PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : Çözemediğim Elektrik Sorunu



kayazaki
29 Kasım 2010, 14:44
Arkadaşlar motoru muayeneye götürmem lazım ama elektrik problemi var ve servis çözemedi.Oto elektrikçiler ilgilenmiyor.

Motorda farlar birden bire kapanıyor, gösterge lambaları dahil.Biraz gittikten sonra geri yanıyor.Özellikle gece parkedip sabahları çalıştırmak istediğimde ne marş basıyor ne farlar yanıyor.

Mesela farlar yanıyor elektrik var frene basınca hepsi gidiyor.Her zaman yapmıyor bunu.Kontağı açıyorum benzin göstergesi yükseliyor, farları yakmak için anahtarı açınca benzin göstergesi geri düşüyor ve farlar yanmıyor.

Far anahtarı değişti ön elektrik kabloları şase varmı mdiye kontrol edilip yeniden bantlandı.Aküyü kontrol edin demiştim.Sigortayı değiştirmişler.Tamam bu sefer deniyor yola çıkıyorum yolda farlar gidiyor.Veya sabah çalıştırmak için kontağı açınca hiçbir tepki olmuyor.Bu sebeple muayeneyede götüremiyorum.

Sorunlardan ne olduğunu çıkarabilen vardır belki.Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

motorhocası
29 Kasım 2010, 15:07
Şarj sistemi(konjektör-sargılar vs.) sorunu olabilir,farlar marş motorundan sonra en çok akım çeken alıcıdır.

extrem_015
29 Kasım 2010, 17:57
ya konjektörde bişey var yada akünün kutup başı oksitlenmiş olabilir

giresunspor
30 Kasım 2010, 01:07
arkadasim ayni sorun benim motorda da var akuden sigortaya gelen kabloyu ve sigorta kutusunu degistir. bir temassizlik vardir sigorta kablosunu kesin degis (akuyle sigorta arasi)

GKN
30 Kasım 2010, 01:58
Önclikle akü, sonra sırasıyla statör ve konjektörünü son olarak bunların bağlantı elemanlarını voltmetre ile kontrol etmen gerekiyor.

McWarnaly
30 Kasım 2010, 02:41
Kardes senin sorununla bi ilgisi olmayabilir ancak soyleyeyim,benim r6 yi ilk getirdiklerinde arabadan indirdik dur sunun sesini duyayim dedim.kontak verdim elektrik var ama marsh basmiyor,motor bi hafta yatmisti gelmeden.dedim belki aku eskidir bosalmistir falan gerci kontak var ama.dedim arabadan elektrik falan cekeyim.bagaji actim yanlislikla alarmin kablolarina dokunmusum aku kutup baslarini ararken bi baktik motor calisti.yani yaptigim sey sadece alarmin kablolarina dokunmak kurcalamadim bile.ondan sonra 3 kez daha oyle yapti bidahada boyle bi sorun cikarmadi.sanirim alarmda bi sorun var zaten calismiyor.bu yaz onuda degistiricem eger motoru satmazsam tabi

gorkemuls
30 Kasım 2010, 06:49
Konjektör denenebilir. İkinci olarakta sigorta, dış bobinden olması muhtemel..

antilop_skul
30 Kasım 2010, 09:47
CDI blk u değiştirdinizmi elektriksel devre sorunları genelde onunla ilgili oluyor fazla bise değil 10-15 tl den fazla deildir bir deneyin derim