PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Caracal 200 e göre hava filtresi yapımı hakkında öneriler



rm125
22 Aralık 2011, 01:11
Arkadaşlar,açık hava filtresi kullanmak isterdim fakat annem isteğe bağlı hiçbir değişiklik istemiyor.Bu yüzden sünger olan hava filtresini tutan basit bir düzenek var.Yani süngeri iptal edip onun yerine scooterların kağıt hava filtresi var.Bunu metal makasıyla kesip oraya monte edeceğim.hava filtresinin kapağını kapatmayacağım.Son olarak da karbüratörden hava benzin ayarına el atacağım.Bunun hakkında olumlu ve olumsuz fikirlerinizi bekliyorum. :) ve ya bu şekilde hazır satılanlar var mı? Ben kendimce araştırdım ama bir türlü bulamadım. Şimdiden hepinize teşekkürler... :rendeer: ::thanks:

immortalboss
23 Aralık 2011, 18:54
Filtre sadece görüntü olarak iş yapmaz üstadım.Emiş yaparken ki havanın bile aslında bir miktarı var.Bu gözenekler sık yada boşluklu olursa tüm düzen allak bullak olur.Açık hava filtresi alabilirsin istiyorsan.Ama şu 5 liraya satılanlardan değil simota yada k&n almanı öneririm.Bir kez al kaliteli bir şey al.Ayrıca sana söyleyeyim o filtrenin kenarı çok az bile açık kalırsa ve o motosiklet tozları silindire çekerse yağ yakmaya,çekiş kaybına ve son olarak da motoru eline almaya hazır ol. :) İyi forumlar.

rm125
24 Aralık 2011, 01:00
Filtre sadece görüntü olarak iş yapmaz üstadım.Emiş yaparken ki havanın bile aslında bir miktarı var.Bu gözenekler sık yada boşluklu olursa tüm düzen allak bullak olur.Açık hava filtresi alabilirsin istiyorsan.Ama şu 5 liraya satılanlardan değil simota yada k&n almanı öneririm.Bir kez al kaliteli bir şey al.Ayrıca sana söyleyeyim o filtrenin kenarı çok az bile açık kalırsa ve o motosiklet tozları silindire çekerse yağ yakmaya,çekiş kaybına ve son olarak da motoru eline almaya hazır ol. :) İyi forumlar. öncelikle teşekkürlerr , bunu öğrendiğim çok iyi oldu yaklaşık 200 kmden beri sadece filtre kapağı açık gezdim ve bahsettiğiniz gibi boşluk vardı. yarın açık filtre alayım.gerisine hiç elleşmiyeyim.Direk serviste ayarlatırayım. :cyclopsan bu arada benim memlekette Manisa :flower:

immortalboss
24 Aralık 2011, 01:22
Ooo Manisanın neresindensin? 200 km çok fazla...Umarım makine tozu çekmemiştir içine...

rm125
24 Aralık 2011, 02:02
Ooo Manisanın neresindensin? 200 km çok fazla...Umarım makine tozu çekmemiştir içine... Demirci :D ben idarelikten ucuzluk taktırayım 400 km sonra zaten 10.000 bakımına sokacağım.

rm125
24 Aralık 2011, 21:11
Bugün hava filtresi almak için Köyceğizde sanayiye girdim.Bir türlü açık hava fitresini bulamadım.Aslında var ama otomobiller için var.Uyum sağlayamaz diye düşündüm. :D (gözenekleri açısından). bugünde genel bi bakım yaptım.Yağ tam 2000 km oldu değiştirdim. Hava filtresini bi güzel temizledim ve temizlerken kutunun içi toz olmuş. dediğiniz gibi hemen diş fırçası,bez,suyla temizledim.kapağı takmadım.bir aksilik çıkmazsa krom hava filtresi sipariş verdim(sanayide güvendiğim bir amcadan).bu konuda beni aydınlattığınız için teşekkürler D Caracalın yağ filtresi var mıydı? Bu arada ilk defa trafik polisi durdurdu.Sonunda ehliyetimi gösterme şansım oldu. :D