PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motordan Gelen Ses - Son Çare Artık



RunemagicK
21 Haziran 2011, 00:39
Bununla ilgili bir başlık açmıştım ama sesi çok iyi belli eden kayıt alabildiğim için yeni başlık açtım, diğer başlıkta güme gitsin istemedim.
Sorun şu ki motor sadece rölantide iken tık diye stop eder gibi oluyor hatta bazen ediyor (videoda görüldüğü gibi). Sebebi nedir anlamadım. Motor krank vs değiştikten sonra ve aynı sıralarda olan bir elektrik sorunundan sonra ortaya çıktı bu. Yani sorun mekanikmi yoksa elektrikle ilgilimi bilmiyorum. Alakalı bütün parçaları değiştirdim neredeyse ama çözüm olmadı. Subap yada sente ayarında sorun olabilirmi ondanda hiç anlamıyorum. Birde subaplar taşlanmıştı krank değişimi sırasında, ordan kaçırıyor olabilirmi onuda bilmiyorum. Birde bu değişimlerden sonra 3,2lt yakan motorum 3,5lt yakmaya başladı, gidişinde filan başkada hiçbir değişiklik yok.
Ustaya gidiyim desem zaten onlar bu hale getirdi çalışan motoru, başka ustaya götürdüm o da alakasız parçaları değiştirdi, anlayan adam çıkmadı yani, ya ben yapıcam yada son çare yine ustaya götürücem.

Neyse ses kayıtları bunlar, umarım yardımcı olursunuz

http://www.youtube.com/watch?v=ezuT4zhihc8

http://www.youtube.com/watch?v=tT6Rkq_tnd4

.Mhmt.
22 Haziran 2011, 13:27
Aynı sorunu bende yaşamıştım biraz rolantide calıstırıp ufak ufak gaz verince geçiyor. Daha ustaya götüremedim. Hatta benim de bi videom var bulup paylaşayım hemen

Onurus999
22 Haziran 2011, 13:33
Benzer bir sorun bende yasamıstım , motorum rölantide stop ediyordu. Servise gittim , ayak sensörü yada gaz kelebeği ayarından olabileceğini söylemişlerdi. Gaz ayarı tekrar yapıldıktan sonra aynı sorunu yasamadım.

RunemagicK
22 Haziran 2011, 23:07
olabilecek herşeye baktıktan sonra dün ustaya götürdüm, subapları sıktı biraz, 2 gündür bir sorun yok gibi ama zaten haftada 1 olan bişeydi, 1 ay filan böyle sorunsuz giderse anlicamki sorun subaplardanmış