PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorsiklet ile Yunan Adalarına Gitmek



hozerinc
24 Haziran 2011, 12:21
Selam arkadaşlar,

Ben motorumla Yunan adalarına gitmeyi planlıyorum. Bu geziye çıkmadan evvel bayağı bir araştırma yaptım. İnternette özel aracınız (motorunuz) ile yurt dışına çıkmak istediğinizde gerekli olan şeyler konusunda çok fazla değişik fikir ve bilgi var. Kimisi yurt dışı ehliyet al diyor kimi gerek yok diyor. Kimisi ruhsatını yurt dışı ruhsata çevir diyor kimisi gerek yok o kalktı artık giriş çıkışın pasaporta işleniyor diyor. Yurt dışı sigorta konusunda herkes hemfikir :) O konuda bir eksiklik yok. Açıkçası benim aklım karıştı. Bunların hepsini yaptırmak gerçekten lazım mı yoksa bir tek yurt dışı sigortamı yaptırsam motoruma atlasam binsem feribota geçsem kafi mi? Bu arada motor benim adıma, sanırım şirket ya da başkası adına olan araçlarla geçebilmek için vekalet ve izin belgesi gibi bir şeyler soruyorlarmış o tip bir problem de yok onu da belirteyim ;)

Bunun dışında Yunan adalarına motorla gitmiş ve dikkat edilmesi gereken hususlar konusunda bilgisi olan arkadaşların tavsiyelerine de açığım fazla bilgi göz çıkarmaz ;) Şimdiden teşekkürler...

efe tolga
24 Haziran 2011, 18:52
bu siteden 3 kişi yunanistana gitmişti motosiklet ile bi konuları araştır bulabilirsin,onlar sana daha iyi yardımcı olacaktır

Khutuck
24 Haziran 2011, 19:33
http://www.suzukim.net/forum/showthread.php?1071-Motorla-Yurtd%C4%B1%C5%9F%C4%B1na-%C3%87%C4%B1k%C4%B1%C5%9F..!

Burada güzel bilgiler var. Konu 2007'den kalma, bazı prosedürler değişmiş olabilir.

İşte motorsikletle yurt dışına çıkmayı planlıyorsanız yapmanız gereken işlemler ve edinmeniz gereken belgeler :

GÜMRÜKLERDEN GEÇİŞ KARNESİ (TRİPTİK)

[Lütfen üye olun]


MOTOSİKLET-OTOMOBİL/MİNİBÜS 74 YTL

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı olan taşıtların, yurtdışına yapacakları yolculuklar için bir yıl süre ile verilir. Bu karneyi alabilmek için, taşıt ruhsatının aslı ve kimlik fotokopisi yeterlidir. Taşıtı, sahibinin dışında birisi yurtdışına çıkaracak ise, noter vekaletnamesi gereklidir. Şirket araçlarında, şirket sahibi yada yetkilisi yurtdışına çıkacak ise şirket imza sirküleri, yetki belgesi, kimlik, onların dışında birisi çıkaracak ise, bu evraklar ile beraber yine vekaletname gereklidir.

ULUSLARARASI SÜRÜCÜ EHLİYETİ

[Lütfen üye olun]

Bu belge, dünyadaki herhangi bir ülke tarafından verilmiş olan Sürücü Belgesinin aslı ve 2 adet resim ile kolayca alınabilir. Ücreti 210 YTL dir.
* 1. notu okuyunuz.

Ancak Uluslararası Ehliyetler bir yıl süre ile verilebildiği için, ibraz edilen ehliyetlerin de, talep edileceği gün itibarı ile, en az bir yıl geçerliliği bulunması gerekir.

Yabancı dillerdeki ehliyetler için, konsolosluk veya büyükelçilik tercümesi şartı aranır.

Uluslararası ehliyetler verildiği ülkede geçerli değildir.

Not 1 : Devletin malî mevzuatı gereği, her sene başında, Uluslararası Ehliyetlerin harç bedelleri yeniden belirlenmektedir. Aynı mevzuat gereği, Uluslararası Ehliyetlerin ikinci kez alınması halinde, harç pulu miktarı düşeceğinden bu indirimden yararlanmak isteyen sürücülerin, eski Uluslararası Ehliyetlerini Kurumumuza iade etmesi gerekecektir. Ücreti 116 YTL dir. (Geçerliliği en az 1 yıl olan yabancı ülke ehliyeti veya Türk ehliyetinin aslı ve 2 adet resim ile beraber.)

Not 2 : Uluslararası Ehliyetler, buna ait sözleşmeyi onaylamış olan pek çok dünya ülkesinde geçerlidir. Bunun tek şartı, o ülkede turist olarak bulunmak ve daimi ikametgâhı olmamaktır. ABD bu sözleşmeyi onaylamamış az sayıdaki ülkelerden biridir. Ancak ABD’de trafik konusu eyaletlere bırakılmış olduğundan, bazı eyaletler, Uluslararası Ehliyetleri kabul etmekte, yani trafik kontrollerinde bir tolerans göstermekte, bazı eyaletler ise kendi lokal ehliyetini verirken, sürücüyü ayrıca imtihan etmemek gibi kolaylıklara gitmektedir.

ULUSLARARASI TAŞIT BELGESİ

[Lütfen üye olun]

Bu belge, Türkiye'de kayıtlı taşıtların, yurtdışında mülkiyetinin ve özelliklerinin tevsiki amacı ile, uluslararası dillerde verilir. Ruhsat bilgileri istenmektedir.
Ücreti 43 YTL dir.

ULUSLARARASI TRAFİK SİGORTASI (GREEN CARD)

[Lütfen üye olun]

Yalnızca Avrupa ülkelerinde istenilen bu sigorta, karşı tarafa verilen zararları karşılar.
Zorunlu trafik sigortası poliçesi, araç ruhsatı ve vergi numarası gereklidir.

15 günlük (84 Euro),
1 aylık (105 Euro),
3 aylık (189 Euro),
5 aylık (273 Euro),
6 aylık (315 Euro) ,
1 yıllık (420 Euro)

Bu arada Uluslararası Ehliyette değişiklik olmuştur.
Uluslararası Ehliyetlere, Güvenlik Hologramı uygulaması başlamıştır. Üzerinde 2 adet hologram bulunmayan Uluslararası Ehliyetler geçerli değildir.

utkan35
24 Haziran 2011, 19:46
bence avrupadan buraya gelen yurttaşlarımızı görürsen onlara sor derim