PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Kask kullanımı ölümleri yüzde 70 önlüyor



Gökhan
17 Eylül 2011, 00:04
Kask kullanımı motosiklet kazalarında ölümleri yüzde 70 oranında engelliyor.

Manavgat Emniyet Müdürü Alper Tunga Gündoğmuş, kask kullanımın motosiklet kazalarında baştan alınan darbelere karşı kalkan vazifesi gördüğünü söyledi.

Motosiklet kazalarında ölümlerin yüzde 90′nın başında aldığı darbe sonucu meydana geldiğini belirten Gündoğmuş, motosiklet sürücülerinin emniyet kemerlerinin kaskları olduğunu ifade etti. Araç ve motosiklet kazalarının yüzde 97′sinin aşırı hız ve trafik ihlallinden meydana geldiğinin altını çizen Gündoğmuş, çoğu zaman çok sıkıcı diye takılmayan emniyet kemeri ve kaskın olası bir kazada sürücünün canını kurtaracağını kaydetti.

Son günlerde aşırı hıza bağlı motosiklet kazalarına dikkat çeken Gündoğmuş, trafikte yapılan anlık yanlış hareketin çoğu zaman geriye dönük telafisinin olamayacağını söyledi. Gündoğmuş, “Motosiklet kazalarında ölümlerin büyük çoğunluğu baştan alınan darbe sonucu oluyor. Yapılan araştırmalara göre kask kullanımı olası kazalarda baştan alınan sert darbeleri yüzde 70 oranında koruyor. Kask kullanımı motosiklet sürücülerinin kendi can güvenlikleri için önemli. Çoğu zaman çok sıkıyor diye takılmayan kask kazalarda motosiklet sürücünün ölmesine neden oluyor. Sürücüler trafiğe çıkarken önce kendi can güvenliklerini trafik kurallarına uyarak sağlamalı.” diye konuştu.

Manavgat’ta yaklaşık 12 bin motosikletin trafiğe kayıtlı olduğunu meydana Gündoğmuş, ilçede meydana gelen trafik kazaların yüzde 12′nin motosiklet kazaları olduğunu dile getirdi. Okulların 4 gün sonra açılacağına dikkat çeken Gündoğmuş, sürücülerin okul önlerinde geçerken çok dikkatli geçmeleri tavsiyesinde bulundu. Manavgat Milli Eğitim Müdürlüğü ile 2 yıldır sürdürdükleri Güvenli Okul Projesi’ni bu senede sürdüreceklerini belirten Gündoğmuş, geçen verdikleri kursla okul öncelerinde trafik kontrolünü sağlamak için 46 öğrenciye gönüllü trafik denetçiliği belgesi verdiklerini kaydetti.

Moto Aktüel ( http://www.motoaktuel.com/blog/index.php/kask-kullanimi-olumleri-yuzde-70-onluyor#ixzz1Y9DYpMDf)
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı

cbr1100 xx
17 Eylül 2011, 00:35
Kask hayat kurtarır derler......Bende başarılı sonuçlar verdi de....

Grhn
19 Eylül 2011, 15:40
Doğrudan başa alınan darbelerde en iyi kaskın 60 km/saat hıza kadar koruyabildiğini duymuştum birisinden. Çok yüksek hızlarda kaks korumuyor. Arkadaşım 90 km civarıda bir süratle sinyal vermeden manevra yapan bir minibüse çarpıp boynu kırılarak vefat etmişti. Kaskı çok hasar almış görünmüyordu. Sağ omuzunda kırık vardı.
Her durumda kask takılması gerekmekle birlikte, özellikle şehir içi kullanımda kaskın çok daha etkili bir hayat kurtarma aparatı olduğunu unutmamak gerekiyor.

kanucan
19 Eylül 2011, 16:31
Gel de anlat bu kask takmayan kafasızlara.Anlamıyorlar ki!

Talhaboy
21 Eylül 2011, 16:46
Kask seçimi yapılırken alınan kaskın belirli standartları karşılamasına dikkat edilmeli. Yarım tas, Open face ya da Flip-up kask yerine Full-face tercih edilmeli. En önemli organımız beynimiz olduğu için kask çok önemli ama tam korumalı ceket, korumalı pantolon(ya da en azından dizlik) ve eldiven de kask kadar önemli.

Bir de sert darbe almış kasklar kullanılmamalı. Herkese güvenli sürüşler.

takendy
21 Eylül 2011, 18:22
Ancak kafası olmayan yada asfalttan daha sağlam taş kafalı birisi kask takmaz...