PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : KONJEKTÖR SORUNU..



jiro
13 Ağustos 2011, 10:32
Merhaba arkadaşlar. elimde 150 cc çin malı bir adet cross motor var.geçen hafta bir tamirciye götürdüm ve yağını lambaları değiştirdim. yeni akü aldım. biraz bakımdan geçirdim. 1 gün sonra işe giderken önden koku gelmeye başladı baktım devir saatinden duman çıkıyor. içindeki ampul yandı. biraz gittikten sonra aküden çat diye bir ses geldi. yola devam ettim ön far arka far hepsi yandı.akuden gidene kadar aralıklı olarak çat çat sesleri devam etti. işe geldim motoru stop ettim tekrar marşa bastım yok almadı. elimde bir adet multimetre vardı aldım akunun değeri 2,5 volt anca çıkıyor. konjektör çıkışlarına baktım 18- 20 volt ama motora gaz verince ampul çıkışındaki volt 68-70 volta çıkıyor. konjektörde sorun var diuerek yeni bir adet konjektör aldım dört çıkışlı. fakat benim konjektörun yuvasıyla biribirine uymadı. bende uydurmaya çalıştım ama motordaki kabloların rengi sarı beyaz yeşil kırmızı konjektör kabloları ise 2 adet sarı bir adet yeşil ve kırmızı . ben kırmızı ve yeşili aynen bağladım. fakat 2 sarıdan hangisini nasıl bağlayamacağımı çözemedim ve rastgele bağladım. motoru çalıştırdım ön fara gelen elektrik 6,5 volt konjektör çıkışı ise 8,5 volt civarında çalışır durumda akuye gelen elektrşkte 8,5 civarında. soru 1: aku çat çut ederek patlamış olabilir mi? eğer patlamamışsa bu şekilde şarz olur mu soru 2:bu konjektör bu motora uygun mu? bağlantıların doğru olup olmadığını nasıl anlayacağım. bilgisi olan arkadaşlara teşekkür ederim.

gv650i
13 Ağustos 2011, 10:38
conjoktörün uygun degil ve akunde zarar görmüş 12 v göstermesi lazım akünün şarjda 13-15 volt arası voltaj vermesi lazım conjoktörün

jiro
13 Ağustos 2011, 10:44
konjektörlerin üstünde hiç bir şey yazmıyor uygun konjektörü hangi kritere göre arayacağız. motor gücüne göre mi voltaja göremi tesisata göremi?

serkanADH13
13 Ağustos 2011, 22:07
tesisatında konjektör soketinin giriş yerindeki renkler orjınal konjektör kablo renkleridir,
o renklerde araştırmalısın,

piyasada 35 lira sanırım 5 kalbo konjektörler...