PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Askerliğime 5 ay var,ama motor almak istiyorum fikirlerinizi esirgemeyiniz..!



kopan çocuk
30 Haziran 2011, 19:40
s.a arkadaşlar benim scooterim var. ve ben bunun ruhsatını kaybettim,şimdi yenisi çıkartırmak 300 tl yi aşıyor.bugün notere gittim satışını yapabilirmiyim diye,ordaki katip bana emniyet müdürlüğünden bir belge alırsam satışın mümkün olduğunu söyledi.ben 300 tl vereceğime motoru elimden çıkarırım daha iyi diye düşündüm.
aslında motor almayı askerden sonra düşünüyordum.ama şartlar bu şekildeyken şimdi şartlarımı zorlayıp bi motor almayı düşünüyorum,aklımda 2 seçenek var,ve birçok soru.
şimdi ybr 125 2011-cbr 125 2011 ikisinden birini düşünüyorum.şimdi ben bu motoru aldığımda askere giderken kapalı bir alanda garajda v.s yatıracam mecburen,şimdi yatırmamın zararı ne olur.tahminen alırsam askere kadar 3-4 bin km yaparım herhalde.
siz ne yapmamı önerirsiniz,motor almalımıyım yatırmak ne kadar zararlı olur ,ben yokken haftada 1-2 defa çalışması zararı ortadan kaldırırmı?
yorumlarınız için teşekkür ederim.

stepfunk
30 Haziran 2011, 19:46
Merhaba kopan çocuk :)
Ben senin yerinde olsam yeni motor almazdım.
Sen askerden gelene kadar yeni modeller çıkacaktır.
Ayrıca sıfır motorunun garajda yattığını bilip askere gitmek çok zor olur.
Bitmez o askerlik :P

Motorunu sat, eline geçen parayla altın al koy kenara derim.
Hayırlısıyla gidip geldiğinde de istediğin modeli alırsın. Sen bilirsin yine de.

kopan çocuk
30 Haziran 2011, 19:51
abi bende en az senin gibi düşünüyorum ama ,yaw şimdi 5 ay var,kapıda araba var,arabaya binemiyorum birazda binmek istemiyorum.5 ay nasıl geçer bayramlar var.o var bu var :D evt o askerliğin bitmeyeceği mağlum bişi valla nabacam onuda bilmiyom :)

stepfunk
30 Haziran 2011, 19:56
Motoruna bir iki ay daha bin o zaman, vakit yaklaşınca satar altına çevirirsin.
Sen her halukarda emniyetten o kağıdı bir an önce al, başın ağrımasın.

ExpendableS
30 Haziran 2011, 20:03
a.s,işin mantıklı tarafı motor almaman,ama hade kalbinin sesini dinleyip aldın.motoru yatıracağın zaman kapalı bir garaj ortamı şart,aküsünün kablolarını falan sökersin temizliğini yaparsın deponu fullersin öyle muhafaza edersin.1 senede zaten motor çürüyecek diye bir kaide yok.ama çok yakın bir motorcu arkadaşın varsa anahtarları emanet edebilir periyodik aralıklarla da çalıştırma imkanı olabilir.tAbi bana sorarsan askerliğini yaptıktan sonra al paşalar gibi kullan derim.

ToLGa_09
30 Haziran 2011, 20:08
şimdiden hayırlı tezkereler
ben motor almazdım, askere gitmeye yakın sukuturı satardım, parayı da atardım iyi faiz veren bankaya, tezkereyi alınca alırdım motoru