PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : benzin katkısı ve sonuçları



feliçita
26 Kasım 2011, 16:56
merhaba arkadaşlar..iki gündür beynimi kemiren bi sorunum var idi..idi diyorum çünki sorunum halloldu..ney di bu sorunum anlatayım...çok acil biçimde benzin almam gerekiyordu ..adı sanı duyulmamış bi istasyona girmiş bulundum..full depo yaptım yola devam ettim aman Allahım motorum, üstünde iken belimi çıkaracak perfonmas düştü titreme hat safhada nedensiz hızlanmalar ve yavaşlamalar..tapa gaz yaptığımda homurdanmalar...eyvahh korktuğum başıma geldi benzin hileli...2 gün boyunca azAP çektim.. tamirci ye götürdüm depoyu boşaltalım dedim işine gelmedi...neyse 20 km daha gittim biraz düzelir gibi oldu ama tat vermedi...Türkiyede önde giden bi benzin istasyonundan benzin katkısı aldım...gözüm iyice döndü ...tüm olan katkıyı boşalttım..verdim gazı makıneme git Allah git...bir müddet sonra motorum da ne patırdama ne homurdama ne zıplama kaldı...size soruyorum arkadaşlar ben tüm şişeyi depoya doldurdum ve benzin almadım sizce sorun halloldu mu yoksa..ben ce halloldu..ama daha önce kullanan arkadaşlar ne gibi önerilerde bulunur...benzin katkısı herzaman katılır mı?yoksa periyodik halde mi katılır..ne yapmak lazım acaba????:silent:

Zodium
26 Kasım 2011, 17:18
senin yasadiklarin tamamen psikolojik :)

feliçita
26 Kasım 2011, 17:28
senin yasadiklarin tamamen psikolojik :)
nereden böyle bir kanıya vardınız???

---------- Post added at 15:28 ---------- Previous post was at 15:24 ----------


nereden böyle bir kanıya vardınız???
ya ben bu konuyu anlatamadım ya da siz yanlış sayfadasınız..ya da cevabı bilmiyorsunuz ..ya da forumları karıştırıp geyik bölümüne gitmeniz lazım. ya da yazmış olmak için buradasınız...

samet10
26 Kasım 2011, 17:30
ben pskolojik olduğunu sanmıyorum yakıt kötü ise çok etkiler.

arabada bile yapıyo
180 ile giden araba stop eder mi?

deponun içindeki boya mıdır nedir o kötü benzinin içindeki kimsayal ile dökülüp pompayı tıkarsa stop eder.

o tür birşey de olabilir motorda

Zodium
26 Kasım 2011, 19:15
ben pskolojik olduğunu sanmıyorum yakıt kötü ise çok etkiler.

arabada bile yapıyo
180 ile giden araba stop eder mi?

deponun içindeki boya mıdır nedir o kötü benzinin içindeki kimsayal ile dökülüp pompayı tıkarsa stop eder.

o tür birşey de olabilir motorda

sizinkide benzinden degil hic bir benzin araci yolda birakmaz sizinki tamamen deponun eski ve pis olmasi ile alakali :)

Uğur
26 Kasım 2011, 19:20
Aynı hatayı geçenlerde yapmıştım. Bilmediğim yerden alınca 10 dakika motosiklet çalışmamıştı. Sonra çekişten düşmeler,gaz yememeler gibi sorunlar yaşamıştım. O deponun yarısına kadar kullanıp,bildiğim yerden üstüne ilave yapmıştım.. Sorun geçmişti.. Ama karbüratörü kontrol etmekte fayda var..

htmetin
26 Kasım 2011, 19:38
Öncelikle geçmiş olsun. Aldığınız kötü benzinin içindeki benzin dışı yaratıklar yüzünden oktanı düşük geldi ve motorunuz istenen performansta çalışmadı. Sizde yakıt katkısı koydunuz deponuza, bu katkı da otomatikman yakıtınızın oktanını yükseltti ve motorun çalışması düzeldi. Size tavsiyem deponuz yarı olduğunda kaliteli benzin satan bir istasyondan tekrar fulletin ki katkı maddesi iyice homojen olsun fazlası zarar çünkü.

A2+B
26 Kasım 2011, 19:41
Yakıtta pislik varsa enjektörleri tıkayabilir, su varsa motor kararsız çalışır. Yakıt katkılarını devamlı kullanmak motora zarar verebilir, sonuçta motorlar o katkılar kullanılsın diye tasarlanmıyor. Motosikletlerin deposu da küçük, az da yakıyor ki fazla yakıyorsa da zaten para sıkıntı olmaz; gidin Total'den alın yakıtınızı.

immortalboss
26 Kasım 2011, 19:54
Bence en güzeli depoyu güzelce temizleyip,hortumların içindeki benzini de almak.Bu benzinle daha sonra motorlu testere,yağlı ellerinizi temizleme işlerini yapabilirsiniz.Benzin katkısı htmetin arkadaşımızın dediği olayı yapmıştır tahminimce.En güzeli depoyu tekrar doldurmak.Geçmiş olsun.Ayrıca devamlı aynı benzini kullanmak en güzeli bence.

Raphae1
26 Kasım 2011, 20:48
aynı benzin varken katkıyı boşalttın dimi yanlış anlamadım. Bian boş depoya katkı boşalttın gibi anladımda.