PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Hayatında motosiklete binmemiş biri olarak tavsiyelerini rica ediyorum.



Xallez
23 Nisan 2011, 17:43
Merhaba arkadaşlar.Aranıza bugün katıldım :)
Aslında bu motosiklet tutkusu son 1 haftadır oluşmaya başladı bende.Daha önce böyle bir hevesim yoktu.Ama nasıl olduysa sanki birden bire zevk aldığım şeyler değişti ve motosiklet sevdası başladı :)
Başlıktada belirttiğim gibi daha önce hiç motosiklet kullanmadım ama racing tipi bir motosiklet almak istiyorum.Ne derece katkısı olur bilemiyorum ama lisanslı profosyonel bisiklet sürücüsüyüm.Bisikletforumda duyurulan hemen hemen her mtb yarışına katıldım ve bu yarışların bazılarında derece kazandım.Herneyse işin özü 2 tekere çok fazla yabancı olmadığımı belirtmekti aslında :)
1 hafatadır motosiklet bakıyorum ve kawazaki'nin ninja 250r modelini çok beğendim.Ancak bu model ile alakalı tek sıkıntım, benzin deposunun biraz yüksek olması ve dolayısıyla klasik racing sürüş pozisyonuna pek imkan sağlamıyor olması.Resimlerden gördüğüm kadarıyla,insanlar benzin deposunun yüksek olması nediyle, üzerinde sanki biraz komik duruyor :) (Eşşeğe binmiş gibi bir görünüm oluyor sanki:):P :)
Acemiliğimden ötürü kafamda çok fazla soru var ve yanıtlamaya sabrı yetenlere teşşekkür ediyorum :)
21 yaşında, yaklaşık 1.90 boyunda ve 80 kiloyum.Motosiklet yaklaşık 156 kiloymuş sanırım.Bu kadar ağır bir motosikleti kontrol etmekte sorun yaşarmıyım sizce ?
Ayrıca başladığıç için 250 cc fazla farkındayım ama acele etmeden fazla sürat yapmadan temkinli bir şekilde sürerek, zamanla yavaş yavaş alışırım diyorum.Sizce bu söylediğim çok mu iyimserlik olur ? Bu şekilde alışabilme imkanım var mı ?
Ayrıca apartman daireside oturuyorum ve binanın otoparkı yok.Apartman dairesinde oturan arkadaşlar motosikletlerini nasıl koruyabiliyorlar.Kilitle kitleme konusu bana çok güvenli gelmiyor sanki ?:silent:
Ayrıca çevremde motosiklet ile az çok uğraşan bir-iki kişi var ve onlar bu tarz motorların gidonlarının çok zor döndüğünü ve şehir içi kullanımda sıkıntı yarattıklarını söylüyorlar.Sizler buna katılıyor musunuz acaba?
Son olarak sormak istediğim şey ise ;
Dediğim gibi acemeiyim ve mutlaka alışana kadar bi çok kez düşücem.Bu nedenle motosikleti sıfır mı alsam ikinci el mi alsam karar veremiyorum.Sıfırı alıp altımda parçalamak istemiyorum ama ikinci el alırsamda, motora güvenemiyceğimden adım gibi eminim.Ama işte sıfırı çizikler içinde bırakmakta istemiyorum :pale:

Aslında araba alacaktım ama bu fiyat seviyesindeki araçlar ya çok eski oluyor yada çok tipsiz.İstediğim gibi spor görünümlü bir araç bulamadığımda motosiklete yöneldim.Hem bi alt leveli bisiklette de oldukça tecrübeliyim.Hadi hayırlısı bakalım :)

chirkinn
23 Nisan 2011, 17:56
bir çok kişi 250 cc ile başlayabiliyor kişiden kişiye değişiyor ben gt250r ile başladım yeniyim daha ama ninja daha seri gaza tepki veriyormuş öyle bişiler duymuştum ama sen motorun kilosundan falan sıkıntı yaşayacağını sanmam kendi görüşüm ninja kullananlar ve çok daha tecrübeli olanlar sorularına cevap vereceğini düşünüyorum inş.sende bu camiaya katılırsın en kısa zamanda :rendeer:

Re!S*33
23 Nisan 2011, 18:42
apartman dairesinde oturuyosun..o tip yerlerde motorun calınmasından cok ufak cocukların motorun üstüne binmesi insanı endişe eder..:)

sozyurt
23 Nisan 2011, 18:52
Bisiklet konusunda anlattığınız şekilde tecrube ve bilgi sahibiyseniz zorluk çekeceğinizi düşünmüyorum.Ben daha bisiklete binemezken yıllarönce hantal bi rus planetini kullanmaya başladım.Hemde düşe kalka.Sizin denge problemide olmadığından bana göre beş sıfır önde başlarsınız bu işe.Hayırlısı olsun.

goker
23 Nisan 2011, 19:02
250 cc cruiser bir motosikletle başlanabilir ancak ninja 250r gibi yarı ss bir motorsikletle gaz hassasiyeti gerektirdiğinden başlamamanızı öneririm. Honda Civic 1.6ies 0 -100 hızlanması 9sn iken ninja 250rın 5saniye civarındadır biraz daha torqunu düşük devirde veren motosikletlerle 250likten başlanabilir.

gti_king
23 Nisan 2011, 19:14
Tecrübe olmadığını ve zevklerin benzer olduğunu varsayarsak, en mantıklı çözüm bir commuterdir. Yani Honda CBF 150 veya Yamaha YBR 125 sizin için çok daha kullanışlı olacaktır. Şehiriçinde bahsettiğiniz gidon problemi bu motosikletlerde azdır, yani manevra kabiliyeti racing tarzı motosikletlerden yüksektir. Kaldı ki bu ilk motosikletiniz olacak. Ninja veya başka grenajlı bir motosiklet aldığınızda tek devirmeyle başınıza bir çok masraf açma tehlikesi var, grenajsız bir motosiklette ise bu masraf oranı baya düşecektir.

Şahsi kanaatim bir commuter ile başlamanız. Bu motosikletlerle kısa sürede bir çok şey öğrenebilirsiniz.Ayrıca bütçenizin bir kısmı da cebinizde kalır, diğer motosikletinize saklarsınız onu :)

mınçıka_35
23 Nisan 2011, 19:40
Merhaba.Ben de vitesli motora geçme aşamasındayım,daha önce scooter kullanıyordum.Kendime bu soruyu sorsaydım,ninja 250 r ile başlar mıyım diye,muhtemelen hayır derdim.Öncelikle ağır bir motor,ayrıca motorun gücü baz alındığında ilk etapta zaptedilmesi çok zor gibi.Kaldı ki düşmeleri göze almışsınız.Ninja 250 r nin yedek parçaları vs. oldukça pahalı diye biliyorum.Kaş yaparken göz çıkartabilirsiniz.Motor eğitimine gidenler bile 125-150 cc lik bir motor aldıklarında eve zar zor getirdiklerini anlatıyorlar.Kaldı ki söz konusu alet ninja 250 r :silent: Karar sizin tabi ki.Ben şahsen cbr 125 r ve cbf 150 arasında kaldım.Bu ikisinden biriyle başlayacağım vitesli motora.İnşallah her şey istediğiniz gibi olur:)

Xallez
23 Nisan 2011, 20:24
Arkadaşlar öncelikle yardım eden herkese teşekkür ediyorum.
Ben bu motoru sportif yapısı nedeniyle istiyorum.Motor hacmi vs hiç umrumda değil aslında :) 125cc lik motorlarında şasisi hoşuma gitmedi açıkçası.Böyle bir motor almak istemiyorum :( Eğer şasisi 250 cc lik motorlar gibi olan bir 125 cc motor biliyorsanız tavsiye ederseniz süper olur :)
Ben motoru satın aldıktan daha sonra, çok uzun bir süre değiştirmeye imkanım yok.Bu nedenle bi kere alıp, en doğrusunu en içime sineni almalıyım.Kaldı ki bu motoru almak içinde yaklaşık 2 ay kadar bekleyip parayı denkleştirmem gerekicek : /

mınçıka_35
23 Nisan 2011, 20:48
Yamaha YZF 125R var,ama motor hakkında hiçbir bilgim yok.Sadece 125 cc olduğunu biliyorum:)Diğer 125 cc lere göre daha asi duruyor.Ama dediğim gibi motorla ilgili hiçbir bilgim yok.Ayrıca fiyatı da hemen hemen ninja 250 r kadar...Sanırım müdavillerine göre biraz pahalı.

gti_king
23 Nisan 2011, 21:01
Bütçe çok önemli dediğim gibi. Ninja'yı aldıktan sonra kıyafete veya eğitime para kalmazsa bir anlamı kalmayacak o motosikletin. Bana kalırsa önce koruma ekipmanlarını tamamlayın, ardından bir eğitim alın ve sonra motosiklete karar verin. CBF 150 alıp yıllarca ona da binebilirsiniz.

Şöyle bir durum var ki, her motosiklet sürücüsü zamanla motosikletini büyütmek zorunda değildir.Sahibi olduğum 200 cc enduroyu 6 yıldır kullanıyorum. Ondan önce de yıllarca düşük cc motosikletler kullandım ve keyif aldım. Yani bu tamamen sizin keyif anlayışınızla alakalı. Ninja aldıktan sonra 600 cc, ardından da 1000'e yükselmeniz gerekmez. Yani 150 cc bir motosikletle de kendinizi yıllarca tatmin edebilirsiniz.

Bana kalsa, tüm ekipmanlarımı tamamlar, gerekli eğitim vs. herşeyi halleder, kalacak paraya göre motosiklet bakardım. Tabii karar sizin. Motosiklet özellikleri için Ninja 250 Kullanıcı başlığını inceleyebilirsiniz.

Xallez
24 Nisan 2011, 15:28
Hocam bende zaten sizinle aynı görüşteyim.Önce a2 ehliyeti ve ekipmanları tamamlayıp, ardından sanırım hondanın sürüş kursu varmış ona katılmak istiyorum.Tüm işlemlerimi tamamlayıp elimdeki bütçeye göre motoru almak niyetindeyim.
Ancak diğer kısımda şöyle bir durum var.Ben yarı öğrenci yarı çalışan bir insanım.Part time da denebilir :)Ben bu parayı 700 tl maaş ile biriktirdim :)Takdir edersiniz ki bu maaş ile ikinci bir motor değişimi imkansız olduğundan, insan almışken bi kere alayım diyor.Bu nedenle cbf 150 ye pek sıcak bakamıyorum..Çünkü tasarımı ve tarzı hiç hoşuma gitmedi :/Hani iyi bir maaşım olsa alırım cbf150yi tecrübelerinirim onunla daha sonrada satar ninja 250r alırdım.Ninjayıda sadece sportif yapısı için almak istiyorum.Zamanında scott scale 20 alacakken, sırf daha asi duruyor diye trek almışlığım bile var :queen: Öyle tasarım hastası bi insanım işte :)
Bakalım ben satın alana kadar hondanın cbr250 li modelide piyasada yaygınlaşacağından, belki ninjaların fiyatında indirime giderler diye umut ediyorum :)

Bütçe çok önemli dediğim gibi. Ninja'yı aldıktan sonra kıyafete veya eğitime para kalmazsa bir anlamı kalmayacak o motosikletin. Bana kalırsa önce koruma ekipmanlarını tamamlayın, ardından bir eğitim alın ve sonra motosiklete karar verin. CBF 150 alıp yıllarca ona da binebilirsiniz.

Şöyle bir durum var ki, her motosiklet sürücüsü zamanla motosikletini büyütmek zorunda değildir.Sahibi olduğum 200 cc enduroyu 6 yıldır kullanıyorum. Ondan önce de yıllarca düşük cc motosikletler kullandım ve keyif aldım. Yani bu tamamen sizin keyif anlayışınızla alakalı. Ninja aldıktan sonra 600 cc, ardından da 1000'e yükselmeniz gerekmez. Yani 150 cc bir motosikletle de kendinizi yıllarca tatmin edebilirsiniz.

Bana kalsa, tüm ekipmanlarımı tamamlar, gerekli eğitim vs. herşeyi halleder, kalacak paraya göre motosiklet bakardım. Tabii karar sizin. Motosiklet özellikleri için Ninja 250 Kullanıcı başlığını inceleyebilirsiniz.

Felon
24 Nisan 2011, 15:37
baçlangıç olarak safkan ss bi motosiklet istiyosan tecrübe sonrasındada 600cc düşünüyosan yani cc yükseltmek amacıyla almak istiyosan gt250r tavsiye ederim.Hem boydan yana altında çok küçük kalmaz 600cc ss motosikletler boyutundadır.

gti_king
24 Nisan 2011, 16:00
Bizler de trilyoner falan değiliz aslına bakarsan, en azından ben değilim :) Söylediğim gibi, CBF 150 genel anlamda sana Ninja'dan daha fazla konfor ve kullanım kolaylığı sunacaktır. Seçim senin, ben halen 2-3 yıl süreyle en az masrafla kullanabileceğin bir CBF 150 öneriyorum :)

Seçiminde sana kolay gelsin :)

AmonRA34
24 Nisan 2011, 16:00
Ninja250'ye o kadar para verilir mi?Bunlar başlangıç motoru.1 sene sonra satacaksın.Bir sürü zarar.Al bi tane honda cbr250 paran cebinde kalsın.

Alper Kaya
24 Nisan 2011, 16:14
bence illa 250cc bir ss alıcaksak cbr 250 bakmak lazım 2-3bin tl daha ucuz onlarada ekipman falaln alınır

Danieljohn
24 Nisan 2011, 16:22
merhaba,
ben ninja 250r ile başladım. ilk 3 gün bocalarsın sonra bütünleşmeye başlarsın diye düşünüyorum. temiz 2. el istersen sahibinden.com da benim beyaz ninjaya bakabilirsin.
saygılar.

dincer59
24 Nisan 2011, 16:56
250 ise düşünce cbr250 olabilir 125lik cadde motorları çok cılız duruyor hiç hoş diiller kanımca. Ben geçen günlerde Honda Cbf 150 aldım benimde ilk motorum ve ilk tecrübem çok kolay bindim kullandım senind işini görür kanımca yarın öbürgün değiştirmek istersende 2-3 güne satarsın ben önce 2. el alayım dedim baktımm ilanların hızına yetişemiyorum gittim sıfır aldım nasıl bir satısı var motorun anlamıs değilim bildiğin peynir ekmek gibi satıyor yani. Cbr 250yide bayide gördüm fena bi alet bir başka duruyor statik hali bile adamı yakıyor hastası oldum gerçekten.:queen:

_halil_
24 Nisan 2011, 18:18
Kanuni racer 200 e bir göz atın derim..