PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : telli cant sorunu..?



mücahit_89
07 Aralık 2010, 22:04
selam arkadaşlar geçenlerde iç lastik sibop kısmından arızalandı değiştirdim 3-4 gün sonra lastik tekrar indi ama bu sefer lastik şişiyor 10 dakka sonra iniyo yavaş yavaş eskisi yani arıza bana göre şamriyelde değil ve şöyle bi sorun var tel çantın bi tanesi gevşemiş bayağı iç taraftan boşluğu vardı onu sıktım dış lastikte ve iç lastikte sorun yok sizce o telden dolayı inermi teker.?

gorkemuls
07 Aralık 2010, 22:20
İner.. Tespitin iyi.. İyide bi lastikçi bulursan tamamdır.

mücahit_89
07 Aralık 2010, 22:31
İner.. Tespitin iyi.. İyide bi lastikçi bulursan tamamdır.

hocam tek bi tel gevşemiş onu sıktım şuan gergin duruyor lastiğide taktım şimdi gidip benzincide hava basıcam bakalım incekmi.bide diyelim oldu sonradan o tel gevşeme yaparmı.

cevap için teşekkürler.:rendeer:

AydoganX
08 Aralık 2010, 14:27
Jant teli zamanla çukurlardan, kasislerden vs. dolayı gevşeme yapabilir.
Bende eski motorumda çok jant teli değiştirmiştim. Baktım her seferinde tel taka taka dayanmıyor, gittim alaşım jant aldım. Sorun kökten çözüldü :)

Birde senin durumda jantın içinden tellerin kafasının çıkmamış olması gerekiyor. Eğer jantın iç kısmında teller çok sıkmadan dolayı uçları iç lastik tarafına doğru çıkarsa o da iç lastiğe zarar verebilir.

Bu durumlarda taktığın jant telini jantın iç kısmından güzelce traşlayarak keskin köşesi kalmamasını sağlamalısın, daha sonra ise mümkünse eski bir iç lastiği yarıdan kesip komple jantın içini çevreleyecek şekilde bu kısmı çevirmelisin.

Bir nevi conta görevi görecek yani. Bu şekilde yaparsan sorun çözülebilir.

Birde klasik olarak, iç lastiği komple söküp dışarda hava basıp su dolu bir kovada kaçak olup olmadığını test ettin mi ? Belki de iç lastik patlak?

mücahit_89
08 Aralık 2010, 19:51
aydoganx kardeş,
şimdi dış lastik yeni iç lastikte yeni sorun yok 1 tane tel gevşekti onu sıktım cant tarafından çıkan bi telde yok içindeki o conta görevi gören lastiktemi sorun var onu anlamadım lastiği şişirdim yine indi.3 sene oluyo ilk defa sorun yaşıyorum telli canttan dolayı ama usandırdı valla alaşım cant alsam motorun parası kadar masraf nerdeyse 200 tl tutuyo daha da fazla cup için deymez.

motorhocası
08 Aralık 2010, 20:34
Uygun levyeyi kullandığınızdan emin misiniz. Tornavida ile lastiği geçirmek patlatmadan çok zor.
http://www.rialli.com/urunler/1192__lastik-sokme-levye-takimi/

mücahit_89
08 Aralık 2010, 20:52
Uygun levyeyi kullandığınızdan emin misiniz. Tornavida ile lastiği geçirmek patlatmadan çok zor.
http://www.rialli.com/urunler/1192__lastik-sokme-levye-takimi/

yok hocam anahtarla yapıyorum tornavida kullanmıyorum lastiği delerim diye.cantta çok hafif bi yamukluk var ondan sebep lastik inmez heralde.

motorhocası
09 Aralık 2010, 14:16
O zaman ya jantın içinde tellerin batmasını önleyen lastik şerit yetersiz ya da dediğin gibi janttan kaynaklı. Bir de eski tip boyuna çizgili lastikler daha uygun oluyor. Diğer alaşım janta uygun Cbf 150-Ybr 125 tipi desenli lastikler çok zor geçiyor janta.