadaşıydı misketlerim, toplarım ve arabalarımla birlikte. Daha o zamanlarda bisikletin tepesinde son viteste rüzgarla en sıkı temaslarımı yaşarken kafama koymuştum, bunun daha fazlasını istediğimi anladığım zaman. Ailemin, çevremin tüm baskısına rağmen kendi ekonomik özgürlüğümü sağladığımda benim olmasını istediğim tek bişey vardı. MOTOR.

    Ve öyle de oldu. Kazandığım ilk parayla (ki bu para aldığım motorun ancak yarısı ediyordu) kendime hayatta en çok istediğim, özlediğim ve beklediğim şeyi borç-harç aldım. O gün bu günden yaklaşık 1,5 sene önceydi. Annem günlerce konuşmadı, babam yorum yapmadı, abim onayladı. Benim artık bir motorum vardı. Yeni yeni kullanmaya başladığımda yaşadığım en büyük sıkıntı kafamdaki o aşkımla arama giren koca şeydi. Nefret ettim ilk zamanlar kasktan. Ama ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bildiğimden olsa gerek kısa zamanda çözdük aramızdaki sorunları. Şimdi mecburiyetten doğan harika bir ilişkimiz var.

    Asla onsuz çıkmam yola. Motorumun üstünde hissettiklerimi, motora neden bindiğimi, onu kendime kendimi ona ne kadar yakıştırdığımı, en tutkulu erkek arkadaşımın bile onun tahtını sallayamadığını anlatmak isterdim sevgili teyzeye.Ve en mutsuz anımda bile onun üstündeyken hep o en sevdiğim 10 numaralı gülümsemem vardır yüzümde. Sen bunu anlayabilir misin teyze? Siyuleytır,elegeytır! AyşeŞule BİLGİÇ F650GS-Rüzgarınkızı Etenşın pilis Arkadaslar bu yazilarda adi gecen motor sevdalisi genckiz tamamen iyiniyet ve paylasım ruhu ile yasadiklarini ve cevresinden duyduklarini bir yazi dizisi haline getirmistir. Olaylar bizzat kendi yasadiklarindan ya da yakin cevresinden duyduklarindan olusmaktadir. Hicbir kar amacı gudulmeden yazilan bu yazilari, keyiflen okumaniz, hafif tebessüm etmeniz ve vakti zamaninda benzer hisleri yasamis ya da en kisa zamanda (mutluluk verici olanları tabi ki) yasayacaginiz duygusuna kapilmaniz dileğiyle.... PiSiPiSi: Her türlü yorumlariniz dusunen, yazan, okuyanlar icin onemlidir.


    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizif650gs@hotmail.com


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    adessofive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2006
    18 yasın da msddi özgürlüğünü kazandığı halde 28 yasında hala kendi motorunu ( 600 cc den asağısını kabul etmiyorum)alamamıs biri olarak ağlamak istiyorum .
    Kimse mükemmel değildir.Mükemmel olmak için ihtiyacınız olan deposu dolu bi motosiklettir.....

  3. #3
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    motor aldigimdan beri etrafimdakilerin "yaa ama cook tehlikeli" ve buna benzer laflarina deyisik bin bir laf arayan ben sonuda pes edip, "evet cook tehlikeli, ama seviyorum" demeye basladim. ne o ya? motora biniyorum diye sürekli özür bulmakmi zorundamiyim?
    adessofive 600cc nin altindaki motorlari motor dan say bence. Istanbul trafiginde scooterimle aldigim zevki 750 lik motorumla kesinlikle alamiyorum.
    all you need is love

  4. #4
    mertdg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM GTS

    Teyzenin cevabı

    hmmm güsel olmuş ama eksik....bu sevdayı bilmeyen kişilere tam olarak açıklayamamışsın malesef...bilmeyen bir insan yani başka bir teyze ne anlar ;

    1- güsel kızsın bişi demedik....
    2- Para kazanmışsın kendini bişi sanıyorsun, öle her para kazanan istediğini yapsaydı ohoo pehhh...bizim zamanımızda.....(diye gider....)
    3- Ne yani sırf rüzgar vursun diyemi motor aldın kızım.. madem öle git vapura bin..önde dur bak nasıl rüzgar geliyor...gülmek istersende motora binen kızlara bak gül .. bek ben ne kadar güldüm 100 numara gülüşüm bu (wc gülüşü)
    4- Kadının yeri evidir...sorumluluklarıdır..ilerde bak çoluk çocuğa karışcaksın ....alt kat komşun bunu öğrenirse bidaha güne müne çağırmaz söliimmm......

    Evet malesef kanı budur..bu sadece motor tutkunları için değil, paraşüt tutkunlarından tutun , hayvan severlere kadar aynıdır....sen neden onun hayvan sevdiğini anlamassın ...oda senin neden paraşüt sevdiğini anlamaz...anlamsız gelir.....senin yazdığını özetlemek gerekirse.... tek kelime yeterli..........

    "Mutluluk"

    Neden diye soranlara ...her hangi bir şey için..benim tek cevabım...

    Bana mutluluk veriyor.....seni ne mutlu eder?


    Paylaşım için teşekkürler............
    [B]Md[/B]

  5. #5
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    haklısınız herkese demmeki aynı şeyler söylüyorlar ya akrabalar yada çevredeki
    insanlar araba kazasında ölen yokmu yada yanlış iğneden yada yürükene
    inşaattan düşen tuğladan yada sokaklarda yaya giderkene neyse bu listenin sonu gelmez ben 2ay önce motor binmeye başladım ve artık inmicem

  6. #6
    intercom - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kawasaki 750 LTD (avartardaki)
    necdet, motordan da inemezsi, indigin vakit kendini eksik hissedersin, uzun zaman binmedigin vakit de hasta olursun... ne garip bir tutkudur... 11 seneden beri kulaniyorum ve 11 senden beri bunun neden böyle oldugunu anlayamiyorum, motora binmemis kisiye nasil anlatayim? mertdg nin cevabi cok güzel hemen repatuarima kattim.
    all you need is love

  7. #7
    cinedev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ağustos 2005
    Şehir
    istanbul

    Tarz

    Her motorun ayri bir zevki vardir ister 600cc ister 125cc ister super sport ister cruiser.
    motorun buyukluguyle ya da gucuyle alakali degildir motordan sayilmasi. kendi tercihlerinizi dayatma olarak sunmayin bence.
    Scooter sehiricinde surulebilecek en super motordur. cruiser doya doya gezmek icin en iyisidir. super sporttan baskasi hiz tutkunu alamaz vs vs. Tabii bunlar benim fikirlerim zevklerim. Ben hayatta supersport surmem mesela. ama onu seveni anlarim.

  8. #8
    N_O_S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Mart 2006
    Şehir
    Gruop ETİLER
    teyze haklıı :D :D uheuheuhe şaka tabiii
    YAŞAM HIZ! HAYAT HIZ! ÖLÜM HIZ!
    HONDA FAN ..!

  9. #9
    mertdg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM GTS
    Alıntı N_O_S adlı üyeden alıntı
    teyze haklıı :D :D uheuheuhe şaka tabiii


    Teyze haklı tabi.... aferim teyze devam......arkandayız......sen genede araba kullanırken bizlere dikkat et.... biz sana dikkat ediyoruz.......
    [B]Md[/B]

  10. #10
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    necdet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mart 2006
    Şehir
    İST.MECİDİYEKÖY/VE ÖĞÜMCE
    Motosikleti
    honda cbr1100xx süperblackbird
    Alıntı intercom adlı üyeden alıntı
    necdet, motordan da inemezsi, indigin vakit kendini eksik hissedersin, uzun zaman binmedigin vakit de hasta olursun... ne garip bir tutkudur... 11 seneden beri kulaniyorum ve 11 senden beri bunun neden böyle oldugunu anlayamiyorum, motora binmemis kisiye nasil anlatayim? mertdg nin cevabi cok güzel hemen repatuarima kattim.

    evt çok haklısın intercom ilk önce bin dicen ondan sonra konuş
    bizim millet motoru geç gördü ve keşfetti avrupada insanlar 40senedir biniyor
    bizde ozaman daha araba diği bişey yoktu( tek tük)ama alışacaklar
    geçte olsa

  11. #11
    hakpek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2005
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    HONDA CBF150 2006.11
    motor cin işi şeytan işi binmesini kullanmasını beceremeyenler,,,pekiiiii araba ne işi...?

    size başımdan gecen bir olayı kısaca anlatmal istiyorum..
    Olay fii tarihinde değil 7 ay önce 2005 kasım ayında daha öncesinde olmayan ilk motorum olan yamaha YBR 125'cc almamla başladı. 11.ay asker yollama vaktidir..vatan borcudur.. ödemek lazım..Bacanağımın kardeşini askere yollamak için daha motorum 3-5 günlük iken hanımıda aldım arkama asker yollamaya asker evine..
    Muhabett iyi iken bacanağımın amcası;NASIL GELDİNİZ BURAYA ARABAYLAMAMI OTOBÜSLEMİ..?dedi...

    ben: HAYI MOTOSİKLET İLE GELDİM..

    amca:NEEE.. O ŞEYTAN İŞİ İLEMİ..KAZA YAPIP ÖLDÜRMEKMİ İSTİYON KENDİNİ....?

    ben: AMCA NE OLDU..ALT TARAFI ULAŞIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK VE BENİM COK İSTEDİĞİM BİRŞEYİ
    ALDIM NE VAR BUNDA..

    amca: KAÇ PARAYA ALDIN ŞEYTAN İŞİNİ..

    ben: BİRAZ PAHALI...2600 YTL'ye....

    amca:NEEEEE... BU KADAR VERİLİRMİ BU ALETE..BU PARAYA BİR ARABA
    ALIRDINDA....DA....DA....DA... devam edip gidiyor..
    Bacanağımda birkaç ay sonrada ona destek olarak bir YBR'de ona aldık..Bana söylediği laflar bacanağıma söylediği lafların yanında devede kulak kalıyor....

    Neyse....asıl sadete geleyim.....Bizim amca bize bir ton laf söledi o para verilirmi, o paraya araba alınır diyordu...biz verdik motora 2600 ytl. 1,5-2 ay oldu kendiside o hani şeytan işi vardı ya hani o alet... İşte o alete 3100 ytl verdi...
    Allahım sen bilirsin......ben başka laf etmicem...arkadaşlar siz ne diceksiniz merak ediyorum.....
    [B][COLOR="DarkOrange"]CBF 150 ADANA[/COLOR][/B]

  12. #12
    tunoka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mart 2005
    Şehir
    istanbul,Beylikdüzü
    Motosikleti
    CBF 600 ABS
    Alıntı mertdg adlı üyeden alıntı
    "Mutluluk"

    Neden diye soranlara ...her hangi bir şey için..benim tek cevabım...

    Bana mutluluk veriyor.....seni ne mutlu eder?


    ............


    Aynen Katılıyorum..
    Yaş,cinsiyet,motor CC,tarz farklılıklarına bile saygı göstermeyenlerimiz var.
    Herkesi görmek istediğimiz gibi değilde gördüğümüz gibi sevsek...

    Alıntı hakpek adlı üyeden alıntı
    [B]
    Neyse....asıl sadete geleyim.....Bizim amca bize bir ton laf söledi o para verilirmi, o paraya araba alınır diyordu...biz verdik motora 2600 ytl. 1,5-2 ay oldu kendiside o hani şeytan işi vardı ya hani o alet... İşte o alete 3100 ytl verdi...
    Allahım sen bilirsin......ben başka laf etmicem...arkadaşlar siz ne diceksiniz merak ediyorum.....
    Walla amcana bişi söyliyemicem ben, çünkü aynısı benim başıma geldi..
    Bu bir hastalık hemde çok fena bulaşıcı bir hastalık..

  13. #13
    bgr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Haziran 2006
    Şehir
    suadiye
    Motosikleti
    piaggio x8 200
    Bana kalırsa herkezin içinde motor sevdası var sadece buna cesaret edemeyenler motora mok atıyorlar
    go ahead punk..make my day

  14. #14
    DKLG - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Ortaçağ prensleri neden tahta tekerli arabaların tenteleri altında yayıla yayıla değil de atların rahatsız eğerlerinde dörtnala yol almışlarsa bizler de motorlarımıza aynı sebeplerle biniyoruz bence...

    anlamayana anlatmaya çalışmak anlamsız...
    [B]sadece kazanmaya oynayanlar kazanır...[/B]

  15. #15
    kivanctf - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    2006 Honda Silverwing 600 ABS
    Ne demişler At avrat Silah ... günümüzde silahlaşıyoruz allahıma bin sukur s. Eeee avratsızda olmaz tabiii ama gunumuzde duzgun akli basinda bi evlilik yapmak kolay degil ... Geriye birde At kalıyor . Atla gezecek halimiz yokya bizde motorlarimizda idare ediyoruz ... Hehehehehe Teyzemeee ...
    Kıvanç Tüfekçioğlu - İzmir Dikili

  16. #16
    Mdvyn-R - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Temmuz 2006
    Şehir
    ---
    Alıntı hakpek adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    motor cin işi şeytan işi binmesini kullanmasını beceremeyenler,,,pekiiiii araba ne işi...?

    size başımdan gecen bir olayı kısaca anlatmal istiyorum..
    Olay fii tarihinde değil 7 ay önce 2005 kasım ayında daha öncesinde olmayan ilk motorum olan yamaha YBR 125'cc almamla başladı. 11.ay asker yollama vaktidir..vatan borcudur.. ödemek lazım..Bacanağımın kardeşini askere yollamak için daha motorum 3-5 günlük iken hanımıda aldım arkama asker yollamaya asker evine..
    Muhabett iyi iken bacanağımın amcası;NASIL GELDİNİZ BURAYA ARABAYLAMAMI OTOBÜSLEMİ..?dedi...

    ben: HAYI MOTOSİKLET İLE GELDİM..

    amca:NEEE.. O ŞEYTAN İŞİ İLEMİ..KAZA YAPIP ÖLDÜRMEKMİ İSTİYON KENDİNİ....?

    ben: AMCA NE OLDU..ALT TARAFI ULAŞIMIZI KOLAYLAŞTIRACAK VE BENİM COK İSTEDİĞİM BİRŞEYİ
    ALDIM NE VAR BUNDA..

    amca: KAÇ PARAYA ALDIN ŞEYTAN İŞİNİ..

    ben: BİRAZ PAHALI...2600 YTL'ye....

    amca:NEEEEE... BU KADAR VERİLİRMİ BU ALETE..BU PARAYA BİR ARABA
    ALIRDINDA....DA....DA....DA... devam edip gidiyor..
    Bacanağımda birkaç ay sonrada ona destek olarak bir YBR'de ona aldık..Bana söylediği laflar bacanağıma söylediği lafların yanında devede kulak kalıyor....

    Neyse....asıl sadete geleyim.....Bizim amca bize bir ton laf söledi o para verilirmi, o paraya araba alınır diyordu...biz verdik motora 2600 ytl. 1,5-2 ay oldu kendiside o hani şeytan işi vardı ya hani o alet... İşte o alete 3100 ytl verdi...
    Allahım sen bilirsin......ben başka laf etmicem...arkadaşlar siz ne diceksiniz merak ediyorum.....
    İlk tekerlek bulunduğunda elemanlardan biri beni mi imaa ediyosun demiş ama ilk araba yapıldığında da maşallah ilk kendi binmiş (C.Y ) .. aynı bu dava
    [B]You cannot kill what you didn't create ! ! ![/B]


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler