PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : çok korkuyorum...



fenadam
21 Nisan 2011, 06:06
Eger sıkılmazsanız size motosikletle 'olamayan' maceramı anlatacagım. Olamayan macera çünkü geçen sene sırf kendi aranızda ki muhabbetleri okuyup gaza geldigim için önce koştum bir ehliyet kursuna yazıldım ve sınavlarımı da başarıyla verip B+A2 ye kavuştum. Sonra alacagım motora bakmaya başladım. İlk andan beri hevesim hep maxiscooter' laraydı. Şöyle 250cclik (185 boy 80 kilo ve 27 yas olmam itibariyle) beni taşıyabilecek aynı zamanda uzun yolda da konforlu bir motor. (bol bol avcılar-taksim yapacagım)

Buraya kadar her şey ne güzel gitti. Fakat sonra muhtemelen hepiniz başından geçmiş olaylar yaşandı. Aile katiyen karşı çıktı. (bu yaşımda çocuk gibi azarlandım). Sevgilim direk ölürsün dedi. Sen dikkatlisin başkaları devirir iki tekerin ustunde canın dedi. Bir de üstüne geçtigimiz aylarda okul arkadaşım 'onur' motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

Şimdi ben hala bu siteye girip muhabbetlerini okuyor fakat hemen sonrasında motosikletten deli gibi korktugumu hatırlıyorum. Kız gibi ehliyetim el degmeden cüzdanımda duruyor. Param cebimde. Fakat hiç bi şekilde motosiklete binemiyorum. Trafikten izledigim videolardan kazalardan sizin kaza maceralarından deli gibi korkuyorum.

İstanbulu bilenler için taktir edersiniz ki hem yapacagım gunluk yol uzun olacak (70km civarı) hem de kullanacagım yollar karmakarışık olacak.
Honda'nın egitimlerine gidecegim ama ne gerek var diyorum sonra. Nasıl olsa hiç kullanmayacagım bari boşu boşuna para vermeyeyim.

Kafanızı sisirdim ama uzun lafın kısası korkuyorum arkadaş bu aletten hem sviyor hem de cok korkuyorum. Sizden ricam bana biraz pozitif destek olmanız. Belki yardımlarınızla bir motor alır ben de hikayelerimi paylaşan bir kullanıcı olabilirm.

Ya da en temizi araba mı alsak :D

(not: daha güvenli olur diye piaggio nun mp3 250 moledlini kestirdim gozume ama korkuyom :D)

adanalı
21 Nisan 2011, 07:30
Insanoğlunun yapısında vardır;bilmediği birşeyden korkmak.sanırım siz hiç motosiklet kullanmadınız yada artçı olarak binmediniz.o rüzgarla sevişmenin ne demek olduğunu burada ne kadar yazsam anlatamam.motosiklet,özgürlüktür,yaşam biçimidir,sakin kullanırsanız deşarjdır,belki de bir isyandır (sac bir kafesin dışında da ulaşım olduğu için),gökyüzü ile yeryüzü arasında hedefine gitmektir.bence önce bir motorda deneyin,biliyorsanız siz kullanın veya kullanan birine eşlik edin ve tadın.sonra zaten sizin de bir fikriniz olacaktır.

Raphae1
21 Nisan 2011, 07:34
Seninle hemen hemen aynı şeyleri paylaşmışız diyebilirim. Anlatacaklarım seni yönlendirme değil sadece bilgi amaçlıdır. Tek farkımız ben çocukluğumdan beri motor hastasıyım ve hız + aksiyonada bayılırım.Tabi bu yaşım ilerleyınce yerını bıraz daha mantıga bırakıyor.Gereksiz aksıyon makaslara artık girmiyorum.Heralde biraz büyüdüm :) .

Aileme yalvarıp yakarmalarıma rağmen hiç bir zaman motor almamı kabul ettiremedim. Bende bu yuzden çocuklugumdan evden ayrılana kadar hep gızlı kapaklı motora bındım . hatta lisedeyken bilgisayarımla sınıf arkadasımın peugeot 103 unu takas ettım . 28 yaşıma geldım yine hersey aynı tas aynı hamam. ama bende kafama koydum dedim alacagım. Almadan önce ailemı kardesımı sevgilimin nabzını ölçtüm .Bir faydası olmadı tabı kararları aynıydı.Bende inadım ,sadece kız arkadasıma ben motoru alıyorum dedim sen istesende istemesende .o yüzden bana destek ol , köstek olma dedim . Aileme söylemedım. Yaptığım kesinlikle doğru bişey değil ama kafamın etini yiyeceklrdi biliyorum. Kız arkadasıma sadece bir konuda yalan söyledim, oda 250 cc alacagım dedım 600 cc aldım :) .

Motoru ilk ablam gordu oda facebooktan resımlerden. Hayırlı olsun dedı, dikkatli kullan dedi( almadan önce almaya karar verdıgımı soyledıgımde cok tepkılıydı alınca farklı oldu) Bir tek anneme babama soyleyecegim dedi bende nasıl olsa 10 güne gelecekler soyleme gelınce gorsunler dedim .Çünkü aldıktan sonra görünce tepkıler daha az oluyor. Bunu soyluyorum dıye sende yap demıyorum :D

Not: Beni dinle ama dedıklerımı yapma . Eğer motor almayıda düşünürsen önce korkularını azaltmalısın.Heyecan ve panik motorcunun baş düşmanlarından biridir.Bunun için eğitimde alabilirsin.

Risk heryerde var yolda yurumek bile risk. koruma ekıpmanlarının saglam ve kalıtelı olması gereklıdır. Çünkü motorun kaportası sensin. Trafikte önundekı araca sabıtlenmeden göz ucunla sureklı etrafını ve yolunu gozlemlemeli, kuryeciler gibi gereksız makaslara aksıyonlara girmemelisin. bunları yaptıgın surece risk in mınımum sevıyede olur. Ve zamanla tecrübende artar. Motosiklet.net te Tecrübeli arkadaşlar/Ustalar tecrubene tecrube katar. Reklam gibi oldu ama çocuklugumdan beri çeşit çeşit motor kullanmama ragmen bu foruma üye olduktan sonra sankı motora yenı bınmeye baslamıs gibi hissettim. Bana çok şey öğretti ve halen öğretmeye devam ediyor.

mmucit
21 Nisan 2011, 08:40
Hocam öncelikle sana ve bize Allahtan kolaylıklar ve hayırlısını diliyorum.

Bu motosiklet çok güzel bir şeydir, hayatına haz katar. Rüzgarın yüzüne vuruşu- hele de hava güzelse- tadına doyum olmaz.

Ama motosiklet türkiye İÇİN OLDUKÇA TEHLİKELİDİR. Bu maalesef öyle. Motosiklet kullanmak filler arasında gezmeye benziyor, ama filler bir tarafa koşarken. Sıkışık trafiğe ise değinmiyorum bile.

Bununla beraber herşey kader, sen tedbirini alırsın takdir Allahındır.

Ayrıca bu iş biraz da- belkide çok- hastalıktır. Bir başladın mı bırakamazsın, bırakırsın ya da bıraktığını zannedersin, sonra onun selesine oturunca herşey yeniden başlar.

Öyle birşeyler işte. Bence bu işe girişeceksen ilk işin Honda gibi bir yerden eğitim almak olsun, sonrasını ise yavaş yavaş şekillendirirsin. Ama kırmadan, üzmeden.

Unutma herşeyin hayırlısı.

baris
21 Nisan 2011, 10:13
Bir kere motorun üstüne oturdunmu tekrar inmen zordur derler. Bu nedenle aklına düştümü bir kere pek seçeneğin kalmamış bence.

Honda eğitimleri tabiki çok faydalı. Eğitimin faydasızı olmaz. Ondan önce bence önceliği karşındaki araca verdiğinde (merak etme sanada öncelik tanıyan oluyor) risklerin büyük bir bölümünü atlatmış oluyorsun. Ben motor üzerindeyken sanki araba kullanıyormuşum gibi davranıp karşımdakine olabildiğince yol vermeye çalışıyorum. Hiç kimse seni senin kadar koruyamaz. Bu düşüncelerin şu ana kadar bir sakıncasını görmedim.

Gaza gelmeden sakin ve kazasız kullanman dileğiyle.

adanalı
21 Nisan 2011, 10:19
Bir kere motorun üstüne oturdunmu tekrar inmen zordur derler. Bu nedenle aklına düştümü bir kere pek seçeneğin kalmamış bence.

Honda eğitimleri tabiki çok faydalı. Eğitimin faydasızı olmaz. Ondan önce bence önceliği karşındaki araca verdiğinde (merak etme sanada öncelik tanıyan oluyor) risklerin büyük bir bölümünü atlatmış oluyorsun. Ben motor üzerindeyken sanki araba kullanıyormuşum gibi davranıp karşımdakine olabildiğince yol vermeye çalışıyorum. Hiç kimse seni senin kadar koruyamaz. Bu düşüncelerin şu ana kadar bir sakıncasını görmedim.

Gaza gelmeden sakin ve kazasız kullanman dileğiyle.

çok doğru bir laf.:cat:

OguzhanCBR
21 Nisan 2011, 10:23
Hakında hayırlısı olsun, umarım hayaline kısa zamanda kavuşursun..

ramizan83
21 Nisan 2011, 10:36
-bende geçen sene bu zamanlar motorsiklet alacağım dediğimde evdeki herkez kafayımı bozdun oğlum dedi karşı cıktılar ama etrafıma bakınca bütün arkadaşların neredeyse bir motoru vardı , Bende karar verdim kimseye sormadan bir tane cin malı motor aldım geldim ilk zamanlar hepsi kızdılar ama zamanla alıştılar 28 yaşında bende motor kullanmaya başladım ama burda öyle trafik yok dağ taş dere depe takıl kafana göre istanbulu bilemem tehlike her yerde var ama burda o kadar trafik yok tek artı yanı inş yakın zamanda kavuşursun motoruna binmesende elinin altında bulunsur bir tane

omercem
21 Nisan 2011, 10:54
Güzel Kardeşim korkmakta haklısın;

ben düşündüklerimi ve yaşadıklarımı ifade edeyim. Motorun rüzgarı , özgürlüğün tutkusu gibi duygusal patlamaları sevmediğimden gerçekçi olarak yazacağım.

35 yaşında evli, çocuk sahibi bir insanım. 20 yıldır motosiklet ve bisiklet kullanıyorum.

15 yaşında puch maxi ile başlayan yolculuğum, minsk, mz, ybr125, keeway scooter, cbf 150, transalp ve son olarak AN 125 scoter ile devam ediyor.

Bu süre içinde 3 büyük kaza geçirdim. Üçü de İstanbul Şehir içi trafiğinde gerçekleşti. Vatan caddesinde önümdeki araç zınk diye durdu. Arkadaşını indireceği yeri unutmuş . 2 . ) Kağıthanede arızalanan bir araç yola komple yağ dökmüş tabi gece göremedim ve girer girmez düştüm. 3. ) Köprü girişini kaçıran jeep 3 şerit birden değiştirip bize çaptı . Amacı emniyet şeridine girip geri geri girmekmiş.

Zaten son kazadan sonra Allahın yardımı ile hayatta kaldığımız için bende gerek ailemin eşimin görüşü gerekse kendi kararım ile motoksikleti günlük kullanmayı bıraktım.

Güzel kardeşim;

Ülkemizde motosiklet değil trafik kültürü yok, 10 yıl önce 300 bin araç olan İstanbul da araç sayısı 3 milyon olmuş...

Motosiklet zaten özü itibari ile tehlikeli bir araçtır. Binen insan bunu bilerel sorumluluğunu duyarak önlemlerini alarak kullanır. Bir otomobil ile yukarıdaki kazaları yaşasa idim en fazla aynam kırılır, kapım çizilir atlatırdım. Ama motosiklet ile yaptığım zaman üçünde de Allahın yardımı ile hayatımı kurtardım.

İstanbul da, şehiriçinde sen ne kadar eğitimli olursan ol, ne kadar korumalı kullanırsan kullan senin dışında sürüşünü ve güvenliğini tehliye atacak aşırı fazla sebep var.

Bu yüzden şehiriçinde kullanmanı belirttiğim sebeplerle tavsiye etmiyorum. En son kararı artıları eksileri ve duygularını ölçüp biçtikten sonra tabi ki sen vereceksin.

takendy
21 Nisan 2011, 10:58
çivi çiviyi söker , korkularının üzerine git...

serimotorcu
21 Nisan 2011, 11:36
Belki yersiz bir cümle olacak ama;
Risk almadan yaşarsan sadece hayatı seyredersin.

O selenin üstüne oturunca hiçbir korku kalmıyor emin olun. Risk ve korku elbette olacak zaten insanda korku duygusu olmasa ölüme hiç düşünmeden atlayabilirdi degil mi.Korku bizim için faydalıdır. Oriana fallaci'nin yazdigi motorcu babadan ogluna ögütler yazısını çoğunuz okumuşsunuzdur:


Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet hayattır
Birçok babanın korkusu oğlunun motosiklete binmesidir. Ölümden ve başka her türlü tehlikeli durumun çocuklarının başına gelmesinden korkarlar.

Benim senin başına gelmesinden en çok korktuğum şey ise hayatın zevklerini almadan yaşayan bir eğreltiotu olmandır. Eğer yapmak istediğin şey orada duruyorsa ve aranızda bir tehlike dikilmişse, senin yapman gereken o tehlikeyi bertaraf edip, istediğin şeye ulaşmaktır.

...İşte bunu yapamazsan hayatın ancak bir eğreltiotununki kadar heyecanlı olabilir.

Motosiklete bin oğlum, ama dikkat et, motosiklet tehlikelidir.
O tehlikenin üzerine aptal gibi gitme. Unutma Sun Tzu der ki; "kötü komutanlar önce savaşa girer, sonra nasıl kazanacağını düşünürler; iyi komutanlar önce nasıl kazanacağını bulmadan savaşa girmezler".
Önce viraja girip de sonra nasıl çıkacağını düşünen aptallardan olma.

Tehlikeleri en küçüğüne kadar bertaraf et. Hep tam koruma kullan, bakımsız motorla yola çıkma, alkollü ya da yorgun binme, kafan bozukken taksi tut, bilmediğin yolda risk alma, diğer araç sürücülerinden köşe bucak kaç.

Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.


Koyu alanda da yazıldıgı gibi tehlikeleri en küçügüne kadar bertaraf ettikten sonra korkacak bir şey yok. Yolunuz açık olsun :cat:

ZIPPIRMAN
21 Nisan 2011, 11:39
Ömür hızla geçip gidiyor,sen nekadar bu hızın farkında olmasanda
ve o ömürde acaba ve keşke ler nekadar azsa,okadar güzel geçmiştir.
motordan değil kendinden kork dostum,zira keşkeleri hayatına motor değil sen sokacaksın:bounce:

bilgaz
21 Nisan 2011, 11:42
Eger sıkılmazsanız size motosikletle 'olamayan' maceramı anlatacagım. Olamayan macera çünkü geçen sene sırf kendi aranızda ki muhabbetleri okuyup gaza geldigim için önce koştum bir ehliyet kursuna yazıldım ve sınavlarımı da başarıyla verip B+A2 ye kavuştum. Sonra alacagım motora bakmaya başladım. İlk andan beri hevesim hep maxiscooter' laraydı. Şöyle 250cclik (185 boy 80 kilo ve 27 yas olmam itibariyle) beni taşıyabilecek aynı zamanda uzun yolda da konforlu bir motor. (bol bol avcılar-taksim yapacagım)

Buraya kadar her şey ne güzel gitti. Fakat sonra muhtemelen hepiniz başından geçmiş olaylar yaşandı. Aile katiyen karşı çıktı. (bu yaşımda çocuk gibi azarlandım). Sevgilim direk ölürsün dedi. Sen dikkatlisin başkaları devirir iki tekerin ustunde canın dedi. Bir de üstüne geçtigimiz aylarda okul arkadaşım 'onur' motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

Şimdi ben hala bu siteye girip muhabbetlerini okuyor fakat hemen sonrasında motosikletten deli gibi korktugumu hatırlıyorum. Kız gibi ehliyetim el degmeden cüzdanımda duruyor. Param cebimde. Fakat hiç bi şekilde motosiklete binemiyorum. Trafikten izledigim videolardan kazalardan sizin kaza maceralarından deli gibi korkuyorum.

İstanbulu bilenler için taktir edersiniz ki hem yapacagım gunluk yol uzun olacak (70km civarı) hem de kullanacagım yollar karmakarışık olacak.
Honda'nın egitimlerine gidecegim ama ne gerek var diyorum sonra. Nasıl olsa hiç kullanmayacagım bari boşu boşuna para vermeyeyim.

Kafanızı sisirdim ama uzun lafın kısası korkuyorum arkadaş bu aletten hem sviyor hem de cok korkuyorum. Sizden ricam bana biraz pozitif destek olmanız. Belki yardımlarınızla bir motor alır ben de hikayelerimi paylaşan bir kullanıcı olabilirm.

Ya da en temizi araba mı alsak :D

(not: daha güvenli olur diye piaggio nun mp3 250 moledlini kestirdim gozume ama korkuyom :D)

Bende 2 sene önce başladı motosiklet sevdası. Önce ehliyetimi aldım sonra cbf150. Kendi kendimi geliştirdim ve sürekli araştırdım okudum. Kitap okuyarak binmeyi öğrendim diyebilirim. Sonra okuduklarımı ve edindiğim dökümanları bir blog sitesinde paylaştım. (bilgaz.blogcu.com) Öğrendiklerimi öğretiyim diye. Sonuç olarak diyebilirim ki, motosiklete bin ama dikkat et.

oktay33
21 Nisan 2011, 12:27
korkuyorsan, binme.
hem kendini hem de başkalarını tehlikeye atma.

M.e.t.i.n
21 Nisan 2011, 12:28
İnsan genelde bilmediklerinden korkar,bilgilendikçe de bilmediklerine karşı önlem almaya başlar...Ben kaç senedir motor kullanırım ama hala korkarım,korkmam gerektiğini de biliyorum,çünki korkunun bittiği yerde tedbirsizlik,dikkatsizlik ve risk başlar...Korktuğum motosiklet mi,tabii ki hayır,ben bilmediklerimden korkuyorum...Bilmediklerimi en aza indirebilmek için hala eğitim alıyorum,ama bilmediklerimiz hiç bitmeyecek,onu da biliyorum çünki bu işin tabanı var tavanı yok...Bunun farkında olduğum için hala korkuyorum ve korkmaya da devam edeceğim...Atalarımızın bir sözü var"Denizde yüzmeyi biliyorum diyen boğulur" diye...Benim önerim korkunu yenmeye çalışma,bilmediklerini yenmeye çalış...Motosikleti almadan Honda güvenli şürüş eğitimine yazıl,kendini sına,belki de motosiklet bana göre bir şey değil deyip vazgeçeceksin,ama korkuların da biraz azalıcak,çünki öğrenmeye başlıyacaksın...:wiinkk: Ha o eğitim ile iş bitiyor mu hayır,daha OMM'si var ART'ı var vs.vs,kapalı alanı,arayolu,uzun yolu,var da var...:)

Saygılar

Felon
21 Nisan 2011, 12:33
Motorcu dediğin mantık insanı değildir zaten biraz iplemezlik biraz delilik olacak içinde

yürekçe
21 Nisan 2011, 12:39
ne yani, bir gün sevgilin seni terkedecek diye hiç mi sevdalanmayacaksın? ruhunun incinmesini göze alıyorsan, bedenini ruhundan daha mı çok seviyorsun?

Hakkında hayırlısı olsun kardeşim :)

WOLF 81
21 Nisan 2011, 13:21
korkular doğru kullanılırsa hayatta insanı daha dikkatli ve daha mantıklı hareket etmeye zorlar siz çevrenizdekilerden çok kendi mantığınızla doğru kararı vermelisiniz. güzel bir kursta doğru bir eğitim aldıktan sonra kararınız belli olur.

zamanında, bana bir büyüğüm şunu dedi ' eger bir kez motorla yeri öpersen ve kalkıp tekrar binebilirsen ozman tamam dır.

Nfs
21 Nisan 2011, 13:23
Piaggio Mp3 gözüne kestirip hala korkuyorsan,sen araba al en iyisi...yoksa motor yatacak..Senin kendi kafanda bitirmen lazım.ha raba alırsan istanbulda yolda motorla keyif için harcayacağın vaktin 2 katını trafikte beklemek için harcarsın.Tşkler.

GÜNTEKİN
21 Nisan 2011, 14:04
Benim bu konu ile ilgili bir sözüm var ama aramızda gençler var uygun olmaz. Konu ile ilgili çok güzel bir metin var. Bu metni motorcuların hepsi okumuştur. acizane senin de okumanı isterim. sadece yaramaz ol ama şımarık olma gerisi kolay.

Motora Bin Oğlum - 05-10-2008, 17:04

--------------------------------------------------------------------------------

Birçok babanın korkusu oğlunun motosiklete binmesidir.Ölümden ve başka her türlü tehlikeli durumun çocuklarının başına gelmesinden korkarlar.

Benim senin başına gelmesinden en çok korktuğum şey ise hayatın zevklerini almadan yaşayan bir eğreltiotu olmandır.

Eğer yapmak istediğin şey orada duruyorsa ve aranızda bir tehlike dikilmişse, senin yapman gereken o tehlikeyi bertaraf edip, istediğin şeye ulaşmaktır. İşte bunu yapamazsan hayatın ancak bir eğreltiotununki kadar heyecanlı olabilir.

Motosiklete bin oğlum, ama dikkat et, Motosiklet tehlikelidir.

O tehlikenin üzerine aptal gibi gitme. Unutma Sun Tzu der ki; "kötü komutanlar önce savaşa girer, sonra nasıl kazanacağını düşünürler; iyi komutanlar önce nasıl kazanacağını bulmadan savaşa girmezler".

Önce viraja girip de sonra nasıl çıkacağını düşünen aptallardan olma.

Tehlikeleri en küçüğüne kadar bertaraf et. Hep tam koruma kullan, bakımsız motorla yola çıkma, alkollü ya da yorgun binme, kafan bozukken taksi tut, bilmediğin yolda risk alma, diğer araç sürücülerinden köşe bucak kaç.

Tehlikeleri nasıl dibine kadar bertaraf edeceğini bilemiyorsan sakın motosiklete binme, çünkü o zaman bu işi beceremezsin demektir.

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet aşktır. Sadece kızlardan bahsetmiyorum, motosiklet macerası yaşam aşkıyla doludur.

Güneşi batıracağın yeri bilmek, üzerinde yaşadığın toprakları karışı karışına gezmek, her yaş ve meslekten insanla yolunu paylaşmak ve bindiğin makinenin üzerinde sanki çığlık atarmış gibi kopup gitmek, hayatı dibine kadar yaşamak, ancak bu araçla mümkündür.

Motosiklet macerasının içinde yaşam aşkı olmayan insanların tek yaptığı ise teknik detayları birbirlerine anlatarak kocaman, yararlı ama sıkıcı bir ansiklopediyi yaşayıp gitmektir.

Aşkın ucunu bırakma, heyecanlı ve renkli ol, sıkıcı olma. Sıkıcı olacaksan arabaya binip, hafta sonları futbol, akşamları ana haber seyrederek yaşayabilirsin, motosiklete ihtiyacın yok.

Günü yakalamayı bil oğlum, motosiklet senin yaşama enstrümanındır.

Kızlardan bahsetmiyorum dediysem, o kadar da demedim tabi. Hani bazen pembe bir Vespa üzerinde pembe kaskla kuğu gibi giden pembe pantolonlu bir kız görürsün ya? Git yanaş, merhaba de ona. Seni terslerse, kıza efendi gibi bir selam çakıp gazla bana gel, ensene bir tane patlatayım, sonra bira içmeye gideriz. Hayatı böyle yaşayacaksın işte, öküz gibi, ödlek gibi değil. Hem efendiliğini bozmayacaksın, hem de çılgınlığını koruyacaksın.

Ha hoşlandığın bir kız mı buldun? At motorunun arkasına, Datça'ya götür onu, Knidos'un sularıyla yıka. Can Yücel'in en sevdiğin şiirlerini okurken batan güneşi izlet ona, Domuzbükü'nde yıldızları ört üstüne uyusun. Sonra bu macera için bana teşekkür edeceksin.

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet isyandır.

İnsanlık tarihi popüler kültürler ve onlara tepkiyle gelişen kültlerle doludur. Rock tarihi, 68 kuşağı, Avrupa bohemleri, Beatnick'ler hep aynı heyecanla tutuştular. Bugün bu ateş bir miktar sönmüş görünse de sen buna aldanma. İnsanoğlunun doğasında isyan vardır ve motosiklet bunun dışa vuruluş şekillerinin en güzellerinden biridir. Motosiklet bir ulaşım aracı değildir, bir isyan aracıdır, bunu kafandan çıkarma.

Hayatın rutinlerine dikkat et oğlum. Efendi ol ama içindeki serseriyi korumayı bil, akşam eve gelince takım elbiseni çıkarıp deri montunu giy.

Her zaman kravatın olabilir ama hiç yuların olmasın, her zaman bir patronun olabilir ama hiç efendin olmasın. Eğer seni zincirliyorlarsa o patronu, arkadaşı ya da sevgiliyi dehleyip, kravatı çöz, kol saatini fırlatıp at, gemileri yakmayı bil.

Hayatımda tanımaktan keyif aldığım insanların neredeyse hepsi, günü geldiğinde hayatında radikal değişiklikler yaparken gözünü kırpmamış insanlardır.

Ve bu insanların neredeyse hepsi motorcudur.

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet dostluktur.

Bir motosiklet grubuna mutlaka gir. O Motosiklet grubunun içerisindeki bir kavgaya ise asla girme. Unutma ki insanın olduğu yerde sevgi de vardır, kavga da vardır. Toplumdan soyut yaşama, yolu paylaş. Ama kimliğini de kaybetme, yolunu şaşırma. Toplumun içinde dur, ama tek başına ayakta dur, sonuçta yol yalnız senin yolundur unutma.

Herkesle konuştuğun gibi, her tip motora da bin, tutucu olma. "Chopper gitmiyor, dönmüyor" diyenleri takma, altındaki V motorun ritmiyle dans etmeden isyanın ruhunu anlayamazsın. Sıkı bir enduroyla off-road yapmadan doğaya fazla kavuşamazsın. İbrende bir kez olsun 200'leri görmeden de adrenalin seni ilk defa içki içmiş 15 yaşındaki kız gibi sarhoş eder durur. Herkesi dinle ama hiç kimseye kulak asma. Motosiklet türlerinin her biri farklı amaçlarla üretilmiştir, birini seçeceksen seç, ama hepsiyle barışık ol, hiçbirinin fanatiği olma.

Motosiklete bin oğlum, çünkü ben hep motosiklete bindim.

Ve şu hayatımda yaptığım en iyi şeylerden biri bu. Tek bir dakikasından bile pişman değilim ve iyi kötü her maceramın kıymetini bildim.

Hayatta öğrendiğim birçok şeyi bu iki tekerlekli cansız makineden öğrendim.

Motosikletle yaşa oğlum ve aradan yıllar geçerse ve ben motosiklete binemeyecek durumda olursam, gel bana maceralarını anlat, nereleri keşfettiğini, kimlerle hırlaştığını, kimlerle dost olduğunu, hangi şarabı kiminle içip, hangi güneşi nerede batırdığını.

Eğer ben ölmüşsem de çok önemseme. Motor üzerinde ölmüşsem neden pişman olmadığımı anlayacak tek kişi sen olacaksın. Eğer ölmemişsem şu pembeli kıza sor bakalım ablası var mı?

Sana bırakacağım en büyük miras, işte bu hayat rehberi, motosikletli hayatın ta kendisidir.

Motosiklete bin oğlum, çünkü motosiklet hayatın ta kendisidir.


Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/51533-motora-bin-oglum.html#ixzz1K9P18B4V

myagdi
21 Nisan 2011, 14:08
arkadaşım, korkman normal ve korkmak iyidir. cehalet anlamsız bir cesaret verir ki, motor üstünde esas tehlikeli olan budur.
motora ilk bindiğimde, kapalı alanda aldığım o kadar eğitime rağmen dizlerim titremişti. aynı korkuyla karışık heyecan duygusunu, e5'e ilk çıktığımda, tem'e ilk çıktığımda, köprüden ilk geçtiğimde de yaşadım. bunları, pek çoğumuzun seninle aynı korkuyu yaşadığını örneklemek için anlatıyorum.
motosiklete gönül verdiniz ve kullanmak istiyorsanız, korkularınızın üzerine gitmelisiniz; ama körükörüne değil, bilinçli bir şekilde.

ilk tavsiyem, 125 veya 150 cc.lik daha hafif bir motorla başlamanız. scooter diye küçümsemeyin, maksi'ler gerek boyutları gerekse ağırlıkları ile acemi motoru değiller. cbf 150'nin üstünde kendimi çok daha rahat hissediyorum.

ikincisi, "ben artık piştim" diyene kadar e5 gibi trafiğin hızlı aktığı yollardan uzak durmanız. pazar günleri erken kalkın, yollar boş iken bol bol alıştırma yapın. zaten yeni motora alışmanız, gaz tepkisini, fren mesafesini, tekerleri kitlemeden fren yapmayı kavramanız bile biraz zaman alacaktır.

osmanba
21 Nisan 2011, 14:16
Heh.. heh... hee.... Sana kar suyu kaçmış be dostum. Artık bu sevdadan vazgeçmen mümkün değil. Motosiklet yaşam tarzı, Özgürlük, sevgi ve sonunda aşk dır. Sende de bu aşk ateşi tutuşmuş. İçindedi korku onu söndüremez. Nekadar ki söndüğünu hissetsen de bir gün volkan gibi püskürür.
Korkunun ecele hicbir faydası olmaz. Dünyada insan yaşamını yok edecek okadar fazla teknolojik aletler ve buluşlar var ki. Bunların büyük kısmı ile iç içe yaşarız ve ölüm tehlikesi saçtıklarını hiç düşünmeyiz bile. Mesela cep telefonunu neden kullanıyoruz. Bilim adamları radyasyon saçtığını söylemesine rağmen küçük çocuktan yaşlısına kadar herkesin yaşamında var. Dünyayı sarsan Çernobil ve radyasyon değil mi. Çünkü Hayatımızı kolaylaştıran bir alet. Bunun gibi niceleri sayfalara sığmaz.
Ben nerdeyse tabiri caizse motosikletin üstünde ihtiyarlamış biriyim. Yaşım 50. Bu güne kadar ciddi hiçbir kazam yok. Ufak tefek şeyler oldu. Neticede kendi hatalarım. Bugün dünyada en rahat, konforlü (Tabi bugünkü iç hatlar yolcu uçakları eski köy dolmuşları gibi)
ve hizli ulaşım aracı uçaktır. Fakat kullanıcısı insanın yapacağı hata hiç affetmeden ölum ile sonuçlandırır. Bilmem ne kadar anlatabildim.
Daha sı mi.?
Sevgilin izin vermiyor... Hele şu sevgilini yazın sıcak günlerinde motosikletinin arkasına atıp saçlarını rüzgarda dalgalandırıp boğaz türü yaptır bakalım. Ondan sonra görürsun o yok diyen sevgilinin düşüncelerini !!!
Bak zıppırman arkadaş ne demiş. "Sen farkında olmasan da hayat akıp gidiyor" Yani tren kalkmadan daha istasyonda iken yakala demek istemiş.
Hadi dostum bir an önce gel yanımıza da sana turlarda, seyahatlerde çaylar ismarlayalım. Unutma paralar benden......
Sevgilerimle...:)

Acil112
21 Nisan 2011, 14:24
İmkanın varsa Honda'nın eğitimlerine gidebilirsin. Eminim faydası olacaktır, korkuların kesin azalacaktır. En kötü ihtimalle de korumaların faydasını anlayacaksın:)

kartalizma07
21 Nisan 2011, 14:24
aklındaki motosikleti ikinciel olarak alıp denemeni tavsiye ederim. içindeki korku yerini heyecana bırakır ve hobiye dönüşürse devam edersin.
fazla hız yapmayıp dikkatli olursan riski en aza indirirsin.

sc-aquila
21 Nisan 2011, 14:59
korkmak iyidir zira seni daha dikkatli yapar. hızlı gitmeni engeller, trafikte paranoyak olmanı sağlar ki bu son derece iyi bir şey. vs.

Dünya şampiyonu Valentino Rossi bile, “Beni durduran tek şey korkudur” diyor.

düşün yani o bile bunu demişse!:)

WOLKANWOLKAN
21 Nisan 2011, 15:30
Mrb,

Paylaşacak kadar korkuyorsan binmemelisin.

Korku tamamen gidip sadece kendini üzerinde hayal ettiğin anda motora binmeyi hak edersin.

Korku; kaygı ve tereddütü doğurur. Kaygı ve tereddüt ise en az istanbul'un kendi kadar tehlikeli.

Tehlike anında kararsız kalmak, donup kalmak gibi riskli anlarda karşılaşılacak tutumların eşiğindesin.

Ancak kesinlikle tavsiye edeceğim şey motocross yapmandır.

Saygılarımla,

kurubuz
21 Nisan 2011, 15:39
Hepimiz öleceğiz, ölüm korkusu ile yaşayamazsın. ama bu motosikletin tehlikeli olduğu gerçeğini de değiştirmiyor. Ancak şu açıdan da bakabiliriz : Sigara içmek mi daha tehlikelidir yoksa motor kullanmak mı ? Sigara kullanan kişiler, sigara içmeyip motosiklet kullanan kişilerden daha fazla ölüm riskine sahip değil midir ? Aşırı kilo mu daha tehlikelidir motor kullanmak mı ? İnanın aşırı kilo sebebiyle kalp krizi riski motor kazasında ölme riskinizden daha fazladır. hepimiz risk alıyoruz ama bazı riskler daha hoş görülüyor nedense. Tabi adabıyla risk almadan ve tam koruma ile motor kullanmak ile kıyaslıyorum bunları . Tek teker yapanlar , apaçiler, 250 nin altında kendini huzursuz eden organ donörleri bu karşılaştırmaya girmiyor.

BBelt
21 Nisan 2011, 16:05
kFnFr-DOPf8

chirkinn
21 Nisan 2011, 16:27
bende alırken herkes kızıyordu manyakmısın aptalmısın salakmısın gibi çok laf duydum erteledim almayı vazgeçmeye çalıştım olmadı her ne kadar motordan anlamasam hiç tecrübem olmasada korkularım tabii ki var hep dikkatli olmaya çalışıyorum macera aramıyorum olur olmadık gül gibi geçinip gidiyoruz şimdilik aldıktan sonrada bir iki konuşuyorlar sonra herkes seninle birlikte alışıyor kimsede gık çıkmıyor alınca git bunu çöpe atta diyemiyorlar zaten :)

fenadam
22 Nisan 2011, 08:16
Arkadaşlar.. hatta bu ne samimiyet demeyin.. ama dostlarım abilerim ve küçüklerim.
Dün işten dolayı nete girremedim. Bu sabah kalkar kalkmaz acaba biri bana cevap yazmışmıdır diye girdim sayfaya. Konu başlığına bi baktım 2 sayfa mesaj var diyo. Hadi canım dedim bi yanlışlık var, kim ölesine yazılmış bi yazıyı ciddiye alıp bu kadar cevap verir ki?
Ama siz vermişsiniz işte. Hepsini teker teker okudum. Ustalardan, çıraklardan, dededen ve hatta master yoda'dan gelen cevapları bile :)
Beni ne kadar mutlu ettiginizi anlatamam. Yazdıklarınıza ve uyarılarınıza çok deger veriyorum ama istedigim tam da böyle bir destek ti zaten... Teşekkür ederim.
Ve bilin bakalım alalacele de olsa ne yapıyorum. Kısa bir arastırmayla en yakın egitim tarihini 23-24 nisan vespa academy kursunda buldum (yani yarın)
Ertelemekten ve şimdilik (üzerine binene kadar hiç olmadı) korkmaktan vazgeçtim. Belki bana gore degil, belki hemen vaz geçicem, belki de en büyük tutkum olacak.. bilmiyorum. Ama hiç olmazsa denemedim demeyecegim arkadaş.. :) Yarın kursa gidiyor ve açılışımı yapıyorum... Gelişmeleri buradan aktarmak isterim... Sağolun..

M.e.t.i.n
22 Nisan 2011, 10:01
Hayırlı olsun...:wiinkk::)

ZIPPIRMAN
22 Nisan 2011, 10:37
Hadi bakalım hayırlı olsun
biz bu arada birkaç km gitsekte ileride seni bekleriz merak etme)

GÜNTEKİN
22 Nisan 2011, 10:46
Benim bu konu ile ilgili bir sözüm var ama aramızda gençler var uygun olmaz.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/88179-cok-korkuyorum-2.html#ixzz1KEQt2

o zaman şimdi söylüyorum; motora binmek sex yapmak gibidir. birkere bindi mi inmek istemezsin. Kardeşim hayırlı uğurlu olsun.Allah hertürlü kazadan beladan muhafaza etsin inşalah, ama mutlaka tam koruma. Motor üzerindeyken yaramaz olabilirsin ama asla şımarık olma!

Farukxtm
22 Nisan 2011, 10:52
Benim bu konu ile ilgili bir sözüm var ama aramızda gençler var uygun olmaz.

Kaynak: http://www.motosiklet.net/forum/moto-sohbet/88179-cok-korkuyorum-2.html#ixzz1KEQt2

o zaman şimdi söylüyorum; motora binmek sex yapmak gibidir. birkere bindi mi inmek istemezsin. Kardeşim hayırlı uğurlu olsun.Allah hertürlü kazadan beladan muhafaza etsin inşalah, ama mutlaka tam koruma. Motor üzerindeyken yaramaz olabilirsin ama asla şımarık olma!

abi çok dogru bişeye deyinmişin bi ben bi motorum nereye olsa giderim :mrgreen::mrgreen:

Onyx250
22 Nisan 2011, 10:53
aslında burdan kimsenin ne pozitif ne de negatif yorum yapması doğru olur, zira pozitif yorumlarla gaza gelip alıp allah korusun yapacağın kazadan bizler de sorumlu oluruz... ancak motora binmek bir risk. Paraşütle atlamak gibi, bi ihtimal paraşüt açılmayabilir ama sonuçta zevk için, kullanım rahatlığı için bu riski alanlar var.

Kendini iyice korursan bişey olmaz... çok abuk sabuk kazalar oluyor, "kader" diyolar, inan onlar da hatalardan kaynaklanıyor. Ne bilim yolda gelirken araba üstüne kırar, o zaman arabaların dibine girmeyeceksin.. önündeki araba aniden durur; takip mesafesi diye bişey var... yoldaki araba yağ akıtmıştır üstünden geçer kayarsın; burdaki tecrübeli arkadaşlardan biri söylemişti bu yüzden şeritin ortasından gitmem" diye, o günden beri uyguluyorum bikaç kez de yağ kaçıran araç gördüm ama şeriti ortalamadığım için kurtardım... ıslak zeminli kavşaklara hızlı girip dümeler; o zaman yavaş ve kontrollü gir... kendine fazla güvenmeler; her zaman hata yapacakmış gibi dikkatli olup gazı verirken biraz dan aileni düşün... vs.vs.vs.vs

bunlar çoğu zaman yaşanan ve insanların "ben herşeyi yaptım ama kader işte" dediği türden kazalar/sebepleri.. bunun dışında zaten illa ki kask mont bellik (mümkünse omurgayı koruyacak uzunlukta olanlardan), motor koruma demiri vs vs... bunları illa ki yapacaksın...

tüm bunları göz önünde bulundurduğunda artık üzerine uçak düşebilir belki, ona bişey demem kafada kask varken tepeyi göremiyosun çünkü :)

sen videoları tekrar izle bence, insanların hatalarını gör, bunları yapmayacam dikkatli olcam dersen motor çok keyifli bi alet, ailene de bu şekilde açıklayabilirsin... şunu unutma, motor kullanıyosan, hatalı her zaman sensin çünkü sen süper kullanıyo olabilirsin ama bir trafik canavarının potansiyelini farkedemiyosan, ona karşı önlem alamıyosan yine hatalısın

mınçıka_35
22 Nisan 2011, 14:18
Bence de sana olumlu ya da olumsuz yorum yapmak pek doğru olmaz.Sonuçta kendi vereceğin bir karar.15-16 yaşlarımda babam trafiğe kapalı yerlerde araba kullanmayı öğrenmem için bana sürdürürdü.18 yaşımda B sınıfı ehliyetimi aldığımda eski model bir arabamız vardı ve işin doğrusu ufak tefek kazalarla araba kullanmayı öğrendim.Ama motorda böyle bir şey söz konusu değil.Ufak tefek kazalarla öğrenmek gibi bir lüksün yok:wiinkk:Üstünde motorun parasını geçecek kadar koruma vardır Allah(c.c) korusun düşersin hiçbir şey olmaz,ağzıma bile almak istemiyorum üstünden bir araç geçer...Yani karar senin.Ha bu araba kullanırken çok güvende olduğun anlamına da gelmez.Arabayla da kaza yapabilirsin:)En doğru karar senin...

_pLay_06
22 Nisan 2011, 14:23
Eger sıkılmazsanız size motosikletle 'olamayan' maceramı anlatacagım. Olamayan macera çünkü geçen sene sırf kendi aranızda ki muhabbetleri okuyup gaza geldigim için önce koştum bir ehliyet kursuna yazıldım ve sınavlarımı da başarıyla verip B+A2 ye kavuştum. Sonra alacagım motora bakmaya başladım. İlk andan beri hevesim hep maxiscooter' laraydı. Şöyle 250cclik (185 boy 80 kilo ve 27 yas olmam itibariyle) beni taşıyabilecek aynı zamanda uzun yolda da konforlu bir motor. (bol bol avcılar-taksim yapacagım)

Buraya kadar her şey ne güzel gitti. Fakat sonra muhtemelen hepiniz başından geçmiş olaylar yaşandı. Aile katiyen karşı çıktı. (bu yaşımda çocuk gibi azarlandım). Sevgilim direk ölürsün dedi. Sen dikkatlisin başkaları devirir iki tekerin ustunde canın dedi. Bir de üstüne geçtigimiz aylarda okul arkadaşım 'onur' motosiklet kazasında hayatını kaybetti.

Şimdi ben hala bu siteye girip muhabbetlerini okuyor fakat hemen sonrasında motosikletten deli gibi korktugumu hatırlıyorum. Kız gibi ehliyetim el degmeden cüzdanımda duruyor. Param cebimde. Fakat hiç bi şekilde motosiklete binemiyorum. Trafikten izledigim videolardan kazalardan sizin kaza maceralarından deli gibi korkuyorum.

İstanbulu bilenler için taktir edersiniz ki hem yapacagım gunluk yol uzun olacak (70km civarı) hem de kullanacagım yollar karmakarışık olacak.
Honda'nın egitimlerine gidecegim ama ne gerek var diyorum sonra. Nasıl olsa hiç kullanmayacagım bari boşu boşuna para vermeyeyim.

Kafanızı sisirdim ama uzun lafın kısası korkuyorum arkadaş bu aletten hem sviyor hem de cok korkuyorum. Sizden ricam bana biraz pozitif destek olmanız. Belki yardımlarınızla bir motor alır ben de hikayelerimi paylaşan bir kullanıcı olabilirm.

Ya da en temizi araba mı alsak :D

(not: daha güvenli olur diye piaggio nun mp3 250 moledlini kestirdim gozume ama korkuyom :D)


sanırım biraz bu dedikleriniz tecrübe meselesi olsa gerek.

ben rüzgarın tadını çıkarmayı sanırım hiç bir şeye değişmem .

arabanın adı var motorun tadı var benim hayat feluzusefem budur =)))

umarım korkunuzu yenersiniz.
saygılarımla.

yürekçe
22 Nisan 2011, 14:35
hayırlı olsun kardeşim,
unutma; emeklenmeden koşulmaz. o halde sabırlı ol ve bol bol araştır...

mustf
22 Nisan 2011, 19:39
Doğrusunu istersen ben hiç korkmuyordum.

Bu iyi birşey mi? Hayır! Motora binen kişinin korkmaması en kötü şeydir. Korkmamak cehaletten kaynaklanır.

Sonra bir kere düştüm. Ve korkmaya başladım. Çünkü insanın canı kötü yanıyor. Şimdi, bu ilk düşüşü atlatmak seni motorcu yapar veya vazgeçersin. İşte bu kadar basit. Bir kere düşüp bırakan çoktur. Ha, bir de ilk düşmesinde ölenler de vardır.

O yüzden dikkatle dinle;

Motor sürücüsü olmak araba sürücüsü olmaya benzemez. Acemiliği en az 6 aydır. Yanlış motor alırsan risk daha da artar. Mesela benim şahsi görüşüm asla scooterden yana olmaz. Ya cup veya vitesliyle başla derim. Ama adam gibi öğrenmeden trafiğe dalma. Asla ve asla trafiğe çıkma. Altındaki motoru iyi bir şekilde kullanmayı öğrendikten sonra bile yavaş yavaş alıştır kendini trafiğe. Sağ şeritten git.

Şu da bir gerçek; HERKES MOTOR KULLANAMAZ. SANA GERÇEK DIŞI YORUMLAR YAPIPTA YANILTMAK YANLIŞ OLUR...

O yüzden olduğu gibi yazdım.

Dünyanın en zevkli şeyidir motor kullanmak. Ama aynı zamanda da en ciddiye alınması gereken şeydir.

Kimin tarafından mı?

Bizzat kişinin kendisi tarafından. Çünkü yollarda senin tek dostun var. O da sensin...

Re!S*33
22 Nisan 2011, 20:37
konu acan arkadasım aynı sorun bndede war..aile izin vermiyor..:( ama bn almayı cok istiyorumm.. içimden bazen git al gez dio ..sewiorum kardesim motorla gezmeyi..:)

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:37 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:34 ----------

arkadaşlar aynı sorun bnde de war aile izin vermiyor..:( ama öle cok sewiyorum ki motorla gezmeyii..aslında içimden bazen git al gez diyorum..sewiyorum kardesim motosikleti..:) bu arada yas 17..

challenger62
22 Nisan 2011, 23:49
Ben de senin korkularini hala yasiyorum. Yasim 49 ve ilk defa motor kullaniyorum.HONDA egitim merkezinde egitim almayi muteakip ehliyetime sahip oldum. Forumlarda cok okudum ve herkesin tecrubelerini paylastim. Bir ay once sifir CBF 150 aldim. Zira ilk motor olarak en cok onerilen motorlardan birisiydi. Korumalari, mont ve kaski alamayi muteakip bos alanlarda dur kalk ve diger alistirmalari yaptim. Daha bugunlerde Istanbulun pazar sabahlarindaki sakin trafiginde alistirmalar yapiyorum. Sabirli olur ve gerekli asamalari uygularsan bence hic bir problem ile karsilasmazsiniz.....