PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çalışmıyor (Hyosung GV250 2009 enjeksiyonlu)



Batuizm
20 Kasım 2011, 00:15
3 gün önce soğuk bir sabahta işe gitmek üzere motora marş bastım çalıştı gazı bırakınca stop etti. sonra bikaç marş bastıktan sonra akü bitti. takviye ile çalıştırmaya çalıştık çalışmadı, vurdurup çalıştırmayı denedik çalıştı ve ertesi güne çalışır diyerek bıraktık. ertesi gün aküyü şarj ettik taktık gene ilk marşta çalıştı ve gazı bırakınca stop etti gene... ediş o ediş bidaha çalışmadı onlarca marşa rağmen. ve motoru söküp kontrollere başladık... bujileri söktük ateşlemede sorun yok, benzin pompası sağlam gayet güzel pompalıyor hatta onlarca marş yüzünden bujiler benzinle ıslanmıştı. beyin hatası vermiyor... motoru çalıştıramıyoruz! sebebi ne olabilir?

patron_58
20 Kasım 2011, 00:17
Statör belki,bir çok sebep olabilir..Benzin geliyormu ??

Batuizm
20 Kasım 2011, 00:19
statör? ateşleme problemiyse kastettiğin bujileri söküp çatır çatır ateşlediğini gördük.
benzin konusunu da dediğim gibi pompanın enjektörlere çıkan hortumunu söktüğümüzde ve kontağı açtığımızda fışkırtırcasına pompanın çalıştığını gördük.

patron_58
20 Kasım 2011, 00:30
Hava filtresi tarafında bir sorun olabilir zengin karışımla boğulur..

Batuizm
20 Kasım 2011, 00:44
Hava filtresinde sorun yok, onu da kontrol ettik.

gv650i
20 Kasım 2011, 01:22
enjeksiyonlu motorlarda genelde gaza dokunmadan çalıştırıp ısındıgında yavaş yavaş gaz vererek bogulmasını engellemek gerekir . bujiler ıslak çıktıgına göre motoru boguyorsunuz bogulan motorda ise gaz kolu çeyrek tur açıkken marşa basmak gaz kolunu oynatmadan çalışıncaya kadar basmak gerekir çalıştıgında ise ani gaz vermeden yavaş yavaş gazı açmak soguk motorun ısınıncaya kadar bogulmasını engeller bir öyle deneyin.netice alamazsanız servisin yolu görünüyor demektir jigle ayarsızlık var demektir

gorkemuls
20 Kasım 2011, 02:10
Motor ilk seferde aliyor, fakat gaz verince stop ediyor demissiniz. Bence sorunun ateslemede degil, fakat buji islandiktan sonra atesler mi? Burda bir sorun olabilir mi? Ayrica pompada sorun yok demissin, motor calistiktan sonra gaz verince stop ediyorsa, benzin pompasi fazla benzin pompaliyip motoru boguyor olabilir. Ayari kacma ihtimali yuksek. En iyisi isinin ehli birine gostermelisin motorunu.

Batuizm
20 Kasım 2011, 02:42
motor zaten boğulmuş gibi gözüküyor ama sensörler hata göstermiyor, ayrıca bujileri söküp benzin uçtuktan sonra tekrar denedik... gene çalışmadı... vurdurarak ta çalışmadı... servis bi görsün bakalım neymiş problem. teşekkürler yorumlar için.

Batuizm
20 Kasım 2011, 20:16
bujiler calismaz hale gelmis yakittan ve daha onemlisi yakit katkisindan... daha da kullanmam katki matki...

sonuc olarak bujiyi degistirince aninda calisti...