PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : motorumu yıkarken...



anaconda84
02 Temmuz 2011, 18:37
arkadaşlar başlık biraz saçma gelebilir onun için kusura bakmayın yazacak bişey bulamadım çünkü :) bende yuki var 100lük cub motoru araba fırçasıyla yıkamaya kalktım bir kaçkez motorun yüzeyinde çizikler oluştu tabiki derin çizikler değil farkedilmiyor bile neredeyse ama bu yinede beni rahatsız ediyor bende bir güzel elimle ovalayarak yıkıyorum kurularkende bezle kuruluyorum iyice.
sorum şu arkadaşlar motorun boyasını nasıl korurum ve metal yerlerin paslanmasını nasıl engelleyebilirim fren diskinde küçük noktalar halinde paslanmalar var buda beni rahatsız etmeye yetiyor çünkü motorumda herhangi bir kusur olmasını istemiyorum gözle görülür yada görülmez hiç farketmez.
bu konuda yardımcı olabilirmisiniz? ototıkamacılarada para harcamaya gereke yok diye düşünüyorum.
ilginiz için çok teşekkür ederim.Saygılarımla...

bY_aLp
02 Temmuz 2011, 19:51
fırçayla yıkama benzinliklerin çoğunda 1 lira ile çalışan köpük ve tazyikli su makinaları var ben onlarla yıkıyorum çizikler içinde aynısı 150 zat bende varken yapmıştım mat siyaha döndü :D pasta cila vardı sürerek eski parlaklığına kavuştu

baris4444
02 Temmuz 2011, 20:15
film şeklinde boya koruması kaplatabilirsin

ToLGa_09
02 Temmuz 2011, 20:33
cila yapıyorum ben arada

genellikle ıslak mendille temizliyorum, alıyorum marketten 1-2 liraya, evdenden temiz beyaz bez alıyorum, ıslak mendille temizlediğim yeri beyaz bezle kuruluyorum, gayette güzel oluyor, deneyin, fakat biraz uzun sürüyor.

enesergul
02 Temmuz 2011, 21:34
arabalara yapılan boya korumaları araştır.. plastik için ayrı metal için ayrı tek tek kimyasal korumalar var..
tabi bu motoruna gösterdiğin ilgiyle doğru orantılı.. hergün bir saatini ayırabilirsen uzun süre canlı kalır motorun.. meguiars bu işin üstadı diyebilirim.. istanbuldaysan bi meguiarsa uğra..

anaconda84
02 Temmuz 2011, 22:49
yok ben istanbulda değilim akhisardayım işimden dolayı haftanın bir günü ancak evde oluyorum ıslak mendilde iyi fikir aslında ama bizim burada asfalt yok yani en ufak bir yağmurda motor çamur içinde onun için suyla yıkıyorum içine deterjan atıyorum köpürterek :) süngerle hafifçe ovalayarak yıkıyorum ama tek sorunum diskin paslanması küçük noktalar halinde paslanmalar var ve bunların dahada büyüyüp çoğalmasından çekiniyorum :(

E.Gülbeyaz
02 Temmuz 2011, 23:18
Benzinliklerdeki o büyük fırçalı aletler de arabaları çiziyor.
En güzeli bi kova su biraz sabun iki bez :)