PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor kapagından vitesli motor sesi gelmeye başladı..



DJ_DISCO
05 Temmuz 2011, 14:34
Selam arkadaşlar bende mondial 150 zat var. Hergün 60 km yol yapıyorum işe gidip geliyorum... Son günlerde istanbulda yagan yagmurda da kullandım motoru ve aşırı ısınan egzoz aşırı soguk havayla birleşince fizik kanunları geregi... vidalı tutucagınn oradan bir kırık meydana geldi ve motor titremesinden 60 km hızla devam ettigimde motor sesinden çok sesi geliyordu çarpıp duruyor demekki titremeden dolayı ama 60dan sonra sesi kesip susuyordu ee bende 50 ye inemiyorum arkamdaki arabalar sorun çıkarıyor.
Otobandayız malum dogal olarak 65 70 yapıyorum ve son günlerde motorun açıldıgını hissederekten dip gaz gidiyorum yokuş yukarı aşagı düz farketmiyor yolun düz oldugunu görerekten..
ama bu sabah işe yaklaştıgımda parketmeme 20 metre kala motor kapagın yani kayış bölümünün ordan Bi scooter sesi degilde böyle agır vitesli motor kullanıyormuşum gibi ses gelmeye başladı... Acaba çokmu yordum motoru nedir bu sesin sırrı ?

maxi97
05 Temmuz 2011, 14:53
en son ne zaman kayışı değiştirdiniz? kayışı değiştirdiyseniz beraberinde ön varyatör bilyelerini değiştirdiniz mi? kilometreniz ne? motor hiç açıldı mı? kilometreye bağlı olarak egzantrik zinciri gerginliğini yitirmiş de olabilir.

DJ_DISCO
06 Temmuz 2011, 11:02
Sorun egzozsun kaymasından ibaretmiş yerine oturttu usta ses kesildi teşekkürler yardımcı oldugun için :)