PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Akü sorunu (Şarj olmuyor)



kithnos
09 Kasım 2011, 19:26
Merhaba,

Motorum Hyosung GT250 R . 2 gün önce motorum çalışmadı , akü sorunu olduğu belliydi , gittim bi şarj alet alıp , bütün gün şarj ettim ve fulledim . Gece arakdaşıma gittim , sabah yine çalışmadı :) Vurdurarak çalıştırıp az önce evime geldim , garaja soktum . Denemek için kapatıp açtım , 2 kere çalıştı , 3. de yine gitti :)

Sanıyorum ki , şarj olmuyor akü . Belki forumda okumuşsunuzdur , motorum çalınmıştı bi 1 hafta - 10 gün önce falan bulundu . Bazı kabloları kesip , vurdurarak çalmışlar (nasıl yapıyorlar , nedir sistem bilemiyorum , bilen varsa özel mesaj atabilirse ekstra sevinirim ki , bileym nerelerini kontrol etmem gerekiyor ,deforme olmuş mu diye ) Usta anahtar takımını değişti , bazı kabloları da lehimlemiş heralde .. Onunla bir ilgisi olabilir mi , kesilen bazı kablolar yüzünden ? Tamir eden usta da belki düzgün bağlıyamadı birşeyleri falan ?


Varsa önerilleriniz kontrol etmek istiyorum kendim , en sonunda ustaya da götürsem kendim de birşeyler öğrenmek istiyorum .

gorkemuls
09 Kasım 2011, 19:31
basit olacak ama, kutup baslarini iyice siktin mi? Cunku akuyle ilgili sorun oldugunu sanmiyorum, bir calistirio demissin, bir de calismiyor demissin. Calismiyor derken, aku hic mi baskmiyor, yoksa cok mu zayif basiyor?

motorcu48
09 Kasım 2011, 19:34
şarj tutmayan akü ömrünü tamamlamış demektir

kithnos
09 Kasım 2011, 19:34
Yok bir çalıştırıyor , bir çalıştırmıyor değil , yanlış anlattım heralde .

Az önce bi 20 km yapıp eve dönünce , kapatıp açma yaptım 2 kere çalıştı , 3. ve sonrasında çalışmadı . Yani 2 kere çalışcak kadar enerji depoluyabilmiş heralde anca .

Full şarj ettim dün akşam , dediğim gibi alıp gittim , gece bıraktım sabah çalışmadı , vurdurup getirdim .

Senin açtığın konuya da baktım şimdi , 3 şey söylenmiş

-akü bitik midir bilemiyorum ama motor 2010 model , biraz erken değil mi bitmesi için ?

-kaçak olaiblir denmiş , nasıl anlarım , nasıl müdahele ederim ?

-Şarj olmuyorsa , neleri kontrol etmeliyim , nasıl yapmalıyım ?

Tecrübeleri arkadaşlarımızdan yardım bekliyorum :)

gorkemuls
09 Kasım 2011, 19:40
Konjektor arizali olabilir, kacak buyuk ihtimal var gibi gorunuyor. Cunku akun sarj tutmuyor degil zannimca. Konjektoru kontrol etmen icin, motorunu calistir, akunu cikar ve motorun isik sisteminde kesiklik, zayiflik veya hic calismama durumu var mi kontrol et. Akunu sarj etmeyen sey ancak ve ancak konjektor olabilir. Konjektorde 20 liralik bir seydir.

kithnos
09 Kasım 2011, 19:54
Tamamdır , dikkat etmem gereken bir güvenlik önlemi var mı sökerken ?

Çalıştırıp , tornavida ile giriyim mi yoksa , nerelerden bağlıysa ? :)

Bakayım konjektördense yazarım buraya .


Edit : Kaçakta olabilir demişsiniz , onu kontrol etmemin bir yolu var mı ?

_w_
09 Kasım 2011, 21:00
kardeş elektrikten fazla anlamıyorsan tesisatı değiştir derim ilerde başka sorunlar çıkabilir .

gorkemuls
09 Kasım 2011, 21:09
Kacakta olabilir, fakat bu pek sizin yapabileceginiz bir durum degildir. Bence direk siz tornavidayla sokersiniz sorun yoktur. Zaten akunun sigortasi mevcuttur, buyuzden calistirdiktan sonra sokun gitsin. Bisey olmaz. Deneyin, ve buraya yazin. Eger konjektor arizali degilse, ozaman tartisiriz napmaniz gerektigini.