Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İsviçre çakısı scooter; Yamaha Xmax 250 / Ayşe Şule Bilgiç

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Bir kaç hafta önce başladığım "bu senin motorun mu?" testlerimiz bu hafta, her eve lazım bir scooter ile devam ediyor. Önceki testimizi okuyamamış olanlar "Bu senin motorun mu?" testi de ne demek şimdi" diye sorabilir. Bunca test yapıp elimden geldiğince onları size tanıtmaya çalışırken aslında her motorun birileri için çok güzel olduğunu ama özelliklerinin bazı kriterlere göre kişiden kişiye fark ettiğini görünce, "bu motosiklet kimi mutlu eder" ana fikriyle testlerimi yapmaya başladım. Bu testler içinde bu hafta bana konuk olan Yamaha Xmax 250 pek güzel bir örnek oldu.

    Yamaha’nın bu yıl yepyeni motosikletlerinden biri Xmax 250. 125 cc scooterlerin şehir içindeki pratikliğinin, 500 cc’lik maxi scooterlerin de konforunun bileşkesi 250 cc sınıfındaki scooterler olduğunu ve bunun da aslında pek başarılı bir segment olduğunu gören Yamaha, bu yıl özene bezene hazırladığı Xmax 250’yi piyasaya sürdü. Daha ilk aylarda Avrupa’da ciddi satış rakamları yakalayan bu her derde deva scooter neymiş bakalım.

    GÖRÜNÜM: Yamaha Xmax’in ağabeyi Tmax’i andıran fakat boyut ve detaylarda daha zarif ve kompakt bir yapıda olmasını istemiş ve yaklaşık ölçüler olarak Tmax’e yakın fakat detaylarda daha narin bir form kullanmış. Sempatik ön görünümüne rağmen yandan veya arkadan bakınca aslında çok zarif tasarlanmış olduğunu bizzat görebilirsiniz. Sülün gibi maşallah. Özellikle ledli stopları, egzozu, şasi çerçevesi pek şık olmuş. İşçiliğe ve parça kalitesine bakınca insana güven veren bir tokluğu var. İlk anda insanı "aman yarabbi" diye çarpmasa bile kısa sürede alışkanlık yaratacak türden bir zerafeti var Xmax’in.

    OTURUŞ POZİSYONU-DETAYLAR: Üzerine ilk oturduğumda selenin rahatlığı yüzünden pek güzel bir artı puan aldı benden Xmax. Oldukça dik oturulan scoterlerden birisi Xmax. Bu pozisyonda sanki kontrolü zor olacakmış gibi gelse de yanıldığımı sonra sürüş izlenimlerinde anlatacağım. Tek garipsediğim nokta ayak konulan yerin ortadan şasi bloğuyla bölünmüş olması oldu. Gösterge paneli fonksiyonel hazırlanmış. Analog göstergelerde hız, yakıt, ısı değerlerini görürken dijital bölümde dış ısı, tripmetre, saat bilgileri bulunuyor fakat devir göstergesi yok. Pek hoşuma giden özelliklerinden biri ise rahatlıkla 2 kask alacak kadar geniş (52 Lt) sele altı bagajı, ön göğüsteki kapaklı eldiven-gözlük cebi ve sele önündeki ıvır zıvır konacak kapaklı gözü oldu. Neredeyse üzerinizdeki tüm kıyafetleri (hepsine yer var diye gaza gelip çıplak kalmamak koşulu ile elbet) Xmax’e emanet edip sağa sola gitmek fena şımarttı beni.

    SÜSPANSİYON: Önde teleskopik çatal varken arkada hidrolik maşa uygun görülmüş. Önde 15 inch, arkada 14 inchlik jantlarıyla yol tutuşu ve konforu maxi scooterleri aratmayacak seviyede. Hatta süspansiyon karakteri tam benim sevdiğim gibi orta sertlikte. Yani isteyince sportif sürüşlere izin verecek kadar sert, bozuk yolda da sürücüsünü rahatsız etmeyecek kadar yumuşak. Bu scooter’in kıvraklığını ise tartışılmayacak kadar başarılı buldum. Allah şahidim trafikte hiçbir motosikletle bu kadar kontrollü ama bu kadar da kıvrak gittiğimi hatırlamıyorum. Hani bu motosikletle hemen bir kurye şirketinde iş bulabilecek gibi hissettim kendimiÖ

    FRENLER: Önde 267 mm, arkada 220 mm çapında disk frenlere sahip olan Xmaxte ağabeylerindeki link fren sistemi yok. Fakat buna ihtiyacı var mı diye sorarsanız da yok, çünkü 164 kg kuru ağırlığıyla ağabeylerine göre tüysiklet kalan Xmax, yere çakılmış gibi durduran şaşırtıcı bir frenleme gücüne sahip. Dozajlaması ve fren hissi harika. Elimi manetlere dokundurduğum anda frenlerin işbaşına geçtiği hissetmek ilk anda insanı şaşırtsa da alışınca oldukça güven verici.

    MOTOR: Tek silindirli 250 cc su soğutmalı motor Xmax’e 20 beygirlik bir güç veriyor. Açıkçası İsviçre saati gibi çalışan motor Xmax’i spor scooter sınıfına rahatlıkla sokabilir. İlk kalkış ataletini atar atmaz hız göstergesi şaşırtıcı bir hızla 150 Km/s ye kadar çıkıyor.

    SÜRÜŞ İZLENİMLERİ: Xmax ilk gördüğüm anda pek çıtıpıtı sevimli bir scooter olarak düşündürse de aslında son derece hareketli, oynak ve aynı zamanda fonksiyonel bir scooter. Gerçekten pek çok sürücüyü rahatlıkla tatmin edecek performansa sahip. İşin başka güzel yanı da 100 kilometre de ortalama 3.2 ile 3.6 litre arası değişen bir yakıt tüketimi ile bunu başarması. 12.5 litrelik yakıt deposuyla 350 km civarı bir menzile sahip.

    BU SENİN MOTORUN MU

    Xmax aslında motosiklet tercihi konusunda "her şeyden biraz olsun, her işimi bir güzel görsün" diyenler için uygun bir scooter. "Nasıl bir motosiklet istiyorsun?" sorusuna, "Vallaha öncelikle şehir içinde beni şu trafik belasından kurtaracak, fitesiydi, depriyajıydı beni uğraştırmayacak, pratik bir motosiklet istiyorum" diyenlerin ilk adreslerinden biri bence XMax olmalı. "Maxi scooterler gibi orta mesafeli yolculuklar yapmaya izin versin, onlar kadar bagaj alanı sunsun, onlar kadar güvenli frenlere sahip olsun fakat 125 cc gibi kıvrak, ekonomik, pratik olsun bir de motoru yeterli gücü bana sunsun" deyip üstüne üstlük "ben motorcuyum bana belli olmaz açık yollarda gaza filan gelirsem sportif sürüş keyfi de versin bu namussuz" derseniz XMax kesinlikle sizin için üretilmiş derim. Ay az kalsın en önemli konulardan birini unutuyordum, bu İsviçre çakısına sahip olmanın bedeli 7.350 YTL.

    Ayşe Şule BİLGİÇ
    ruzgarinkizi@hurriyet.com.tr
    Rüzgarın Kızı -Ayşe Şule Bilgiç'in Yazıları Her Çarşamba Hürriyet Gazetesi Otoyaşam Ekinde Yayınlanır.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    ilnapoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mayıs 2004
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Arıyor
    bu motorun hiç mi kötü yanı yok?

  3. #3
    mesefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    suzuki AN400 burgman
    scooter tarzı ilk almak istediğim motor budu fakat kısmet olmadı suzuki aldım halende içimde kalmıştır keşke yamaha'mı alsaydım derim

  4. #4
    taskinlar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Mayıs 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Suzuki Burgman 650
    FİYATI ÇOK!!!! AMA YAMAHA DEĞER KEŞKE BENİM DE OLABİLSE

  5. #5
    TEXAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    çok güzel alet 150.km gerçekten yapıyormuki kadrandaki sürat km kaçki?
    SEVMEYELİMDE TAŞAMI DÖNELİM

  6. #6
    kocaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul Ataköy ve Zonguldak
    Tam bir İstanbul'lu motoru bu şehiriçinde nefes aldıracak ve uzun yolda akıcak.Şahane.

  7. #7
    mertdg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    SYM GTS
    hmmmm gösterge saatleri ve plastik aksamı bence çok kötü....yakından bakın... derim.......
    Md

  8. #8
    hedowich - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Eylül 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    kymco vitality 50-ybr 125 -cbf 250 -fazer 600 S2
    Alıntı TEXAS adlı üyeden alıntı
    çok güzel alet 150.km gerçekten yapıyormuki kadrandaki sürat km kaçki?
    sanırsam 160 km 150km gerçekten yapabilcek güçte buarada http://www.motokeyf.com/ sitesinden burak ercanın ntvdeki x max 250 yi incelediği programın görüntülerini indirebilirsiniz
    Ride your way

  9. #9
    TEXAS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Haziran 2005
    [QUOTE=hedowich]sanırsam 160 km 150km gerçekten yapabilcek güçte buarada http://www.motokeyf.com/ sitesinden burak ercanın ntvdeki x max 250 yi incelediği programın görüntülerini indirebilirsiniz

    sağol kardeş
    SEVMEYELİMDE TAŞAMI DÖNELİM

  10. #10
    burak..01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2006
    Şehir
    DÜZCE/Akçakoca
    Motosikleti
    jinlun 150 chopper, bmw R69 & hero honda
    yaa bence vitesli motordan sasmiycaksin.ne oyomatik bilirim ne triptonic.vitesli olcak abi.motor gerektiginde cirliycak.dimi yani...

  11. #11
    kocaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul Ataköy ve Zonguldak
    Alıntı hedowich adlı üyeden alıntı
    sanırsam 160 km 150km gerçekten yapabilcek güçte buarada http://www.motokeyf.com/ sitesinden burak ercanın ntvdeki x max 250 yi incelediği programın görüntülerini indirebilirsiniz
    Çok teşşekkür ederim kardeşim bu bilgi için,benim için çok faydalı oldu.Basketbolla ilgiliysen ara sıra laflayabiliriz hedowich,bende 2.lig oyuncusuyum,görüşmek üzere.

  12. #12
    wolfart - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT3
    ben yaklaşık 1 aydır x-max kullanıyorum şu anda 600 km'de gayet seri frenleri çok kuvvetli manevrası çok rahat (ilk motorsikletim vede ders almadım) motor'u çok güzel iki kişi (arkamdaki kişi yaklaşık 95 kilo bende 80 kiloyum )
    bebek yokuşunda normal hızla giderken gaza yüklenince gayet güzel bir hızlanması var hissettiriyor vede bir kere ataköy'den dönerken e-5 de 150 km'yi gördüm hiç zorlanmıyor.
    düşünenlere tavsiye ederim...

  13. #13
    kocaday - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2004
    Şehir
    istanbul Ataköy ve Zonguldak
    Wolfart motorunun senin gözünden artıları ve eksileri nelerdir bize sıralayabilir misin?Bu arada resim video elinden ne gelirse paylaşma imkanın varsa çok seviniriz.
    Bakarsın sana kardeş getiririm Ben sarı rengini çok tuttum.Motor taksi gibin

  14. #14
    romeo1907 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2006
    Motosikleti
    asya as 150 t
    hade ln tenekeler

  15. #15
    halilertan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Ocak 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Aprilia Tuono Factory
    Alıntı TEXAS adlı üyeden alıntı
    çok güzel alet 150.km gerçekten yapıyormuki kadrandaki sürat km kaçki?
    kadran 160 km/h ve 130 dan 155 e kadar deli gibi gidiyor alet

    bende var kesinlikle tüm yazılanları onaylıyorum hiç eksiksiz yazılmış
    let it be

  16. #16
    TAVCI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Motoran Karry 125
    Super sccoter.Kısmetse alıcam 2-3 aya kadar.Tek rakıbı Pıaggıo X-9 250 bence
    2011 Model Motoran Karry 125 (Çakma Vespa Gts 250)

  17. #17
    vampir112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2006
    Şehir
    KONYA///EREĞLİ
    Motosikleti
    RAMZEY cup100
    fiyatı çin mallarının iki katı ama yinede değer....
    UMUT DENEN ŞEY UMUTSUZLUK KORKUSU İNANÇ DENEN ŞEY YOKLUĞUN DUYGUSU

  18. #18

    Üyelik
    03 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    BMW Moto Guzzi CRF Vespa Activa
    bence çok güzel izah etmiş çünkü gerçektende hiç kötü yanı yok var diyen söylesin bu kadar da iddialıyım bu konuda

  19. #19
    2rgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2009

    xmax 250 digital saat ayarı nasıl oluyo

    saat ayarını yapamıyorum xmax ımın tarif edermisiniz bilen varsa


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler