PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : "Hız Cezasına İtiraz Etti Kazandı"



The Dude
22 Nisan 2011, 14:05
kaynak (http://www.ntvmsnbc.com/id/25205581/)

" SAMSUN - M.K., kendisine ait olan 55 SP 256 plakalı otomobille geçen yıl Ekim ayında Bafra İlçesi’nden kent merkezine gelirken İncesu Mevkii’nde polis tarafından durduruldu.

Polis M.K.’ya 112 kilometre hızla gittiğini söyleyerek, 270 TL para cezası yazdı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre; cezayı ödemeyen sürücü, Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’ne başvurarak, yolda hız limitini gösteren tabela ve uyarı işaretleri bulunmadığını, yasal uygulumada bölünmüş çift yollarda hız limitinin 110 kilometre olduğunu belirterek kendisine yazılan cezanın haksız olduğunu dile getirdi.

Sulh Ceza Mahkemesi, Samsun Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’nden tutanaklar ve radar CD görüntüsünü istedi. Ardından da CD’yi incelenmesi için bilirkişiye gönderdi.

ESKİ TİP RADAR
Bilirkişi yaptığı incelemede, radarın eski tip olduğu için aracın hızını doğru göstermediğini ve adımlama yöntemiyle yapılan hesapta ise aracın hızının 90 kilometre civarında olduğunu belirtti.

Bilirkişi raporunu inceleyen mahkeme, otomobilin hızının kaç kilometre olduğunun tam olarak tespit edilemediğini, aracın hızı konusunda şüphe oluştuğunu belirterek M.K.’nın itirazını kabul edip yazılan cezayı kaldırdı.

AVUKAT ÜCRETİ DE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN
Mahkeme ayrıca M.K.’nın avukatının ücreti olan 550 TL’yi de Emniyet Müdürlüğü’nün ödemesine karar verdi.

"
kaynak: www.ntvmsnbc.com

trafik polislerinin genel itibari kayıtsız ve lakayıt tavırlarından oldum olası haz etmemişimdir.

yukarıda hukuk yolu ile yapılan bir mücadelenin sonucu var.

iki nokta dikkate değer;
emniyetin kullandığı güncel olmayan aksam ve kalibrasyon eksikliği.

eğer haksız olduğunu düşündüğünüz bir müeyyide ile karşılaşırsanız hakkınızı kanuni yollardan aramakta çekinmeyin.

mesela yukarıdaki karar emsal niteliğindedir.

kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum,
aynı durumda aynı sonucu alabileceğiniz garantisi yok ama bu mücadeleye girmekten kaçınmanızı gerektirmez.

her ne kadar memleketteki hukuk sistemi "yavaşlığı" ile nam salsa da tek güvencemiz hukuk kurumu.

< iLk@yy >
22 Nisan 2011, 14:17
buna her yerde aynı şekilde itiraz edemezsiniz ama. radar ve tiplerini iyi bilen biri olmanız gerekir cihazları bilmeniz gerekir.

şu an en son kullanılan teknolojide 1 sene önce ceza yedim konya karaman yolunda. polisle biraz sohbet ettim ve merak sordum işte. Radarın size ceza kesebileceği uzaklık temiz havada 4km ve biraz daha üstüne çıkabiliyor. bu yol ve süre zarfında bu size kesilen ceza okuyabildikleri en yüksek hız üzerinden kesiliyor. ve tutup bana ceza kesemezsini diye bir söz edebilme şansınız da yok. kameranın çektiği en yüksek hız değeri ve görüntüsü uydu aracılığı ile merkezlerine iletiliyor. yani size tutanak tutamasalar dahi evizine posta gönderebiliyorlar :)

BİROL 78
22 Nisan 2011, 14:17
Tebrik ediyorum arkadaşı.

Blacklove16
22 Nisan 2011, 15:01
Kim bilir kaç kişi bu şekilde ceza yiyip ödedi...

movibiker
22 Nisan 2011, 15:22
radar bozuk olduğu için ceza iptal edilmiş,farkettiyseniz hız limiti 110 kmdir diye iptal etmemiş mahkeme,bu hız limiti benim kafamı çok karıştırıyor zaten,bölünmüş olan bütün şehirlerarası yollarda limit 110 mu :silent: