PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Motosiklet Bizi Aralardan Geçirir



Levsy
16 Mart 2011, 17:27
Bunu çoğumuz yapıyoruz. "Yapmazsak motosiklet ne işe yarar" diyoruz :)

y4hq3he7xZc

COQ
16 Mart 2011, 17:33
Eleman geçmis de CBR arada kalmis.:P

Felon
16 Mart 2011, 17:35
bunun aynısını en soldayken yaşadım bugün ama bu kadar sert bi manevra yapmadı benim çarptığım araç.
aralardan geçme tartışılabilir bi konu ama her motosiklet kullanıcısı yapar ve yapmayada hakkı vardır bence

RamonRojo
16 Mart 2011, 17:36
Daha önce izlemiştim.Resmen üzerine sürüyor motorcunun,dikkat ederseniz iki tırın arasına girmesinin bir mantığı olmadığını anlarsınız.

Levsy
16 Mart 2011, 17:37
Eleman geçmis de CBR arada kalmis.:P

Eleman çarpışma öncesi de iyi bağırıyor ama coq :mrgreen:

acemi60
16 Mart 2011, 17:44
Arada kalmayayım bu tür kazaları yapmayayım derseniz. O zaman bir şerit seçip o şerit üzerinde seyir yapmak durumundasınız. Bu da sizi kazalardan korumaz. Duramayan bir araç gelir sizi altına alır. Videodaki arkadaş ortacı. Bunun dışında solcu ve sağcılar var. Ben sağcı konumunda da solcu konumunda da kaza yaptım. Birinde videodaki gibi bir taksi üzerime kırdı. Diğerinde de en soldan giderken arabaların arasından bir yaya atladı. Videoya bakılırsa araçların arasından gitmek de olmuyor. Motosikletler için özel yol mu istesek?

Not : En çok korktuğumda sağdaki boşluktan giderken bir arabanın kapıyı açması.

yürekçe
16 Mart 2011, 17:48
ghostrider nasıl gidiyor peki o aralarda. yoksa özel sipariş ara mı yaptırtıyor

F54
16 Mart 2011, 17:52
o aynalar ne işe yarayo anlamam ki hiç bakan yok yani

kurubuz
16 Mart 2011, 17:59
Hızı biraz fazla diyeceğim ama adam tam kamyoneti geçmek üzereyken direksiyonu sağa kırıyor salatalık. Yavaş da gelseymiş kamyonetin ön tekerlek hizasına geldikten sonra yapacak fazla birşey yok. Sağdaki tırın altında kalmış olabilir motorcu, inşallah sağ kalmıştır.

myagdi
16 Mart 2011, 18:03
geçenlerde başıma geldi. moda'da kadıköy anadolu lisesi'nin önünde trafik kilitlenmiş.
tek yönlü trafik olan dar bir yol ve bir tarafı park etmiş araçlarla dolu. onlarca arabayı, selektör ve kornayla ikaz ederek kah sağından kah solundan geçip ilerledim. inatçı bir vatandaşa denk geldim, adam inatla ne tarafından geçecek olduysam o tarafa yanaşıp beni engelledi ve bundan tuhaf bir zevk aldı...
biraz bekledikten sonra, uygun bir anda bunun yanından geçtim ve yoluma devam ettim. ş..siz bunu nasıl bir sorun yaptıysa, biraz ileride yoğurtçu parkı'nın oradaki virajda beni kasten sıkıştırdı.

jawa
16 Mart 2011, 19:17
Birkaç kere izledim.Bende çarpardım. Bundan kaçış yok. :pale:

Ramazan Can
16 Mart 2011, 19:47
bende çok yapıyorum ama hiç iyi yapmıyoruz aslında.. kendimizi frenlemeliyiz....konrolsüz güç, güç değildir.....

Acil112
16 Mart 2011, 20:04
motoru kendiniz kullanıyormuş gibi düşününce elemanın ne kadar hatalı olduğunu görebilirsiniz. İlk izlediğimde soldaki cherokee'nin yeşil TIRın önüne girebileceğini düşünmüştüm. Eleman bunu düşünmediğini gösteren bir noktada onu geçti. Aynı risk pick-up'ta da vardı bu sefer çekirge sıçrayamadı.
Motosiklet kullanıyorsak ve bir kazaya karışmışsak herzaman hatalıyız. Trafik kanununa göre kusurlu olmayabiliriz, 8/8 karşı taraf kusurlu olabilir ama kendimizi koruyamadığımız için hatalıyız.
Bugün izlediğim kaza videolarında en çok canımı sıkan ve belkide en masum olduğumuz durumda, kırmızıda beklerken görünmez olduğumuzu, her an arkadan gelen 4tekerli bir ayının üzerimize çıkabileceğini unutmamamız, vites 1, el debriyajda, bir göz aynada olması gerektiğini bilmemiz gerekir.

---------- Mesaj ekleme zamanı: 21:04 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 20:59 ----------

aracın ön tekerine bakıyor olsa yine zamanında farkederdi...

sherrnova
16 Mart 2011, 20:39
bende çok yapıyorum ama hiç iyi yapmıyoruz aslında.. kendimizi frenlemeliyiz....konrolsüz güç, güç değildir.....

Bende kendimi tutmaya calisiyorum ama uzun kuyruklarda motosikletli olmayı bir avantaj görüp yavaş yavaş aralardan gidiyorum. Bugün bir aracın aynasına gidonu carptim :pale: . Herhangi bir sorun olmadı durdum dondum elimde ozur diledim. Yapmamak lazım aslında...

Ramazan Can
16 Mart 2011, 20:43
Bende kendimi tutmaya calisiyorum ama uzun kuyruklarda motosikletli olmayı bir avantaj görüp yavaş yavaş aralardan gidiyorum. Bugün bir aracın aynasına gidonu carptim :pale: . Herhangi bir sorun olmadı durdum dondum elimde ozur diledim. Yapmamak lazım aslında...

aralardan geçmek sorun değil dur dediğimiz anda motoru durduracak hızda olmalıyız.. ben yıllarca kelle koltukta kuryelik yaptım..ordan bende alışkanlık olarak kaldı... bir çok şeyde kendimi frenliyorum ama bu konuda daha başarılı olamadım ama olacağım...

Felon
16 Mart 2011, 20:46
şimdi evde sesli bi şekilde izledimde kankimiz büyük ihtimalle kaza anında dikkatini çeken farklı bir şeye bakıyodu.kask kamerası olmadığı için bunu anlayamıyoruz.
TEKTEKER_RAMÇO
o kadarıda hakkımız olsun hocam aralardanda geçemedikten sonra ooo :)