PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Arka Fren Kampanasından cıkan ses ?



saintofdream
22 Temmuz 2011, 14:27
Arkadaşlar Merhaba ;

Dün çok güvendiğim bir ustayla kampanayı değiştirdik. Kampana ses cıkartmaya başladı. Usta bir 100 km git düzelir dedi. Ustaya cok güveniyorum fakat sizinde yorumlarınızı almak istiyorum. Ses (gıcırtı) ne zaman kesilir. Şimdi memlekete Bursaya gidecem (İstanbuldan). Ses gitmezse babaya ve arkadaşlara rezil olacaz bakımsız motora biniyorum diye :silent:

HaydarBıçak
22 Temmuz 2011, 14:31
eğer montajda bir problem olmadıysa 500 km civarında kesilir ama bu kesilme bir anda değil
yavaş yavaş olur

Levsy
22 Temmuz 2011, 14:35
Elinden gelirse balatalara hafiften bir zımpara çek. Ses daha kolay kesilir.

saintofdream
22 Temmuz 2011, 14:43
Teşekkür ederim arkadaşlar. 170 km sonrası en iyisi bi uğramak ustaya beraber bi zımpara atarız halen geçmezse ses. Suzuki orjinal balata almak varken kaliteli bir kampana aldım. Bir daha orjinal parçadan şaşmam arkadaş. Zincirdede did aldım o bile uğraştırıyor yaz bitsin onuda alacam suzukiden.

gti_king
22 Temmuz 2011, 15:34
Her zaman orjinal en iyisi olmuyor maalesef ki. Honda'dan aldığım dişli zincir fiyatı bunu ortaya çıkardı zaten. Benden zincir için 332 TL, ön dişli için 65 TL ve arka dişli için 157 TL istediler. Bi süre araştırdıktan sonra Brezilya malı Honda XR 200 için üretilmiş dişli zincir setini buldum. XR 200, XL 200 olarak geçen motosikletin ta kendisi zaten. Aldığım dişli zincir seti de motosikletim gibi Brezilya malı. Kaliteli bir metali var. Orjinal setiyle de birebir aynı.

Demek istediğim, her zaman orjinalin en iyisi olmadığı. Araştırarak daha uygun fiyata daha kaliteli alternatifler bulabilirsiniz. Bu balatayı denemiş oldunuz, bir dahakine orjinal Suzuki balatası alırsınız. Fakat zincirde D.I.D bu işte üst düzey bir markadır, korkmadan motosikletime takarım.

Bana da balataları zımparalamanız iyi gelecek gibi görünüyor.