PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motor çalışıyor olmadık yerde gaz almayı kesiyor



Tholgaster
24 Mart 2011, 17:42
Efenim öncelikle tekrar merhaba aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.

Gelelim mevzuya bir hayli can sıkan ve baş ağrıtan tatsız bir sorunum var.

10 gün kadar önce aldığım Keeway Matrix 150cc Scooterim yolda giderken ortalama 50km de bir aniden gaz almayı kesiyordu. Rölantide çalışmaya devam ediyor fakat gaz kolunu çevirdiğimde tık tık tık tık diye ses çıkarıyor ancak yürümüyor.

Bu bahsettiğim mevzu motoru aldıktan sonra genel bir bakıma soktuktan sonra cereyan etmeye başladı. Kadıköy motor da bakımları yapılldıktan sonra (akü şarşı, debriyaj bakımı, yag, buji, hava filitresi vs)

ilk başıma geldiğinde yolda saolsun ismini anımsayamadığım bir abimiz yardımcı oldu aslında pek birşey yapmadı karbüratör başının vidalarını soktu baktı taktı çalıştı.

şu ana kadar 3 farklı usta baktı motora fakat hiçbiri tehşisi koyamadı.

kimi dedi depo kirli temizlendi aynı, kimi dedi benzin kirli bosalttık yeni koyduk aynı kablolar sağlam vs.

ama asıl can sıkıcı husus dün gerçekleşti ilk defa bir gün içerisinde 3 defa bu sorun tekrarladı. İlkinde M.Gezen sanat merkezinin önünde birden gaz kesti, indim seleyi açtım motor bolumunu de acıp elimde karbüratörü ittirdim sonuç çalıştı. daha sonra Caddebostana inerken rampada rolantide giderken kesti 2 3 defa çevirdim allmadı sonra birden aldı motordan inmeme gerek kalmadan devam ettim. Sonuncusu akşam Ethemefendiden eve geçerken Sahrayıcedid alt geçit öncesi yine aynı sorun, açtım karbüratörü ittirdim yine oldu!

FAKATTTT :salut:

Sabahleyin Kontrağı açıp marşa bastım güzel, fakat gaz yok yine TIK TIK TIK

ne yaptım ne ettim bu sefer gideremedim.

Fikirtepe Batu motoru aradım akşam üzeri gelip alacaklar 1 2 gün kalıcak onlarda ama içimde bir kurt dönünce yine tekrar edeceği yönünde

arkadaşlar teorilerinizi veyahut öncesinde başını bu hususla ağrıtmışlarınızdan yardım bekliyorum.

İnterneti 2 gündür bu hususta talan ettim fakat derdime çare bulamadım :salut:

Rodeo
26 Mart 2011, 12:13
benim motordada aynı arıza var bende bir türlü bulamadım bakalım yola çıkmaya korkar olduk acaba bu motorlarda böyle kronik bir sorun mu var.

redvan
26 Mart 2011, 13:30
öncelilkle aramıza hoşgeldin.
bahsettiğin sıkıntının aynısını bende çektim sana anlattıkları gibi benzin pis bilmem ne cart curt dediler ama yinede düzelmedi bi türlü 100 metre sora gaz kesiyodu .
motordan anlayan bi arkadaşımla karbüratörün alt tarafındaki benzin tahliye hortumundan karbüratördekii benzini boşaltık orda baya bi su çıktı 2. olarak depodan motora giden hortumu açtık benzini bidona boşaltık sora benzin vanasını ve vanadan motora giden hortumu açtık söktüğümüz her hortumdan su ve çok ufak parçalar çıktı son olarak benzin filtresini değiştirdik ve hortumları tekrardan taktık depodan boşaltığımız benzinde pisti malesef tülbentden o benzini geçirerek depoya koyduk ve bastım marşa motorun sesi bile farklı gelmeye başladı 1 km yol gittim ve aynı sıkıntı başıma gelmedi senin sıkıntıyla aynısı gibi rölantide çalışıyodu gaz kolunu çevirdiğimde stop ediyodu
sende bu yaptıklarımı dene eğer yinede olmassa başka yolları deniyelim bakalım
neticede halledilmicek bi sıkıntı değil.

Tholgaster
26 Mart 2011, 14:29
Batu motoru aradım saolsunlar gelip aldılar mevzunun kaynağı ateşleme buji ile ismini unuttuğum bir parçayı değiştirdiler. Şu an için bir sıkıntı görünmüyor dün yeterli süre test edemedim akşam direk motoru alıp eve geçtim. Birazdan çıkıp 50km gezinicem bakalım tekrar edecek mi?

Bu arada bahsettiğin işlemler bende de yapılmıştı dostum. Bende gaz kolunu açınca direk stop etmiyordu. Önce tık tık tık ses veriyordu gazı açtıkça sonra dip gazda stop ediyordu.

işçi
26 Mart 2011, 14:30
az önce başıma gelen olay geçen yılda yapıyordu dün hava güzel motoru biraz çalıştırayım dedim çıkarıp sildim temizledim bisüre çalıştırdım sonra üzerine bindim 200 m gitmeden aynı şeyi yine yaptı motoru getirip yerine koydum
bugün motoru çalıştırdım yavaş yavaş tamircinye kadar gittim öncelikle aküm zayıftı ondan olabilirmi acaba diye aküyü değiştirttim ustaya tarif ettim görmeden bişey yapamam dedi usta görmen için kullanman gerek dedim biraz kullandı ama sorun yapmadı(ustanında pek ilgilenesi yoktu ) sorun yapmayınca dedim heralde aküdendi motora binip yürüdüm ve izmir yolu üzerinde tekrar aynı sorunu yaptı rölentide çalışıyor ama gaz verdiğimde gaz yemiyordu yavaş yavaş karacabeye döndüm bu kez başka ustaya götürdüm karbüratörün alt kısmındaki vidayı gevşeltti ve oradaki benzini boşalttı ve bujiyi söktü bujinde iyi değil dedi değiştir dedim değiştirdi bindim 10 km kadar gezdim sorun yapmadı inşallah hallolmuştur

Acil112
26 Mart 2011, 14:37
birşey bulamadılar mı hemen bujiyi değiştiriyorlar.

syn022
26 Mart 2011, 18:21
Doğrudur benim hurricane'imde dakika başı olan sorun ya buji kesiyor yada kablosu kurtuluyor. Temassızlık olduğunda da aynı sorunu yapıyor ateşliyor fakat yeterli değil. Gaz verdiğinizde de tık tık tık yapıyor dipliyorsunuz stop ediyor. Sıkıntı buji kestiğinde eğer yanınızda yedek bujiniz yoksa eve kadar itmek zorunda kalıyorsunuz. Bugün eve dönerken aynı sorunu yaşadım. Neyse ki sadece kablo çıkmıştı.

Tholgaster
26 Mart 2011, 22:53
arkadaşlar değişen diğer parça buji başı imiş bugün tekrar uğrayıp sordum. Yaklaşık 70km dolandım ve tık demedi. Sanırım doğru tehşis bu sefer fakat eve dönerken arkama artçı aldığımda Fenerbahçe kavşağında hareket halindeyken yine yaptı fakat durmam gerekmedi tık tık dedi 3. cüye kalmadan gazı aldı devam etti. O anda küfürler savurdum içimden yine mi diye.

Bilmiyorum fakat şimdilik geçmiş durumda buji başlığı sorunu çözmüş duruyor yarın ve sonra ki gün belirleyici olacak bu tip sorun yaşayan arkadaşların dikkatine :)

syn022
26 Mart 2011, 23:35
Eğer aynı sorun başınıza gelirse kendi ustanıza gitmeden önce bir elektrikçiye uğrayın derim. Ustanız işini ne kadar iyi yapsada bir elektrik arıza olup olmadığını anlayamayabilir. Kablolardaki en ufak temassızlıkta bu sorunu yapıcaktır. Bende buji başlığı olmasına rağmen çıkıyordu kurtuluyordu bende ucunu elektrik bandıyla bantladım 20-30 km yaptık herhangi bir sorun olmadı.

Tholgaster
27 Mart 2011, 20:18
Bugün de gezinmelerim esnasında herhangi bir tekrar söz konusu olmadı. Sanıyorum ki (kesin konuşmak istemiyorum çünkü hala içimde bir acaba ile binmekteyim) buji başı sorunun kaynağı imiş, ilgilenip yazan herkese teşekkürler. :)