PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Laptop ve Gsm modem Navigasyon.



Sinan Er
12 Mart 2011, 22:58
Laptop, Netbok ve Tablet Pc ile seyahat etme imkanımız var. Vın, Vodem, Jet Gsm modemlerle internete bağlanma imkanıda var.

Bunlardan yola cıkarak Navigasyon yapabilirmiyiz ?

Navigasyon cihazının bize verdiğini bu cihazlardan faydalanarak alabilirmiyiz?

Olmuyorsa neden olmuyor?

Konu hakkında teknik bilgi ve paylaşımlarınızı rıcaedıyorum.

takendy
12 Mart 2011, 23:04
navigasyon hareket halinde aktif olarak yön ve mesafe bilgisi veren kullanıcının tek gözü ile :) takşp ettiği compact ürün sizin dedikleriniz ile ancak yolculuk öncesi etüt yapılabilir.
tabi iphone gibi ürünlerde bu navigasyon durumlarına hakim :mrgreen:

Faruk07
12 Mart 2011, 23:19
Bluetooth gps antenide almanız gerekir.

avciceyhan
12 Mart 2011, 23:27
iPhone çözüm bu

ToeX
12 Mart 2011, 23:31
HP netbooklarda entegre gsm hattı var. Normalde gps özelliği olmamasına / lanse edilmemesine rağman, bunları gps gibi kullanmak mümkün oluyor, bir program aracılığıyla koordinatları alabiliyoruz. Ancak bu koordinatları google map gibi bir aplikasyona okutup haritadaki yerini otomatik olarak göstermek gerekir navigasyon için.

-eren-
12 Mart 2011, 23:34
iPhone çözüm bu

Kesinlikle.
3-4 gün internetim servis sağlayıcı değişikliği nedeniyle yoktu.
O sürede Iphone'u masaüstü pcme bağlayarak net eksikliğini giderdim.
Kısacası okadar teferruata gerek yok.

draggy
12 Mart 2011, 23:38
Laptopunun GPS alıcısının olması gerekiyor Sinan, yoksa usb gps receiverlar var ama bunlarda gps parası zaten :)

Sinan Er
13 Mart 2011, 00:02
Devrim Benım sorum aslında geneldı. Her ihtiyac ıcın bır elktronık cıhaz almaktan bıkanlar ( mesela ben )ıcın bır cozum varmıdır dıye dusunuyordum.

Toex Ben HP Tablet pc kullanıyorum eger olabılırse super olur.

Felon
13 Mart 2011, 00:05
bence en güzeli igo 8 destekleyen başarsoft haritalı en makul ve küçüğünden bir gps cihazı almak.ben geçen sene 199tl ye navitech inkini aldım hem arabada hem motorda kullanabilirsiniz.vakumlu ayağı çok kuvvetli düz bi alana yada cama yapıştırabilirsin.eğer benim motor gibi camın yoksa internette gidon aparatları var onlardan alıp gidona sabitlenebilir.Çakmak girişindende enerjisini alır.Ben şuanda bataryasıyla elimde kullanıyorum oda lazım olduğunda bi mahalle içinde sokak ararken elimde taşımam problem olmuyo.ama uzun yol için düşünülüyosa gidon aparatı şart.yada vakumlu ayağını bi yere yapıştırmak
telefon ve laptopda navigasyondaki rahatlığı yaşayamassın.özellikle uzun yolda navigasyona alışınca değeri o zaman anlaşılıyo.ben istanbuldan rizeye gittim 1200km hiç öyle nerden gidicem yanlışa saparım oraya girmiyim falan derdim olmadı ,gece aydınlatması olmayan yollarda önünüzdeki yolun nereye viraj alacağını bilmek süper bişey.

Levsy
13 Mart 2011, 00:07
Senin bu düşüncen bedava navigasyon oluyor ki bu şimdilik mümkün değil. Mutlaka bir cihaz satın alman gerekiyor ve o cihazın parasının önemli bir kısmı zaten lisanslı yazılım ve bağlantı için. Belki ileride abonelik yönetimi ile navigasyon servisi geliştirirlerse o zaman senin dediğin mümkün olabilir gibi geliyor bana, ancak gene bedava değil tabii ki. Sadece bilgisayarlarda vs kullanılması mümkün olabilir.

ezme
13 Mart 2011, 00:52
Arkadaslar iPhone nunuz varsa ve veri paketiniz de varsa Google maps de navigasyon gibi çalışabiliyor! Ama veri paktiniz yoksa da navigasyon programı satın alarak uygun fiyata navigasyon aletine donusebiliyor! Bu tarz yetenekler sadece iPhone da da degil blackberry ve benzeri yeni nesil pocket pc tarzında telefonlarda da mümkün!