PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Bilemedim ben onu..



kacar38
02 Temmuz 2011, 04:22
Dostlar bir arkadaşım için soruyorum.

Chopper tarzı motorlardan hoşlaşan bir arkadaşım var.

Bende chopperdan anlamam.

Biliyorum bu tür başlıklar sıklıkla açılıyor ama hangi kelimelerle daha verimli bi arama yaparım karar veremedim. Size sormaya karar verdim.

Sabrınız için teşekkür edip, sorularıma geçiyorum.

Chopper için bi başlangıç çıtası varmıdır racing gibi. (250 cc vs.. ) ?

Tavisye ettiğiniz ve şundan mutlaka uzak durmalısın dediğiniz bi model var mı ?
10-12 bin tl civarı bi bütcemiz var diyebilirim.

Dikkat etmemiz gereken püf noktalar var ise söylerseniz çok mutlu olurum :)

Şimdiden ilginiz için teşekkür ederim.

UNdocab
02 Temmuz 2011, 09:13
Mesele motosikletin cc hacmi değil. Hacim büyüdükçe artan gücü, seriliği ve artan ağırlıktır(600ccler 200kg ortalama) problem olan
Acemi kişi bu bunların hepsini birden kontrol edemez ve %99,9 kaza yapar.
Bu mantık çerçevesinde değerlendirirseniz daha iyi olur.

Acil112
02 Temmuz 2011, 09:22
Ben de aynı konudan muzdaribim, sadececommuter kullanmış biri olarak diğer tarz motosikletler de ilgimi çekiyor ama hangisi nedir, ne değildir hiç bilmiyorum cruiser motosikletlerin hepsi birbirinin aynı gibi görünüyor.

Pause
02 Temmuz 2011, 09:38
Cruiser tarzı motosikletler zaten hızı tercih etmeyenler içindir, hızlı gitmek isteyenler bu tip makinalar almazlar, öncelikle bunu belirteyim. (tabi gv650 gibi birkaç melez bu kategorinin dışında kalıyor)

Sürat olayını hallettiğimize göre, gelelim tecrübeye; aslına bakarsanız bence 750 cc ve altında çok fazla fark etmez, sadece ağırlık, denge merkezi gibi bazı birkaç özelliğe alıştıktan sonra daha öncesi motosiklet kullanan arkadaşlar için çok büyük sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. tabi bu arada düşük hızlardaki dönüşler muhtemelen en zor bu tip motosikletler içindir.

Yeni başlayan biri için ise tavsiyem (nacizane) 250cc bir cruiser olur. nedenine gelirsek; en iyi ihtimalle bir gün yana yatan bir motoru tutmak gerekecek :) 750cc bir makinanın ortalama ağırlığı 250-300 kg civarındadır. bence en büyük sorun ağırlık merkezi ile sizin aranızdaki bağ olacaktır :D

Performans bakımından süper, hemen fırlayan, aniden yüksek süratlere çıkan makineler olmadığı için yeni başlayanlar için 250cc ile 750cc arasındaki motosikletlerde çok büyük sıkıntı olacağını düşünmüyorum(tabi gv650 gibi sport yüksek hızlara çıkabilen motosikletler hariç) , ağırlık ve denge faktörünü göz önünde bulundurmanız şart :D

Hangi marka nedir ne değildir kıyaslamasına burada girmek istemiyorum, forumdan araştırılarak hangi markanın ne gibi avantaj ve dezavantajları olur bulabilirsiniz. netice itibariyle motosikleti sürecek olan kişinin beğenisi herşeyden önemlidir.

bir cruiser kullanıcısı olarak nacizane fikirlerim bunlardır...

kacar38
02 Temmuz 2011, 13:06
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için :)

Racing için her zaman söylenen çinden uzak durun, japan alın sözleri chopper için ne kadar geçerli. Veya benzeri bi durum varsa nedir ?

ozgurakman
02 Temmuz 2011, 13:56
ikinci el suzuki intruder 250 yada yamaha dragstar 250 önerebilirim. daha üst modeller ağır ve güçlü gelecektir... hayırlı olsun şimdiden

PEKTAS
02 Temmuz 2011, 14:20
bence başlangç olarak bütçenede uygun sıfır alırsın hatta hyosung gv250 al derim. sonrada benim açıkcası hayalim olan gv650 ye geçersin 20 bin 30 bin kilometreden sonra yani biraz tecrübelendikten sonra. biraz diyorum çünkü zaten bu makinalarla insan gaza gelip uzun yola çıkıyo e dolayısıyla o kadar kilometre yapmakta çok zor olmuyor. benim tavsiyem bu. zaten mt de hyosung gv 250 kullanıcıları baya var hatta başlıklarıda baya hareketli bi incele derim. :)

Pause
02 Temmuz 2011, 15:07
Çok teşekkür ediyorum ilginiz için :)

Racing için her zaman söylenen çinden uzak durun, japan alın sözleri chopper için ne kadar geçerli. Veya benzeri bi durum varsa nedir ?

Rica ediyorum, nacizane önerilerim...

Çinliden uzak dur, taiwana yaklaşma, macar malı süperdir, japonlar çok pahalı, vs. vs. vs. bunların hepsi keyif ve bütçe işidir. :)

Bu konular çok tartışılmıştır. Daha fazla deşmeye gerek yoktur. En güzeli siz beğendiğiniz makina bütçenize uyuyormu yada sizin bütçenizde en beğendiğiniz motor nedir bunlara bakın.

Süper bir japon almak varken neden çin malı bir motor tercih edesin ki? yada ne bileyim başlangıç motoru çin alırım düşüp kalksamda farketmez demek varken neden japon alasınki :D Bu böyle uzar gider, herbirinin artıları ve eksileri vardır. Siz yamaha mı honda mı dersiniz, biri çıkar suzuki iyidir der :)

O kötü, bu çok kötü, bunun şurası söyle, yok o satılmaz, bunların hepsi tartışılır, satanlar nasıl satıyor, binen ve memnun olanlar nasıl memnun düşünün :D

Bence etki altında kalmadan bütçenize bakın değerlendirin, bütçeniz çerçevesinde beğendiğiniz motoru alın :)