PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motorcu Kimdir ? Motosiklet sürüşü ile ilgili Püf noktalar.



Free_AnGeL
22 Haziran 2011, 19:27
Motorcu kimdir ? Her motosiklet sürücüsü deyim yerinde ise Motorcu'mudur ?

Evimizin içerisinde dışarısında Hatta bazen Rüyalarımızda bile Karşı karşıya gelmekteyiz Motosikletlerle ...

Bazıları çok şirin bir şekilde Yürüğimizi Cezbederken Bazıları ise Sert Görünüşü ve tabiri caiz ise kanımızı kaynatan sesi ile meraklı gözleri her zaman üzerine çekiyor.

Ama şunu tüm samimiyetimle Söylerim ki Her sürücü motorcu değil..

Eğer Motosiklete Kasksız binmek,
Şehir içinde ara sokaklarda akrobasi hareketleri yapmak,
Sinyalsiz,kornasız hız azaltmadan viraj almak,
Sırf Hava olsun diye güzelim motora kavanoz kadar Egzoz taktırmak,
Gece geç saatlerde Motoru bağıttırmak,
Şehir dışında/ içinde her ne sebeple olsun Yarış yapmak,
Şehir içinde/ dışında Trafik kurallarına uymamak ,
Her zaman Geçiş üstünlüğünün kendisinde olduğu sanmak,
Gereksiz yere risk almak,

Motorcu olmak ise ..!! Ben motorcu değilim.

Motorcu,Motsiklet sürücüsü Olmak ile ilgili bir çok yazı bir çok tartışma var lakin ben belki herkesin bildiği belki daha yeni duyulacak tek bir söz söyleyeceğim..

Benim için motorcu :

Yaşlandıktan sonra torununu da arkasına alıp gezdire bilen motorcudur.

Çok kısa bir cümle olabilir ama yüklediği anlam
Bir kitapla eş değerdir benim için.



Ne kadar Yaşım itibari ile Ufak sayılsamda ( 21 ) bende Yeni motora başlayacak veyahut halen kullanan Abilerime Dostlarıma bir kaç püf nokta söylemek isterim ...

1: Yanınızda Uzun yol veya kısa Yol demeyin mutlaka Sert bir cisim bulundurun.
Ör: nunçaku, Levye -katlana bilir sopa vs Gün içerisinde mutlaka Kullanacak bir durum oluşuyor.

2: Geçiş üstünlüğünüzü hiç bir zaman kendinizde sanmayın çünkü sizdende uyanıkları var ve sizi umursamıyorlar sakin gidin geç gidin gideceğiniz yere 4 dk geç gitmek hiç gitmemekten iyidir.

3:Ara sokaklarda Mahalledekilere hava atmak amacı ile Sakın Motorun önünü arkasını Kaldırmaya Çalışmayın, Ufak mahalle çocuklarının '' Abi Bi kafa yapsana ben bisikletle yapıyorum sen yaparmısın böle '' diye konuşmalarına sakın kulak asmayın gaza gelmeyin..


4: KASK'ınızı Mutlaka Alın Hayati bir önem taşıması Bir yana Yolda Kaldığınızda 300 kilolu motoru iterken yanınızdan geçenlerin meraklı bakışlarından bir nebze olsada koruna bilirsiniz :) Tuhaf bir durum oluyor ..


5: Yoğun trafik olan yerlerde , ışıklarda
''Bak nasıl arabaların arasında geçiyorum helal bana be'' diye Kendinizi
rocky Balboa gibi her boksöre ringi öptürürüm triplerine girmeyin Gün gelir.
Art niyetli biri aralardan geçerken kapıyı açar
Kelebek gibi uçar arı gibide Betona yapışırsınız.

6:Toplu yaşıma araçları,Yük taşıyan araçlar ,Otobüsler ve Belediye Araçlarından Uzak durun Öyle Uzak durun ki Allaha Emanet İlerleyen araçların tekeri falan patlarsa Sizde tekerle Gerisi geriye gitmeyin..

7: Emniyet Güçlerimiz '' Trafik Polislerimiz '' Dur işareti yaparsa
Durun Onlara Şaka Yapmayın Ne kadar Mizah duygumuz gelişmiş olsada Siz mizah yapmayın yoksa onlarda trajedi yapar size üzülürsünüz :)


8:Motorla giderken Tütün Ve tütün ürünlerini kullanmayın Tabiri caiz ise
'' Sigara '' içmeyin .. Bacaklarınız arasında minimum 15 18 litre Benzin deposu var Şeytanla Oyun oynamayın.

9:Kasislerden Geçerken biraz gaz kesin eğer yok ben halimden mutluyum diyorsanız başka şu sıra Ortapedi bölümünde boşluk var bir süre sonra daimi hasta olabilirsiniz.


10: Siz nasıl dinlenme ihtiyacı duyuyorsanız Altınızdaki motoruda bir 10dk 20 dk dinlendirin.. Eskilerin dediği gibi '' Onunda Canı var Evladım '' sözüne uyun Yoksa o krankta O segmanlarda pistonlarda cebinizi yakar Lakin param bol istediğim gibi sürerim diyorsan motorla işin ne git uçak al. !!

11:Uzun Yol'a çıkacaksanız Mutlaka yanınızda Nakit para bulundurun ..
'' Para Her Kapıyı Açar '' sözünü unutmayın nekadar eskiden Bu sözün bir değeri olmasada Bu zamanda Çok Yerinde bir söz.


12: Bir artçı ile seyahat ediyorsanız. Yola çıkmadan ona şunları söyleyin.

a: Bacaklarını pergel Gibi açmasın O motorda Egzoz Olduğunu ve ayaklıkları hatırlasın Sonra Hastaneydi eczaneydi Yanıktı acıydı derken Seyahatiniz zindan olmasın .

b: Motorla Seyir halindeyken Mesaj falan yazmasın Tutunsun Ülkemizdeki yolların durumu ortada Ani bir çukur ile motordan yere inme ihtimali yüksek.

c: Seyir halindeyken kola içmesin çekirdek Çıtlamasın çukulata yemesin. En önemlisi Sakız çiğnemesin ... Motora dökülmesi Sürücünün Islanması bir Yana Ağızdaki minimum Toz toprak Sinek Böcük vs ile birleşince Berbat bir tat oluşuyor.

d: Çenesi düşük biri ile Uzun yola Çıkmayın çıkacaksanızda Ona Mutlaka Söyleyin Yanına Bir mp3 çalar vs Alsın Taksın kulaklıkları tutunsun Dinlesin Yol boyunca Sakin dingin kafa ile devam Edin Başınızın eti yenmesin yavaşla buradan dön Bunu solla Hızlı git gibi co pilotluk yapmasın .



Yazdıklarım ne kadar Komik veya sıradan olsada Sözcüklerimde veyahut kelimelerimde bir hata var ise affola ..
Bir çoğu kısa süre içerisinde başıma geldi bazılarını ise okuduklarımdan duyduklarımdan esinlenerek yazdım Azda olsa aklınızda yer ettiysem ne mutlu bana saygı ve sevgilerimle '' Free_AnGeL ''

yürekçe
22 Haziran 2011, 19:32
emeğine sağlık.
yeniden hatırlamak güzeldi :)

timoti
22 Haziran 2011, 19:36
emeğinize sağlık. paylaşımınız için teşekkür ederim.

COQ
22 Haziran 2011, 19:39
Yani özet olarak,gürültülü bir sekilde çevrenize zarar vermeyin ama levye,nançuka,sopa gibi cisimler kullanarak zarar verebilirsiniz.:P

Allah'im ya!!!!:pr:

tosbağa
22 Haziran 2011, 19:55
Yani özet olarak,gürültülü bir sekilde çevrenize zarar vermeyin ama levye,nançuka,sopa gibi cisimler kullanarak zarar verebilirsiniz.:P

Allah'im ya!!!!:pr:

Onlarla daha çok size zarar vermek isteyenlere zarar verebilirsiniz :bounce:

eyup39
22 Haziran 2011, 19:58
Yani özet olarak,gürültülü bir sekilde çevrenize zarar vermeyin ama levye,nançuka,sopa gibi cisimler kullanarak zarar verebilirsiniz.:P

Allah'im ya!!!!:pr:

Bencede,genelde yazılanlar iyi ama "yanınızda sert bir cisim bulundurun"kısmı olmamış.Yakışmamış.

Soykan67
22 Haziran 2011, 20:04
Yazın harika çok teşekkürler:cat:

1: Yanınızda Uzun yol veya kısa Yol demeyin mutlaka Sert bir cisim bulundurun.
Ör: nunçaku, Levye -katlana bilir sopa vs Gün içerisinde mutlaka Kullanacak bir durum oluşuyor.

Allah aşkına iyi hoşta nedir bu peki? Bu tarz durumlara gireceksen zaten motosiklete binme.Sen levye çıkardın diyelim adam da silahını çıkardı ne yapacaksın? Ne güzel şeyler yazmışsın ama bu batırmış:farao:

mınçıka_35
22 Haziran 2011, 20:08
Kardeş emeğine yüreğine sağlık.Tekrar tekrar okunması gereken bir yazı olmuş...Ama ben de yanınızda sert bir cisim bulundurun ksımını pek yakıştıramadım.10 yaşımdan beri hobi olarak mınçıkayla ilgileniyorum.15 yaşımda profesyonel olarak mınçıkayla gösteriler yapardım.Yaşım 24 ve kesinlikle övünmek için söylemiyorum,aynı anda 2 tane mınçıkayı pervane gibi sallıyorum(sadece hobi).Yine bir halt yediğimi beirtmek için söylemiyorum,elimde 2 tane mınçıkam olsun yemin ederim 9-10 kişi kavga esnasında 2 metre yanıma yanaşamaz.Gelgelelim Allah'a şükür bir kere bile yanımda mınçıka taşımadım.Çünkü ben asla kavga etmem.Haksızsam bile "sen haklısın dostum" derim ve motoruma binip sağ salim ailemin yanına gelirim.Zaten test ettim onayladım.Trafikte ufak bir tartışmada dahi sen ılımlı olup tebessümle karşındakine yaklaşırsan,emin ol karşındaki kişi utanıyor:wiinkk::rendeer:

Free_AnGeL
22 Haziran 2011, 21:41
Yazın harika çok teşekkürler:cat:

1: Yanınızda Uzun yol veya kısa Yol demeyin mutlaka Sert bir cisim bulundurun.
Ör: nunçaku, Levye -katlana bilir sopa vs Gün içerisinde mutlaka Kullanacak bir durum oluşuyor.

Allah aşkına iyi hoşta nedir bu peki? Bu tarz durumlara gireceksen zaten motosiklete binme.Sen levye çıkardın diyelim adam da silahını çıkardı ne yapacaksın? Ne güzel şeyler yazmışsın ama bu batırmış:farao:



Yanlış olabilir Her Görüşe Saygım Vardır . Lakin Gün içerisinde öyle durumlar oluyor ki '' Söz Gümüşse Sükut Altındır '' diyemiyor insan susamıyor...

Bazı kendini bilmezler suçlu durumda inatla kendilerini haklı olarak sayıyor ve konu ilerledikçe Sözler Değerini kaybediyor Küfre dönüyor...

Tabikide adamın silahı vardır veyahut tüfeği belki bakış açım yanlıştır .
Lakin Sigara içinlerin verdiği bir cevap vardır ki :
içsekte ölücez içmesekte ölücez zamanımız gelince gidicez.

Eğer karşı taraf Kabalaşmaz ise ben zaten kabalaşmam ayriyetten iş küfre dönmediği sürece ben zaten olayı büyütmem ama Küfürler Başlayınca edilmeye...

Kaskla vurmuşum Para cezasıymış Adamın canına Kast etmişim şu cezaymış
Orada Her hangibir emniyet gücü Yok ise Hakkımı kendim ararım.

Tabiri caiz ise Pehlivanlar gibi güreş Tutar . Sırtım Yere gelirsede Köpekler gibi kuyruğumu bacaklarıma sıkıştırır arkama bakmadan giderim .

Bu yaşıma kadar sırtım yere gelmedi Rabbimde getirmesin..

Lakin Benim orada Verdiğim Nunçaku katlana bilir sopa vs . bunlar zaten diğer yazdıklarım gibi birer Espiriydi.

Vurgulamak istediğim nokta :

Silah çıktı mertlik bozuldu . Devir 1 kişiye 10 kişi devri.. Yumruklarına Güvenen insanlar Lafta Milyarlarca Eskisi Gibi El ense yapmak Hayal . sıkışan Ya sopaya Ya silahına davranıyor...

Bu durumlarda Haksızlık olmaması için güçleri dengelemek gerekiyor :)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 20:41 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:38 ----------


Trafikte ufak bir tartışmada dahi sen ılımlı olup tebessümle karşındakine yaklaşırsan,emin ol karşındaki kişi utanıyor:wiinkk::rendeer:

Keşke bende yapabilsem :pale:

AguilaNegra
22 Haziran 2011, 22:03
Yazdıklarını okuduk çok güzel. Ayrıca arkadaşların tepki gösterdiği sert cisim kısmında tamamen sana katılıyorum. Başına gelmeyen bilemez böyle şeyleri. Lütfen kimseyi kendiniz gibi düşünmeyin arkadaşlar siz yolda iyi dilli güzel davranıslısınız diye herkesi öyle görmeyin. Başıma gelen olayı anlatsam agzınız acık kalır ama su an konu dagılmasın. Siz yinede sert cisim bulundurun yanınızda. Allah kaza bela vermesin saygılar

delphius
22 Haziran 2011, 22:10
Yazdıklarını okuduk çok güzel. Ayrıca arkadaşların tepki gösterdiği sert cisim kısmında tamamen sana katılıyorum. Başına gelmeyen bilemez böyle şeyleri. Lütfen kimseyi kendiniz gibi düşünmeyin arkadaşlar siz yolda iyi dilli güzel davranıslısınız diye herkesi öyle görmeyin. Başıma gelen olayı anlatsam agzınız acık kalır ama su an konu dagılmasın. Siz yinede sert cisim bulundurun yanınızda. Allah kaza bela vermesin saygılar

anlat dinliyelim.

AguilaNegra
22 Haziran 2011, 22:27
anlat dinliyelim.

Ben adanalıyım ve burada ikamet ediyorum. 16 eylül 2010 tarihinde yaşandı olay.Saat aksam üzeri yalan olmasın 6-7 civarı birşeydi.
Motosikletimde o zaman arkadaşımın olan ybr125. Neyse konuya geleyim.ışıklara yaklaşık 100-150 metre yanıma bir kırmızı palio yanaştı. İnce yanak lastikler,sonradan film çekilmiş camlar,basbas bağıran bir eksoz.. İçerisinde 5 tane genç yaşları ikisinin 21 diger 3 ünün 20. ( Bu ayrıntıları nasıl bildiğimi sonlara doğru anlıcaksınız.) En önünde oturan acmıs camı elinde bira şişesini sarkıtıyor. Adanada menderes vardır göle karşı içer genelde menderesin çıkışında bu anlattıgım yer adanalı olanlar bilir. Neyse devam edeyim araba yanıma kadar sokuldu adamlar aldıkları alkolun ve birbirlerinin gazı ile başladılar bağırıp çağırmaya. Ne olduğunu anlayamadım ve kalabalık oldugunu goruncede içerisinin pek üstünde durmamam gerektiğini anladım çünkü ben tek kişiydim onlar 5 kişi ve alkollüydü.Kırmızı ışıklara kadar böyle gitti olay. Kırmızı ışıkta yanımda durdular öndeki elini uzatsa bana dokunacak o yakınlıkta bunlar birşeyler söylemeye devam ediyor istersen onlarıda yazayım ama banlanmayacaksam ? Ben yine içimdeki korku duygusuyla ( evet korktum.) sadece kafamı çevirdim baktım ben kafamı çevirdim hemen şofor tarafında oturan aşağı indi ne bakıyon lan diyor. O saattede allahın bi kulunun geçmeyeceği tuttu ordan. Ben daha gazlayamadan ön taraftaki kapıyı acınca oldugum yerde yere düştüm haliyle acemilikte vardı direk bıraktım motosikleti. Sonra hepsi indi arabadan üzerime dogru gelmeye basladılar bende sansıma cebımde bıcak vardı o gün cunku sevgi adasının karsısında piknik yapacaktık bıcak dedıgım orta boy cakı. Onu cıkarınca bunlar geri çekildi tam o sırada apartmandan ihbar edildi sanırım devriye polisler olay yerine geldi. Elimde bıçak oldugu için bende karakola alındım. Gerisi hikaye kısmı gençler gelip özür dilediler falan olay kapandı. Şimdi sana soruyorum o an elimde bıçak olmasaydı ? O devriye polisler gelene kadar beni araya alsalardı ne olacaktı ? Motosikletteki hasarı geçtim bide ben hasar alacaktım. Bu anlattıgım aynen böyle ifadeyi bu yönde verdim onlarda ertesi gün çıkmak için karakoldan dogrulamak zorunda kaldılar. Buraya kadar anlattıgımda benım bır hatam var mı ? O günden sonrada hiç boş gezmiyorum ( sadece motosiklet sürerken )

takendy
22 Haziran 2011, 22:39
motosiklet sürerken dikkat edilecek püfleri ve noktaları çok iyi anlatamam

ama bilmelisiniz ki trafikte nokta gibisiniz püf diye sönersiniz.

Soykan67
22 Haziran 2011, 23:01
Ben adanalıyım ve burada ikamet ediyorum. 16 eylül 2010 tarihinde yaşandı olay.Saat aksam üzeri yalan olmasın 6-7 civarı birşeydi.
Motosikletimde o zaman arkadaşımın olan ybr125. Neyse konuya geleyim.ışıklara yaklaşık 100-150 metre yanıma bir kırmızı palio yanaştı. İnce yanak lastikler,sonradan film çekilmiş camlar,basbas bağıran bir eksoz.. İçerisinde 5 tane genç yaşları ikisinin 21 diger 3 ünün 20. ( Bu ayrıntıları nasıl bildiğimi sonlara doğru anlıcaksınız.) En önünde oturan acmıs camı elinde bira şişesini sarkıtıyor. Adanada menderes vardır göle karşı içer genelde menderesin çıkışında bu anlattıgım yer adanalı olanlar bilir. Neyse devam edeyim araba yanıma kadar sokuldu adamlar aldıkları alkolun ve birbirlerinin gazı ile başladılar bağırıp çağırmaya. Ne olduğunu anlayamadım ve kalabalık oldugunu goruncede içerisinin pek üstünde durmamam gerektiğini anladım çünkü ben tek kişiydim onlar 5 kişi ve alkollüydü.Kırmızı ışıklara kadar böyle gitti olay. Kırmızı ışıkta yanımda durdular öndeki elini uzatsa bana dokunacak o yakınlıkta bunlar birşeyler söylemeye devam ediyor istersen onlarıda yazayım ama banlanmayacaksam ? Ben yine içimdeki korku duygusuyla ( evet korktum.) sadece kafamı çevirdim baktım ben kafamı çevirdim hemen şofor tarafında oturan aşağı indi ne bakıyon lan diyor. O saattede allahın bi kulunun geçmeyeceği tuttu ordan. Ben daha gazlayamadan ön taraftaki kapıyı acınca oldugum yerde yere düştüm haliyle acemilikte vardı direk bıraktım motosikleti. Sonra hepsi indi arabadan üzerime dogru gelmeye basladılar bende sansıma cebımde bıcak vardı o gün cunku sevgi adasının karsısında piknik yapacaktık bıcak dedıgım orta boy cakı. Onu cıkarınca bunlar geri çekildi tam o sırada apartmandan ihbar edildi sanırım devriye polisler olay yerine geldi. Elimde bıçak oldugu için bende karakola alındım. Gerisi hikaye kısmı gençler gelip özür dilediler falan olay kapandı. Şimdi sana soruyorum o an elimde bıçak olmasaydı ? O devriye polisler gelene kadar beni araya alsalardı ne olacaktı ? Motosikletteki hasarı geçtim bide ben hasar alacaktım. Bu anlattıgım aynen böyle ifadeyi bu yönde verdim onlarda ertesi gün çıkmak için karakoldan dogrulamak zorunda kaldılar. Buraya kadar anlattıgımda benım bır hatam var mı ? O günden sonrada hiç boş gezmiyorum ( sadece motosiklet sürerken )

Anlattığın olayda sonuna kadar haklısın ama ya bıçağa rağmen üstüne yürüseler di? Bizim sert cisim taşımaya karşı çıkmamızın sebebi insan halidir sinirlenince gözü dönmez.Olay büyümeyecekken birden büyüyebilir.O durumda birkaç darbe almak var bıçakla korkutmak var ve bıçakla birini ağır yaralama riski var.Hangisi kötü bilemem senin gözünde.

SerhatSahin
22 Haziran 2011, 23:25
Yanınızda tedbir olarak (ateşli veya ateşsiz) bir silah bulundurma kısmına teoride ben de katılmazdım, ama bizim memleketimizde medeniyet denen şey yok kardeşim. Milyonda bir insan kalmış doğru dürüst insanları da ara ki bulasın. O yüzden bu konuda arkadaşlarıma katılıyorum.

Ben birgün güpe gündüz şehir içinde (İzmir Narlıdere'ye Urla tarafından girişte) işten dönerken yavaş yavaş giden bir tırı sollamak üzereyken adam cart diye üstüme kırdı. Ama öyle basit bir ihmalkarlık, basit bir "kusura bakma"yla geçiştirilecek bir durum değil yani. Adam aynaya baktı beni gördü ve yine de sola kırdı, resmen canıma kastetti yahu! Daha önce de şehirlerarası yollarda tır ve kamyon şoförleri tarafından resmen bilerek ve kasten yolun dışına (banket-tarla vs artık ne varsa) itilme durumunu bizzat yaşadım, bazı arkadaşlarımdan da duydum. Herneyse o gün adam bunu yapınca sert bir frenle yavaşlayıp sağa kırdım, sollamaya çalıştığı arabayla tırın arasına girip kurtardım kendimi. Kırmızı ışık da vardı o anda, tüm arabalar duruyor. Tabi sinirli bir şekilde korna çalıp "Napıyorsun be dangalak!" diye bağırınca adam bir anda tırı önüme doğru sürdü, yolumu kapatacak şekilde durdurdu tırı. Bir baktım önündeki camın üst kısmında raf gibi bir yerden siyah bir pompalı tüfek çıkardı. Allahtan gerizekalı tam yanaşamamıştı da nasıl gaza basıp kaçtığımı bilemedim. Adam tüfekle birlikte arabadan inmeden ben Buca'ya varmıştım sanırım... Burda olmaz diye bir şey yok kardeşim. Aygırla dolu memleket.

Acil112
22 Haziran 2011, 23:31
Giriş bölümünden sonra ilk madde olarak sert cisim tavsiyesi vermen ilginç olmuş. Gerisini okumadım kusura bakma.