PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : debriaj balatası yanması ???



mysmh91
20 Haziran 2011, 01:29
arkadaşlar bu soru otomobil ile alakalı bir soru olacak umarım cvb alabilirim..akrabam 5 gün önce 2.el 100.000 kmde araba aldı düğün maksatıyla bnde arabayı dün kendisinden aldım..araba rampa yukarı içinde ben dahil 6 kişi +eşyalar vs..nyse çalıştırdık vitese taktım kalkacağım araba kalkmıyo debriajı çeksem araç stop edecek..gaz verip yedireyim dedim ama zoraki gidiyor stop etti edecek.araba 3 mtre gitti gitmedi motordan dumanlar yükselmeye başladı..nyse telaşla indik ilk defa başıma gliyor.herkes araçtan indi aracı düze bir yere çektikten sonra servise götürdüm. debriaj balatası sıyırmış tam değil ama birazda zorlansa tamamen sıyıracak yani..benim asıl sorum şu=bu debriaj balatası bitmek üzereydi de benim elimdemi patladı yoksa hayır tamamiyle suçlu ben miyim??şimdiye kadar çok araba kullandım rampadada kaldırdım böyle ilk defa başıma gelince ister istemez insan kendini suçlu hissediyor..lütfen cvblarsanız sevinirim..şmdiden tşkkrler..

Slayerrr
20 Haziran 2011, 01:39
Ne kadar zorladığına bağlı ama sıfır balatayı zorlasan bile tamamen sıyıramazsın. Anca yüksek ısıdan dolayı kavrama yapmaz, soğuyana kadar araba gitmez ya da çekişi düşer sonra normale döner. Ama balata 10-20 bin km gidecek kadar vardır da sen de zorlayınca sıyırmış olabilir.

sozyurt
20 Haziran 2011, 02:57
Takma kafana bitikmiş demekki sende patlamış.Eskiymiş yenilersin olur biter eskisnden daha da iyi olur.Olmuşa çare yok yenisine dikkat.

THE İMAM
20 Haziran 2011, 15:50
Otomobilmarkası neki
kuş serisiyse bitmiş olabilir ama ,
yabancı otoysa 150,000 aşağı balata kolay kolay bitmez.
Ben mondeo debriyaj balatasını 180,000 değiştirdim.

mysmh91
20 Haziran 2011, 19:03
aracın markası renault clio 2001 model..tamam aracı çalıştırsam gitsem bi rampada yada düz yolda durmadan dur kalk dur kalk yapsam tamamda..aracı ben akrabamın kapısının önünden aldım herkes bindi çalıştırdım kalkacağım araç kalkmıyo bayılıyo stop edecek..gazverip yedireyim dedim heralde yük var yemiyo gibilerinden..3 mtre motor bayık gittik gitmedik motordan dumanlar yükselmeye başladı hemen stop ettim..herkes indi aracı düze çektim..sonra servise götürdüm içerde iğrenç bi lastik demir karışımı bir koku balata sıyırmış dedi biraz daha zorlansaymış tamamen sıyıracakmış dedi vs..olan bu anlıyacağınız bnde bunu ister istemez takıntı yaptım anlıyacağınız yorumlarınız için tşkkler..

jackonbir
20 Haziran 2011, 19:18
debriyaj balatası bitikse araba debriyajdan ayağını kaldırdığında stop etmez yada stop edecek duruma gelmez :bounce:
büyük ihtimal ömrünün son demini yaşayan balatanın ecelini hızlandırdın :salut:
bu arada debriyaj değiştirmek için fiyat aldığında haberim olsun yardımcı oluruz bieynallah
en kesin sonuç değiştirmek için balatayı söktüklerinde ortaya çıkar

LeGoLaSt
20 Haziran 2011, 19:24
bizim tempra akkisede syırmıştı komple set oluyormuş 350 tl ye patladı işcilik dahil oda yan sanaii olmasına rağmen sizinki renault bide az daha pahalı olabilir

sozyurt
22 Haziran 2011, 01:36
Balata çok pahalı ise tamir ettir bu da bi seçenek.Bunu yapan ve kullananlar çok.Yeni balata gibi de olur.Fren balatasını nasıl yapıyolarsa onuda aynen yapıyolar.Komşum bile fiestada 40000 km üzerinde kullandı ve sattı.

mysmh91
23 Haziran 2011, 20:47
arkdaslar yorumlarınız için tşkkrler..akrabam aracı serwise götürmüş abi herşey yolunda araç rampada kawrama yapmadığı için o koku gelmiş vs.. gibilerinden konuşmuş..nbileyim ama herşey yolundaymış yani ama bana göre hala öle deil gibi aynı şartlarda öle bir rampada kalıp kalkmak isterse aynı sonucu kendisinede uygulayacak kanısındayım umarım ben haksız çıkarım ne dieyim..herkese yorumları için teşekkür ediyorum..

KaPTaNHaSaN
23 Haziran 2011, 21:00
clio için 100bin balata ömrü için zaten bitmiş demektir. kaldı ki 1400 cc bir arabaya 6 kişi ve esya artı yokuş... son demleri senin elinde patlamış demektir.

engineers
24 Haziran 2011, 01:42
Tamamen sürtünme süresine ve yüke bağlıdır sıfır balatayıda keza aynı şekilde aynı yerde yakabilirsin senin durumunda tam olarak hem yük hem yokuş birleştiğinden çok normal bir durum yani arabayı sana satanın kabahati bence yok gibi

raif34
25 Haziran 2011, 15:00
Debriyaj km ile alakalı bişey diil.. Kullanıcı ile ilgili bi olaydır..

Yarım debriyaj balatayı çabuk bitirir ve haraket halinde iken ayagını debriyajın üstünde tutma. Farkında olmadan bile ayagının agırlıgı ile üstüne bi miktar basarsın ...ve balatan bitmese bile yanar.. O zamanda balatan oldugu halde balata ister..